X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica a co u Ciebie?

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga może idź następnym razem do innego laboratorium bo jakieś dziwy tam się dzieją :/....

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola moj tata juz 3lata sie dializuje. Dobrze,ze w ogile z tego wyjdzie. Z dializami da sie zyc ale to ciulowa sprawa.. nie mniej ratuje zycie.

Kings Ty musisz znalezc dobrego gina i powiedziec o tych falszywie dodatnich testach bo to trzeba sprawdzic. Ale to musi byc gin, ktory sie zna, od nieplodnosci. Zwykly to oleje.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 22:38

nadzieja_86 lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap
    domyślam się, że to nic przyjemnego... W dodatku jedynie w tej chwili wchodzi w grę Dębica, która dializie pacjentów covidowych,a jest od nas oddalona o prawie 80 km... Zresztą teraz ze szpitala w Leżajsku też zawożą go na dializę do Dębicy... Chore czasy 😐

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2020, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobie tak jak radzicie ,pojde we wtorek na ta wizyte,zobacze co z niej wyniknie .Nawet nie wiem do jakiego mnie zapisala a przyjmuje 5 ginekologow i zapomnialam zapytac . Jezeli nic z niej nie wyniknie to pojde prywatnie,juz mam namiar.
    I zebym pamietala jakie badania w ktorym cyklu zrobic, w kalendarzu musze zapisac.
    Sprzatalam do 16 , tak mnie wciagnelo ze zapomnialam ze mam w domu dziecko i trzeba je nakarmic. Ale tak czysto to na swieta ostatnio mialam. Dobrze ze sie za wszystko wzielam bo choc na chwile zapomnialam o porazce. Jeszcze jutro grabienie lisci i ostatnie koszenie trawy. A poropo macie jakis magiczny srodek do czyszczenia piekarnika ?

Nadzieja oby wagary okazaly sie strzalem w 10.✊

Mother a ty jak sie czujesz?👶 Suwaczek pedzi do przodu jak nie wiem co

• mother84 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga piekarnik to moja zmora. Stosowałam wiele środków i zawsze coś jeszcze nie schodzi 🤷
    To wizytujemy razem we wt. Czuję się dziś kiepsko, brzuch mnie boli, a mąż w pracy. Bawię się z dzieckiem na leżąco

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2020, 17:30

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga i bardzo dobrze idz na wizyte nie zaszkodzi a jak cos to prywatnie o to mamy fajny wtorek dziewczyny ✊a Kinga @ sie rozkrecila?
    Ja dzis tez sprzatalam i podworko ogarnęłam jak glupia a co ja jutro bede robic🤦‍♀️ cos sobie wynajde nie potrafie za dlugo siedziec bez niczego.
    A propo piekarnika to na sam dol polecam sa takie specjalne maty jak cos skapnie to mate wyciagasz myjesz i po sprawie a tak ogolnie to moze magiczna gabka z rosmanna.

Mother to odpoczywaj koniecznie a dziecko wiadomo rodzica zawsze cos tam chodz sie bawic. Dobrze ze wizyte przesunelas 😉

Ooo wlasnie Emrica jak sie sprawy maja u Ciebie?

Pola o jest troche km ale jak Pap tata 3 lata juz tak jezdzi i dializy najwazniejsze zeby byl z wami jak najdluzej 😘.

Wiera a u Ciwbie krory juz dc?

Mysza napisz co u was lepiej cos?

A. Kto najblizej testowania jest!?

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 19 dc, wiec jeszcze do testowania daleko,
    Tym razem postanowiłam zatestować ć 2-3 dni po terminie. Mam nadzieję, że wytrzymam😏To rozczarowanie i złudne nadzieje są mega dołujące.

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2020, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na przypalona kuchnie, piekarniki czy grilla polecam zielony Dix, tylko ma 1 wielką wadę- smierdzi i dusi do porzygania ale jest mega skuteczny
    https://allegro.pl/oferta/dix-professional-do-kominkow-grilli-500ml-9450373280

• mother84 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo Iza zapisałam. Też kiedyś coś miałam. Zaraz zerkne czy mam to jeszcze i to też śmierdziało strasznie, ale były miejsca gdzie już nie szło doczyscic. Mi się wydaje, że ja mam też chyba g... piekarnik, te blachy gorsze są chyba.
    Sprawdziłam, miałam Mr Muscle do piekarnika, ale tak jak piszę, do końca nie brał wszystkiego.
    Kinga póki co idź na ten NFZ, nic nie tracisz, a potem znajdź dobrego gina prywatnie najwyżej.
    Teraz to chyba Wiera najbliżej terminu @ 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2020, 18:21

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2020, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja i Wogole jak wy to robicie ze nie macie co robić? Ja jestem zakopana w robocie, "wczorajsze" nie zrobione a tu nastepne trzeba robić. Całe dnie sama z dziewczynami, jak nie obiad to mycie podlog, to spacer, to znow sprzatanie, a to do pieca dołożyć trzeba bo przeciez nie ma komu isc, tydz. temu rozkopalam stara spizarke po babci męża (jeny, ile tam klamotow i śmieci) a ze z Ola nie moge tam sprzatac wiec jeszcze nie skonczylam. A teraz Ola spi i stwierdzilam ze nic nie bede robic, mi tez sie nalezy posiedziec i nic nie robic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2020, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother akurat w ciąży tego Dixa nie polecam, sama wtedy tego nie stosowalam. Sa tez takie gabeczki, takie scierniska (ja to kupowalam na targu ale widzialam tez kiedys w biedronce) do zapalonych z zewnątrz garnkow i rusztow, nie wiem jak to się nazywa. Tez dobrze dzialalo. A, i dobrze jest przed myciem piekarnika wstawic miskę z woda i ustawić piekarnik zeby dobrze zaparowal.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza nieeee w ciąży się nie zabieram za to😉 też dobrze papkę woda z sodą oczyszczoną rozłożyć na dłużej?

Nadzieja ja w sumie jak się do rze czułam to miałam tak jak Ty, zamiast odpoczywać jak mogłam to zawsze sobie coś znalazłam do roboty 😂 a męża wczoraj zmolestowałaś, a on Ciebie? 😁

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana dzis rano bylo 😉💞 takze tego ✊ jutro cdn 😁

Iza wiesz ze ja w ciagu dzisiejszego dnia naprawde nie siedze jak pomysle sobie. Tylko na chwiel z mezem przy kawie a poaztym moja juz duza sama tez potrafi sie soba zajac a jak idzie ze mna na podworko to ja robie ona sie bawi tez.
    A poza tym pomaga mi corka swoj pokoj sprzata albo jak gotujemy zawsze cos poda pomiesza to co jest bezpieczne dla takiej prawie 4 latki ☺️
    A ty to jiz masz 2 i Ola potzrebuje Ciebie caly czas funkcjonujesz wg jej dnia.
    Ale i tak mistrzynia o ile dobrze pamietam to chyba Kasia jest 3 dzieci i leci z tym wszystkim 😁 ugotowane cisto i jeszcze wysprzatane. Alunia tez ✊ przy 3 jest co robic.
    A poza tym dla wszystkich dziewczyna co maja malenstwa to czapka z glow za organizacje z wiekszym dzieckiem to inna bajka.

Kasia 1805 lubi tę wiadomość

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja_86 wrote:
    Kochana dzis rano bylo 😉💞 takze tego ✊ jutro cdn 😁

Iza wiesz ze ja w ciagu dzisiejszego dnia naprawde nie siedze jak pomysle sobie. Tylko na chwiel z mezem przy kawie a poaztym moja juz duza sama tez potrafi sie soba zajac a jak idzie ze mna na podworko to ja robie ona sie bawi tez.
    A poza tym pomaga mi corka swoj pokoj sprzata albo jak gotujemy zawsze cos poda pomiesza to co jest bezpieczne dla takiej prawie 4 latki ☺️
    A ty to jiz masz 2 i Ola potzrebuje Ciebie caly czas funkcjonujesz wg jej dnia.
    Ale i tak mistrzynia o ile dobrze pamietam to chyba Kasia jest 3 dzieci i leci z tym wszystkim 😁 ugotowane cisto i jeszcze wysprzatane. Alunia tez ✊ przy 3 jest co robic.
    A poza tym dla wszystkich dziewczyna co maja malenstwa to czapka z glow za organizacje z wiekszym dzieckiem to inna bajka.
    Tutaj każda z nas to mistrzyni 😉

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat temat taki, ja dzisiaj nic nie zrobiłam, dosłownie. Nocka cała zarwana, Szymek cały dzień praktycznie płacze. Dałam w końcu paracetamol to trochę pospał. Ale tak mnie ręce bolą od noszenia, że ledwo w ręce telefon trzymam. Na zęby myślę, że chyba za wcześnie, ale ewidentnie coś go boli. Nawet zrobił sobie przerwę 4h w jedzeniu także jak na niego to coś jest na rzeczy. Jeszcze nioslam kawałek córkę i czuje jak mnie rana po cc ciągnie, głowa boli. Frustruje mnie trochę to, że w nocy nawet nie ma odpoczynku 😬

Iza goń core do roboty, ona już jest duża. Albo niech chociaż chwile Ole zabawi. Mi Natalka pomoże oczywiście nie długo ale jak coś trzeba na szybko to siedzi i Szymka zabawia. Ze sprzątaniem też mi pomaga, ogarnia swój pokój, zabawki zbiera. Myje sie juz sama oprócz włosów to już duże ułatwienie.

Kinga idź koniecznie na wizytę nic nie tracisz😉

Mother kciuki za Twoja. Ja też chodziłam na początku częściej, nie dałabym rady raz na miesiąc do czasu aż czułam ruchy.

Nadzieja tak miło się czyta jak tryskasz humorem❤

Pola no co za czasy😔 a z tatą już macie kontakt? Trochę lepiej psychicznie się czuje?

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie mam okropnie bo moja starsza córka nie robi nic, dosłownie nic poza balaganieniem, brudzeniem i rozrzucaniem swoich rzeczy. Umyc sie sama -moge zapomnieć, jakbym nie ganiala i to codziennie to by sie wogole nie myla, i jrszcze musze stac i pilnowac bo potrafi isc spac bez mycia albo odkręci wode i udaje ze sie myje. A ja dosłownie nie mam pomyslu co z tym zrobic, jestem załamana ciaglym sprzataniem, upominaniem i proszeniem zeby coś zrobila. Dlatego kiedys napisalam ze spie... po całości swoje macierzynstwo. I czuję sie z tym beznadziejnie. Az sie wstydze wam o tym pisać. Jak ma humor to potrafi i zabawi Ole ale ile bym miala lzej jakby swoje rzeczy sprzatala a nie rozmosila po calym domu, jakby oprozniala zmywarke czy bez proszenia sie myla. Ja mam byc na kazde jej wezwanie bo inaczej sie drze (nawet w nocy jest oburzenie jak nie chce z nia spac) a ona nie zrobi nic zebym ja miala wiecej czasu. Wirus wirusem ale powinnam isc z nia do psychologa bo jest naprawdę źle. No i nie czuje sie mistrzynia, jak juz to mistrzynia porazki.

• Wiera Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza a może jakiś system tablicy motywacyjnej? Że różne "dobre" uczynki jak samodzielne umycie się czy przypilnowanie Oli będzie słoneczko czy coś tam innego i za określoną ilość będzie jakaś nagroda? A za źle zachowanie chmurka itd. Wiem, że są różne opinie i opinie psychologów na temat takich tablic, ale szwagierka mi ostatnio bardzo zachwalała, bo pracuje zdalnie z dwójką i też dawali w kość.

U mnie 27dc, wczoraj nawet siknełam rano, ale tylko jakiś cień cienia wyszedł, myślę że po Ovitrelle jeszcze. Zresztą nie ufam cieniom, ani moim oczom czy dobrze widzą. ;) Jutro chciałam zrobić, ale idę rano do pracy, nie wiem czy sobie psuć humor 😁 Może poczekam do niedzieli, jeśli nie zacznę plamić oczywiście.

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera wrote:
    Iza a może jakiś system tablicy motywacyjnej? Że różne "dobre" uczynki jak samodzielne umycie się czy przypilnowanie Oli będzie słoneczko czy coś tam innego i za określoną ilość będzie jakaś nagroda? A za źle zachowanie chmurka itd. Wiem, że są różne opinie i opinie psychologów na temat takich tablic, ale szwagierka mi ostatnio bardzo zachwalała, bo pracuje zdalnie z dwójką i też dawali w kość.

U mnie 27dc, wczoraj nawet siknełam rano, ale tylko jakiś cień cienia wyszedł, myślę że po Ovitrelle jeszcze. Zresztą nie ufam cieniom, ani moim oczom czy dobrze widzą. ;) Jutro chciałam zrobić, ale idę rano do pracy, nie wiem czy sobie psuć humor 😁 Może poczekam do niedzieli, jeśli nie zacznę plamić oczywiście.

Nie dziala, probowalam nie raz. Nic nie dziala.

‹‹ 2318 2319 2320 2321 2322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ