X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podaje naprzemiennie leki, dałam o 2 i o 6 teraz maruda jak cholera zaraz zmierzę temp i pewnie ok 10 tez dam. Iza to jest szczepionka wlasnie na rok nawet wyjątkowo nie mamy żadnego opóźnienia. Pierwszy raz taka duża temp po szczepieniu. Może faktycznie ze te pneumokoki, noc naprawdę srednia ale trochę rano pospalam. A powiedzcie mi bo koleżanka mi doradziła żeby podawać leki po prostu co 4 godz bez znaczenia czy jest temp czy nie tak konsultowala z lekarzem bo jak urośnie taka wysoka to ciezko zbić. Ja tak nigdy nie robiłam tylko podawałam lek jak temp przekraczała 38 a jak u Was?

Adele super to wyglada muszę o tym pomyśleć tylko nie bardzo mam gdzie ten regalik zamontować 🤔

Hekate nie stresuj się za bardzo, jeszcze będziesz się z tego wszystkiego śmiała z brzdącem w ramionach ❤️

Pogoda okropna....🙈😩

Mona nie pomoge, ale nie wydaje mi się żeby to było jakieś przeciwskazanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2020, 09:30

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a to jest normalne ze synek tak zareagował? Bo czytam w necie ze to jest nop ale co w tym wypadku powinnam zrobić?

• calanthe Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2021, 12:06

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2020, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdelaX a my na rok to nie mamy zadnego szczepienia. Czy ja mam jakieś złe info czy inaczej prowadza kalendarz szczepien? Bo jak ostatni raz bylismy w lipcu to powiedziala ze to narazie tyle z obowiązkowych, ze na rok to zostaja meningokoki ale ze to wypada w grudniu przed świętami to damy sobie spokoj i bedziemy szczepic w styczniu.

U nas leje.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelax ja nigdy nie podawałam przeciwgorączkowych jak nie było temp., też zawsze tak jak Ty tylko wtedy jak było 38.5 i więcej. Co do NOP i temperatury to myślę, że póki masz to pod kontrolą to nic z tym nie robić, jak będzie długo się utrzymywać czy nie będziesz mogła zbić to wtedy należy to zgłosić i skonsultować.
    Mona też mi się wydaje, że przejście koronawirusa nie jest przeciwwskazaniem do starań, moim zdaniem nie trzeba czekać jeśli już dobrze się czujecie.

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelax u mnie dzieci nie reagowały w ogóle po szczepieniach więc nie pomogę 😔 ewentualnie starszy miał lekka gorączkę to dawalam paracetamol i tyle. Tez słyszałam,że można dawać co 4h naprzemiennie lek przeciwgorączkowy

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka laseczki!!
    Nadrobilam ale nie uda mi sie kazdej odpisac. Na pewno gratuluje Hekate! Ale powiem Ci tez,ze chyba beda problemy po urodzeniu dzidzi bo dostanie z automatu nazwisko jeszcze-meza.. jakos prawnie jest to uregulowane..

Mother POKAZUJ BRZUCHA!!! no w 20tyg to musi byc widoczny :D czujesz juz ruchy, nie? :)

Iza czy zajelas sie juz swpim skarbem-tesciową? Zakopalas w ziemi w swieta? 😂

Adelax Co do goraczki po szczepieniu to przy kolejnej okazji zglos ale watpie zeby to wplynelo np.na to zeby go nie szczepic. Byc moze organizm mial jakas niewykryts niewielka infekcje, do tego doszlo szczepienie i stad goraczka. NOP,na ktory lekarz zwrpcil by uwage to drgawki goraczkowe, utrata przytomnosci itp. Na taka goraczke nic nie powie pewnie. Zdrowka!

Szymonek tez wczoraj mial szczepienie 6w1 i pneumo.plakal bardzo biedaczek ale tak to jest generalnie ok. Tylko na konttole z naczyniaczkiem w ustach musze isc na poczatku lutego bo mam wrazenie,ze troszke urosl :( tak jak by bardziej sie uwypuklił do srodka buzki a byl bardziej plaski. Szymis ssie lapki i paluszki jak szalony wiec tez tam sobie moze podraznia.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za wszystkie rady 😘

• AdelaX Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    AdelaX a my na rok to nie mamy zadnego szczepienia. Czy ja mam jakieś złe info czy inaczej prowadza kalendarz szczepien? Bo jak ostatni raz bylismy w lipcu to powiedziala ze to narazie tyle z obowiązkowych, ze na rok to zostaja meningokoki ale ze to wypada w grudniu przed świętami to damy sobie spokoj i bedziemy szczepic w styczniu.

U nas leje.

Iza jest na roczek wlasnie świnka Odra różyczka to nawet jest wydrukowane w książeczce. Może dowiedz się dokładnie

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate, bedzie dobrze, to normalne ze sie martwisz ale mysle ze jestes obstawiona lekami i powinno byc ok. Pap ma racje, musisz sie dowiedziec i uregulowac sprawe, bo jezeli nadal bedziesz w malzenstwie to maluch po urodzeniu bedzie mial nazwisko twojego meza i zostanie uznany za jego dziecko .... 😏

U nas straszna ulewa, ponuro, mala w nocy wstawala, usnac nie chciala, zmeczona jestem a tu trzeba zaraz wyjsc z domu. A tak chetnie bym zostala 🤣

Nie mam pomyslu jak usypiac moje dziecko, wieczorami nie moge zapedzic jej do lozka, zaraz jest placz, usnac sama nie usnie, bedzie wstawac, plakac, trzeba sie z nia polozyc i lezec az usnie a to tez sie schodzi. Jak jest u Was ? Moze jakies zlote rady zeby lzej to przechodzic a nie co wieczor problem 🤪

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2021, 12:06

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Na pewno gratuluje Hekate! Ale powiem Ci tez,ze chyba beda problemy po urodzeniu dzidzi bo dostanie z automatu nazwisko jeszcze-meza.. jakos prawnie jest to uregulowane..

Niestety wiem😣
    Będę musiała wystąpić o zaprzeczenie ojcostwa i ma na to pół roku od urodzenia, a mąż/nie mąż pół rokuod momentu az się dowiedział.

I gdyby to nie było śmieszne, to mogę wystąpić do dziada o alimenty skoro urodzę dziecko będąc z nim jeszcze w związku małżeńskim😂
    Oczywiście tego nie zrobię....

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza sprawdziłam dokładnie to jest na 13-14 miesiąc życia ta szczepionka

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co może oznaczać ciągnięcie od wczoraj w dole brzucha i teraz jeszcze doszły jakieś jakby kłucia po bokach, od góry brzucha? Nie mam skurczy a przynajmniej nie takich które bola. Dziecko czuje a w pierwszej ciąży nie kojarzę takich dolegliwości. Wiem że pytam jak laik ale nie wiem czy się martwić czy nie muszę a ginekolog ma wyłączony telefon 😭

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdelaX wrote:
    Iza sprawdziłam dokładnie to jest na 13-14 miesiąc życia ta szczepionka

Dzięki. Ja tez sprawdzalam i faktycznie w książeczce tak jest. To albo ja źle zrozumiałam albo mi źle powiedzialy. Ale jedno jest pewne-juz sie boje.

Girl ja nie pomoge.

Hekate mąż musi sie zrzec a twoj partner musi uznac dziecko. I dobrze jest to zrobic przed porodem wtedy prosciej sporządzić akt urodzenia. No i te sprawy musza byc w obecności matki wiec lepiej w ciąży niz z dzieckiem. Z reszta adwokatka pewnie ci wytlumaczy.

Mysza ja mam problem z usypianiem od ponad 8 lat a od roku x2 bo wieczorem obie tylko mama i mama i to na ogół w tym samym czasie 😭. Ale czytanie książek to dobry, jak nie najlepszy sposób.

Pap no wiesz w święta takie rzeczy? Od ponad 2 miesiecy z powodzeniem sie unikamy, relacje na stopie "służbowej", chodze jak musze, zostawiam Ole w sytuacjach bez wyjscia. W swieta sobie uragala ze sama wszystko szykowala (nie wszystko, tylko ze jak nawet ja kiedys cos robilam to jej gotowanie i tak by z powodzeniem wystarczylo bo ona jak dla wojska), nawet życzenia przy oplatku byly jakie byly. Niech sobie tam bedzie tylko niech sie nie wtrąca. Ale im mniej sie widzimy tym jest lepiej.

Dziewczyny ukrywam sie z komorka przed dzieckiem. Teraz spi to nie musze ale jsk nie spi to chowam jak tylko moge. A jak ktos zadzwoni to tragedia.

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    Hekate, bedzie dobrze, to normalne ze sie martwisz ale mysle ze jestes obstawiona lekami i powinno byc ok. Pap ma racje, musisz sie dowiedziec i uregulowac sprawe, bo jezeli nadal bedziesz w malzenstwie to maluch po urodzeniu bedzie mial nazwisko twojego meza i zostanie uznany za jego dziecko .... 😏

U nas straszna ulewa, ponuro, mala w nocy wstawala, usnac nie chciala, zmeczona jestem a tu trzeba zaraz wyjsc z domu. A tak chetnie bym zostala 🤣

Nie mam pomyslu jak usypiac moje dziecko, wieczorami nie moge zapedzic jej do lozka, zaraz jest placz, usnac sama nie usnie, bedzie wstawac, plakac, trzeba sie z nia polozyc i lezec az usnie a to tez sie schodzi. Jak jest u Was ? Moze jakies zlote rady zeby lzej to przechodzic a nie co wieczor problem 🤪
    U nas całą noc świeci się lampka z biedronki co kolory zmienia i mąż czyta mu przed snem - chodzi tu o prawie 6latka😉 Bo młodszy pół godziny zabawy w łóżeczku i śpi, ale łóżeczko stoi u nas w sypialni i włączam cicho radio, a jak już chrapie to wylaczam😁 mała też się przewraca w swoim łóżeczku aż zaśnie, ta z kolei ma misia z projektorem i melodyjkami 🙈często muszę jej ze 100razy podać misia którego wyrzuca na podłogę, pocałować i otulić kocykiem, ale w końcu zasypia sama ☺️

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl mi się wydaje, że takie ciągnięcia są normalne. Póki to nie skurcze to wszystko ok.

Mysza ja nie pomogę z usypianiem, nasz zasypia sam odkąd pamiętam i to bez problemu, nie pytaj jak to zrobiliśmy, nie wiem 😂 zawsze po kąpieli, czytanie bajki i zasypia potem sam.

Hekate jak mężulek będzie problemy robił to go nastrasz, że alimenty będzie płacił 😂✌️

Pap no już czuć małego ☺️ a brzuszek spory, tylko na foto słabo widać.
    4bf4cc29d6d6.jpg

Kasia 1805, nadzieja_86, Iza34, calanthe, Adele27, Mysza123, AdelaX, pap86, Miśkowa, Hekate42, pola89 lubią tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    co może oznaczać ciągnięcie od wczoraj w dole brzucha i teraz jeszcze doszły jakieś jakby kłucia po bokach, od góry brzucha? Nie mam skurczy a przynajmniej nie takich które bola. Dziecko czuje a w pierwszej ciąży nie kojarzę takich dolegliwości. Wiem że pytam jak laik ale nie wiem czy się martwić czy nie muszę a ginekolog ma wyłączony telefon 😭
    Jak nie masz skurczów to bym się nie martwila. Serio mnie pod koniec bolało i kłuło wszystko i raczej się nie martwiłam 😉 pamiętaj że każda ciąża jest inna i w jednej, szczególnie w pierwszej możesz nie czuć nic, a w kolejnej możesz czuć wszelkie dolegliwości świata 😉

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother ślicznie 😍
    Moja najmłodsza siostra ma odrobinę większy, ale ona rodzi za jakieś 2,5mca 😁 a wczoraj kuzynka, moja starsza druhna powiedziała mi że jest w ciąży, trzeciej ☺️ do tego 2 dalsze kuzynki też w ciąży więc ten rok chyba będzie obfity i mam ogromną nadzieję że tu na forum tez🥰

mother84 lubi tę wiadomość

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1805 wrote:
    Jak nie masz skurczów to bym się nie martwila. Serio mnie pod koniec bolało i kłuło wszystko i raczej się nie martwiłam 😉 pamiętaj że każda ciąża jest inna i w jednej, szczególnie w pierwszej możesz nie czuć nic, a w kolejnej możesz czuć wszelkie dolegliwości świata 😉
    Tylko ja nie jestem w stanie się poruszać bo tak wszystko ciągnie 😭. Czuje napięcie brzucha

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
‹‹ 2404 2405 2406 2407 2408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ