Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
AdelaX właśnie pamiętam jak pisałaś że się klociliscie z mężem i u nas było to samo😲 ale finalnie nie rozwiedlismy się 🤣 Moja starsza córka najgorzej zniosla to szczepienie pierwszy raz miała gorączkę i chyba nawet przez kilka dni (a po tej szczepionce gorączka może się pojawić bodajże nawet do 10 dni)4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;
20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Tak wlasnie czytałam ze może się pojawić do 10 dni, cała jestem w stresie nie wiem czy dzis zasne, naszło 39,4 spadł do 38,3. Jeju jak ja nie lubie tych szczepień 😢 Ale mój starszy tez po niej najbardziej cierpiał a teraz jeszcze pneumokoki doszły...
-
Może właśnie dlatego taka reakcja... Nam nie laczyli tych szczepionek. Najpierw były pneumokoki a po miesiącu odra, świnka, różyczka. Zbijasz ibuprofenem? U nas lepiej działał niż paracetamol.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;
20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
U nas corcia tez ma maly pokoj. To taka przerobka z salonu, bo mielismy dwa duze pokoje w czesciu domu gdzie mieszkamy, ale stwierdzilismy ze lepiej oddac czesc salonu na rzecz pokoju dla niej. Finalnie jestem zadowolona bo ma co prawda maly pokoik ale bardzo przytulny i w sumie dosc ustawny 🙂.
Kallax.... ja nawet mialam ten regal jako nastolatka 🤣🤣🤣. Juz wtedy byl popularny i widze ze nadal jest 😃
Adelax, ibuprofen padawaj i obserwuj. Moja mala pamietam, ze tez po tej szczepionce bardzo goraczkowala.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2020, 23:30
-
Daje naprzemiennie z paracetamolem, nastawiłam budzik na 2. No slasnie nawet nie wiedziałam ze nożna rozdzielić nikt mnie nie pytał a ja głupia nie pomyslalam. A dzis koleżanka mi tez mówiła ze pisała pismo o rozdzielenie... eh byle przetrwać ta noc. Dzieki dziewczyny
-
nick nieaktualny
-
O Matko, ile napisałyście..
Wiera - nie znikaj 🤗
Wczoraj padłam po wizycie, więc piszę dziś.
Jest wczesna ciąża 5tydz.4 d
Umiejscowiona prawidłowo, jest pęchęrzyk ciążowy, a w nim raczej jeden zarodek...
USG słabe, więc przy wczesnej tyle widać.
Umówiona jestem na 11.01 i wtedy, jeśli utrzymam ciążę będziemy słuchały bicia serca i założymy kartę ciąży.
Mam zapisany duphaston, zwiększony accard do 150 mg, witaminy ( koniecznie z jodem), magnezB6 na bóle podbrzusza i skurcze.
Chyba tyle póki co.„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Adelax jak nocka minęła? Lepiej coś z tą temperaturą?
Czy Hekate się odzywała, a ja to pominęłam? Chyba nie co? Miała dać znać po wizycie
Adelax, Miśkowa tak pamiętam Wasze remonty 😉
Iza my syna na meningokoki nie szczepilismy, ale dużo osób szczepi. Noooo u mnie to już połowa 😊 kiedy to zleciało 😳
Widzę, że większość zostaje na sylwestra w domku 😉
Edit: Hekate no w końcu jakieś wieści od Ciebie😊 na pewno wszystko będzie dobrze ona kolejnej wizycie będzie ❤️ bierz leki, jak możesz odpoczywaj i ciesz się na całego ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2020, 07:57
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
Iza34 wrote:Hekate super. Ale wyczuwam nutke zawodu ze jedno. Pamiętaj ze ciążę mnogie są podwyższonego ryzyka.
Najważniejsze, żebym utrzymała i urodziła zdrowe.
Tego się trzymam.mother84, Iza34, calanthe, pola89 lubią tę wiadomość
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
Hekate jeszcze raz gratuluję ❤️ nieważne czy jeden czy dwa wazne,że jest 🥰🥰
OMG ledwo was nadrobiłam 😱
A więc odp co do LEGO 🤣 mianowicie mój syn nie ma jakiegoś mega dużo pokoju bo 12m2 bardziej prostokąt o na dodatek mamy wszędzie balkonowe okna. Zestawy mieliśmy na wysokim regale takim 2m. Na gorze miał te co rzadziej się bawił. Staly również na komodzie trofast z Ikea w której w pudełkach ma klocki miedzy innymi oczywiście 🙈 bo są też w innych pudłach.. ale.. teraz jak jest Ignas trzeba było wszystko pozmieniać. Więc stoją na niewysokiej komodzie gdzie sobie przy niej staje i na 3 półkach wiszących te co mniej się bawi. A reszta niestety musiała iść do 3 pudel.. też myślalam o witrynie ale już widzę to otwieranie drzwiczek ciągle.
Mother myślę,że jak się nie ma dużego pokoju to trzeba niestety lecieć do góry i dawać tam te co się mniej bawi
Ps.syn za kasę z urodzin (miał w październiku) kupił sobie dopiero smoka nowego z ninjago za 360 zł.. ✌️ zajmuje on mu pół półki ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2020, 08:53
-
Hekate tak myslalam ze pozniej wrocilas. Badz dobrej mysli! niebawem zobaczysz serduszko przyvtak wysokiej becie.
A od czego zalezy ciaza starsza mlodsza....?
Ja wlasnie mialam pytac o to gin bo mialam mlodsza moze nastepnym razem zapytam.
Adelax lepiej? Udalo sie zbic goraczke?
Jak teraz sytuacja u pozostalych ktos ma. Wizyte testuje?
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Adele noooo będziemy myśleć co z tymi klockami 😁
Nadzieja to chyba zależy kiedy doszło do owulacji j zagnieżdżenia.
U nas dziś leje...spijam właśnie kawusię, bo ciężko ruszyć pupkę ☺️
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Adele27 wrote:Mother edytowalam dałam fotkę zajrzyj 😉
Mój swojego czasu też przeżywał fascynację LEGO - jak wszystkie dzieciaki 😉
nadzieja - to ma związek z okresem owulacji, jak sądzę.
mother - nas też pada i jest paskudnie.
Potem musze wyjść do adwokatki🙄
Pobolewa mnie cały czas podbrzusze i mam takie jakby kłucie jajnika, ale dopóki nie plamię, to podobno normalne.
Dodatkowo odczuwam wewnętrzny niepokój zarówno o dziecko, jak i o to, jak to się wszystko ułoży...
Wciąż jeszcze mieszkam razem z mężem ze względu na Syna, a u partnera pomieszkuje, czyli żyję na 2 domy.
Czekam na kredyty...
Mam nadzieję, że do końca lutego spłacę gada i on się wyprowadzi.
A ja wtedy zacznę na nowo układać sobie życie....„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
Hej dziewczyny, w wigilię skonczylismy z mężem kwarantannę po covidzie. Chciałam zapytać dziewczyny jakie zalecenia dostalyscie od lekarzy względem starania się po koronie? Chodzi oczywiście o pary w których oboje byli pozytywnie. Trzeba cos odczekać, ma to wpływ na płodność? My od polowy grudnia jedziemy na eutyroxie a potem ten covid. W miedzy czasie miałam jeszcze torbiel krwotoczna i teraz dopiero koncze okres...ehhh dajcie proszę znać
-
Hekate o kurcze to faktycznie ciężka sytuacja.. ale musisz być spokojna dla dobra maluszka. Takie pobolewanie to normalne nie martw się
Ja jestem mistrzynią meblowania mikro pomieszczeń 😅 mamy malutka sypialnie z 6m2 zrobiona z części salonu bo miał 30m2a w niej lozko 160x200, łóżeczko, szafa na ciuszki,szafka mała i był jeszcze przewijak wolnostojący ale już jest z niego komoda 🙈 do czasu wyprowadzki czyli jeszcze myślę z 3-4 lata.. będziemy musieli się przenieść później na kanapę w dużym pokojuWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2020, 09:06
-
Hekate tak, takie bóle są normalne. Ja miałam cały pierwszy trymestr i dopiero w drugim trooooochę czasami odpuszcza. Właściwie dopiero od jakiś 2 tyg jest ciut lepiej. Nie martw się, na pewno wszystko ułoży się po Twojej myśli 😘
Adele noooo kolekcja niezła, nasz właśnie ma poskładane wszystkie zestawy i tego jest jeszcze więcej niż masz poustawiane, też chyba część pochowamy do pudeł, bo ciągle coś nowego przybywa, a miejsca więcej nie ma 😉
Adele no to nieźle, może minelas się z powołaniem i powinnaś aranżować wnętrza 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2020, 09:09
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Mother syn tez ma dużo więcej ale no niestety ze względu na Ignasia nie może już mieć wszystkich tak jak wcześniej..jeszcze wielkie zestawy ma na polkach wiszących. Ta komoda to taki bajzel 🤣 ciągle coś tam rozkłada i sklada.
A tak ja bardzo lubię aranżować wnętrza i ciągle coś zmieniać 😊