X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele to koniecznie foty przed i po metamorfozie 😁
    My teraz planujemy w kuchni wymienić fronty, mam białe i wenge,a chcemy wszędzie białe, ale zostanie nam obudowa wenge i barek wenge z czego nie jestem zadowolona...ale kasy nie mamy na to by zmienić wszystko. Chciałam też zrobić dodatkowy pas szafek na górze, ale też za drogo stolarz wyliczył. Ja to się przymierzałam żeby drzwi z wenge na biało przemalować, ale boję się, że nie wyjdzie 🤪 nie mam zdolności zbytnio. Ogólnie w marcu mamy robić remont i już mnie to wszystko przeraża 😱 a dogadać się w niektórych sprawach z mężem...on najchętniej by ściany tylko pomalował, a ja zaraz chcę pozmieniać, a to dywan, a to szafkę i tak lista się poszerza😂

Mysza ja polecam te z allegro, dużo ich i można szaleć nawet po dwa razy na dzień. Mi to nawet frajdę sprawiało 😁

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2021, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele a ja poprosze linka czym bedziesz malować.

Mother ja mam beż i wenge.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza wklejam fotki jaką farbę kupiłam i jaki kolor. Ogólnie kolor się zamawia z mieszalnika bo nie mają tak o do kupienia. Tylko biala

ffd0da816070.jpg

730f165d53ec.jpg

Ja mam małą kuchnię właściwie aneks. Jeszcze wyspę będę malować ta farba. Chciałam w ogóle cale meble wymienić ale nie wiem ile jeszcze tu pomieszkamy może z 2-3 lata to trochę żal mi kasy było.. teraz mam szafki pół na pół białe lakierowane i dąb Sonoma. Lakierowane górne zostaje a dół pomaluje na granat. Rok temu czy tam dwa wymienialiśmy blaty w kuchni na drewno i mi w ogóle te fronty sonomy nie pasują.. nie mogę już na nie patrzeć 🙈 ale ogólnie boje się co to wyjdzie z tego malowania 😅

mother ja też myślę o przemalowaniu drzwi na bialo bo mamy ciemne 😅 u mnie mój mąż nie lubi remontów żadnych.. tzn jak wpadnie w trans to ok coś zrobi ale żeby go w ogóle przekonać do jakiś zmian to o losie...
    A ja bardzo często coś zmieniam w mieszkaniu 😁przez 6 lat 4 razy malowałam kuchnie 🤣 nie mówiąc o zmienie mebli itp 🙈Dlatego często mu o niczym nie mówię bądź stawiam przed faktem 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2021, 23:22

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2021, 12:07

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Calanthe tak w ogóle ostatnio rozmawiałam z fryzjerka i opowiadałam o tej naszej sytuacji ze szczepienie i potem gorączka i ona powiedziała ze jakaś klientka miała podobny przypadek i nawet zrobili testy na covid temu dziecku i wyszły pozytywne! A w czwartej dobie wysypało wiec tez to była trzydniówka... ciekawe jaki u nas wyszedłby test.. czasem myśle ze te testy sa w cały świat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2021, 23:43

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 02:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele to Ty już wprawiona w malowaniu kuchni 😁
    A szlifujesz tą starą farbę? Jak jest okleina to szlifować czy zdjąć ją całą, bo różnie czytałam. Ja w tym roku te drzwi i boki z barkiem zostawię, ale coś czuję, że w przyszłym to może przemaluję 😎
    Wstałam do WC, myślę co tak jasno, a tu śnieg za oknem sypie 😊

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz remont całego dołu zakrawa na trochę większą skalę bo chcemy zerwać podłogi i zrobić wylewki, teraz panele leżą na starych podłogach. Chcę zrobić podłogówkę w kuchni i na korytarzu i tam też położyć płytki, a dodatkowo opaskę z tych płytek dookoła salonu i reszta panele, wymiana drzwi z ościeżnicami i malowanie. Mam też plan żeby przenieść teścia do mniejszego pokoju, a z jego większego zrobić jadalnię więc dodatkowo wymiana mebli w 1 pokoju co najmniej, ale nie wiem czy teść dożyje tych remontów 😂
    No a co się tyczy kuchni to poporostu wszystko, łącznie ze zdjęciem boazerii, tak mamy jeszcze boazerie w kuchni 🙈 jedynym pomieszczeniem, które nie wymaga remontu(no może tylko wymiana wanny) jest łazienka, czyli odwrotnie niż u Aluni 😅
    Ale mamy już małą kolejkę innych rzeczy do zrobienia wcześniej : otynkować dom, wymienić szambo, postawić garaż, wymienić plot i położyć kostkę. Więc muszę zacząć grać w lotto po prostu 😂

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2021, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia widze ze ty tez przesiadujesz na starych wlosciach? Boazeria, stare podlogi itp. My tam gdzie mamy do zrobienia podlogi i tynki pod podłogą z desek jest dół i piach 🤦‍♀️. A, i pająki. Zrobilismy juz 2 pokoje ale babcia nie chciala się przenieść na jakiś czas do nas i tam tak zostalo. A ciągnie stamtąd w zimę jsk nie wiem. Tez trzeba grac w lotto lub bank obrabowac.

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Kasia widze ze ty tez przesiadujesz na starych wlosciach? Boazeria, stare podlogi itp. My tam gdzie mamy do zrobienia podlogi i tynki pod podłogą z desek jest dół i piach 🤦‍♀️. A, i pająki. Zrobilismy juz 2 pokoje ale babcia nie chciala się przenieść na jakiś czas do nas i tam tak zostalo. A ciągnie stamtąd w zimę jsk nie wiem. Tez trzeba grac w lotto lub bank obrabowac.
    Tzn. aż tak stare to chyba nie bo dom murowany i ma jakieś niecałe 40lat, pod podłogami mamy posadzki bo niżej jest jeszcze piwnica😅 A boazeria była kiedyś modna, tym bardziej że teść sam robił całą stolarkę 😏 Ogólnie dom jest w miarę, ale potrzebuje odswiezenia😉 A poza tym my z mężem lubimy robić raz a dobrze, wolimy dłużej poczekać i odłożyć kasę, ale zrobić konkretnie tym bardziej że i tak trzeba zerwać część podłogi pod podłogówkę to zrobimy już wszystkie, zresztą w tym domu dużo rzeczy jest zelrobione jakoś tak bez logiki(teść tak po prostu ma) jak, np.to że podłogi mają różny poziom (w kuchni, łazience i 1pokoju jest ze 3-4cm.wyżej 🤔🤷) i chcemy to wyrównać. W kuchni mamy płytki na podłodze i połowie ścian, ale strasznie popękały i chcemy je zmienić, a przy okazji zrobić podłogówkę.
    A najlepszym przykładem czegoś bez logiki były schody zewnętrzne 🙈😵 mam nawet zdjęcia na pamiątkę, dużo ludzi się zastanawiało dlaczego, po co i jak😂, ale latem zrobilibyśmy z nimi porządek i teraz mamy "jak u ludzi" 😅

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother chodziło mi o malowanie ścian w kuchni 🤣 mebli nigdy nie malowałam 😅 ja będę czyścić później przetre benzyna ekstrakcyjną i będę malować.
    My mieszkamy w nowym budownictwie. Kupowalismy deweloperke więc w sumie wszystko sama wymyślałam jak co chce mieć. Ale po tych latach prawie wszystko bym zrobiła inaczej 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 09:11

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2021, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co bylo nie tak z tymi schodami? Mnie wkurzaja drzwi wejsciowe i te drugie, ladne szerokie ale jak otworzy sie oba skrzydła (przy czym trzeba paluchy zdzierac) a na codzien waska kiszka, z zakupami ciezko przejść a wez przenieś np. spiace dziecko albo wiekszy karton. Z tesciowie i mąż xxl ☹. Codziennie sie zmagam zeby otworzyc dla wózka. Schody tez takie do bani, na gornym stopniu wózek sie nie miesci.

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod barierką nie było stopni tylko taki skos, niektórzy się śmieli że to zjeżdżalnia, następnie żeby otworzyć drzwi wejściowe to trzeba było się cofnąć o 1 stopień bo inaczej drzwi by się nie otworzyły i na koniec kilka ostatnich stopni było różnej wysokości i szerokości i kawałek wylane pod skosem, poporostu miszmasz 🙈😵 zaraz wrzucę zdjęcia przed i po dla porównania. Tylko jeszcze nie ma położonych plytek, ale już leżą kupione 😉

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    083e2a605357.jpg

2c376622edf6.jpg

663b5d27fe0c.jpg

e1ecfa9939fc.jpg

6ee54161e42d.jpg

2 pierwsze zdjęcia są przed, potem 1 w trakcie i kolejne 2 po.
    Barierka jest już też zrobiona 😉
    Wszystko przesunęliśmy o 1 stopień, dolalismy to co brakowało i wyrównaliśmy wszystkie stopnie bo każdy praktycznie miał inny rozmiar, na samym dole jest zrobiony,(tymczasowo) prowizoryczny stopień z kostki, ale docelowo będziemy odrobinę podnosić poziom kostki i podwórka więc tam też wszystko będzie jak trzeba za jakiś czas 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 09:49

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia haha no widzę, db że wstawiłaś, bo aż ciężko to sobie było wyobrazić 😉 ale to taki podjazd dla wózków był prawie 😜
    Adele aaaaaaaa to teraz już rozumiem, a ja myślałam, że tyle razy już szafki malowałaś 😂 to budyń ciążowy już w mózgu, więc wybacz 😂 ja mam to samo, kupowaliśmy nowe mieszkanie, jesteśmy tu 7 lat i gdybym mogła to pozmieniałabym praktycznie wszystko. Nie dość, że jak się pierwsze mieszkanie urządza to człowiek jeszcze nie wie co i jak trzeba, to druga rzecz, że coś się nudzi, coś jest już niemodne itp. no, ale póki co nie planujemy zmieniać przez długie lata, więc muszę dobrze rozplanować remont, bo na kolejny to nie wiem kiedy męża namówię 😂
    Girl urodziłaś? Powinnaś się tu meldować już codziennie.
    A co z Jagodą?
    Emrica jeszcze trochę i masz wizytę u doktorka nie?
    Jak tam reszta staraczek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 09:49

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez robilismy konkretne remonty w domu zanim sie przeprowadzilismy. Mamy stary dom, ale w dobrej formie i ma fajna lokalizacje. Co do przyszlosci to raczej nie jest dom juz na zawsze, ale po smierci mamy tate musze miec obok siebie,bo jest wiekowy czlowiek, wiec poki zyje to bedziemy tu mieszkac, co potem to sie zobaczy. Cale szczescie ze moj maz wszystko co tylko sobie wymarzylam robil sam, z kolega wiec odpadly nam trudy szukania czy znoszenia robotnikow 🤪.
    Ja mialam kuchnie najrozniejsze. Bylo wenge z bezem, potem mielismy bialy polysk i teraz mamy meble biale ale fronty szare mat frezowane. Z ikei. Wedlug mnie najladniejsze jakie mielismy i najlepsze do utrzymania czystosci.

Czekam na @, juz 3 dni mnie brzuch boli i sie cos rozkrecic nie moze, tylko mnie denerwuje bo moglo by byc juz po, te dni mnie zawsze wykanczaja. No ale pewno czeka wredota na weekend zeby mi humor zepsuc 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 10:18

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.

Dziewczyny mialyscie racje sluz zalewal mnie przed owu wczoraj zrobilam test juz dwie wyrwzne ale jeszcze to nie to.
    Przedwczoraj maz byl zmeczony wczoraj w pracy to moze dzis jak bedzie nastroj zobaczymy jak nie to luz nie zmuszam sie ani jego.

Odnosnie remontu to ja mam cala budowe za soba rok mieszkamy wszystko nowe wiec nic nie przeszkadza ale duzo zainwestowalismy w technologie i mamy gore do skonczenia ale to w tym roku zrobimy. Dol na tip top kuchnia salon lazienka korytqrz spizarnia pokoj garaz.
    Odnosnie kuchni to mam dab halifax na dole gora biala blat" beton" super polaczenie nic nie widac na dolnych a gorne tylko ja z mezem otwiaram takze nie mam czyszczenia za bardzo.

Kasia ja tez lubie raz a porzadnie i nie wracac do tematu kazdy pyta a jak gora a ja weole odlozyc i poczekac juz mamy spora sume i wszystko zrobic za gotowke i zyc spokojnie.

Zmywarke polecam jak jest miejsce 60 i ja mam 3 szuflade na sztucce i polecam u mnie sie sprawdza wszystko domywa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 10:46

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że każdy remont robi :) my od kwietnia też zaczynamy. Remontujemy cała kuchnie, meble na wymiar itd, płytki wszedzie zrywamy kuchnia łazienka , wc, przedpokój, starte futryny wywołany, nowe futryny, drzwi, remont całej chaty dosłownie. My się na ten czas wyprowadzamy. Już się boję.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jakiej firmy sprzęty do kuchni kupujecie? Macie i są dobre?

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja_86 wrote:
    Dzien dobry.

Dziewczyny mialyscie racje sluz zalewal mnie przed owu wczoraj zrobilam test juz dwie wyrwzne ale jeszcze to nie to.
    Przedwczoraj maz byl zmeczony wczoraj w pracy to moze dzis jak bedzie nastroj zobaczymy jak nie to luz nie zmuszam sie ani jego.

Odnosnie remontu to ja mam cala budowe za soba rok mieszkamy wszystko nowe wiec nic nie przeszkadza ale duzo zainwestowalismy w technologie i mamy gore do skonczenia ale to w tym roku zrobimy. Dol na tip top kuchnia salon lazienka korytqrz spizarnia pokoj garaz.
    Odnosnie kuchni to mam dab halifax na dole gora biala blat" beton" super polaczenie nic nie widac na dolnych a gorne tylko ja z mezem otwiaram takze nie mam czyszczenia za bardzo.
    Zmywarke polecam jak jest miejsce 60 i ja mam 3 szuflade na sztucce i polecam u mnie sie sprawdza wszystko domywa.
    A mogę zapytać o firmę zmywarki?
    Bo jedna jakoś mnie interesuje, też ma 3 szufladę i dodatkowo koszyk na sztućce i jakąś dodatkową przestrzeń na górze. Wszystkie poziomy można składać, rozkładać i przekładać żeby naczynia się pomieściły. Dno na zdjęciach widać metalowe i jakieś dodatkowe ramię ma. Ale ogólnie jestem w tym zielona 🙈🤷

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja caly sprzet kupilam tam gdzie kuchnie nam robili wszystko rqzem i montowali. Zmyalwarke akurat mam beko model nie wiem ale dno ma metalowe i najlepiej nam pasowala ale bosh tez dobry ale taka jak chcielismy nie mieli w katalogu. Ogolnie tam nam sie oplacalo bo jak wzielismy sprzet caly to jeszce rabat byl duzy. I lodowka dwudrzwiowa z kostkarka cos ok 5 tys.
    tylko a np w media 500 zl wiecej musialby zaplacic. Mi najbardziej zalezalo na lodowce i piekarniku a zmywarka ma zmywac i dobrze sobie radzi.

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
‹‹ 2417 2418 2419 2420 2421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ