Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Mysza...mam nadzieję, że teraz pomogą Twojej mamie i będzie lepiej... bądź dobrej myśli...
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Kinga trzymam kciuki mimo objawów pms ✊ objawy na @ i na ciążę są właściwe podobne bądź takie same 😁
mother co do 3 bobo może i byśmy chcieli ale póki co nie mamy warunkówWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2020, 19:55
-
Kinga no właśnie, ja Ci powiem, że mnie przed tą ciążą bolał brzuch jak na @, typowo!!! Byłam pewna, że nic z tego 😉 oczywiście nie chcę nakręcać, ale nie skreślaj jeszcze tego cyklu😊
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Kinga to faktycznie zmiana na plus, to życzę żeby jednak @ nie przypełzła, takie pozytywne zaskoczenie 😏
Nadzieja Ty nie pamiętasz jak było za bobasa, ja też 😅 Ale szczerze mówiąc jakoś nie tęsknię za tym aż TAK bardzo, raczej zmęczenie i poczucie bezradności mnie wtedy zbyt często ogarniało. Bardzo lubię teraz mojego zerówkowicza, że już taki kumaty, pogadać można o wszystkim i tyle rzeczy fajnych zrobić razem 😏 W sumie to ja już takiego kilkulatka mogłabym urodzić
-
Wiera chyba, że mega spokojny niemowlak się trafi😂 ale po staraniach jakoś człowiek inaczej pochodzi i bardziej docenia niż przy pierwszym dziecku.
Myślę, że za tydzień to i przedszkola zamkną. Jak słyszę kwarantanna narodowa, to mam miękkie nogi. Mówiłam, ze do teściów pojedziemy tam ogród mają plac zabaw a tak kurde my nawet balkonu nie mamy bo jest zabudowany. Współczuję nauki przy maluchach.
My dzisiaj też coś kiepski dzień, aż mi głupio pisać względem problemów innych ale starsza ryczy jakiś kryzys ma, młodsza ciągnie wiecznie do zabawy, Szymek jeczał długo aż w końcu usnął. Winko mi się marzy 🙈 -
aLunia pogoda dobiła dziś chyba i dzieci ✌️ u nas też dziś gorszy dzień był, niby nic takiego, ale a to jęczał, a to kwękał, a to zasnąć nie mógł 😂
Wiera czy na pewno chciałabyś urodzić kilkulatka? 😂 Ale wiem, rozumiem o co chodzi 😉 ja też dziewczyny nic nie pamiętam, jak czasami coś czytam to zastanawiam się jak ja dałam radę przy pierwszym dziecku😂 generalnie to może jakaś wiedzą była, a teraz po prostu dziury w mózgu już mam 😂
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Mysza mówiłam że to wszystko chore... Czekają na ostatnią chwilę żeby człowiek ledwo dychal a potem statystyki.... Oni teraz nie pomagają tylko szkodzą... Jeszcze ten kretyn Morawiecki ostatnio mówił że w najgorszym razie , chociaż tego nie chce, zrobią tak jak gdzieś tam, że osób powyżej któregoś roku życia (chyba 60/70 jakoś tak ) nie będą mogły się leczyć w szpitalu czyli będą zostawione same sobie na pastwę losu bez pomocy i chyba nie muszę mówić jak to się skończy...[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
Mysza mocno 🤗 niech szybko znajda miejsce dla mamy i sie nia zajma musi byc dobrze!!!
Mother ja tez czasem czuje sia jak głupia jakas tyle tu wiedzy sie przewija ale tez jakos wychowalam corke 😊
Wiera tez wiem o co chodzi teraz dziecko takie ogarniete i w ogole duzo samodzielne aczkowilwiek uwielbiam zapach takiego bobaska cos pieknego 🤩 ale oczywiscie bez 💩
Kinga a niech te bole @ przyniosa co innego na 9 miesiecy 😉 bedziesz testowac?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2020, 20:41
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
mother u mnie miedzy chłopakami 9 lat różnicy 😳 i uwierz,że wiele rzeczy z mężem uczyliśmy się od nowa 😅 były momenty,że się na siebie patrzylismy z bezradnością 🤣 dużo bardziej teraz przeżywam różne rzeczy np.jak ignas miał katar czy się zadławił czy coś 😓niż przy pierwszym dziecku wtedy było się młodym i jakoś tak wszystko lekko łatwo przychodziło i niczym się prawie nie przyjmowałam 😅
Ps. Wychodzi nam pierwszy ząb ! 😳🥳Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2020, 20:52
mother84, AdelaX, Wiera lubią tę wiadomość
-
Mother, fakt, fizycznie mogłabym takich narodzin nie przeżyć 🤣 Nie mówiąc o ciąży kręgosłup by pękł zanim by się poród zaczął 😁 🤣
aLunia może właśnie przez to, że poprzednio było szybko, to patrzyłam na tę sytuację ze złej strony i za często szukałam minusów, zamiast się cieszyć chwilą 😊 I stąd te negatywne wspomnienia 😌
Za to teraz staram się cieszyć właśnie i doceniać, że mam synka obok siebie 😊
Co do zmian w "obsłudze" niemowlaka moja koleżanka ta co jest babcia nas podpytywała jak to było u nas z kąpielami, czy codziennie czy nie... Bo ona kąpała codziennie a synową mówi że teraz dwa razy w tygodniu są wytyczne... I sprawdzała chyba czy ją synowa w konia nie robi 😏 -
Adele 👏 za ząbek 😍
Adele27 lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Te zasady to się twk zmieniają, ja pamiętam że przy pierwszej córce było zupełnie inaczej, więc trochę się tym nasz babciom nie dziwię, bo robiło się tak i było dobrze, a teraz to nie tamto też nie... Mi siostra gada tego się już nie używa, czegoś tam nie robi, ale ona ma pierwsze a ja 3 i tak robię po swojemu 😉
Wiera dokładnie tak jak piszesz, ja też źle wspominam macierzyństwo przy pierwszym dziecku. Moja siostra teraz tak narzeka a ma mega spokojna córkę.
Nadziejaa ja na ta kupę tak czekam😂 bo rzadko robi 😅
Adele super z zębem i podziel się winkiem🤤
Miałam sobie kurtkę też kupic ale chyba nie ma po co😅 -
Wiera kazda z nas ma takie marzenie zeby zaskoczylo na 9 miesiecy😘
A co do kapieli ,to ja swoja codziennie mylam. Byla juz tak przyzwyczajona, punktualnie wszystko.Jakby wiedziala ze kąpiel ,czysciutkie spiochy,cycoch i spac. W swieta pamietam ze wrocilismy dosc pozno od rodziny i plakala bardzo..wyjelam wanienke i jak poczula wode to przestala. Ja nie wiem co to nieprzespane noce,kolki,zęby ..byla cudowna,to ja musialam ja budzic w nocy na karmienie bo inaczej od 19 do 8 by przespala ciagiem.
A moja siostra z Wiednia urodzila i tam polozne mowia zeby podczas kapieli nie przemywala corce cipki bardzo bo ta maź od urodzenia chroni na cale zycie, ze potem nie bedzie miala infekcji ani zapalen pochwy. Niewiem ile w tym prawdy.
Mother a ty jak sie czujesz? Wymioty cie nie mecza ani nic? Powiem ci ze chciala bym zeby to byly u mnie objawy na ciaze, chociaz teraz leze i tak mnie boli dol plecow i brzuch ze chyba dzis dostane ten okres. Zreszta boje sie tego okresu,zeby nie byl tak bolesny jak ostatnio.
Mysza dobrze ze zabralo mame pogotowie,oby jej pomogli,moze antybiotyk dozylnie dostanie bo taki lepiej dziala.A jak sina byla to niedotleniona. Macie jakis kontakt z nia?ma przy sobie telefon? -
Adele nie dziekuje zeby nie zapeszyc 😘
1 zabek gratki, reszta wyjdzie jak burza i bedzie podgryzal cycochy 🤣
Nadzieja tak zrobie test, pewnie w ten weekend,nie bede czekala do poniedzialku. Ale to smutne, wlasnie sobie uswiadomilam ze moje zycie krazy od okresu-plodne -test .
Adele POLEJ!😭 butelkowa pogoda i butelkowy nastroj 🤣 -
nick nieaktualny