X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele ślicznie wyszło! wcale nie taka mała ta kuchnia!
    i jaki masz porządek!
    u mnie to ciągle coś na stole/blacie. walcze z tym na okrąglo, bo lubie w kuchni porzadek, ale przy mezu na home office i 2 dzieci w domu to jak walka z wiatrakami :D

nam sie szykuje mały remoncik, bo chcemy córce odmalowac pokoj i meble wymienic na takie juz bardziej mlodziezowe i z "pierdolnika" zrobic młodemu ;)

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam caly wystroj w bieli, czerni, szarosc i srebro. Troche przelamane bezem i te granatowe lozko w sypialni plus granatowe krzeslo przy toaletce.
    W salonie mam krzesla tez z ikei gdzie kupuje pokrowce w roznych kolorach i wzorach i zmieniam przy roznych porach roku. Wtedy tez dodaje dodatki typu poduszki czy zaslony zeby pasowaly i mam calkiem inny salon. Dobre rozwiazanie 🙂

Kinga ja mam wlasnie lozko, krzeslo w sypialni i krzesla przy stole ( w tej chwili ) z weluru i nic sie nie elektryzuje. Jedyne co to welur dosc mocno brud lapie i widac to. Nie mowie o jakims kurzu 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2021, 13:48

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez 2 salonie mam krzesla welurowe granat i pudrowy roz i tragedii nie ma.

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:) Zatestowałam dziś rano, bo szef kazał do dziś się decydować odnośnie szczepień, a wypadało ok.13-14 dni po owu i cóż.. zapisałam się. W południe zaczęło się plamienie. W sumie nie czuję się specjalnie rozczarowana, bo nie miałam podstaw, żeby oczekiwać innego wyniku, chyba że cud, a cuda mi się raczej nie zdarzają 🤷🏼‍♀️ Więc teraz - przerwa oficjalnie jest faktem.

Kinga dobrze, że pogadalas z mężem i się wspieracie, jestem pewna, że to niedługo zaawocuje 😊

Adele ładna kuchnia, gotowałabym w niej 😁

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2021, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie mieszkacie. Az zazdroszcze. U mnie jest nijak, wrecz nie nam czym się chwalić chyba ze balaganem którego nie jestem w stanie ogarnąć. Jestem tym zalamana. wczorajszy dzien mnie wykonczyl a wieczór dobil do reszty.

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, co się dzieje?🤗

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luci u mnie też na codzien jest sajgon uwierz 😅 fotka była po malowaniu i sprzątaniu 😎

Ja właśnie się załamałam mąż pisałam wam kiedyś miał operację reki.. to było w lipcu jakoś. Do dziś reka się do końca nie wyleczyła.. zrobił rezonans oczywiście prywatnie.. no i wyszło zapalenie kości 😔 jesteśmy wkurwieni na szpital i załamani.. czekaja go kolejne miesiące leczenia antybiotykami mam nadzieję,że nie będzie musiał leżeć w szpitalu.. wyszło mu zakażenia bakteria.. przez co zrobiła się przetoka ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2021, 17:16

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2021, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Iza, co się dzieje?🤗

Wczoraj kompletnie nie moglam dogadać sie z Ola. Caly dzien sama z dziewczynami, jedna krzyczala, druga plakala, Ola od 17 to już wogole o byle co, proby polozenia spać nie przynosily efektu, raz jak sie Ola rozryczala bo Zuzia zabrala jej swoje zabawki to z nerwow az nakrzyczalam na Zuzie i wymusilam zeby dala te zabawki bo nie moglam niczym uspokoic Oli, dostala te zabawki i w 3 sekundy byla cisza. Do tego ręka mnie boli ze z prostymi rzeczami typu zapiecie bodow czy wycisnienie konczacego sie kremu do pupy nie dawalam sobie rady. Mąż wrócił po 20 i prawde mowiac nawet nie staral się zrozumiec ze mam już dość tego dnia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2021, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele to kiepsko. Zdrowia dla meza.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera no to niech ta przerwa w związku ze szczepieniem będzie dla Was takim resetem od tych starań i żebyś potem szybko zaskoczyła ✊😊

Adele ale lipa z tą ręką...co za papudruny...

Iza dużo sił dla Ciebie🤗

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To rzeczywiście słabo, ale może dzisiaj choć ciut lepiej?

Mój tez mnie dzisiaj podminował, bo już nie wie jak mojej dupie dogodzić😂, a co za dużo, to i krowa nie chce😜

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele ale sie narobiloz ta reka a on sam poszedl bo czul cos nie tak? I co wyszlo dobrze ze byl a to antybiotykami wylecza?

Iza aj to ciezko masz z dziewczynami a wczesniej maial dzien wypracowany z Ola dziecko czuje jak ty jestes zmeczona i zdenerwowana to moze i Oli sie udziela. A pijesz jaka meliske?

Hekate niech dogadza.

Wiera widocznie tak ma byc z tym szczepieniem a to teraz ze 3 mce przerwy? Jak to mowia nje ma tego zlego co na dobre nie wyjdzie.

Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    ASA, APA, AOA ujemne
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

n59yt5od1y3qj53b.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, Tak koło 3 miesięcy pewnie wyjdzie, zależy też na kiedy mi wyznaczą termin szczepienia. A czy wrócimy po tym do starań? Nie wiem, czas pokaże.

Adele oj oby mąż teraz trafił na lepszych lekarzy, coby poprawili po swoich kolegach 🙄

Iza może od poniedziałku będzie lepiej jak starsza pójdzie na kilka godzin do szkoły :)

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2021, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    To rzeczywiście słabo, ale może dzisiaj choć ciut lepiej?

Mój tez mnie dzisiaj podminował, bo już nie wie jak mojej dupie dogodzić😂, a co za dużo, to i krowa nie chce😜

Nie no moje dni są jak w kalejdoskopie- nigdy nie zgadne co mnie czeka. Nie zawsze jest tak ciężko. Dzisiaj ok. Zastanawiam sie czym to idzie.
    A wiecie jak sie dzis z Olą "dogadalam"? Jakie to dziecko mądre. Rano bawilysmy sie w ten sposob ze na zmiane ssalysmy jej smoka, ja oczywiście udawalam ale specjalnie tak glosno cmokalam. I po poludniu ona sie bawila, w koncu przyszla, stanela przy mojej nodze i "cmoka". A ja "co, smoczka chcesz?". Dalsm smoczka, ukochany kocyk, ponosilam kolka minut i poszla spac. Wczoraj zapomnij, nic nie działało.

• Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2021, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza moze juz nie potrzebuje tyle snu co kiedys...pamiętam że moja majac 1,5 roku juz zadnej drzemki w ciągu dnia nie miala,na sile tez ja nie ciagnelam do spania ale za to padała spac wczesnie wieczorem. Może tez dla twojej 17sta to za wczesnie A Ty sie tylko umordujesz.
    Ja właściwie nie wiem jakie są problemy przy zasypianiu, corka od urodzenia do teraz kładzie mi sie na ręce i albo pogadamy a ona w tym czasie zasypia albo bajka lub ksiazka.wszystko trwa gora 10min.
    Hekate to tylko powinnas sie cieszyc ze troszczy się o was😍 A to jego pierwsze dziecko?

Dziewczynki bylam wczoraj w aptece zeby kupic mezowi jakies porzadniejsze witaminy...nie wiem czy one równaja sie z "drozsze" ,tańsze maja składy podobne. Ale skupilam sie na Fertilman plus, to babka mi mowi ze nigdzie nie ma i nawet w hurtowniach.. polecila mi Nucleox albo Acertin. Ktore waszym zdaniem sa ok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2021, 08:05

• mother84 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga ja z tymi witaminami Ci nie pomogę. Mój brał androvit plus i do tego Wit d, Wit c, Wit e, cynk, l karnitynę. Porównywałam sobie po prostu składy wszystkich i uzyskałam podobny skład co te droższe leki, tyle, że łykać musiał więcej, ale te droższe to jest to samo, a dodatkowo musi brać chyba dwie tabletki dziennie czy więcej i wychodziło to drogo. Popatrz sobie na składy tych leków i porównaj ile tabletek w op.,ile trzeba brać itp. 😉

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2021, 12:08

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, conceive plus też używaliśmy 😁 co prawda w tym cyklu co teraz się udało to akurat nie, bo się skończył i miałam feminum żel, ale on pod względem składu też jest dobry dla plemników. Nie używać żadnych innych typu Durex itp.

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga2020 wrote:
    Iza moze juz nie potrzebuje tyle snu co kiedys...pamiętam że moja majac 1,5 roku juz zadnej drzemki w ciągu dnia nie miala,na sile tez ja nie ciagnelam do spania ale za to padała spac wczesnie wieczorem. Może tez dla twojej 17sta to za wczesnie A Ty sie tylko umordujesz.
    Ja właściwie nie wiem jakie są problemy przy zasypianiu, corka od urodzenia do teraz kładzie mi sie na ręce i albo pogadamy a ona w tym czasie zasypia albo bajka lub ksiazka.wszystko trwa gora 10min.
    Hekate to tylko powinnas sie cieszyc ze troszczy się o was😍 A to jego pierwsze dziecko?

Dziewczynki bylam wczoraj w aptece zeby kupic mezowi jakies porzadniejsze witaminy...nie wiem czy one równaja sie z "drozsze" ,tańsze maja składy podobne. Ale skupilam sie na Fertilman plus, to babka mi mowi ze nigdzie nie ma i nawet w hurtowniach.. polecila mi Nucleox albo Acertin. Ktore waszym zdaniem sa ok?
    tak, to jego pierwsze dziecko.
    Co do Fertilman - kup przez neta - nie ma z tym problemu.

I - dzien dobry:)

😇11.02.2021 r.
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    King pewnie spoboj tych witamin moze co dziewczyny polecaja a o tym zelu nie slyszalam.

A wiecie ja dzis w pracy takie chceci nabralam na meza nie wiem co sie ze mna dzieje takie ciagniecie w dole brzucha az do piczki nie wiem coc mi ostatnio. Z pewnoscia by mi ulzyl.

Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Acard
    ASA, APA, AOA ujemne
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

n59yt5od1y3qj53b.png
‹‹ 2428 2429 2430 2431 2432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ