Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera nooooo siemię lniane też jakiś czas piłam, nie pamiętam czy coś pomagało, ale piłam 😁
    aLunia no to i u Was widzę się pokomplikowało...

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 21:57

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother to zmieszam resztki wiesiołka z siemieniem, a co tam najwyżej mnie zaleje 😂 Migdały kupiłam na endo, wina mi brakuje do kompletu. Mam nalewkę wiśniową, może też pomoże. Na pewno nie zaszkodzi 😂

Emrica trzymam kciuki, a Ty na jakim etapie cyklu? Bo coś mi się wydaje, że niedawno w miarę podobnie było jak u mnie, ale może mi się coś pokręciło 🤔

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera, u mnie jest możliwa, ale nie dla mnie😉.
    Ja muszę być non stop.
    Ostatnio z powodu zatok i krtani wzięłam 2 dni urlopu, z czego jeden siedziałam przy kompie robiąc raporty i rozliczenia 😖.
    Siemię lniane pijam nie tylko ze względu na śluz, mam nadżerki na żołądku, a wiec stosuję jako osłonę.

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola nie chce spac. Ja wymiekam 😩

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica wrote:
    Ewi- Katowice. Jestem już tam od roku.
    U nas w przedszkolu nauczyciel z covid. Dziś info że na kwarantane idzie całą grupą tego nauczyciela rodzice rodzeństwo i inni domownicy -10 dni jeśli nie będzie objawów jeśli będą to dłużej. Reszta grup bez zmian.

A inni nauczyciele i pracownicy nie mieli kontaktu z tym nauczycielem? Napewno mieli. I co, nie są "podejrzani" i moga pracować?

Wiecie co, zaczynam sie bac. Jak tak piszecie to niedlugo tylko to forum nie bedzie na kwarantannie 😲.

Jak dostajecie info o kwarantannie, telefonicznie? I kto informuje?

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Ola nie chce spac. Ja wymiekam 😩
    Moja tez dopiero zasnela. Nie wiem jak ja nauczyc chodzic spac np o 19. Ja zaraz do roboty wiec ta godzinę dwie wieczorem chciala bym miec dla siebie a i tak do roboty kolo 5 wstaje.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    A inni nauczyciele i pracownicy nie mieli kontaktu z tym nauczycielem? Napewno mieli. I co, nie są "podejrzani" i moga pracować?

Wiecie co, zaczynam sie bac. Jak tak piszecie to niedlugo tylko to forum nie bedzie na kwarantannie 😲.

Jak dostajecie info o kwarantannie, telefonicznie? I kto informuje?
    U mojego meza non stop ktos coś ma albo pozytywny albo kwarantanna a my narazie sie uchowalismy. Jeden gosciu co jest non stop z moim mezem robil sobie przeciwciala i ma :) czyli chorował. Ale dupa a nie badanie.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi kiedy wracasz do pracy?

Mój zasypia ok 20 raz krócej raz dłużej, zalezy o której miał druga drzemkę. Ale i tak się budzi kilka razy dopóki ja nie pójdę spac.
    Do mam maluchów: Na mm dzieci jak często Wam się budzą i jak je potem usypiacie ? Butelka? I jakie mleko dajecie? Już niedługo będę odstawiać w sensie wraz z nowym rokiem. Ale ciezko to widzę 🙈

Dziewczyny, która teraz testuje?

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Moja tez dopiero zasnela. Nie wiem jak ja nauczyc chodzic spac np o 19. Ja zaraz do roboty wiec ta godzinę dwie wieczorem chciala bym miec dla siebie a i tak do roboty kolo 5 wstaje.

Mojej daleko do spania. W piecu wygaslo, ja ledwo zywa, gary z obiadu stoja bo naprawde nie mialam kiedy a ta spac nie chce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2020, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdelaX my juz praktycznie na mm. Ja jak slysze ze zaczyna kwekac i sie wiercic to wstaje i robie mleczko. Ale ona i tak bardzo mało wypije, tak jakby pierwszy glid zaspakajala. Musze byc naprawde zmeczona żeby obudzila sie tak naprawde i plakala z głodu a w tedy są jazdy na calego bo głodna a jesc nie chce. Taki typek.
    A mleko-takie jakie zaakceptowala- Bebiko. I wiecej kombinowac, zmieniac, przyzwyczajac do innego nie zamierzam. Probowalam z innymi, lepszymi ale sie nie udalo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2020, 22:25

• AdelaX Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Iza, mój starszy był na bebiko i tez teraz zamierzałam zacząć od tego. Ale jeszcze chciałam Was posłuchać. Bosze mój to taki cycek ze to bedzue wyzwanie 🙈😁 Iza a ile razy wstajesz?
    A jak drzemki maja Wasze pociechy w dzień bo może spia za długo i dlatego nie chcą tak szybko usnąć. Bo mój przed 20 to dętka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2020, 22:33

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2020, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno tamto bebiko sprzed kilku lat a teraz to nie ma co porownywac, teraz ma duzo lepszy sklad. No i jak patrze ile tego idzie to jednak dobrze ze Bebiko 😁.
    Karmienia są 2, jedno ok.polnocy zanim sie poloze (chyba ze ostatnio jadła np.ok. 18 to wczesniej się zglasza) a drugie po ok.5 godz. Jak nic jej nie dolega i nie przeszkadza to w sumie wstaje raz i naprawde nie narzekam (wspominajac czasy kiedy wstawalam na budzik co 3 godz.do laktatora 😭). Tylko moglaby wiecej jesc np.poprzedniej nocy minelo 5,5 godz., ona sie wierci, kreci, szykuje 120ml a wypije 40ml 🤦‍♀️. Ola nie jest mleczna i tyle. Wciskam bo wody nie pije to chociaz mleko.
    No dzis Ola w dzien sobie pospala. Ale czesto pozno ma dzemke a chodzi spać wczesniej niz dzisiaj.

AdelaX lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2020, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdelaX a wiesz ze po 1roku mozesz smialo wprowadzac mleko krowie zamiast mm? Tylko dziecko musi miec juz dobrze rozszerzona diete. Ja raczej zostane przy mm, przynajmniej do wiosny.

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam caly czas takie przeczucie ze jeszcze troche i wszyscy predzej czy pozniej wyladuja na kwarantannie. Tyle sie o tym slyszy, na wiosne byl taki poploch a bylo malo zachorowan. Teraz praktycznie co chwile ktos, cos, a to ze znajomych a to z okolicy. .. juz serio robi sie ciezko. Jeszcze chwile i wszystko pozamykaja bo tu sie nie zapowiada na polepszenie 🤦‍♀️
    Ja cale szczescie teraz pracuje z domu, bo moge. Ale moj maz czy moja mama maja kontakt z wieloma osobami, tylko czekac az sie cos przypaleta. W jakich to nam przyszlo zyc czasach ...

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 02:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już mam dosyć tego wirusa, od soboty wsxędzie w maseczkach, godziny dla seniorów itp a jak idę i widzę babę lezie, ledwo się na nogach trzyma i się trzęsie a geba rozdziawiona tak że wszyskie robaki jej noji oczywiście bez maski to mi sie nóż w kieszeni otwiera!!!

Całe szczęście położna normalnie przychodzi i mała znowu przez tydzień 210g do przodu. Tylko byłam tak zaaferowana tym żeby męża nie obudzić że nie zapytałam o ulewanie a czasami i wymioty malutkiej. Tzn karmie ok ale mała często ulewa lub wymiotuje. Zdarza się tak że uleje tuż przed kolejnym karmieniem. Bardzo czesto nie odbija choć często nawet i godzine ją trzymam do odbicia :( a do tego bardzo się pręży i stęka aż czerwona się robi po czym pryka. Chyba ma wzdęcia bo pryka sporo. Chyba wprowadzę esupumisan i będę obswrwować.
    Nie wiem już bo ona nie płacze. Jak płacze to pielucha i karmienie lub jeśli nie chce jeść to jest kwestia poprzytulania się i jest spokojna.

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda mialam juz pytac jak zyjesz? Fajnie ze Zosia przybiera i ze nie placze ciągle.

Moja Ola spala do 7.30 a poszla o 22 😲. Tak jej sie poprzestawialo. W nocy niewiele jadla za to sniadanie porządne. Moze juz czas ze nie bedzie jesc w nocy?

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdelaX wrote:
    Dzięki Iza, mój starszy był na bebiko i tez teraz zamierzałam zacząć od tego. Ale jeszcze chciałam Was posłuchać. Bosze mój to taki cycek ze to bedzue wyzwanie 🙈😁 Iza a ile razy wstajesz?
    A jak drzemki maja Wasze pociechy w dzień bo może spia za długo i dlatego nie chcą tak szybko usnąć. Bo mój przed 20 to dętka

Ja pisałam ost ,że Ignas to ma przewaznie 5 drzemek w ciągu dnia po 40min do h max. Wieczorem zasypia po 20 i śpi cała noc 😅 owszem są czasem noce,że się przebudzi raz i płacze wtedy mleko i śpi dalej. A je w ciągu dnia średnio co 2-2,5,h
    A mleko pije HiPP combiotik

Co do wirusa to jak tak chodziłam wczoraj na spacerze to nie wierzę w to co się dzieje.. świat oszalał ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 08:56

AdelaX lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ja żyję tylko przy dwójce dzieci czasami ciężko znaleść chwile żeby cokolwiek napisać. Sama wiesz że w domu zawsze jest co robić :) a ja muszę dziś uruchoiić laktator. Coś tam mała zjada i nawet wydawało by sie że.sporo ale niestety coś teraz wstałam z bolem lewej piersi i jest ona twarda wiec napewno pokarmu za duzo a teraz kar8ienie przypadało z prawej piersi bo o 5:30 było z lewej

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda ale maski nie ochronia cie przed wirusem... Naprawdę wierzysz że taka zwykła szmatka ochroni cie przed tak "śmiertelnym" wirusem? Przecież on z łatwością się przez nie przedostanie

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
‹‹ 2260 2261 2262 2263 2264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ