Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Kinga to coreczka udana wie co powoedziec 🤣
Wczoraj zrobilam laminowanie extra a conile sie powtarz wlosy nie puszyly sie i maja blask 🤩
Ja robie tak jak mother na dno 😁
Wiera no nie mam jak pracuje w malym miasteczku tam nie ma labo a jechac gdzies indziej to 20 km mam a pracuje od 7 do 15 a labo tak samo nie pasuje juz sama nie wiem 🤷♀️Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
U mnie z synem to tak jak u Izy zbieractwo pierdolek... a ze lubi zwierzęta to kiedyś nawet musiałam mu zostawić pudełko po patyczkach do uszu bo owieczka na nim była 😂😂😂😂
Rysunków tez nie pozwala wyrzucać, robię to jak nie widzi. Ale na szczęście łatwo poszło jak wyrzucaliśmy prace z przedszkola nie było gdzie tego trzymać.
Kurczę ciagle zapominam o tym laminowaniu włosów może w weekend mi się uda 😊
-
Iza nie miej pretensji do siebie zdarza się. Nie wiem o co chodzi ale mój teraz czesciej ma odparzona dupke niż kiedys chodzi o to ze je więcej i robi już jakby inne kupki?
Jeszcze Wam coś napisze o mojej panice jak za dużo myśle o tym covidzie o tym ze mogłam się zarazic to od razu kręci mi się w głowie robi mi się niekiedy goraco i łapie płytki oddech- nie mogę zlapac tego glebokiego( nerwica wypisz wymaluj). A dzis wieczorem z mężem ogarnialam materiały do egzaminu który będzie zdawał w pracy i po prostu zapomniałam o tym cholerstwie i człowiek tryska energia i zapomina o tym wszystkim. Tak wiec to jest kluczowe w nerwicy żeby odwrócić uwage ale nie zawsze mi się udaje. Sorki za takie moje nocne przemyślenia. Czas iść spac 😘
Jutro będzie dobry dzień, o nie zapomniałam lekcje zdalne 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2020, 23:40
-
Kinga, wszystkie Mileny to takie aparatki. Mowie Ci to z autopsji ja, imenniczka Twojej corki 🤣.
AdelaX, tak w nerwicy kluczowe jest to zeby jak najmniej myslec. Ja widze po sobie co sie dzieje jak teraz w domu siedze przez ta chorobe .... dramat. Mam cichy plan wyskoczyc juto do sklepu sama ale czy mi to wyjdzie. Czy znajde na to checi to nie wiem ale corka nie ma zimowej kurtki, a my tu mamy jedynie kika i pepco wiec moze cos znajde. Okropnie nie mam na to ochoty ale taka ze mnie matka roku ze mala nie ma cieplejszej kurtki 🤷♀️
I tak, jest grubo po 2 a ja spac nie moge. Milion mysli w glowie i jest tego efekt. Meczy mnie to juz ale co zrobic. Taka juz jestem ze sie wszytkim mocno przejmuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2020, 02:19
-
AdelaX wrote:U mnie z synem to tak jak u Izy zbieractwo pierdolek... a ze lubi zwierzęta to kiedyś nawet musiałam mu zostawić pudełko po patyczkach do uszu bo owieczka na nim była 😂😂😂😂
AdelaX lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Śmieszne te lekcje zdalne, a tak naprawdę no ktoś musi być w 100% dla takiego dziecka widzę. Jak sobie radzą wasze dzieci bez kolegów i koleżanek?
Też się uśmiałam z tej owieczki😂
Moja ma taka wyobraźnię, że mało się bawi zabawkami a bardziej tworzy. No i ostatnio naznosiła patykow i innych cudów natury jak to nazwała, okazało się, że to jakieś ludziki i się tym bawiła. Bałaganu co niemiara, ale poszła do przedszkola i wyrzuciłam, nie zorientowała się naszczescie po powrocie.
Kurde współczuję wam tej nerwicy, ja czasem jak coś przeżywam to spać nie mogę i przejmuje się jakimiś pierdami że mogłam tak powiedzieć albo że źle powiedziałam i ktoś coś sobie pomyślał, no ale zazwyczaj to trwa jedna noc max.
Mysza to po dwóch tygodniach wybudzaja ludzi tak?
Zabijcie mnie dzisiaj pobudki co godzinę i 20 minut☹️
Adelax jak z karmieniem u was? W ogóle jestem na takiej grupie na fejsie i polecają taka masc solcoseryl na sutki pogryzione, z ranami. Nie wiem czy próbowałaś?
To staranie o dzieci tyle kosztuje, same zwykle badania z krwi to duży wydatek. Powinno państwo jednak pomagać w tym kierunku również, nie tylko 500+ -
aLunia współczuję nieprzespanej nocy. Ja dziś nawet przespałam, obudziłam się o 5, ale zasnęłam potem jeszcze i teraz wstałam, żeby małego do przedszkola przygotować.
Wiera @ się rozkręciła?
Kinga a u Ciebie jak sytuacja? Idziesz dziś do gina?
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Hej
U nas noc przespana. Syn właśnie siedzi na zdalnym słyszę tylko jak coś tam gada. Oby go dziś nie wywaliło 🤦 w ogóle cały czas ma stan podgorączkowy juz tydzień ma tak między 36,6-37,7max do tego katar doszedł lekki. W marcu przed pandemia też mi tak chorował miesiąc .. tylko stan podgorączkowy i nic więcej ..🤷
U mnie syn z tym wyrzucaniem czegoś już zluzował ale trzeba robić z nim. I nawet większość sam już wyrzuci 🙃 -
Mother tak ide na 14sta. Ciekawe co mi powie,albo bedzie zly ze z taka pierdola i moglam to przez tel zalatwic i zbada mnie z litosci albo naprawde pomoze ,chociaz wolalabym nigdzie nie jezdzic i przez tel to zalatwic. Zobaczymy...narazie musze opieke corce zalatwic na ten czas ,bo nie zabiore jej wiadomo.
Mysza wiec masz piekne imie😊jedno z moich ulubionych😊
A wlasnie jakie imiona byscie daly dla drugiego dziecka? Ja dziewczynce: Basia,Zuzia, Nikola. A chlopak: Damian, Dawid,Michal.
Kurcze akurat cos ostatnio czytalam cos jak dziewczyna pisala o poranionych sutkach i czym smarowac, i jakas jej polecila masc ale okazalo sie ze zawiera cukier,a cukier+rany =grzybica sutkow. I wkoncu wyszlo ze dobra jest Malantan? Dobrze to napisalam? Chyba to bylo to.
A wlasnie kolezanka mi wczoraj mowila ze jej siostra karmila i wraz z mlekiem poleciala krew,nie miala zadnej rany na zewnatrz,i sie pytala czy moze karmic jak ta krew jest
-
nick nieaktualnyA my mielismy nocne wycie, dopiero po czopku się uspokoila, teraz z rana troche skrzypi i jesc nie chce ale wypatrzylam wycietego zęba, spodziewalam sie ze nastepne beda górne jedynki a tu wyszla dolna dwojka a widzę ze gorne 1 i 2 tez lada moment wyjda.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2020, 09:36
-
Dzieki Alunia zapisałam sobie, Wcześniej używałam ziaja a teraz używam bepanthen ale podczas karmienia wciąż dramat. Może kupie, jeszcze calanthe proponowala alantan.
Karmienie jest straszne raz dziennie próbuje bo nie chce małego męczyć. Jest straszny płacz i szloch. Dzis nalałam mu mleka do bidonu zadowolony pociągnął kilka razy a teraz wyje na jego widok. Jestem podłamana. Nie mam już pomysłu. Ograniczam cycka ale w końcu muszę dać a wtedy prawie płacze z bólu -
Cześć dziewczyny, przyszła pora i na mnie. Przycupne tu z Wami. Jestem mamą 10 miesięcznego Janka, którego po długich staraniach i szczęśliwej procedurze ivf urodziłam na początku tego roku. Jan był złotym jajem, jednym jedynym więc o rodzeństwo postanowiliśmy się postarać naturalnie zanim przystąpimy do kolejnej procedury. Kto wie, może akurat tym razem się uda naturalnie? Zwłaszcza, że nie znamy powodu naszych problemów:)
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
nick nieaktualnyAdelaX a mozliwe ze mu mleko nie smakuje? Chyba juz roznych probowalas? Niby mowia ze Bebiko jest dobrze akceptowalne, u nas weszlo. Ale dziewczyny na grupie tak zachowalaly tez capri care,drogie i porażka. A moze jesli to smak mleka to moze codziennie po pare lyzeczek az sie przyzwyczai?
Tak jak Kinga pisze jest jeszcze maltan masc. A swoim mlekiem probowalas smarowac? Ciężko tak komus pomoc w bolu. -
nick nieaktualny
-
Marianka witaj ☺️ powodzenia, życzę by szybko zaskoczyło naturalnie ☺️
Marianka@87 lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Adelax może spróbuj jeszcze pokazać mu na filmiku na yt jak dzieci piją mleko z butelki i sama pokaż mu że niby pijesz i że bardzo Ci smakuje. Dzieci to wzrokowcy i zazwyczaj nie chodzi o sam smak tylko jak widzą inne dzieci że coś jefza/piją to i to co zwykle niedobre wchodzi 😉
AdelaX lubi tę wiadomość
-
Mysza piękne imię! Imię mojej najlepszej przyjaciółki z liceum, z którą zresztą do dziś się spotykamy. I jako jedna z nielicznych wie o naszych staraniach i nam kibicuje
Mother nie rozkręciła się, cały czas plamienie od czasu do czasu.😒 Myślę, że to przeziębienie coś namieszało. Ale dziś od rana brzuch bardziej boli (bo do tej pory niemal nic) to powinno ruszyć z kopyta. Przynajmniej na czwartkową wizytę będzie 3DC, wedle życzenia gina
Kinga nie daj sobie wmówić że to jakaś pierdoła! Trzymam kciuki, żebyś trafiła na normalnego lekarza. Teksty córki - pierwsza klasa 😂
Marianka cześć! Trzymam kciuki, może los Was teraz miło zaskoczy i ciąża pojawi się szybko i naturalnie ☺️
Adelax kurcze, nie mam pojęcia, u mnie się tak nie robiło. Może trzeba z położną skonsultować? Jeśli to ropa to powinna być koloru żółtego, w sumie mogło Ci się jakieś nadkażenie ranki zrobić... 🤔
Mnie za to jakieś pulsowanie powieki się zrobiło, tak mnie wkurza... A biorę magnez systematycznie od pewnego czasu, dobrej jakości. Muszę zwiększyć dawkę i zobaczymy. Do tego dziąsło mi spuchło nad górną dwójką, nie boli mnie, ale czuję pod językiem i widać w lustrze. Mam nadzieję że obędzie się bez dentysty. Jakieś świństwo dziecko przyniosło z przedszkola, że tyle mi namieszało w organizmieWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2020, 10:41
Marianka@87 lubi tę wiadomość
-
Witaj Marianka, Twój Janek jest starszy od mojej małej o 5dni aż 😉 Mam nadzieję, że tak szybko po porodzie uda się Wam naturalnie.
My o 3 dziecko zaczęliśmy się starać jak średni skończył rok bo nie chciałam żeby coś mi się tam "popsuło" i udało się za pierwszym podejściem z czego się mega cieszę 🙂Marianka@87 lubi tę wiadomość