Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Mother no i pięknie
super że wszystko ok
Pola dużo zdrówka dla taty!
Justax ja mierzylam i robiłam testy bo z pierwszym mieliśmy problem a poza tym ja jestem z tych co lubią wiedzieć - gdybym mogła to najchętniej kupiłbym sobie usg do domu
Alunia przecież dzieci się zmieniają a jak jest na cycu to bez sensu pakować wodę... Moja była już wtedy tylko na mm. Dobrze że teraz trafiłaś na innego lekarza. My mamy koniec listopada drugie szczepienie a w pn kontrolę wagi bo za mało przybiera.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
nick nieaktualnyPola zdrowia dla taty.
Kinga cos tam jest na tescie. Pozostaje czekac.
Mother dobrze ze ryzyko niskie. Bedzie ok.
AdelaX ja dzis poza pomyslem ze dzis nie idzie to luzik ze zdalnym.
Justix ja mierzylam dosc dlugo. I co z tego jak niektore byly ksiazkowe i d...z tego byla a ten szczesliwy byl w caly świat, nawet mie wiem kiedy owu byla 😂.
Jagoda ty Zosie w chuste a ja Ole w chustawke i robilam obiad 😋 -
Pola, zdrowia dla Taty.
Mother, czyli wszystko będzie dobrze🤗
Obdzwoniła kolka Szpitali w kwesti hsg na NFZ i tylko w jednym (Inflancka ) jeszcze robią to badanie, ale to tez nie wiadomo jak długo jeszcze 🤷♀️
Zapisano mnie w kolejkę oczekujących i to by było na tyle. Ma do mnie w przeciągu 2 tygodni zadzwonić położna w celu ustalenia szczegółów...„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Nie wiem czy to normalne że póki co czuje jakoś nadal takie obawy czy to napewno dobra decyzja, czy sobie poradzimy czy uda mi się wszystko ogarnąć. Nie macie lub nie mialyscie tak? Chcę ale jednak jakieś mam takie uczucia niepewne nie wiem jak mam to odbierać
-
nick nieaktualnyJustax wrote:Nie wiem czy to normalne że póki co czuje jakoś nadal takie obawy czy to napewno dobra decyzja, czy sobie poradzimy czy uda mi się wszystko ogarnąć. Nie macie lub nie mialyscie tak? Chcę ale jednak jakieś mam takie uczucia niepewne nie wiem jak mam to odbierać
Tez tak mialam, nawet jak juz bylam w ciazy. Tu chcialam a tu sie balam. Wiadomo swiat, zycie staje na głowie ale jakoś daje sie rade. -
Justax myślę, że takie dylematy to miała każda z nas chociaż przez chwilę 😉 nie macie się przejmować, wszystko będzie dobrze ☺️
Hekate no teraz może być ciężej z wykonywaniem takich zabiegów/badań. Trzymam kciuki, żeby znaleźli dla Ciebie termin ✊
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Rozpisalam sie i wiadomoac zginela wrr 😤
Kinga teraz i ja cos widze bete zrob jak tylko mozesz nie mecz sie z testami ✊
Mother to super ze wizyta udana 😉
Oj Pola na was tez duzo na raz spadlo mocno kibicuje aby zdrowie wrocilo tacie i dobrzez przez to wszystko przeszedl.
Alunia oj on chyba potrzebowal dopieszczenia wczoraj jeszcze zrobilam pyszny obiad i naprawde takie spiecie na dobre wyszlo jest teraz dobrze 😘 a on kochany, otwarty tak jak lubie.Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
mother to dobre wieści 🥰
Syn już lepiej gorączka spadła
Pola tata na pewno z tego wyjdzie ❤️
Kinga ja bym też szła na betę lub poszła kupić kolejny test 😅
Hekate wiem,że to spory wydatek ale może sono hsg ? Prywatnie zrobią ci szybko.. bo tu jak widać się naczekasz ehh
-
Adele27 wrote:
Hekate wiem,że to spory wydatek ale może sono hsg ? Prywatnie zrobią ci szybko.. bo tu jak widać się naczekasz ehh
Odebrałam wynik progesteronu - 7,53 ng/ml - czyli owulacja wystąpiła ( wg moje gin wynik>2 mówi, że owulacja miała miejsce.
Jestem 3 dni po ovu ( 13 dc), a obecnie jestem w 16dc
Dobrze myślę, że to dobry znak?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2020, 15:27
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Hekate42 wrote:Taki mam właśnie plan. Póki co czekam na wynik posiewu i jeśli będzie OK, to na @ i potem się umawiam. No chyba że @ jednak nie nadejdzie.....
No i obyś się miło zaskoczyła 😁✊ -
Iza jakoś musimy sobie radzić 😅
Kinga ja bym leciala na bete bo to najbardziej wiarygodne. Będziesz miała czarno na bialym czy jest ciąża czy nie. A tak te testy jak tak wychodzą jak wychodzą to się zastanawiasz co się dzieje.
A ja własnie dostałam sms z kodem recepty na bexero. Wiec trzeba wykupić. Ale szczepienie mamy na 19 listopada wiec po niedzieli wykupię. Tylko muszę iść w aptece zapytać czy mają dostępną tą szczepionkę -
AdelaX wrote:Moja siostra coś kiepsko się czuje objawy jakby na covid ale w sumie teraz wszystko na to pasuje... jeju co się dzieje. Niech to się skończy!
Niechcący polubiłam zamiast zacytować.. dokladnie niech to się skonczy 😞 ja dziś pierwsze co jak zobaczyłam u syna tama wysoka gorączkę to co pomyślałam ? Covid jezu.. wszystko teraz może na niego wskazywać tak na prawde..
Hekate a progesteron po owu nie powinien być wyższy ? Coś ok 20 ? 🤔 Może coś źle pamiętam 😅 -
Hekate ja takie normy znalazłam:
faza folikularna: 0,28-0,72 ng/ml
owulacja: 0,64-1,63 ng/ml
faza lutealna: 4,71-18,0 ng/ml
To u Ciebie chyba wszystko ok i po owulacji.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Pola zdrówka dla Taty 😘
Nadzieja to super, że z mężem już ok ☺️ Przybijam piątkę jeśli chodzi o amory z dzieckiem na bajkach 😅 Czasami nam też się zdarza, jak w weekend wychodzi "że trzeba" a rano się nie uda, bo dziecko zrobi pobudkę 😂 A wieczorem to mój mąż się w ogóle nie nadaje, więc z dwojga złego wolę trochę adrenaliny w ciągu dnia 😅
Mother to świetnie, że wyniki ok, zawsze trochę stresu z głowy ☺️ A u mnie 24dc, do jutra biorę dupka. Objawów ciążowych brak, przeczuć brak;)
Kinga jak będziesz miała wyniki bety to w razie wu to podkładka dla lekarza, bo cieniom na zdjęciach to pewnie większość ginów nie uwierzy... Tylko, że u Ciebie chyba z betą ciężko żeby zrobić tak? Bo długo pracujesz? Nie wiem czy dobrze kojarze;) Trzymam kciuki, żeby tempka odbiła jednak i ciemniały kreski z każdym dniem 😊
Justax testy owu zaczęłam robić po kilku miesiącach, tempki nie mierzę w ogóle. Choć się zastanawiam czy nie zacząć, może coś by z tych wykresów wyszło, z czym może być problem... U mnie też można powiedzieć że pierwsze dziecko to planowana wpadka, więc też była dla mnie nowość te wszystkie testy, pilnowanie owu i te sprawy 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2020, 16:22
-
mother84 wrote:Hekate ja takie normy znalazłam:
faza folikularna: 0,28-0,72 ng/ml
owulacja: 0,64-1,63 ng/ml
faza lutealna: 4,71-18,0 ng/ml
To u Ciebie chyba wszystko ok i po owulacji.
mother84 lubi tę wiadomość
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️