Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Adele27 wrote:Mother przyjacióki mąż powtarzał badanie po lekach i wyszly wyniki gorsze .. ciężka oligozoospermia zastanawiam się czy jest w ogóle jakaś szansa na ciążę.. czy tylko in vitro ? A może nawet i nie ?
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyAdele27 wrote:Mother przyjacióki mąż powtarzał badanie po lekach i wyszly wyniki gorsze .. ciężka oligozoospermia zastanawiam się czy jest w ogóle jakaś szansa na ciążę.. czy tylko in vitro ? A może nawet i nie ?
Jak to nie ma szans. Jest Ola! Mąż miał i mało plemnikow i morfologie 3% (chyba ze w chwili poczecia sie polepszylo ale tego nie wiemy). A, i do tego 1 niedrozny jajowod.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2021, 20:10
-
No Emrica glukoza przekroczona, na insulinie się nie znam. Czyli widzisz, dobrze, że zrobiłaś badania
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Adele oby mąż szybko doszedł do siebie!
Mój miał/ma oligoasthenoteratozoospermia (przy czym oligo bardzo ciężka) i mamy dwójkę dzieci nie z in vitrotak podstawa to dobry lekarz, trzeba zrobić hormony i usg jąder.
Emrica nie pamiętam dokładnie ale insulina po 2 godz chyba nie powinna już wzrastać... Może Wiera coś podpowie? Musisz skonsultować się z lekarzem.
Iza ja bym chyba zrobiła wszystko co w mocy żeby odizolowac się od tesciowej. Ona zatruwa Ci życie! Co do wagi Oli może ma taką urodę (jak pamiętam ze zdjecia to Ty też szczypiorek jesteś) ale jak skontrolujesz czy też zrobisz badania to będziesz miała pewność.
A Hania już waży 7700😳 z kruszynki zrobił się klocuszek🤣 teraz mamy spokój ze szczepienien do września. Od razu zapytałem czy mmr i pneumokoki będą razem to powiedziała mi że osobno. A i mój mąż dziś też zaszczepiony na covida... Mam nadzieję że wszystko będzie ok.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Emrica a bralas metformine w ogole? Mialas problem z cukrem? Dobrze ze te badania zrobilas niestety na insulinie tez sie nie znam.
Teraz badam cukier to przy zmienionych nawykach juz widze poprawe. Nic przetworzonego, bez slodyczy, jak owoc to z joguretem, chleb ciemny, i oczywiscie wiecej wody pije. To co ja wprowadziłam ale pewnie po wizycie bede wiedziala wiecej.Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Dzień dobry 😊
Miśkowa to ładna waga 😊 jest co nosić 😉
Mnie coś gardło boli i kaszel czasem męczy 😒 zaraz zjem i zrobię płukanie wodą z solą. Mam nadzieję, że to przejdzie i się dalej nie rozkręci.
Miłego dnia 😊
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyDzien dobry. Wreszcie słońce. I tyle z dobrego.
Zuzia z samego rana z pretensja do mnie ze bluzy jej nie upralam, mąż ze on ma jablka a nie po lekarzach jezdzic (wiec pojade sama), jeszcze tylko Ola sie nie wydarla, nie zdazyla bo dalam mleko (daje mleko bo sama pije a nie bylo komu zrobic i dac kaszki) i wyszlam z Zuzia. Tak wiec cudowny dzien przede mna.
Chociaż nie, jest cos jeszcze- Ola ladnie noc przespala.
Girl juz w domu? -
Dzień dobry,
A mnie dzis corka lewa noga wstala wszystko na nie i zle a jeszcze sie rozplakala wiem ze zmeczona i jeszcze by pospala ale klade ja szybka a o 6 pobudka ale nie zawsze tak jest dzis chya ten gorszy dzien miala no co zrobic trzeba pracowac aaa z milych rzeczy dostalam podwyzke ☺️ taka z rana wiadomosc.Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
-
nadzieja_86 wrote:Dzień dobry,
A mnie dzis corka lewa noga wstala wszystko na nie i zle a jeszcze sie rozplakala wiem ze zmeczona i jeszcze by pospala ale klade ja szybka a o 6 pobudka ale nie zawsze tak jest dzis chya ten gorszy dzien miala no co zrobic trzeba pracowac aaa z milych rzeczy dostalam podwyzke ☺️ taka z rana wiadomosc.
Gratluję podwyżki!
To zawsze jest bardzo miłe:)
mother - nie daj się!
Emrica - skonsultuj KONIECZNIE , podstaw sobie pod wzór HOMA: https://dietetykpro.pl/kalkulatory/wskaznik-homa-ir
Na moje oko średnio to wygląda.„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Nadzieja gratuluję podwyżki 👏👏👏 zawsze to taka dodatkowa motywacja do pracy 😁 a dzieci mają różne dni, u naszego który zazwyczaj grzeczny ten sezon zimowy zawsze jest trochę gorszy.
Iza jakie słońce? U nas właśnie sypie śnieg ❄️
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnymother84 wrote:Nadzieja gratuluję podwyżki 👏👏👏 zawsze to taka dodatkowa motywacja do pracy 😁 a dzieci mają różne dni, u naszego który zazwyczaj grzeczny ten sezon zimowy zawsze jest trochę gorszy.
Iza jakie słońce? U nas właśnie sypie śnieg ❄️
Śnieg??? U nas pieknie świeci słoneczko. Az chce sie na spacer ale Ola śpi, ja zaraz po Zuzie, szybko obiad i do przychodni. A po powrocie to nie wiem co bedzie.
Ale mam dzis stresa przed tą wizytą. Ta pani dr jest jaka jest, taka dziwaczna i czepliwa, chce dac na badania to zrobimy na nfz a potem zobaczymy co wyjdzie i co dalej.
Nadzieja moja tez w niehumorze. Taki dzien czy co? -
Mother a jak Ty się czujesz? Jak tam maleństwo w brzuszku?
Której jeszcze się udało? Hekate??
Nadzieja co u Ciebie?
Iza współczuje ale ja naprawdę bym z taką teściową nie wytrzymala. Jesteś niesamowita -
nick nieaktualny
-
Jagoda ja dalej oczekuje na moj cud.
Emrica zeby nie olal sprawy to duzo moze wniesc.
Iza tak zaciemniam spuszczam rolety zewnetrzne i jest ciemno jak noc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 12:08
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
-
Dzień dobry
Mother kurcze, kuruj się żeby coś bardziej Cię nie wzięło. Oj tak już czuć, szczególnie jak na jednej ręce Hania a w drugiej butelka
Adele jak chcesz to odkopie dokumentację tam powinnam mieć leczenie męża.
Nadzieja gratuluję podwyżki, aż lepiej do pracy się idzie
Iza u nas też nie ma słońcajak Ci da na badania na nfz to bierz. Zrobisz i bedziesz mieć spokojną głowę. Moja starsza też coś dziś nie bardzo... A pokoju nie zaciemnialam i nie zaciemniam w ogóle - w nocy do karmienia nie zapalam światła.
Emrica jak oleje to zmień lekarza albo idź do endokrynologa albo diabetologa. Może akurat ta metformina dużo wniesie.
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)