X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate wszystkiego najlepszego🎂🎁🎉👑

Wiera tak cię przytulam i rozumiem. Cholerna @. Naprawdę nie rozumiem jak to jest chce się i nie ma a jak nie chcesz to pyk i zachodzi się w ciążę. Myśl o sobie przede wszystkim jeśli faktycznie potrzebujesz to na pewno warto zrobić a mozesz samo się zadzieje wtedy. Tego ci życzę 😘

Jagoda no właśnie sama wczoraj się zalilam. Mojej chodzi tylko i wyłącznie o to, że jej synuś nie wyspany... A on śpi w dużym pokoju, a ja z Szymkiem w sypialni. Nie wiem jak twoja teściowa ale moja krótko karmiła chyba z dwa tygodnie bo ciemnogród uważał, że jak ma małe piersi to nie wykarmi dziecka. No i wtedy najważniejsze było, zwby dziecko było pulchne w jej kręgu więc pasła swojego pierwszego syna bardzo szybko kaszka itd także uważa, że tylko ona wie jak się powinno robić.

Mother dzieki, że pytasz i tak dużo lepsza nocka i dzień. A Ty dogadzaj sobie ile możesz 😘

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera, to zmęczenie psychiczne jest masakryczne.
    A najgorsza jest bezsilność 😖😢.
    Jagoda, osraj teściową i rób co uważasz👍.
    Popłacz sobie- to pomaga, ale potem zakładaj koronę I zasuwaj dalej 😁🤗
    Nobis i oby te naturalne starania okazały się owocnymi✊✊✊
    aLunia- ciemnogród niech robi swoje, a Ty mądra wyedukowana matko rod swoje 😜

Miłego wieczoru Dziewczyny🥳😘🤗

aLunia lubi tę wiadomość

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam plamić. Strasznie się posypałam, nie wiem, z każdym miesiącem znoszę to wszystko gorzej. Wydawało mi się, że będzie z każdym łatwiej;) Żebym chociaż wiedziała, co jest ze mną nie tak... Chyba ta niepewność mnie najbardziej dobija, jakbym mogła to na coś zrzucić, a tak niby wszystkie badania co robiłam ok... Leki, zastrzyki, tuczenie jaja niczym indyka na święto.. Więc dlaczego ciągle nie wychodzi. 😔 Co robię nie tak?
    Ech przepraszam, nie chciałam Wam tu smęcić, ale wiem, że mnie rozumiecie... Lepiej pójdę zaparzę kolejną melisę;)

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera nie smecisz tylko pisz kiedy tylko chcesz. Rozumiem Cię. Może ta przerwa dobrze Wam zrobi, oby nie za długa 😁

Hekate jeszcze ode mnie wszystkiego Naj❤️

Jagoda nie przejmuj się, Ty jesteś matka i dobrze wiesz co jest najlepsze dla Twojego dziecka. Ja tak się cieszę ze mam teściowa dość daleko bo ja bym tego nie zniosła. Ostatnio chciała dać ciasto mojemu synkowi 🙈 i w ogóle to już kotleta by mu dała.

Mother piateczka co do pizzy wlasnie czekamy 😎

U nas podawanie mm to horror. Złapał raz smok aventa w kształcie piersi ale po wielkich wcześniejszych awanturach potem już nie chciał, spróbowałam inna butelkę Lovi złapał a wieczorkiem nie chciał. Poddaje się. To jest taki płacz ze tak mi go szkoda. Gryzie tego smoka od butelki jedna i druga częścią buzi ale nie zassie. A moja piers umiera, dzis bepanthenem zaczęłam smarować. Ograniczam w dzień i tak.

To my tez się pochwalimy, od wczoraj robimy pierwsze kroczki😊

pola89, aLunia, Adele27, nadzieja_86, Iza34, Kasia 1805 lubią tę wiadomość

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera a smęć ile wlezie! Komu jak komu, ale nam naprawdę możesz. Rozumiem Cię, naprawdę. Może jeszcze ten test zrobił Ci wczoraj niepotrzebną nadzieję...tak mi przykro. Każda @ jest ciężka...mam nadzieję, że z każdym dniem będzie lepiej. Tulę z całych sił 🤗
    Adelax ja się tak obżarłam, że będę się kulać całą noc po łóżku 🙊 i brawo za pierwsze kroczki małego tuptusia! 👏👏👏

AdelaX lubi tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera, ściskam i przytulam 🤗🤗🤗
    Dla Ciebie, jak i dla każdej z nas przyjdzie jeszcze dobry czas - cierpliwości Wierka✊😘
    Adelax 👏👏👏 dla maluszka.
    Za chwilę będzie biegał 😂

Pizza- ech🍕🍕🍕
    Może jutro🤔😜

AdelaX lubi tę wiadomość

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 22:38

AdelaX lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiera jakbym siebie czytała ehhh też wszystko niby dobrze a się nie udawało.. i o co chodziło tyle czasu ? Czemu musiałam czekać na to szczęście 3,5 roku ? Może właśnie na niego tego jednego. Tak to sobie czasem tłumacze. Jak masz dość to przerwa powinna ci dobrze zrobić ❤️ ja rok przed zajściem jakoś się zaczęłam się godzic powoli z faktem. Z resztą wiecie,że długo się nie odzywałam na wątku. Na pewno będzie dzień kiedy pochwalisz się nam tu swoimi kreskami 😘 jak każda z was ✊

A mój mały od 2tyg zaczął raczkować do tyłu 😁
    i sam siada z pozycji na brzuchu 💪

Adelax my pijemy już dość długo z butelek herobility. Na początku był dr Brown byl ok ale zaczął przeciekać. Z aventu czy lovi w ogóle nie umiał pić

A pizzę to bym mogła jeść codziennie 😝

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2020, 22:39

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzis mialm pizze 😁😋

Wiera wiesz moze nie tak idelanie bo ile pamietam to Twoj to jak Brad pitt 😁 u mojego mogloby lepsze ale podobny przypadek niby wszystko gra a nie wychodzi juz sama nie wiem 🤷‍♀️ uda nam sie nie ma innej opcji wierze w to bardzo.!!!
    I te rozczarowania bola bardzo im ich wiecej jakos ciezko jest ale jak po takim czasie zobaczymy dwoe kreski to szczescie pewnie ogramne lepsze niz wyrana w lotto.

Nobis pewnie probuj jaturalnie a noz milo cie zaskoczy

Dziewczyny barwo dla dzieciaczkow za postepy.

Testa tesciowa to rzeka a jak sie jeszcze wtraca to jak najdalej....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2020, 22:58

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2020, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera,pomimo to ze w tym miesiacu nic nie wyszlo ,cykl masz jak w zegarku..nie musisz dlugo snuc domyslow czy moze jednak sie udalo.. ostatnio tak sie popierdzielilo ze nie wiem kiedy dostane. ..nadal czekam na wredna @ a ona nie chce przyjsc. Przeciez bolal brzuch okresowo nie razw tym cyklu, w nocy tak bolalo ze myslalam ze urodze , nabralam sie tabletek brzeciwbolowych,najwieksza z mozliwych podpasek zalozylam bo naszykowalam sie na nocna ulewe,noi gdzie ten okres😠
    Ps. Ja wiem kiedy przyjdzie ,ta malpa jest taka wredna ze pojawi sie we wtorek jak bede musiala do gina isc.

• AdelaX Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzieki Adele nie słyszałam o takiej butelce, zapisałam sobie tak samo dr Brown, kiedyś Alunia polecała. Na razie spróbowałam aventa a lovi mieliśmy. Zobaczę jeszcze kilka prób i kupuje kolejne. Myślicie ze to kwestia smoka? On tak płacze jakbym mu zabrała coś najcenniejszego na świecie. Widać jak bardzo chce cycusia 🙈

Pękam po pizzy a miał być jeden kawałek, nie powiem ile wciągnęłam 😳

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 02:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelax hahaha ja właśnie musiałam wstać się napić, bo tak mnie suszy po tej pizzyyyyy! 😂
    Adele brawo dla synka za nowe umiejętności 👏 a o takich butelkach też nie słyszałam ☺️ aż sobie je wygooglowałam, jak ładnie wyglądają 😉

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2020, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1805 wrote:
    Moja też już od tygodnia ☺️
    Dzisiaj nawet chciała wstawać przy łóżku ale nie ma się czego dobrze złapać 😁

To moja ciagnie sie za moje ubrania i staje 😁. Albo jak siedzi na schodku i zlapie sie za lawe tez wstanie (moja obecna zmora są schodki do salonu i z salonu na werande, uwielbia na nie wchodzic ale w dol to juz leci głową).

Kasia, Adele, AdelaX gratki dla maluszkow za nowe umiejetnosci. Dzieciaczki sie rozwijaja az milo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2020, 07:13

Kasia 1805, AdelaX lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2020, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda trzymaj sie dzielnie z kp. Rob swoje.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te butelki mnie urzekły kolorami 🥰😝 no i szukałam właśnie innego smoczka a ona mają taki jakiś płaski, szeroki. Ignas odrazu go zalapal. No i fajnie,że mają pojemnik na mleko. Jak wychodzę i muszę wziąć to nie bawię się w woreczki. To też ułatwia.

aLunia nie wiem czy to kwestia smoczka czy po prostu ma taką więź do cycusia 😝 ale bądź silna na pewno się uda odzwyczaić

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele noooo śliczne są 😍 zapisałam sobie w zakładkach 😁

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2020, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Mother jak masz z nami dobrze. Zanim urodzisz to my ci tutaj cala wyprawkę polecimy 😁.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Widzisz Mother jak masz z nami dobrze. Zanim urodzisz to my ci tutaj cala wyprawkę polecimy 😁.
    Hahaha 😂

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny🤗
    Tak czytam, czytam i się zastanawiam po tym poście Nobis o przejściu na naturalne starania.... ja, mimo wieku łudzę się, że jednak natura będzie jeszcze i dla mnie łaskawa...ale może powinnam biegiem udać się do kliniki i nie czekać 🤔🤔🤔
    Przypomnijcie mi proszę, która z Was zaszła naturalnie, a która dzięki pomocy kliniki i jak to u Was wyglądało?
    Byłabym wdzięczna, ale oczywiście, jeśli to zbyt trudny temat, tobie było tematu.

😇11.02.2021 r.
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate my zaszliśmy naturalnie. W 2018 byliśmy umówieni do kliniki, ale zaszłam w ciążę, którą potem poroniłam. Staraliśmy się znowu naturalnie, po roku znowu zaszłam, ale cb, potem dalej naturalnie, mąż operacja żylaków powrózka (niewielkich), ale nie szło, więc znowu umówiliśmy się do kliniki i kolejny raz w miesiącu kiedy mieliśmy mieć wizytę udało się naturalnie i teraz jest tego efekt. Myślę, że to zależy jak długo się staracie i na ile jesteście gotowi (iui, ivf). My chcieliśmy jechać chociaż na jedną wizytę, żeby zobaczyć co nam powiedzą, u mnie nie ma dobrych ginekologów od niepłodności.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2020, 10:00

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
‹‹ 2321 2322 2323 2324 2325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ