X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Mysza co to się dzieje żeby człowiek praktycznie nie oddychał żeby karetka zabrała. Zobaczycie że dojdzie w końcu do tego że lekarze będą musieli decydować komu pomóc a komu "się nie opłaca bo nie rokuje dobrze"
    Modlę się żehy nas nie dopadło. My jak my ale dzieci? Przecież Kacperek ma dopero 1,5 roku a Zosia 6tyg.... ja sobie tego nie wyobrażam. Będzie tak.jak w przepowiedni że nie będzie potrzebna wojna.... ehh

A ja Wam powiem że chciałauym żeby Zosia zostala taka malutka i ja na nią nie narzekam bo bardzo chciałam drugie dziecko i powiem więcej jestem dumna z siebie że tak sobie radzę i że karmię piersią bo będąc w ciąży byłam pewna że przy synku nie dam rady żeby Zosia była na piersi i że zaraz jak wyjdę z nią ze szpitala to przrjdziemy na mm a tu proszę Zosia 6tyg i caly czas na piersi :) ale czasami jest tak że z Zosią przy piersi karmię synka lub usypiam go we wózku. Mimo wszystko jestem szczęśliwą mamą i jestem dumna z siebie. Wszystkim życzę żeby tak wyglądało wasze macierzyństwo. Nie powiem bo mam chwile zwątpienia i bezsilności ale jak patrzę na tą dwójkę to jakoś nabieram sił i determinacji do walki

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda, ale miło się czyta Twój post, cieszę się, że radzisz sobie ze wszystkim, czuć, że jesteś bardzo szczęśliwa ☺️

Adele obaliłaś winko? 😁

Girl jak brzuch, lepiej?

Mysza masz jakieś informacje o mamie?

Ja zaraz wstaję, dziś to ja muszę zaprowadzić synka do przedszkola, odzwyczaiłam się już 😂
    ps. Dziś mam USG prenatalne przed 15, proszę o kciuki 🙏😊
    Miłego dnia ☺️

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza
    Dużo zdrowia dla mamy... Straszne jest to, co piszesz i to, że tak różnie można przechodzić tę chorobę. Unas naprawdę jest lekko - zanik węchu i smaku i lekki kaszel, tyle. Ona jest straszna przez tę nieobliczalność... Mam nadzieję, że w szpitalu zajmą się Twoja mama odpowiednio i zaraz "postawią na nogi". Wiecie już gdzie jest? Będziecie mieć z nią jakiś kontakt.

Jagoda
    Wchodzę tu zawsze czytać i rzeczywiście zgodzę się z mother, że z Twoich postów po narodzinach Zosi, aż bije szczęście. Są zupełnie inne niż wcześniej 🙂

Mother
    No to trzymam kciuki i czekam na do re wieści! ☺️

A ja się pochwalę, że Franiu od kilku dni puszcza się i robi samodzielne kroczki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2020, 07:11

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola no to brawa dla Frania 👏👏👏👏😍

pola89 lubi tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother kciuki✊✊✊

Pola gratki😃 mój się puszcza i postoi trochę ale nie chce jeszcze iść

pola89 lubi tę wiadomość

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelax
    To pewnie zaraz też ruszy 😀 Franiu stać samodzielnie zaczął własciwie kilka dni wcześniej.

AdelaX lubi tę wiadomość

30 lat

27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza... Dużo zdrówka dla mamy i dla Was🤗

Dziewczyny ja pamiętam jak dolaczylam do forum i Wasze dzieciaczki się urodziły a tu już zaczynają tuptac... Super że takie postępy :)

Mother kciuki za wizytę 😊

Wiecie mnie też pierwszy rok ze starszą bardzo zmeczyl, szczególnie psychicznie i to niewyspanie... A jak miesiąc przed porodem brałam córkę znajomych to aż mi ręce drzaly bo się bałam że upuszcze, że główkę trzeba trzymać itd. Ale potem znowu włączył się "guzik' noworodek i wiem co mam robić. Na szczęście drugi raz jest lepszy, pomimo zmęczenia i niewyspanie to jedynie czuję żal że tak szybko mija😊

Kinga oby przeczucie Cię zmylilo i żeby zamiast @ przyszly tłuste krechy :)

Nadzieja mam nadzieję że testy się nie przydadzą i za chwilę je odsprzedasz :)

Co do wirusa to służba już jest niewydolna co widać po wpisach Myszy a będzie jeszcze gorzej jak ludzie nie będą siedzieć w domach... Ja rozumiem zakupy, praca czy nawet kawa u koleżanki ale tysieczne protesty na ulicach w tych czasach... Wiem że władza "daje ciała" na każdym froncie ale za chwilę naprawdę będzie tragedia....

AdelaX, Girl25 lubią tę wiadomość

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miskowa no ja dla mnie czas stanowczo za szybko leci..
    Adele jeszcze u Was brawo za ząbka, nie wiem czy pisałam 🙈 my mamy już 6

• Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny nawet nie myślałam żeby w jakiś szczególny sposób Wam coś pisać poprostu piszę jak jest i cieszę się że jednak po moich postach widać to szczęście :)

Pola super że Franiu już zaczyna powoli tuptać. Wielkie brawa dla niego. Pamiętam pierwsze kroki synka nie dość że późno to były takie nieporadne a teraz biega jak szalony tylko jeszcze brakuje żeby zaczął skakać 😂

Mother kciuki za prenatalne i daj znać po, ale napewno będzie wszystko dobrze. Ja w ciąży uwielbiałam te podglądania bejbika 😍

Miśkowa zgadzam się z Tobą. Niestety służba zdrowia podupada coraz bardziej a zakażeń coraz więcej :(

A jak wprowadzą tą narodową kwarantanne to jak ma to wyglądać? Nikt do pracy nie będzie mógł wyjść ani na zakupy?
    Eh dojdzie do tego czego się bałam czyli pozamykają nas w mieszkaniach jak psy w klatkach tragedia. Tylko ciekawe ile by miała trwać ta narodowa kwarantanna. Już nawet nie myślę co dalej. Chyba poprostu teraz w weekend z mężem musimy zrobić duże zapasy żeby mieć na czas ewentualnej kwarantanny ale co z pieczywem w takim wypadku?? Chyba będę musiała spróbować upiec chlebek sama ewentualnie bułeczki bo nie dam rady zamrozić

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2020, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdelaX wrote:
    Miskowa no ja dla mnie czas stanowczo za szybko leci..
    Adele jeszcze u Was brawo za ząbka, nie wiem czy pisałam 🙈 my mamy już 6

6? Wow!

Brawo dla Frania ☺.

Czy moja Ola w takim razie jest do tylu z rozwojem? Nie raczkuje tylko się czolga (nadal się czolga) chociaz na łóżku potrafi kilka kroczkow na kolanach zrobic, sama nie stoi ale ciagnie sie za człowieka żeby stac, a sama to wspina sie nz pościel jak jest złożona i ułożona w tyle lozka, dupka do goryn proste nozki i opiera sie na raczkach. Ładnie siada jsk leży i kladzie sie jak siedzi. Gada po swojemu, jest bystra, wyciąga raczke jak cos chce, podaje mi rozne przedmioty. I tak sie zastanawiam czy wszystko ok jak piszecie ze juz zaczynaja chodzic a mlodsi czy poprostu taki typ z niej?
    A, zęby nadal 2 😁. I gryzie.

Jagoda milo sie czyta.

Ja swoje macierzynstwo zawalilam po całości 😢

AdelaX lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis wywalam szuflade mleka bo kupilam mieso. Ja musze miec mieso a tesciowej wystarczy mąka. Juz nawet zdazylam uslyszec ze mieso drogie i nie powinnam kupowac.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother kciuki za dzisiejsze prenatalne! Bedzie drugi siusiaczek jak u mnie 😎

Mysza...zdrowia Wam mozns tylko zyczyc. I mocno wierzyc w mame.. saturacja 84.. ja prdl... ona sie dusi :( oby w szpitalu ją wyciagneli z tego!!! Ile ma lat?

Adele po tym siedzeniu wndomu (zobaczycie, przed swietąmi nas zamkną w domach) to rzeczywiscie kto wie-moze i trzecie wam sie zrobi 😆

Moj Szymiak we srode tez 2miesiace konczy :) mial skok z ukiejetnosciami i juz pieknie sie do mnie usmiechs, otwiera gębe do gluzenia-czasem mu sie uda jakis dzwiek a czasem tak bezdzwiecznie. Duzo spi w dzien. W nocy w sumie tez tylko steeeeeeka na baczki i kupke ale i tak widze poprawe z brzuszkiem. Jeszcze nie idealnie ale troszke lepiej. Mamy troszke problemow zdrowotnych ale mysle,ze sa niewielkie i nie ma sie co tym prsejmowac. Zatkany kanalik lzowy(bedzie zabieg pewnie bo masaze nie pomagają ale to dopiero w styczniu mamy okuliste,zsbiegu sie nie boje bo to 3minuty trwa. Starszak mial jak mial3miesiace wiec wiem co i jak), wedzidelko chyba do podciecia i naczyniak na dolnej wardze w srodku do obserwacji, i chybs lekko wzmozone napiecie miesniowe w obreczy barkowej(mamy konsultacjr w przyszlym ttgodniu wiec luzik). Mysle,ze te sprawy to nic takiego w zasadzie ale dobrze,ze tesciowa pracuje w szpitalu dzieciecym to nam wszystkich specjslistow pozalatwiala :)

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap trochę tego się nazbierało, ale tak jak piszesz, są to drobne rzeczy, z których powoli przy pomocy specjalistów czy własnej pracy wyjdziecie ☺️
    Iza nie ma co porównywać, nie obejrzysz się, a i Ola ruszy ☺️
    Ja też się zastanawiam jak to będzie podczas tej kwarantanny narodowej, ale chyba sklepy spożywcze będą czynne co? Tak samo lekarze też będą chyba normalnie przyjmować? Masakra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2020, 09:51

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother sklepy beda otwarte(spozywka), lekarze prywstnie tez beda przyjmowac, na nfz teleporady... ale zamkniecie sklepow przed swietami to dla nich gwozdz do trumny. Ktora z nas nie lubila skoczyc w grudniu do pepco po swiateczne pierdoly.. ale beda musieli zamknac bo wiecie jak u nas wygladaja galerie w okresie przedswiatecznym...

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza każde dziecko rozwija się w swoim tempie! Ruszy po prostu troszkę pozniej

Doradzcie proszę dobra butelkę. Mój syn zrobił sobie z mojego cycka smoczka w nocy już mam tak poranione ze zaciskam zeby jak karmie ale i tak chciałam karmić do końca roku. Ze starszym synem miałam duży problem z butelka nie chciał w ogóle zaciągnąć. Smoczki mamy lovi pierwsza butelkę tez lovi miałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2020, 10:20

• AdelaX Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap to trochę się uzbierało u Was ale widzę ze jesteś dobrej myśli. Fajnie ze masz specjalistów pozalatwianych. Ja musze udac się ze starszym do stomatologa i chirurga na kontrole ale jakoś tak odwlekam. Szybko Szymus zaczął się uśmiechać niech ja sobie przypomnę ale u nas było chyba troszkę pozniej. Ale wiadomo co dziecko to inaczej.
    Nie chce żeby nas pozamykali ale coś czuje ze ze świetami zrobią tak jak z Wielkanocą

• Nobis Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdelaX ja korzystam z butelek Aventa Naturals. Ktorko miałam jeszcze Canpola ale Mały zdecydowanie wolał te pierwsze. Jedynie smoczek Lovi toleruje.

AdelaX lubi tę wiadomość

Synek 2020 r
    Córcia 2022 r
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdelaX ja akurst dr browns polecam.
    Ale bystrzachy z waszych maluchów. Niby mówi się, że chłopcy później a jednak jak obserwuje wsrod moich znajomych to też szybciej chodzić zaczynają niż dziewczynki. Ciekawi świata i pełni energii 😉 Ciekawe jak mój zaskoczy, bo już się przewraca na brzuch i plecy.

Mother ogromne kciuki dzisiaj ✊✊✊✊

PAP tak jak piszesz naszczescie 'drobne' rzeczy. Dobrze, że masz specjalistów załatwionych. Moja nati też miała zabieg z oczkami.

Jagoda też chciałam pisać, że miło się czyta i aż zazdroszczę, ja chyba jakaś wypalone jestem jak pomyślę o całym towarzystwie w domu🙈 a Ty przecież nasz malutkie dzieci .

Wydaje mi się, że nas już za chwilę zamkną. Sklepy napewno będą otwarte jakoś trzeba żyć. Wkurza mnie, że mój mąż z domu pracuje bo będzie musiał pracować 😅 a tak serio to byle można było wyjść na jakiś spacer z tymi dziećmi bo tak siedzieć non stop bedzie ciężko. Ja już planuje w głowie dzień żebysmy to przetrwali jakoś. Ale świat nie wyobrażam sobie tylko w naszym gronie, jeszcze moja mama jest sama serce by mi pękło jakby jej miało nie być z nami.

AdelaX lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia polubiłam za polecenie butelki, muszę poczytac o niej. Na razie póki co można wychodzic. A swieta to aż się boje pomyśleć. Chociaż moi rodzice już i tak się powoli od nas izolują ale nie mam im tego za złe. Świat zwariował

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2020, 10:38

• pola89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza
    Myślę, że Ola ma swój czas na wszystko 🙂 Moje dzieci raczej należą do tych szybkich ruchowo, ale już np. mówienie u Adasia, wcale szybkie nie było 😅 Mojej kuzynki synek też należał do tych leniuszków. Przed rokiem zaczął raczkować , a chodzić, jak miał 17 miesięcy. Ogólnie wszystko z nim było i jest ok 😀 Ty byłaś u fizjoterapeuty, prawda? Bo już się pogubiłam...

30 lat

‹‹ 2296 2297 2298 2299 2300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ