Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Iza moja ciocia 44lata zaliczyła nieplanowana wpadkę,bardzo to przezywala...tydzien pozniej okazalo sie ze jej corka 18lat jest w ciazy...
Drugi przypadek ,mojej mamy brat bliźniak rozwiodl sie i z nową partnerką zaliczyli wpadkę w tamtym roku ,54lata a ona 48.
I to jest dla mnie niesprawiedliwe, oni nie chcieli a zaliczają wpadkę,a jak ja chce to nic nie ma. I tylko slysze..to co nie bierzecie sie za robotę, przecież to takie proste.
Kolezanka dzwonila z życzeniami, i co ..jest w ciazy ...już trzeciej. I poucza mnie ,albo sie smieje ze moze swojego męża mi pożyczyć i pierwszy strzał i zaskoczy. I opowiada ze teraz jej sie przedłużyły starania bo zld obliczyla dni plodne. To ja sie pytam ile czasu teraz sie starala...a ona mi mowi ze dopiero w drugim miesiacu sie udalo. -
nick nieaktualnyKinga2020 wrote:Iza moja ciocia 44lata zaliczyła nieplanowana wpadkę,bardzo to przezywala...tydzien pozniej okazalo sie ze jej corka 18lat jest w ciazy...
Drugi przypadek ,mojej mamy brat bliźniak rozwiodl sie i z nową partnerką zaliczyli wpadkę w tamtym roku ,54lata a ona 48.
I to jest dla mnie niesprawiedliwe, oni nie chcieli a zaliczają wpadkę,a jak ja chce to nic nie ma. I tylko slysze..to co nie bierzecie sie za robotę, przecież to takie proste.
Kolezanka dzwonila z życzeniami, i co ..jest w ciazy ...już trzeciej. I poucza mnie ,albo sie smieje ze moze swojego męża mi pożyczyć i pierwszy strzał i zaskoczy. I opowiada ze teraz jej sie przedłużyły starania bo zld obliczyla dni plodne. To ja sie pytam ile czasu teraz sie starala...a ona mi mowi ze dopiero w drugim miesiacu sie udalo.
Ludzie nie mysla albo wogole nie zdaja sobie sprawy z problemu i tak gadaja. U mnie to samo bylo. 3 kolezanki mojej siostry tez w ciążach z 3. Az wczoraj mowie mezowi ze koniec rozpusty az do menopauzy 😂 bo ja nie dam rady z 3.
A tamci beda jeszcze szczesliwi. Ona mimo ze bardzo wierzaca wierzy tez w duchy i zabobony i zanim dowiedziala sie ze jest w ciąży przysnil jej się tesc i powiedzial jej ze bedzie wszystko dobrze, ze bedzie miala chlopca i powiedzial jak mu dac na imie. I ona w to wierzy. No zobaczymy.
A swoja droga na swiecie nie ma sprawiedliwosci. -
Hej a u mnie się dzieci pochorowały 😔
Jeszcze brat na temat pogrzebu zaczął wpisywać mojej mamie, ze się wstydzi za rodzine, ze nie byliśmy u jego teścia. Bratowa do mojej siostry wypisywała czy to w rewanżu. Ręce nam opadają 4 godz w jedną stronę jechać z małymi dziecmi, bo gdzie ją młodego bym mogła zostawić jak na cycku jest i moja siostra to samo. Także niby wszystko fajnie ale w tle z czymś takim.
Często tak jest z tymi wpadkami. Też tego nie rozumiem. Nie chce się a jest a pragniesz to nie ma.
Dziewczyny oby następne święta były z malenstwem na rękach bądź w brzuszku ❤
-
nick nieaktualnyAlunia straszne jest to co piszesz. Jak tak mozna, jak mozna nie rozumiec że z malym dzieckiem na piersi kawal drogi i jeszcze w zimę. I stąd biora sie konflikty w rodzinie.
Alunia zdrowia dla dzieci.
Wiecie co, jutro jedziemy z Olą do okulistki. Po tych kroplach jest bardzo dobrze ale uwazam ze skoro mam wizyte to nie zaszkodzi skontrolowac. I oczywiscie tesciowa na wszelkie sposoby zeby nie jechac bo po co.
Moja starsza dzis wybyla do tamtej babci. Troche ciszy ale mi źle bo mikolaj kupil mi kosmetyki i tak jak po cieniach do powiek tsk i po tych kremach mam uczulenie, oczy lzawia i pieką i z nosa sie leje, umylam twarz ale na razie nie lepiej. -
Alunia nieciekawie z tym bratem ale chyba trzeba machnąć reka, to nie jest powód do obrażania się ale jak widać zostanie mu to w pamieci.. i tak już macie mały kontakt nie?
Zdrówka dla dzieci? Przeziebienie?
Iza może warto skontrolować masz racje🙂o kurczę może czasem tak być z kosmetykami, ja np dostawałam wysypki po niektórych m. Kiedyś długo nie wiedziałam skąd aż w końcu zorientowałam się ze są to kosmetyki z kwasem a ostatnio oddałam siostrze krem ze śluzu ślimaka bo tez mi wyskoczyło uczulenie
Swieta swieta i po świętach, Czy Wam tez tak szybko zleciało? Mąż ma wolne jeszcze tydzień to może fajnie zleci czas. Ale wiecie ze Tymus jest taka przylepa do męża ze szok tylko tata i tata... on w ogóle dużo mówi tata nie tylko do niego a mama to w ogóle.. ale co najgorsze ze jak tylko go widzi to chodzi za nim krok w krok i marudzi żeby go wzial a jak jesteśmy sami to się pobawi coś porobi a tylko tata się pojawi na horyzoncie to leci 🙂 z jednej strony to takie kochane tylko czemu tak jęczy 😁 -
Dzień dobry 😊
Mi też święta szybko zleciały, a jak się objadłam 😳 tak, jak nie miałam nic kg na plusie to teraz bankowo musi coś przybyć 😂 zaraz muszę wstać, mąż wróci z nocki to zawiezie syna do przedszkola.
aLunia wiesz, to są już chyba tacy ludzie, że co byś nie zrobiła, co byś nie powiedziała to zawsze im coś nie będzie pasowało. Pamiętasz, pisałam Ci, u mojego męża też jego brat z żoną takie cyrki odstawiają. Im po prostu nie dogodzisz, na początku bardzo się tym przejmowaliśmy, bo nie lubimy konfliktów, a to jednak rodzina, teraz wrzuciliśmy na luz, ograniczyliśmy kontakty do jakiś obowiązkowych kilka razy w roku i tyle (głównie urodziny naszych dzieci, bo jesteśmy nawzajem chrzestnymi, czasem Wielkanoc czy drugi dzień Świąt Bożego Narodzenia, ale w tym roku akurat nawet i tego nie było)😉 jestem zdania, że to oni na tym tracą i nikt inny 😉
Nie martw się. Zdrówka dla dzieci 😘
Iza też na Twoim miejscu bym poszła na wizytę, jak już jest termin to idź, szczególnie, że co jakiś czas się ten problem powtarza.
SunnyMe u nas zaczęliśmy się starać po ok. 2,5 roku od urodzin synka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2020, 06:53
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Cześć dziewczyny.
Oj tak swieta szybko minely.
Alunia chyba w kazdej rodzinie gdzies coa jest my tez mamay ograniczony kontakt z jednym i co zrobic najwazniejsze nie przejmowac sie tym.
Zdrowka dla dzieici.
Ja dzis mam wizyte raczej taka kontrola czy czysto jest @ trwala 8 dni i dosc tak intensywnie takze mam nadzieje ze wszystko dobrze i co dalej powie. Dam znac.
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Adelax u mnie z tym tata tata to samo. Choć ignas jeszcze nie mówi to jęczy 😅 tylko mąż się pojawi to ręce wyciąga i ma go brać. Łazi za nim ciągle. Jak wchodzi do domu to odrazu leci. Ja jak wchodzę do domu to przeważnie się spojrzy i dalej się bawi 😳 to chyba nie będzie synuś mamusi jak starszy
-
Cześć Dziewczyny 🤗
Święta minęły mega szybko...
Dzisiaj wieczorem pierwsza wizyta.
Ciekawa jestem, co zobaczę na monitorze...?
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Nadzieja, Hekate to dajcie znać po wizytach ✊
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Nam tez swieta minely bardzo szybko, za szybko. Okropnie sie ich balam, nie wiedzialam jak to bedzie, mialam wrazenie ze nic nie poczuje pozytywnego a jedynie smutek. Tym bardziej jestem zadowolona ze bylo tak milo. Pierwszy raz od smierci mamy moglam jesc, smakowalo mi, nie tylko na przymus, cieszylam sie z kazdej blahostki, tego ze jestemy razem, ze mozemy wspolnie lezec i ogladac filmy, zwykle czynnosci w te swieta byly jakies takie magiczne.
Dawno sie tak nie czulam. Mam wiele zmartwien w tej chwili na glowie ale chociaz na chwile o tym wszystkim zapomnialam. Bylismy w odwiedzinach, my tez goscilismy przyjaciol, tak wiec nie bylo nudy. Szkoda tylko ze tak szybko zlecialo 🙂
Mala dostala tyle prezentow, wszystko co tylko chciala, ze juz szukam na stronie ikei nowej szafy do niej do pokoju 🤣
Hekate, kciuki za wizyte, nie wiem co tam zobaczysz, bo moze byc to jeszcze wczesnie ale bedzie wszystko ok 🙂
-
Mysza cieszę się, że tak miło spędziliście święta. A z tą szafą to witaj w klubie, my chcemy zrobić mały remont na wiosnę i też szukam inspiracji jak pomieścić wszystkie zabawki syna 😉
Przy okazji mam pytanie do dziewczyn, które mają synów z zamiłowaniem do LEGO. Gdzie trzymacie te wszystkie złożone zestawy? My do tej pory na szafce z takim dużym blatem, ale nie dość, że już miejsca brak to ciężko potem kurze wycierać, bo trzeba zestawiać to wszystko, a i same klocki się kurzą...myślałam o jakiejś witrynie, ale chcę żeby syn miał do tych zestawów dostęp, bo się nimi bawić, potem pomyślałam, że może to w jakieś pojemniki pochować 🤷 nie wiem🤷 rozwalać on ich nie chce, bo właśnie się bawi, a ciągle coś nowego dochodzi. Mam problem,bo pokój dość mały, więc muszę jakoś to wszystko dobrze rozplanować. Dodatkowo jeszcze biurko chcemy dostawić,bo od września do szkoły.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2020, 11:42
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Mother, ja jestem mama dziewczynki a mam ten sam problem z zestawami lego bo corka uwielbia ☺️ Poki co trzymam na szafce ale srednio to wyglada.
Tez myslalam o malym remoncie u niej w pokoju, ma rozowe sciany, ladny odcien taki pastelowy, plus jeszcze naklejki na jednej scianie, drzewo z sowami. Byla na nie moda pare lat temu 🤪. Ja juz bym tam widziala inny wystroj. A wy jakie macie u dziewczynek pokoje ? Kolory ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2020, 14:34
-
calanthe wrote:
Hekate będą dwa kropki!!!
Myszko😘
✊ ✊ ✊
calanthe lubi tę wiadomość
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️