X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl naset nie zejda po rzeczy jakos dziwnie znajome jak teraz rodzily to nie bylo problemu 😉

Mnie dzis o 9 tak brzuch zaczal bolec bylam siusiu i myslalm ze nie wstane z toalety tak nagle i na pol skurczona doszlam do lozka. Pozniej jakos rozchodzilam to. Teraz jeszcze czuje ale delikatnie i plecy bola. Sadze ze to pecherzyk sie odezwal tzn pekl ☺️ juz dawno nie mialam tak wyczuwalnej owu. Gin mowil ze po obliczeniach to tak okolo na sobote powinien peknac to sie nie mylil.

Hekate pochwal sie prezentem 😁

A wieice w tamtym roku kupilam gwiazde betlejemska taka ladna biala dlugo bardzo kwitla zal bylo mi jej wyrzucac to przwnioslam ja na gore troszke lisci zgubila ale tez piscila nowe i teraz zaczyna kwitnac takie male biale listki puszcza ☺️

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia to moja tesciowa byla wrecz oburzona ze nie chce dluzej sciagac mleka niz do pol roczku Oli. Wyszlo dluzej ale temat sciagania to byl temat tabu. Teraz jest pogniewana i nawet nie wie ze juz wogole nie sciagam.

Hekate sto lat 🎂🥂🎉🎈

Ola mi doslownie padła. Do poludnia 2 razy probowalam polozyc ją spac i bezskutecznie, zjedlismy obiad i miałyśmy wyjsc na spacer ale juz byla tak zmeczona ze nie dalabym rady jej ubrac i wytarabanic sie z domu bez placzu. Niech spi. Ja odsapne chwile i do roboty.

A ja martwie sie co zrobie z kaktusami bo Ola sie do nich ciagnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2020, 13:13

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewvzyny🤗😘

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja_86 wrote:
    Girl naset nie zejda po rzeczy jakos dziwnie znajome jak teraz rodzily to nie bylo problemu 😉

Mnie dzis o 9 tak brzuch zaczal bolec bylam siusiu i myslalm ze nie wstane z toalety tak nagle i na pol skurczona doszlam do lozka. Pozniej jakos rozchodzilam to. Teraz jeszcze czuje ale delikatnie i plecy bola. Sadze ze to pecherzyk sie odezwal tzn pekl ☺️ juz dawno nie mialam tak wyczuwalnej owu. Gin mowil ze po obliczeniach to tak okolo na sobote powinien peknac to sie nie mylil.

Hekate pochwal sie prezentem 😁

A wieice w tamtym roku kupilam gwiazde betlejemska taka ladna biala dlugo bardzo kwitla zal bylo mi jej wyrzucac to przwnioslam ja na gore troszke lisci zgubila ale tez piscila nowe i teraz zaczyna kwitnac takie male biale listki puszcza ☺️
    Tak napisała jedna z położnych która znam i pracuje u nas w szpitalu... Też mi się to dziwne wydaje a zaś od ludzi słyszałam że schodzą albo portier przychodzi. No i ona chyba jakaś dziwna jest... Zajmuje się sprzedażą produktów firmy forever ta z aloesem , drogie mają produkty, może któraś z was słyszała. Napisałam do niej żeby się dowiedzieć czy u nas kąpią pielęgniarki dziecko czy matki, przy okazji o pielęgnacji kikuta bo słyszałam że teraz na sucho się pielęgnuje ale w szpitalu używają octenisept i pytałam czy kupować w takim układzie czy nie to odp że lepiej mieć ale to zależy ode mnie. Potem wtrąciła że ona używa aloesy i że ma coś podobnego jak będę chcieć to jej odpisalam że nie mam kasy na takie drogie rzeczy to na mnie wyskoczyła czy na octenisept mam.... :/ To jej odpisalam że tak bo kosztuje 17 zł i spytałam ile to jej kosztuje, to się dowiedziałam że 79 zł...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2020, 14:21

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2020, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Octenisept jest akurat takim preparatem ze warto go miec zawsze w apteczce, nie wazne czy chodzi o pielegnacje kikuta czy do innych rzeczy. I niech nikt nikogo nie ocenia pod wzgledem zasobnosci portfela. Bo np.moja Ola pomyka teraz na spacery w chlopiecej kurteczce bo dostaliśmy fajna a mi szkoda kasy na typowo dziewczeca, z reszta do ludzi i tak nie chodzimy. I niech sobie inni komentuja.

mother84, nadzieja_86 lubią tę wiadomość

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza dokładnie. To jakaś masakra... A octenisept to w sumie racja bo po CC nim psikalam więc się przyda

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2020, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w koncu ta moja ruszyla na kolankach 🙌.

Cos mnie bierze, jakies chorobsko.

pola89 lubi tę wiadomość

• mother84 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo dla Oli 👏👏👏 To kuruj się Iza, wymocz nogi, ciepłe skarpety i pod kołderkę razem z dziećmi ☺️

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2020, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother84 wrote:
    Brawo dla Oli 👏👏👏 To kuruj się Iza, wymocz nogi, ciepłe skarpety i pod kołderkę razem z dziećmi ☺️

Dzieciom nie w głowie spanie 😭 a ja z nimi sama, mąż jeszcze pracuje. O, zapomnialam o moczeniu nog. I na to balssm do stop rozgrzewajacy.
    A Ola jak "idzie" to z dźwiękiem "gol gol gol" niczym indyk 😂 tylko indyk robi gul gul.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2020, 18:54

• mother84 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś sama byłam, na szczęście syn większość czasu się zajął,teraz mąż wrócił i proponuje mi pizzę na kolację i jak tu się nie skusić 🙊

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2020, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother84 wrote:
    Ja też dziś sama byłam, na szczęście syn większość czasu się zajął,teraz mąż wrócił i proponuje mi pizzę na kolację i jak tu się nie skusić 🙊

Pizze to mam zamiar zrobic jutro ns obiad.
    A ilez to mozna zrobic w domu jak dziecko spi 2 godz.a starszej nie bylo bo wycinala krzaki w ogrodku cale popoludnie.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 godziny to w sam raz ciasto urośnie 😂😁
    Też ostatnio robiłam z synkiem, pyszna wyszła 😋

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 22:38

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2020, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mialam 2 godz.na sprzatanie. Jutro bede miala męża to zajmie sie Ola.

Calanthe dzieki za przepis, kiedys wyprobuje ale akurat mam drozdze wazne do poniedzialku 🙈 to wykorzystam.

• Wiera Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate wszystkiego najlepszego! I świętowania za rok w powiększonym gronie 😘

Iza brawo dla Oli. Słodka indyczyna z niej musi być jak tak sobie gulga 😊

Kinga dobry plan, jestem za! Choć w takie dni jak dziś ciężko mi sobie wyobrazić taką ewentualność. W ogóle coraz bardziej mam ochotę na przerwę. Może jeszcze ten miesiąc się skusze na stymulację a potem daje sobie spokój na jakiś czas. Jestem zmęczona, przede wszystkim psychicznie :(

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynyja już nie mam siły. Czemu ta cholerna teściowa zawsze mnie tak musi wkurzyć? Zamiast mnie wesprzeć w KP to caly czas slyszę butelka butelka daj butelke, z butelki byś wiedziała ile zjada i czy jest jeszcze głodna. Nie ja nie wytrzymam psychicznie. Więcej do niej nie jade. Jak chce to niech zabiera sobie samego wnucza ale ja z małą zostaję w domu. Jestem dziś w takich nerwach że z trudem powstrzymuje łzy. Wszystko przez to że malutka caly czas płacze i niby chce do piersi a ta franca do mnie znowu o butelce.

Przepraszam za żal post ale męża nie ma a ja jak jej cokolwiek mówię to ona ma to gdzieś i dalej swoje. Nie mam sie komu wygadać dlatego piszedo Was

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2020, 19:29

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda spokojnie, widzisz jak te teściowe czasem coś wypalą (nie tak dawno, bo wczoraj aLunia też pisała)...Ty wiesz co masz robić i olej co mówi, jak nie potrafisz wypuścić drugim uchem to na razie nie odwiedzaj jej i będzie spokój. Ty jesteś mamą i Ty wiesz co jest dobre dla Twojego dziecka,będziesz chciała kp to będziesz kp, będziesz chciała mm to mm, ale nikt nie ma prawa (w szczególności teściowa 😂) mówić Ci co nas robić. Co innego czasem dać jakieś rady gdy tego potrzebujesz, ale nie takie coś. Na spokojnie. Te teściowe czasem tak mają 😉

Wiera wiem jakie to wykańczające dla psychiki... czasem masz ochotę rzucić to wszystko w piz...! Nie poddawaj się. Jeśli czujesz że potrzebę zrobienia przerwy to ją zrób, a jak czujesz się jeszcze na siłach to walcz! Wierzę naprawdę, że każdej z Was będzie dane być w kolejnej ciąży. Cały czas trzymam mocno za to kciuki 🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2020, 19:35

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • Nobis Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawialiśmy dzisiaj z moim M. na spacerze o rodzeństwie dla syna. I oboje stwierdziliśmy, że niechcemy wracać do kliniki. Będziemy się starać póki co naturalnie ewentualnie symulacje u mojego ginekologa ale póki co nic więcej.
    Czekam jeszcze na @ i bierzemy się twardo do roboty 😉

mother84, aLunia, Adele27, nadzieja_86, Miśkowa lubią tę wiadomość

Synek 2020 r
    Córcia 2022 r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja juz o swojej nie pisze. Juz 2 tyg.nie rozmawiamy i sie unikamy.

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    No w koncu ta moja ruszyla na kolankach 🙌.

Cos mnie bierze, jakies chorobsko.
    Moja też już od tygodnia ☺️
    Dzisiaj nawet chciała wstawać przy łóżku ale nie ma się czego dobrze złapać 😁

mother84, aLunia lubią tę wiadomość

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
‹‹ 2320 2321 2322 2323 2324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ