Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Ignaś cudo 😍 kurde ja kupuje trochę ubrania do przodu i jak piszesz rozmiar 92 to wszelkie moje obkiczenia co do rozmiaru okażą się klapa🙈 z hm ma 68 ale z innym firm 74, ciekawe jak to dalej pójdzie 😂
Iza online można też zamówić, lubię ubrania z lidla, można fajne rzeczy wychaczyc czasem. Teraz kupiłam sobie koszule do spania w kratkę odpinane za 30zl i są przy okazji do karmienia i jeszcze męża jaraja😂😂 młodemu jakieś spodnie dresowe po 13zl czy właśnie piżamy dla dzieci.
My w tym roku organizujemy święta aż się boję jak to wyjdzie. Pierwszy raz będę miała u nas w domu.
Jagoda o mamo🙈 współczuję. Moja ostatnio ssikala się na pianinko takie male, dostała super z firmy janod i później samo grało cały dzień 🤣 bałam się, że zepsuła ale naszczęście działają -
Hahahaha aLunia padłam z tego samogrającego pianinka 😂😂😂 a za organizację Wigilii to podziwiam ☺️ ja lubię robić wszelkie imprezy, ale Wigilii bym nie dała rady, bo nie jestem specem od ryb 😶 ale jeść uwielbiam 😁
aLunia lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Adele rozmiar 92?? Serio ? My nosimy 80.
Skarpety tez już kupione☺️ Jak dobrze z Wami pisać o różnych rzeczach tak to często w gazetkę nie zaglądam 😁
Mysza moja siostra miała problem z oddychaniem wlasnie, tez ma nerwice ale nie podciągała tego pod covid ponieważ nałożyły się na to również leki na nerwice które zaczęła brać od poniedziałku (leki na coś innego nie dlatego ze covid czy coś) i skojarzyła ze to może skutek uboczny i do tego doszło przeziebienie. Ale odstawiła te leki w pt a wczoraj i dzis dalej ma płytki oddech do tego utrata węchu. Wiec już wiadomo. Stad ten mój strach. Ale staram się wlasnie myslec tak jak mówicie gorzej jak zaczną się jakieś objawy hihi
-
Nobis , Ewi.... niespodziewalam sie ze to takie potworne koszta. Teraz to niewiem czy przez nastepny rok na to uzbieram😕 a co dopiero zaczac tam leczenie ..ehh
Ale te lekcje online sa smieszne 🤣 prosze pani a ja nie mam ksiazki od Angielskiego. Pani odpowiada ze jutro jak bedzie w szkole naszykuje ksiazki te co zostaly i rodzice odbiora. Mija 15mim,lekcja polskiego dalej trwa..Maksio zglasza sie do odpowiedzi , proszee Paniiii? No co tam Maksio,znasz odpowiedz? Nieee,ale ja tez nie mam ksiazki. Haha bylo jeszcze duzo takich sytuacji ,pekalam ze smiechu🤣
Po lekcjach moja corka zrobila sie taka pewna siebie i dyskutujaca... poprosilam ja o posprzatanie pokoju. Minal jakis czas ,usiadlam z kawa ,a ona stanela nade mna z zalozonymi rekami i mowi: co ty sobie mamo wyobrazasz ,ze dziecko za ciebie cala robote zrobi? Ja moge ci pomoc,ale ty posprzatasz. Teraz ide siku ale jak wroce to masz byc juz na górze i sprawdze jak ci idzie. Iza jak widzisz moja tez potrafi pokazac rogi i próbować ustawic. -
Hahaha Kinga nieźle 😂
A co do kliniki to nie zrażaj się na początku, nastaw póki co na wizyty, żeby lekarz zobaczył co i jak,jak to wszystko widzi i wtedy będziecie podejmować decyzje 😉
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyKinga ja wczoraj mojej wygarnelam na środek pokoju to co do sprzatniecia, do lozka dojsc nie mogła i oczywiście ze nie bedzie sprzatac. To ja rano jak mnie Ola obudzila po 5 a ja juz przez gardlo spac nie moglam to wstalam, wzielam worki na śmieci i wszystko w wory. I jak wstala to byl krzyk.
Ja z kolei mam tak wyostrzony teraz smak ze nic mi nie idzie, wszystko takie ble, ale i tak czy mam wech sprawdzam. Boje sie tylko ze zaraze Ole. -
Miśkowa wrote:Mother ja tak miałam w ciąży, wtedy kawa i słodki baton😁 ale jest to wynikiem spadków ciśnienia, ja czasem z łóżka nie mogłam wstać... Pamiętam że Ty jak ja masz problemy z niskim ciśnieniem a w ciąży to się jeszcze nasila.
-
Kinga mamy podobnie na tych lekcjach, proszę Pani mogę do toalety, proszę pani ja muszę zjesc rosół, proszę pani skonczyl mi się zeszyt.. mija 10 min proszę pani a mi tez się skonczyl zeszyt, Oluś masz jakieś pytanie bo łapka włączona, Oluś: nie zapomniałem odklikac i tak 30 razy na lekcjach 😂 Na początku to lista obecności była sprawdzana 10-15 min🙈
Liczę na to ze niedługo się to skończy, myślicie ze pociągną do końca roku?
Mój syn tez ma pyskówkę ale tez mocno się obraza... sprzątanie w pokoju to tez jakiś dramat🙁
-
Badanie proga ok 4 dpo ma w ogole senscos wykaze ?(wiem ze sie bada 7 dpo) Gin mowil jak jest mozliwosc to zrobic a jutro mam jedyny wolny dzien a jak do pracy chcodze to labo w innym miescie i szybko zamykaja 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2020, 19:44
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Nadzieja nie wiem,nie pomogę, nie znam się 🤷
Adelax sama jestem ciekawa właśnie jak długo te obostrzenia będą, zdalna nauka w szkołach itp. może szkoły będą chcieli do świąt przeciągnąć, tak jak zrobili to ze studentami. Do 22 grudnia mają zdalne, bo potem święta, przerwa ta sylwestrowo-noworoczna.
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
nadzieja_86 wrote:Badanie proga ok 4 dpo ma w ogole senscos wykaze ?(wiem ze sie bada 7 dpo) Gin mowil jak jest mozliwosc to zrobic a jutro mam jedyny wolny dzien a jak do pracy chcodze to labo w innym miescie i szybko zamykaja 🤔
Wynik musi być > 3
Ja ostatnio robiłam w 3dpo„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Ja juz sie scielam z tymi madkami z klasy corki na grupie na mesengerze . Sa to takie wymagajace pindy ze caly czas im cos nie pasuje, jak cos sobie ubzduraja to zaraz z pismem do dyrekcji wylatuja. Dzisiaj tez.. bo chca zeby lekcje online trwaly tyle co w szkole. Wedlug nich , nauczyciel dostaje 100%pensji a nie 25% wiec niech dadza z siebie wiecej i poswieca wiecej czasu na nauke. A niektorzy rodzice specjalnie urywaja sie z pracy na te lekcje online , co jest nielada wyzwaniem.Albo dzieci siedza z dziadkami ktorzy nie maja pojecia o komputerze ,a dzieci jeszcze nie zalapaly obslugiwanie Teamsa, wylaczyc czy wlaczyc glosnik na zawolanie do odpowiedzi,podniesc lapke w aplikacji do zgloszenia sie itd. I wymyslily we dwie ze dzieci ktore chca miec dluzsze lekcje niech sie zglosza i pani bedzie prowadzila dalej dla nich lekcje,a reszta niech sie wtedy rozlaczy i idzie ogladac bajki czy cos tam. Wrrr tak mnie to wkurzylo
-
Adelax no.. 92.. wiem masakra.. mój chrześniak ma rok i nosi 86 😅 ost zrobiliśmy im razem zdjęcie to mój wygląda jak o pół roku starszy 🙈🙊 ja nie wiem czemu on taki duzy 🤷fakt mąż ma 2m ja też mała nie jestem bo 1,70m ale pierwszy syn był "normalny" 🤣
Kinga o losie jakie baby mają problemy.. 🤦
U nas też na zdalnych cyrk na kółkach.. co chwile kogoś wywala później pani już nie może akceptować żeby weszli do grupy ciągle coś 🤦 pomijajac jak czasem przed lekcja dzieci się już połączą i tam posłucham o czym w ogóle gadają.. 😅🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2020, 20:34
-
Te dzieciaki nasze sa udane... dzis jeszcze jeden hit,powyrzucalam zabazgrane kartki papieru, te na ktorych byly jakies ladne obrazki zzostawilam na pamiatke a reszta do kosza. Corka wyrzucala papierek po cukierku, zobaczyla kartki:mamo cos ty zrobila! Wyrzucilas moje rysunki! Mowie:ale Milenko,tam byly tylko kreski i kolka... ona sie odwocila na piecie i z westchnieniem mowi: zeby wlasna matka nie doceniala artystycznych prac wlasnego dziecka 🤣
Adele27, AdelaX, mother84, Iza34, nadzieja_86, aLunia, Jagodazdw92 lubią tę wiadomość
-
Kinga 😂😂😂😂😂😂😂😂
Ja wyrzucam albo z synem za jego zgodą, albo jak go nie ma w domu na dno śmietnika 😁
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnymother84 wrote:Nadzieja nie wiem,nie pomogę, nie znam się 🤷
Adelax sama jestem ciekawa właśnie jak długo te obostrzenia będą, zdalna nauka w szkołach itp. może szkoły będą chcieli do świąt przeciągnąć, tak jak zrobili to ze studentami. Do 22 grudnia mają zdalne, bo potem święta, przerwa ta sylwestrowo-noworoczna.
A w mazowieckim po nowym roku 2 tyg. "nauki" i ferie 🤦♀️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZostawilam Ole z mężem, ja sie polozylam a on oczywiscie zaniosl Ole do mamusi. Przebudzilam sie po 2 godz., biore Ole a tam pielucha pelna a dupke z tydz.z odparzen bede leczyla. Masakra. I mam do siebie pretensje ze nie dopilnowalam tylko sie polozylam.