Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Mother same dobre wiesci i pewnie kamien z serca spadl😊 a maz juz przyzwyczail sie do wiesci o ciazy czy nadal ostrozny?
Wiera to teraz przed toba najbardziej przyjemny czas,oczekiwanie na testowanie ktore dluzy sie niemilosiernie. Ale zobaczcie jak ten czas leci, dopiero co ja czy wiera robilysmy test a tu juz kolejne testowanie. A z beta tak mialam problem zeby zrobic ,u mnie jest 3 prywatnych labo ale kazde od 7 do 11. Te w osrodkach tez. W szpitalu po poludniu musialam sie naprosic wtedy zeby mi zrobila. Ale teraz jestem na tym opiekunczym od poniedzialku..jutro moze podjade rano przed praca meza i zrobie.
Cos Mysza sie nie odzywa... czyzby zly znak?
A tak wogole 28 listopada mielismy isc na wesele ,oczywiscie odwolane.wczoraj zadzwonila do mnie siostra cioteczna oficjalnie powiadomic ze przelozony na drugi rok,ale tez nie wiadomo czy sie odbedzie bo byli na weselu u kogos przed tymi obostrzeniami i zarazili sie i jej przyszla tesciowa lezy w szpitalu pod respiratorem i lekarze mowia ze raczej z tego nie wyjdzie,krytyczny stan. Co to sie teraz dzieje 😰 -
Adele dużo zdrówka dla synka 🤗
Kinga koniecznie idź na betę rano. Mówię Ci, lepiej takie rzeczy wiedzieć. Trzymam kciuki ✊ mąż chyba spokojniejszy ☺️
Też zaglądam co jakiś czas czy Mysza coś napisała 😔
A mnie coś gardło lekko zaczyna boleć 😩 i skąd to? Nigdzie nie chodzę praktycznie, synek siedzi ten tydzień w domu 🤷 no, ale już wyplukalam wodą z solą 😉 a miałam taką ochotę na colę 😩😩😩 no, ale bąbelki niewskazane na gardłoWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2020, 19:45
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
U nas po staremu. Codziennie dzwonie do szpitala dopytuje sie o mame ale wiesci sa bez zmian. Nadal ciezko, w spiaczce, pod respiratorem. Wirus jej nie odpuszcza, pluca sie nie lecza, a kazdy dzien w spiaczce oddala ja od powrotu do nas...
Nie smece tu Wam bo macie dobry czas, musicie byc szczesliwe, nie macie powodow do smutku, to do mnie taki dol zawital. Wyjatkowy pech po prostu. Nie wiem za co to wszystko, jestem dobrym czlowiekiem, a non stop dostaje takie baty od losu....
Mnie kaszel meczy, jak emerytka zyje, po paru krokach dysze. I lekka goraczka nadal mnie trzyma. Juz 13 dni. Corka moja juz ok, tak to miala tylko ta ala ospe, goraczke, bol gardla i nozki ja bolaly. Obserwujcie siebie i swoich bliskich bo teraz to nigdy nic nie wiadomo.
Ja ciagle mam wyrzuty sumienia ze nie pomoglam mamie za wczasu, ze moze gdyby szybciej trafila do szpitala to by bylo ok. Ale przeciez pogotowie przyjezdzalo...
No nic. Trzymajcie nadal kciuki, modlcie sie o nas i o mame. Tylko o to prosze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2020, 20:04
-
No właśnie pytałam, a potem usunęłam, bo sprawdziłam na liście leków dozwolonych 😂 ale dzięki za odpowiedź 😘
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Mysza pisz jak najbardziej bo takie niepisanie to bynajmniej jeszcze gorzej martwie sie czy wszystko ok tak długo sie odzywa to samo dotyczy Poli 🤗
Mysza wiem ze to moze nie pocieszajace ale dobrze ze nie pogorszylo sie 😘 nie wolno tracic wiary i dobrzez ze coreczka tak przeszla.
Nie smucisz tu jestesmy od wspierania sie w kazdej sytuacji i tej dobrej i zlej a nawet z pierdami.
I dlatego to forum jest tak fajne tzn dziewczyny ktore je tworza. 😘
Ja bardzo do was sie przyzwyczailam i bardzo lubie 😘
Kinga oczywisie jutro rano beta ✊
Mother Tobie rowniez aby szybko przeszlo i wlasnie skad mozna zalapac jak w domku jestes caly czas
Iza corka byla na wagarach 😁
Adele aby goraczka nie wracala i synek zdrow bylWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2020, 20:26
Adele27, mother84 lubią tę wiadomość
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
aLunia wrote:8.3 waży i była inna dr, mówiła że mam się nie martwić bo na cycku, a zacznie się ruszać to będzie jak patyczek.
Następne szczepienie w styczniu.
aLunia mój Mały ma 3 miesiace i waży 8260g (tydzień temu ważony). Jest od miesiąca na mm a wcześniej karmiony mieszanie. Jedna lekarka mi powiedziała że za dużo waży bo różnica obwodu głowy i klatki piersiowej wynosi 4 cm. Kazała go oszukiwać podając wodę zamiast mleka. Jej rad już nie będę komentować... Drugi prywatny pediatra stwierdzi że taka jego uroda i różnica wynosi 2 cm. Tak więc nie przejmuje się komentarzami zacznę się martwić tym jak zacznie chodzić.Synek 2020 r
Córcia 2022 r -
Mysza pisz, w żadnym wypadku nie smęcisz. Myślę, że jesteśmy tutaj już tak zrzyte, że żadnej to nie przeszkadza. Modlę się o wszystkich chorych i o Twoją mamę, niech Bóg da jej siłę do walki. Trzymaj się Mysza. Tulę mocno 🤗
Paula dziękuję ☺️ a wiesz, że chyba Cię ściągnęłam myślami, bo dziś rano myślałam sobie o tym wątku itp i o Tobie akurat też 😁 jak sobie radzisz? Wszystko ok?
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
Mysza pisz tutaj o każdej porze dnia i nocy. Nie smecisz w żadnym wypadku. Wszystkie się o Ciebie martwimy. Wierze ze nowy rok będzie dla Ciebie dużo lepszy i życzę Ci tego.
Iza jak najbardziej masz prawo być zmęczona. Nie jesteś robotem. Musisz odpocząć i wyrwać się chociażby z mężem na dluugi spacer
Muszę sprawdzic ile mój wazy bo się zatrzymałam na 9 kg a tyle prawie Wasze maluchy niektóre ważą. Ale dawno nie byłam w przychodni a mały jest dość solidny żebym się martwiła😃 niektóre rady lekarzy trzeba wpuszczać jednym uchem a wypuszczać drugim -
Mother mój synek 12,5 kg jakiś miesiąc temu. Teraz 19 listopasa mam z nim szczepienie to zobaczymy ile przytył. Bo 22 października był ważony na szczepieniu
-
Iza34 wrote:A mi się dzis ulalo. Kurcze, mam juz dosc pewnych rzeczy. Czy ja najzwyczajniej w świecie mam prawo byc zmeczona macierzynstwem czy to poprostu mam chwilowy spadek formy i mam kryzys?
To całkowicie normalne🤗
Mysza, strasznie Ci współczuję. Nie obwiniaj się, proszę. Wierz i ufaj, że będzie dobrze i Mama wyzdrowieje. Trzymam za Was kciuki bardzo mocno✊✊✊„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
mother84 wrote:
Paula dziękuję ☺️ a wiesz, że chyba Cię ściągnęłam myślami, bo dziś rano myślałam sobie o tym wątku itp i o Tobie akurat też 😁 jak sobie radzisz? Wszystko ok?
Ja od września wróciłam do pracy, ale pracuje zdalnie. Niestety ze względu na kilka przypadków koronawirusa w grupie starszaka praktycznie od miesiąca siedzimy w czwórkę w domu. Nie jest to łatwa praca z dziećmi... Ale dajemy radę.
A coś się zadziało ekstra, że udało się zajść w ciążę? Czy poprostu zaskoczyło?13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Ja od września wróciłam do pracy, ale pracuje zdalnie. Niestety ze względu na kilka przypadków koronawirusa w grupie starszaka praktycznie od miesiąca siedzimy w czwórkę w domu. Nie jest to łatwa praca z dziećmi... Ale dajemy radę.
A coś się zadziało ekstra, że udało się zajść w ciążę? Czy poprostu zaskoczyło?
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Kinga jak dziś u Ciebie sytuacja? ☺️
Jakaś cisza tu od rana nastała, odpoczywajcie, bo pewno większość dziś wolne ☺️ ja przygotowałam obiad, mąż z synkiem poszli na dwór trochę, teraz odpoczywam 😉 ale pogoda jest ogólnie straszna 😒 niech słońce chociaż wyjdzie 😵
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Hej dziewczyny 😉 pewnie odoczywaja.
Kinga jak tam sytuacja dzis 😁
Mother to chwilke odpoczniesz a co dobrego na obiad ja mam szis pieczona 🐟 z ziemniakami i surowka z kapustynkiszonej tak tradycyjnie.
A u mnie testy bez zmian caly czas ppdobne dobrze ze jutro wizyta bo nie wiem co tam sie dzieje. Moze dzis troszke wyrazniejszy. Dzis mam 16 dc to moze owu ok 17 🤔 jutro sie potwierdzi.
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”