X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Iza ale chociaż jadła moja to nie chce jeść nawet😂

Cały dzień ogarniałam chate i chyba tydzień bym potrzebowała żeby było tak jak chce 🥴

Adele pięknie macie

Mother dopiero mi przyszła ta świeca, a pierwszy raz ja mam. Ale warto samej dla siebie kupić ☺ a wy co do przytulanek macie zakaz?

Alunia ja pol dnia siedzialam u córki w pokoju i sprzatalysmy. Ona oczywiscie wszystko "pod dywan" i już a nerw mnie wziął bo wczoraj dalam jej majtki zeby zaniosla sobie do szuflady to oczywiście nie doszly a ona mówi ze się nie mieści. Ja otwieram szuflade a tam poza bielizną kupe spinek, lego i pierdul. A w każdej kolejnej szufladzie i szafce nie lepiej, 30% tego co powinno byc a reszta duperele🤦‍♀️. Masakra. Na reszte domu czasu juz braklo.

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wysprzątałam dom i zrobiłam ciacho bo jutro robię obiad poimieninowy 😉 Rosół, karkówka, surówka z pekinki, sałatka, kalafior z jajkiem, pomidorkami i sosem czosnkowym, ruloniki z chleba tostowego z szynką i serem obsmażone w jajku i bułce i ciasto 1szt.😉
    My choinkę ubieramy zawsze z 1-2 przed wigilią.
    Sztuczna w tym roku cała na srebrno.
    Prezenty na święta mamy już ogarnięte, na Mikołaja nie robimy, syn dostał w szkole i jutro pewnie ciocia coś przywiezie.
    Moja mała zaczyna wstawać, mamy 5 zębów i ostatnio ją zważyłam na normalnej wadze (postawiłam) 8,5kg.😁 Ale wygląda lepiej niż jej bracia w tym wieku,chociaż chłopcy ważyli więcej 😅 i mały rozbituch z niej rośnie bo bije wszystkich, tak mamę i tatę też, jak się nadarzy okazja 😅
    Ogólnie jakoś leci, ostatnio zabrałam smoka i 2dni było trochę ciężko przy zasypianiu, ale przeszło. W nocy śpi całkiem nieźle, budzi się raz na jedzenie ok. 01:00. W dzień ma 2drzemki, jedna ok. 10:00 to śpi 1-1,5h. Potem ok. 15:00 to tak samo mniej więcej. Jest kochana i naprawdę duuuzo mogę zrobić, a ona 2 tym czasie się bawi w pokoju albo koło mnie gdzieś na podłodze 😉
    Kobiety kochane czytam Was sobie codziennie, ale czasami tak fajnie wam się toczą rozmowy że nie chce mi się wtrącać i tylko sobie czytam☺️
    Ewi śliczności małe.
    Adel francja elegancja 😉
    Jagoda malutka słodkości ☺️

9a2615a801f6.jpg

Tutaj przegląda swoje pranie, uwielbia to robić. Pół godziny dziecka nie ma 😁😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2020, 20:35

mother84, calanthe, pola89, Jagodazdw92, Emrica lubią tę wiadomość

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia mniam 😋 z chęcią wpadłabym na taki obiadek 😋😋😋 a córcia przeurocza 😍
    Ja to się boję o której godzinie syn jutro wstanie, żeby zajrzeć do buta🙊

Kasia 1805 lubi tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia jaka śliczna. I ma tyle włosków co moja.
    O pranie- ja skladam a ona rozklada 🤣. A dzis jak byla u starszej w pokoju to jutro bedzie kupa z brokatem 😨, dorwala to czego nie powinna i do buzi. A Najlepiej wychodzi nam wspolne odkurzanie ale ostatnio nic nie wychodzi bo duzo placze, obstawiam zęby.
    P.s.moja gryzie, siostre szarpie za włosy a mi ściąga okulary. Ale pieknie daje buziaczki i robimy przytulaski, i uwielbia stymulacje stop 😁.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2020, 21:18

• AdelaX Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia urocza malusia❤️ Mój wazy ponad 10 kg ostatnio je tak dużo ze rece opadają ja już nie nadazam z robieniem, brak mi pomyslow 🙈 ciagle wola jesc
    My tez mamy prezent na mikołajki muszę jakoś schować pod poduszkę a on jeszcze nie spi 🤗
    Iza mój starszy robi wszystko żeby z małym się nie bawić, a on nawet nie musi się bawić wystarczy ze jest obok i bawi się sam ☺️

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez ubieramy choinke dzien przed swietami,ale w tym roku moze wczesniej...zawsze mamy żywą Jodłe ,wiec nie opadaja igly tak szybko jak ze zwyklego swierku. Corka juz dzis chciala kupic i ubierac ,ale powyjmowalysmy tylko ze strychu lampiony ,renifery,skrzaty, i dekoracje swiateczne na schody, a na stole wlasnorecznie zrobiony stroik przez corcie na plastrze dzewa, zeby miala namiastke Mikolajkowego nastroju jutro.
    A powiem wam ze powoli trzezwieje...kupilam dzis sobie czerwone wino bo podobno pomaga w dobrym endo i owulacji. Mialam wypic kieliszek i tak codziennie po troszku...ale poklocilam sie z mezem i wypilam cala butle. Corka przed spaniem mowi do mnie,mamo a dlaczego ty bylas dzis taka smieszna?
    Bosze jak mnie bola jajniki...chyba clo za bardzo podzialalo. A bylam dzis tez w aptece po testy owu i zapytalam sie przy okazji o dostepnosc ovitrelle..nie maja i strawdzila ze zadne apteki w miescie nie maja i w magazynach czy hurtowniach tez nie ma... we wtorek wieczorem ide do tej nowej gin i zobaczymy czy pomoze ,ten zatrzyk wedlug moich obliczen musze wziasc w czwartek.

A acard to nie jest na serce? Kiedy Wiera bedziesz go brala? Od razu po owu czy przez caly cykl?

• mother84 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga testy owu najlepiej z allegro, są najtańsze i najbardziej się opłaca ☺️ co do acardu to jest to lek przeciwzakrzepowy, a mutacje te związane są z trombofilią (nadkrzepliwością). Winko czerwone wskazane na endo, pamiętam, że też się wspomagałam😁

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia mój syn odkąd zaczął otwierać szafki to wszystko z nich wyrzucał i był bardzo szczęsliwy taplacąc się w moich ubraniach. A teraz wiecznie siedzi w łazience przy pralce. Czesto go wyganiam i wtedy bardzo płacze i się denerwuje. Mógłby caly dzień spędzić wyciągając i wkładając ubrania do pralki 🤣

Mnie dziś córcia dała w kość w nocy. Pobudki max co 2h a przed 5 już wstała i bardzo ulewała. Jednak mimo niewyspania kiedy ją przebierałam to tak cudnie się do mnie uśmiechała że zaraz poszłam z jią na rękach zrobić sobie kawe. Tyle że po 6 ona zasnęła i śpi słodko a ja siedzę i oglądam tv

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też kawusię spijam☺️ dzień zaczął się od 6.50, oczywiście syn zaczął szukać co zostawił Mikołaj, więc szaleństwo od samego rana ☺️
    Jagoda no uśmiech dziecka potrafi wynagrodzić wiele 😍

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia urocza coreczka😊 rosnie mala pomoc mamy i robi porzadki po swojemu 😊

U nas tez szal mikolajkowy...nie wiedzialam co jej kupic bo wszystko co w reklamach to jej sie podoba ..a najlepiej ten srajacy i spiewajacy flaming. Ale kupilam jej fabryke magicznego piasku ,nie zmiescila sie pod poduszke bo za duze pudlo i pod lozkiem bylo... w skarpetach mikolajowych slodycze. Od razu do stołu i dziecka nie ma ,zajeta jest nawet zjesc nie ma czasu.
    A u mnie kac morderca nie ma serca ,wszystko bylo ok dopuki nie napilam sie kawy, i trzeplo.

Wiera ja tych genetycznych nie mialam co ty, mialam zwykle w labolatorium na krzepliwosc INR i wyszlo ponad norme. Ale lekarz powiedzial ze jeszcze jestem mloda.pol roku pozniej uslyszalam tylko pyt u lekarza w szpitalu czy biore cos na krzepliwosc krwi...i powiedzial ze powinnam,dostawalam tam zastrzyki z heparyny w ramie i lepiej sie czulam. Skonsulkowalam to ze swoim lekarzem w osrodku i powiedzial zeby sie nie martwic ze samo sie unormuje. I zapomnialam o tym temacie ,a moze trzeba go drazyc bo to tez moze utrudniac.

• Wiera Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodkie dziewuszki te nasze forumowe ❤️

U nas też syn wparował do sypialni z takim uśmiechem od ucha do ucha, że Mikołaj był, że od razu dzień się miło zaczął 😁 Obudził się co prawda koło szóstej do toalety i myślałam że już zacznie szukać i po spaniu, ale był z lekka nieprzytomny i wrócił do łóżka i jeszcze ponad godzinę pospaliśmy 😌

Kinga Acard ma za zadanie rozrzedzić krew, zwiększyć szanse na implantację, z tego co kojarzę, stwierdziłam że mi nie zaszkodzi dopóki nie pogadam z genetykiem. Zaczęłam go brać jak dostałam wyniki, czyli mniej więcej dzień po owu, tak obstawiam, że była w czwartek. Z tego co czytałam na innych wątkach to różnie go dziewczyny miały zlecane brać, niektóre przez cały cykl, inne od owu. Dopiero w poniedziałek ktoś zadzwoni do mnie umówić na poradę.
    Ja nie pamiętam czy miałam oznaczanie INR 🤔 Tak dużo rzeczy ma znaczenie przy zajściu w ciążę, że dopiero na tym fo odkryłam ile, bo tak to żyłam w nieświadomości 😅

Iza moja teściowa na szczęście z mniej czepliwych 😅 Ale soli do ciasta powinno się dodawać szczyptę to fakt 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2020, 10:14

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Kasia jaka śliczna. I ma tyle włosków co moja.
    O pranie- ja skladam a ona rozklada 🤣. A dzis jak byla u starszej w pokoju to jutro bedzie kupa z brokatem 😨, dorwala to czego nie powinna i do buzi. A Najlepiej wychodzi nam wspolne odkurzanie ale ostatnio nic nie wychodzi bo duzo placze, obstawiam zęby.
    P.s.moja gryzie, siostre szarpie za włosy a mi ściąga okulary. Ale pieknie daje buziaczki i robimy przytulaski, i uwielbia stymulacje stop 😁.
    U nas ta bujna fryzura to rodzinne 😁 a i tak ma więcej włosów niż moja najmłodsza siostra w wieku 3-4 lat😅
    My co prawda prezentów na Mikołaja nie robimy, ale mikołaj był i zostawił u dziadka upominki więc radość z rana była 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2020, 10:26

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzicie jak to jest, jsk nie dzieci to tesciowa. My sobie tu w nocy w najlepsze, nagle słyszymy ze ktoś zapala światło w korytarzu, potem u nas w salonie. Kto-tesciowa. Dobrze ze drzwi do sypialni mielismy zamkniete. Mąż sie zdenerwowal i zestresowal a ja nie wiem czemu zaczelam się śmiać az chyba tesciowa słyszała 😂.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia moja starsza na roczek to praktycznie lysa byla. A teraz co ma.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boooze iza no czego ona u was szukała?! Ale bym tej babie chętnie nagadała🙄

Kasia wpadnij może do mnie co😁😁😁

U nas podudka o 5.30 prezenty pod drzwiami i słyszę młoda mama był już, mama był mikołaj 😁 i stały obydwie przy tych prezentach zahipnotyzowane i nawet nie patrzyły co tam jest 😂

Kinga a przynajmniej humorek miałaś. Na ten srajacy flaming... Czasem patrzę na te zabawki i się zastanawiam po co to, no typowo żebyś kupić coś czego jeszcze się nie ma.
    Nati dałam branzoletke Lego i bardzo zadowolona plus zestaw origami. Ale oczywiście najbardziej jej podpasował renifer pluszak z milki z zestawu ze słodyczami. Pluszak zawsze ja cieszy choć już taka dużą.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adle piekna choinka 🤩 juz nastroj swiateczny. U nas jak na razie tylko u corki okno i mala 🎄 zeby sie cieszyala ja moze w tym tyg. stroiki ogarne.

Mother a ty t tak od rana na nogach my dzis pospaly do 9 bo maz w pracy😉.

Dzis chyba u wiekszoaci taki fajny dzien dziecka radosc i ta wiara w mikolaja ☺️

Kinga a co winko czasem trzeba z pewnoscia nastroj sie poprawil.

Ewi cudownosci 😍super ze tyle mozesz zrobic pewnie to zasluga dobrej organizacji 😁

Wiera a jak maz ogarnal wczoraj czy poprawki byly? To dzis tak rodzinnie 😁
    Ja moja tesciowa lubie nie wtraca sie a kiedy trzeba to pomoze a jeszcze zawsze pamieta o mnie. A nawet kiedys mi powiedzila ze jak maz nie bedzie sie sprawowal to doprowadzi go do pionu ale narzekac nie mam na co jakos 😉 i jie skorzystalam 😅 chyba taka solidarnosc kobieca.

Milego dnia!

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha to ja mam nadzieja z teściową podobnie! 😁

nadzieja_86 lubi tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z winkiem troche zaszalalam.
    Podpowiedzcie mi czy dobrze robie z witaminami.Biore:
    Selen organiczny
    Cynkovir immuno
    Magnez B6 forte 400
    Omegamed optima forte+actiFolin,witD,żelazo
    Wiesiolek do dzisiaj bralam bo juz zaczynaja sie dni plodne, i od jutra olej lniany podobno dobry na druga faze cyklu.
    Glucophage 1000
    I ten moj eutyrox 175
    Czy cos z tego nie powinnam brac podczas owu ,albo dodac jeszcze cos pomocnego?

• mother84 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga no zestaw niezły 😁 ja to się do końca nie znam co jeszcze możesz więcej włączyć. Pamiętaj tylko, że wiesiołek po owu już nie brać, tylko do czasu owulacji 😉

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teściowa już pojechała, ale nawet było miło :) Syn się ucieszył, bo miał komu pokazać skarby w pokoju;) Pochwaliła mój rosół, więc jest dobrze 😂

Kinga myślę że ok😏 Czytałam też o ananasie w drugiej połowie cyklu (ale nigdy nie udaje mi dotrzeć się do sklepu i kupić na czas), przed owu no to oprócz wina warto jeść migdały i morele na endometrium. A gin nie ma Ovitrelle u siebie? Mój cwaniak ma własną lodówkę i z niej sprzedaje, wychodzi mi ciut taniej niż w aptece, no i nie ma problemu z brakiem dostępności właśnie.

O i właśnie mi się przypomniało że od dziś powinnam brać Duphaston 🤦🏼‍♀️ Przez te teściową miałam co innego w głowie 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2020, 15:17

9f7jgu9r4mx0xbls.png
‹‹ 2363 2364 2365 2366 2367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ