X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis chcialam isc sama na spacer z Ola. Ja chcialam ale ona nie, od rana kazda proba ubrania czy zmiany pieluchy to placz i teraz tez tak bylo, tak sie rozplakala ze az sie spocila az czapeczka mokra i dalam spokoj. Ale jak tak plakala i zagladalam do buzi to jestem przerazona, tam z 5 zębów idzie. Akurat teraz kiedy ja jestem flak. Ale nic, przetrwamy, musimy.

• AdelaX Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia synusie to po prostu cycusie☺️
    U mojego się wcale nie zapowiada żeby kiedykolwiek miał dość piersi🙈

Postanowiłam ze tej piersi póki co nie daje trochę druga złapał ale tam ledwo co leci i zapisuje się na jutro do internisty Może mi przepisze jakieś Leki na zanik pokarmu. Oprócz tego pożyczyłam laktator bo swoj sprzedałam (nie sądziłam ze jeszcze będzie mi potrzebny)i jak mi się napełni to spróbuje ściągnąć będę musiała się czegoś dobrze zlapac 😂
    Najgorsza będzie ta noc bo bez cycka wiec czeka mnie całonocne bujanie. To mnie przeraża najbardziej ale muszę to przetrwac.

Mother świetnie ze wszystko dobrze 😍😍 będzie podobna różnica wieku jak u nas i dwóch synków super😍

Dziekuje za wszystkie rady i przepraszam ze smecilam na tym wątku który jest o czymś innym. Wybaczcie, ale naprawdę Wasze rady pomogły. Buziaczki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2020, 14:31

mother84, aLunia lubią tę wiadomość

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother to świetne wieści, najważniejsze że wszystko dobrze 😊 A synek z pewnością ucieszy się z małego braciszka 🥰

Iza poszalały te zęby, może później będzie dłuższa chwila oddechu od następnych. A jak migdał? nadal boli?

aLunia żebyś wiedziała że mogłaby się rozkręcić... Teraz jakiś śluz zaczął mi lecieć zamiast @..no cyrk na kółkach 🙄 Zaraz mi się przypomina nasz tegoroczny wyjazd nad morze i też niekończące się plamienia...😑

mother84 lubi tę wiadomość

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdelaX nie chce nic na zle ale proponuje najpier przestawic ba mm a potem brac cos na zanik laktacji bo może byc tragedia.

Wiera migdał nadal boli, ciezko bylo zjesc obiad i taka kolowata jestem ale może kiedys przejdzie. Wzielam 2 apapy, psikam tym wstretnym gardimaxem i wierze ze bedzie lepiej.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza psikaj często tym gardimaxem 😁aż alko wszystko wyżre 😂

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Iza zobaczę co powie internista a w razie czego z lekami poczekam.

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother84 wrote:
    Iza psikaj często tym gardimaxem 😁aż alko wszystko wyżre 😂

To moze po tym alko i apapie taka kolowata jestem?

• Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother wspaniale wiadomosci😊

Nie to co u mnie. Lekarz starszy ale fajny,nie marudzil,pogadal. Nie badal mnie recznie,zrobil usg ,twierdzi ze ciazy "jeszcze nie widac" ,endometrium w miare ladne 10mm. W jajnikach nie ma torbieli ani pecherzykow ,chyba bo za duzo o nich nie mowil. Luteiny nie przepisal i kazal mi przyjsc za 2 tyg bo moze ciaza sie rozwinie jeszcze a jak dostane okres to tez mam przyjsc po skonczonej@. Pokazalam mu wyniki bety i proga ...i powiedzial ze to nic nie wnosi w moj stan bo moglam miec pozniejsza owulacje albo podwojna.
    Na koniec dodal ze jak przyjdzie @ to jest sklonny twierdzic ze w moim przypadku pozostaje mi tylko klinika i in vitro. Jezeli nawet jajowod mam jeden drozny , to blokowac moga zrosty po cc. A laparoskopia zwiadowcza czy sa drozne ,nie ma sensu bo zrobia sie jeszcze wieksze zrosty w krotkim czasie i musi sie tym zajac tylko klinika leczenia nieplodnosci.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga no ja rozumiem, że mogła być pozna owulacja i beta Ci jeszcze nie wyszła, ale testy wychodziły czemu? Pytałaś?

A ja pytanie do Was? Miałyście w którejś ciąży łożysko przodujące? Bo mi dziś gin powiedziała, że póki co takie mam. Niby mówiła, żeby się tym nie przejmować,bo często ze wzrostem macicy łożysko idzie do góry, ale jak zaczęłam czytać w necie to się przeraziłam 😱

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2020, 15:53

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj ale duzo pisalyscie 😁
    Mothwr gratulacje tak przeczuwalam ze chlopiec 👣 gratulacje ogramne 😘😘😘

Wiecie bylam jednak w tym labo 🤦‍♀️ naprawde nie mam jak zrobic pozniej aj co bedie to bedzie.
    Dzis powinnam miec wynik popoludniu

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother o takim lozysku slyszalam ale nie mialam do czynienia.🤷‍♀️ A jak maz zareagowal na plec 😁

Alunia takie niewyspanie i tak w kolko dobrze nie dziala na Ciebie i ogolnie super ze maz chce Cie wesprzec

Adelax to dobrze ze zapisalas sie do lekarza jasie nie wuypowiadam na ten team czytam i wspieram ale nic nie wniose bo nie mialam do czynienie z tym 😘

Iza aj to tyle zabkow to pewnie stad ten placz a to duzo na raz zebye jeszcse Tobie przeszlo 🤗

Kinga a to nawet jak pogadal to spoko a czy ja dobrze czytam ze @ jeszcze nie dostalas? Robilas jeszcze test w takim razie lub bete bo tak czekac i nie wiadomo co sie dzieje.

Wiera a u Ciebie nadezzla @? A jak teleporada zwolnienie chociaz dluzsze dostalas?

Pola jak sobie radzicie w domu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2020, 17:34

Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    ASA, APA, AOA ujemne
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

n59yt5od1y3qj53b.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja @ rozkręca się pomału... Wreszcie 😒 Więc spokojnie licze dziś pierwszy dzień cyklu. Dobrze, że zrobiłaś badania, będzie wiadomo czy owulka była.
    Teleporada ok, nasz pediatra jest w porządku. Pytałam czy mam opisać mniej więcej kaszel czy ma mu syn zakaszleć do słuchawki ;) Zaczął się śmiać i mówi, że to tak nie działa, jak będę zaniepokojona po prostu mam przyjsc na wizytę, bo musi słyszeć na żywo ;) Zwolnienie mam do piątku, więc myślę że spokojnie się wykuruje i ja też :)

Kinga nie bardzo rozumiem, szczerze mówiąc, czyli możesz być w ciąży teraz tak? A jeśli nie to świadczy o zrostach? Czy da się je sprawdzić na USG, on je widział czy tak po prostu podejrzewa?
    Pytałaś o imiona..nie wiem, nie zastanawiałam się.. Jak już będzie okazja to wtedy będę myśleć :) Wydaje mi się, że łatwiej byłoby mi wybrać dla dziewczynki, z chłopcem już przy synku był problem Jak coś mnie się podobało, to mężowi nie i odwrotnie. 😅

Mother nie wiem odnośnie łożyska, ja nawet nie wiem jakie miałam w ciąży. Żyłam wtedy l w takiej pieknej nieświadomości 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2020, 19:44

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera to db że masz to zwolnienie do pt spokojnie się wykyrujecie.ja też nie wiedziałam jakie miałam w pierwszej ciąży, teraz sprawdziłam dopiero i tam było ok. Wiecie im więcej czytam tym gorzej...tyle przeszłam, już tak daleko zaszłam z tą ciążą, nie chciałabym aby coś się stało teraz przez łożysko.
    Nadzieja mąż ucieszył się, że wszystko ok, ogólnie bardzo spokojnie, nie wiem jak to nazwać, asekuracyjnie do tego podchodzi, boi się chyba ciągle.
    Masz już wynik?

Generalnie teraz czytam, że do 20 TC to się zmienia i nie ma co patrzeć na łożysko...dopiero po tym czasie można określić czy jest przodujące czy nie.
    Sorki laski, że tak tu ględzę o tych moich rozterkach, ale jak nie urok to sraczka 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2020, 18:29

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother kochana zabrnelas tak daleko i zabrniesz aż do samego końca, czyli do porodu w terminie! Innej opcji nie ma!

Z mamaginekolog:

"NIE można stwierdzić łożyska przodującego przed 20 tygodniem ciąży. Niektórzy lekarze tak robią, lecz niestety nie jest to zgodne z zasadami, ponieważ ok. 30% łożysk przed 20 tygodniem będzie przodujące – łożysko zajmuje dużo miejsca, a macica jest jeszcze mała.

2. Jeżeli stwierdzimy łożysko przodujące w 20 tygodniu, to nie oznacza to, że będzie ono przodujące do końca ciąży. 90%!!! łożysk, które są za nisko nad ujściem macicy na tym etapie, wraz ze wzrostem macicy „podciąga” się do góry i przestaje przodować. Położenie nisko leżącego łożyska warto kontrolować w USG ok. raz na miesiąc."

Dlatego gin powiedziała Ci żeby się nie przejmować a Ty bądź grzeczną pacjentką i się zastosuj do tej rady :)

Edit widzę że już doczytałaś, no! 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2020, 18:37

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera kochana, dziękuję, tak czytam różne historie od tych złych po dobre. Generalnie przestaję póki co, bo nic to nie da. Poczekam do stycznia do połówkowych co tam USG pokaże (no chyba, że już kolejne za 2 tyg czy 4 przyniosą jakieś lepsze wieści) i wtedy będę myśleć. Oszczędzać się oszczędzam, więc mam nadzieję, że będzie ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2020, 19:32

Wiera lubi tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother- gratuluję kolejnego siusiaka💙
    nadzieja i jak wynik?

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduje wynik 😁
    Owu mialam w sobote pisalam jak brzuch bolal to dzis 3 dpo mam.
    Hekate a ty tez robilas 3 dpo?

c0ecd33db648.jpg

Adele27 lubi tę wiadomość

Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Acard
    ASA, APA, AOA ujemne
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

n59yt5od1y3qj53b.png
  • Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother wiedzialam ze o czyms zapomnialam ,nie mowilam o testach .a to ze wychodzily z jasna to moze wada testu bo robilam jesnej firmy. Juz nie robie wogole testow tylko czekam na okres ktorego nadal nie ma.
    I gin mowil ze na bete zebym tez nie chodzila tylko poczekala te 2 tyg do wizyty 1 grudnia.
    Wiera,uwaza ze jak mialam hsg i zapchane jajowody i jeden udalo sie udroznic to nie znaczy ze na zawsze juz bedzie ten jeden drozny,mowil ze rownie dobrze po nastepnym cyklu mogl sie spowrotem zapchac. A nawet jakby byl drozny jajowod to moga byc zrosty po cc na macicy ktore bardzo czesto na nastepstwem cc i uniemozliwiaja zaplodnienie jajeczka. Ale zrostow nie uwidacznia zwykle usg.
    Laparoskopie mi odradza ,powod ? Kolejne zrosty bo to juz inwazyjna ingerencja. A wyniki z bety nie bral pod uwage bo jak twierdzi w terminie @moglam miec owulacje , obecnosc sluzu i bole podbrzusza moga za tym tez przemawiac.
    A endometrium 10mm w tej fazie cyklu moze byc ciazowe czy nie? Wedlug moich obliczen teraz owu mialam z tego droznego jajowodu.
    Ja sie nie nastawiam na ciaze. Bo we wrzesniu tez mi sie tak spoznila @ i lekarz tez wtedy kazal mi przyjsc po 2 tyg bo moge byc jednak w ciazy. Wedlug mnie powtorka z rozrywki z wrzesnia.
    Lekarz tez mi nie dawal nadziei na 100% ,powiedzial ze albo ciaza albo okres przyjdzie . Argumentowal to tylko tym ze mial takie przypadki jak ja i skonczyly sie ciaza,wiec nic nie wyklucza.

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff to chyba faktycznie było tylko podrażnienie bo dziś już mnie nie boli, dobrze że zaś nie szykuje mi się wizyta u dentysty w ciąży...

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja_86 wrote:
    Dziewczyny melduje wynik 😁
    Owu mialam w sobote pisalam jak brzuch bolal to dzis 3 dpo mam.
    Hekate a ty tez robilas 3 dpo?

c0ecd33db648.jpg

Jesteś lepsza- ja miałam 7,54.
    Ovu była u Ciebie z cała pewnością 👏✊

nadzieja_86 lubi tę wiadomość

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
‹‹ 2329 2330 2331 2332 2333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ