X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother84 wrote:
    Iza jesteś pewno przemęczona, jeszcze jesienią większość z nas ma spadek formy, ja czy w ciąży czy nie to jesienią i zimą czuję się jak kapeć, mam zero energii. Niestety nie mam żadnych złotych rad na to. Byle do wiosny 😝

😲😲😲

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodazdw92 wrote:
    Girl ale co że skurcze masz przez majtki?? 😂 nie rozumiem o co chodzi z tymi majtkami
    Tak, tzn boleć może przez majtki jak są za ciasne, może nawet jak naciskają na bliznę to też może się coś takiego dziać. Nie można nosić ciasnych majtek w ciąży. Zobaczymy kupiłam na razie po porodowe L/XL 😧 one nie mają szwów nie opinają. Jeśli do końca tygodnia nic się nie powtórzy to myślę że to przez to . One i tak się przydadzą a póki co nie mam żeby wydać po 25 zł za jedną parę majtek, chyba że znajdę dużo tańsze gdzieś w okolicach bo nie mam ochoty się na razie wluczyc, może przez pogodę.

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszą jak tam?

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ☺️

Też zaglądam czy Mysza coś pisze...

Iza to pewnie tak jak Mother pisze, przemęczenie i pora roku robią swoje. Ja też zimą i jesienią jestem nie do życia... Czekam już z utęsknieniem na pierwsze promyki wiosennego słońca. A na poprawę to proponuję gorąca czekoladę z pomarańcza albo ciepłe mleko z miodem i cynamonem :)

Mother noooo jeszcze trochę i będzie drugi trymestr 😊

Hekate może jak ta sytuacja się u Ciebie rozwiąże i były się wyprowadzi to wtedy zaskoczy? Bo sytuacja taka nieciekawa a Ty pewnie cały czas w nerwach...

A uwierzycie że Hania skończyła dziś 2 miesiące! Ja nie wiem kiedy ten czas zleciał... I serio teraz mi smutno że to tak szybko mija i że już nie będę w ciąży i nie będzie w domu takiego bobasa...

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa chyba sobie jaja robisz☺️ pamiętam jakby to było z dwa tygodnie temu jak urodziłaś, a gdzie tu dwa miesiące 😂 to jest przerażające jak ten czas leci 😳 o to prawda, trzeba się cieszyć każdą chwilą ☺️

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa wrote:

Hekate może jak ta sytuacja się u Ciebie rozwiąże i były się wyprowadzi to wtedy zaskoczy? Bo sytuacja taka nieciekawa a Ty pewnie cały czas w nerwach...

A uwierzycie że Hania skończyła dziś 2 miesiące! Ja nie wiem kiedy ten czas zleciał... I serio teraz mi smutno że to tak szybko mija i że już nie będę w ciąży i nie będzie w domu takiego bobasa...
    No nieciekawa , nie da się ukryć 😖
    A ja się niestety młodsza nie robię 😢
    Pozosfaję mi wierzyć, że będzie mi dane nosić pod sercem małe cudo❤️

2 miesiące !
    Jej - to już piękny „wiek”😉😂
    Czas płynie nieubłaganie 🤷‍♀️

Dobrego dnia Dziewczynki🤗

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja ma juz skonczone 11 miesiecy i rwie sie na nogi. Szkrab mały a zaraz bedzie roczek.

Miskowa to juz ostateczna decyzja ze 3 bobo nie bedzie?

• mother84 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza noooo nie obejrzysz się, a świeczkę na torcie będzie mała zdmuchiwać 😁

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother84 wrote:
    Iza noooo nie obejrzysz się, a świeczkę na torcie będzie mała zdmuchiwać 😁

Chyba w tym roku imprezy urodzinowej nie bede robic przez wirusa. Ale co mi szkodzi we wlasnym gronie zrobic. A dmuchac to ona już potrafi, a jak smiesznie wacha, i to wacha a nie dmucha powietrze noskiem.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Chyba w tym roku imprezy urodzinowej nie bede robic przez wirusa. Ale co mi szkodzi we wlasnym gronie zrobic. A dmuchac to ona już potrafi, a jak smiesznie wacha, i to wacha a nie dmucha powietrze noskiem.
    Rozumiem Cię doskonale, nasz synek za 2,5 tygodnia kończy sześć lat i dziadki już powiedzieli, że nie będą, teściową też nie, bo się boją na wielkie imprezy zjeżdżać, ew.osobno kiedyś podrzucą prezent, męża brat też raczej nie będzie, jedynie może moja siostra. No, ale co zrobić...smutne to, bo co roku zawsze coś robiliśmy, ale tort zamówię tak czy siak, żeby zdmuchnął świeczki, jakoś przystroję dom itp., żeby chociaż trochę tej radości miał 😔

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother dla 6-latka to przykre a rocznemu dziecku to wsio rybka, bardziej dorosli sie ciesza.

Wrrr... znow nacielismy sue na godz.dla seniora.

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pisalam bo u nas w sumie bez wiekszych zmian. Mama dalej ciezko, nadal nie ma miejsc w szpitalach, w zadnym zakaznym gdzie by mogli ja wziac. Lekarz dzwonil, zmienil leki, ma sterydy, antybiotyki, inhalacje, cuda na kiju i nic nie pomaga. Dzisiaj zalatwilismy koncentrator tlenu, zeby jej sie latwiej oddychalo bo lapie powietrze jak ryba bez wody. Goraczka nadal sie utrzymuje, juz ok 12 dni. Ma biegunke, nie moze jesc, juz chyba ta ilosc lekow tak na nia dziala. Wszedzie mowia ze jak saturacja spada ponizej 90 to juz niewydolnosc oddechowa, ona ma 84 ....to nadal za duzo zeby ja wziac pod respirator wiec moze jedynie sie leczyc w domu 🤷‍♀️ Takie czasy.

Mala cale szczescie lepiej, wysypka sie na niej super goi, juz nawet nie swedzi. Mnie sie porobily doslownie otwarte rany ktore bola. Gardlo juz troche przeszlo, goraczke mam nizsza, bole kosci minely (jak dobrze 🙏) Czasem aby kaszel troche meczy, mam zadyszke po kilku krokach i poce sie okropnie, tak ze trzeba sie po pare razy przebierac. Mam takie dziwne uczucie jakbym miala dostac kataru i mam slaby wech. Smak czuje, zapachy niby tez ale tak ledwo co.

Tata i maz juz super. Kwarantanne mamy 20 dniowa wiec sobie posiedzimy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2020, 13:06

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza przykro mi, że Twoja mama dalej bez zmian...😔 Dobrze, że chociaż Ty i córcia trochę lepiej. Dawaj znać na bieżąco. Dużo zdrowia 🤗

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • Nobis Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Nobis a mozesz przypomniec na jakim mleczku jest twoj maluszek? Bo moze faktycznie to alergia.
    Wogole podziwiam za starania o drugie przy takim bobo 💪.
    Mały jest na bebiko 1. Dostaje witaminy: d, c, multiwitaminę i teraz jeszcze będzie a.

Nie wiem czy to AZS ale właśnie kupiłam dla niego takie kosmetyki do kąpieli i po. Wczoraj kupiłam olej z czarnuszki i będę dzisiaj go smarować. Myślę że nie zaszkodzi mu to. A pewnie w przyszłym miesiącu będę znowu poruszać ten temat u lekarza.

Synek 2020 r
    Córcia 2022 r
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza - strasznie mi przykro.
    Trzymajcie się 🤗

Nobis- bebiko to syf i bardzo często dzieci po nim dostają uczuleń i wysypek.
    Nie jest to normą, ale zdarza się często, zwłaszcza jak są ku temu predyspozycje.

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • Nobis Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate nie chce na siłę mu zmieniać mleka a takie dostał w szpitalu. Pewnie będę rozmawiać czy jest konieczność zmiany na następnej wizycie u pediatry. Póki co będę próbować tego co mi zalecił.

Iza nasze postanowienie o szybkie starania wynika z tego że o syna staraliśmy się prawie 2 lata. Przepisowy rok sami, 5 miesięcy robiąc badania mierząc temperature itp. oraz 5 miesięcy w klinice leczenia niepłodności gdzie podeszliśmy do IUI.

Synek 2020 r
    Córcia 2022 r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate wg. moich informacji obecne bebiko ma całkiem niezly sklad. Nie to co kiedys. Tez powiedzialam ze nigdy bebiko ale tylko to mleko zaakceptowala moja malutka i tak zostalo.

Dziewczyny jakie kroki trzeba podjac zeby dostać sie do psychologa z dzieckiem do poradni?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza tak szczerze to powinniscie zrobic wszystko zeby mama nie trafila pod respirator. Podobno duzo lepsze efekty daje tlenoterapia bo respirator niszczy pluca.
    Ciezko się czyta to co piszesz. Zdrowia dla was wszystkich, zwlaszcza dla mamy.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i kolejne obostrzenia mamy...aż się boję co dalej będzie. Póki co na szczęście przedszkola czynne, ale klasy 1-3 już na zdalnym...

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother84 wrote:
    No i kolejne obostrzenia mamy...aż się boję co dalej będzie. Póki co na szczęście przedszkola czynne, ale klasy 1-3 już na zdalnym...

Jak to? Od kiedy?

P.s.juz doczytalam. Omg 😭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2020, 14:54

‹‹ 2293 2294 2295 2296 2297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ