Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Miśkowa jakie słonko? U nas padał śnieg, a teraz deszcz. Totalna szarówka za oknem. Podobno od weekendu mają przyjść znowu mrozy❄️
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
U mnie 8 stopni na plusie i jeszcze pół godziny temu bardzo slonecznie było, taka wczesna wiosna
teraz już się chmurzy i potem ma lac
a jutro w takim deszczu muszę do lekarza się tarabanic autobusem z Hanią 🙈
Iza obserwuj i zobacz co dalej będzie. Może poprostu Twoj organizm dopomina się odpoczynku... Przed świętami nasza znajoma też miała gorączkę i ból pleców, wszystko pasowało pod covid ale okazało się zwykłym przeziebieniem.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Dziewczyny współczuję wam tych strat bliskich aj sama nie wiem jakbym sobie poradzila. Bardzo was podziwiam silne babki.
Zamiwilam pakiekt badan tsh ft3, ft4 anty tg, anty tp zbaczymy nigdy tak nie badalam szczegółowo. Jutro zrobie bie ma na stronie labo zalecen na czczo.
Mother dobrze ze po wizycie aby przeszło.
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Iza może to kręgosłup, albo właśnie tak jak Miśkowa pisze przemęczenie...oby była poprawa.
Nadzieja to super, idź lepiej na czczo, jak już się wydaje tyle kasy na badania to lepiej mieć pewność. Mi mówili różnie, niektóre banki mówiły, że to hormony i na czczo nie trzeba, a niektóre, że trzeba🤷 z tego powodu zawsze byłam na czczo. Jeśli bierzesz leki na tarczycę to tego dnia nie łykaj 😉
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
U nas caly czas zima ! Codziennie snieg pada, ze trzeba odsniezac. Dodatkowo nastepny tydzien zapowiadaja wieksze mrozy i kolejne opady.
Lubie taka zime, jest pieknie bialo ale juz mi teskno do wiosny, do slonca i spacerow. Mam blisko do pracy a dzien w dzien przychodze w przemoczonych butach pzrzez snieg. Taka pogoda bylaby idealna na czas swiat, teraz juz oby tylko luty przezyc i w marcu powinno byc cieplej ☺️
Mother, dobrze ze nic sie powaznego nie dzieje, odpoczywaj, niech juz chorobsko da Ci spokoj, z dnia na dzien powinno byc juz lepiej ☺️mother84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMiśkowa wrote:U mnie 8 stopni na plusie i jeszcze pół godziny temu bardzo slonecznie było, taka wczesna wiosna
teraz już się chmurzy i potem ma lac
a jutro w takim deszczu muszę do lekarza się tarabanic autobusem z Hanią 🙈
Iza obserwuj i zobacz co dalej będzie. Może poprostu Twoj organizm dopomina się odpoczynku... Przed świętami nasza znajoma też miała gorączkę i ból pleców, wszystko pasowało pod covid ale okazało się zwykłym przeziebieniem.
Może sie domaga a ja uparta ciagle chodze i coś robie. Nawet pieluchy Oli zmieniam. Tylko co jakis czas musze polezec. Nie dam sie.
Mysza a stosowalas takie spraye do butow zeby nie przemakaly? Ja mam z ccc i jest mega. Sprawdzone na butach Zuzi takich traperach na podworko ktore przy odwilzy byly cale przemoczone a po tym nie. Minus- smierdzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2021, 14:42
-
Iza zapodaj nazwę tego psikacza 😁
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Mother z jednej strony dobrze, ze czekają z czyms mocniejszym a z drugiej trzeba sie męczyć jeszcze wiadomo jak w ciąży. Oby juz tylko bylo lepiej.
Nie mam temp, ale cyc dalej czerwony i najchętniej spałabym ciągle. Zapisuje sie chyba na jakieś kursy, w pon mam spotkanie dowiedzieć sie co i jak i zobacze, psycha mi siada od tego siedzenia w domu.
U nas tez bylo słoneczko, udało mi sie uciec z domu samej do rossmana ale i tak cos🤣
Miskowa a jak u was?
Iza moze korzonki?
Nadzieja dobrze, ze robisz badania .
Mysza a w jakim rejonie Polski mieszkasz? Zazdroszczę, u nas juz po śniegu -
aLunia nie ma jak to wypad do Rossmana 😁 ileż to radości 😉oby Ci ta pierś w końcu wydobrzała. A jaki kurs planujesz zrobić? Coś bardziej naukowego czy hobbistycznie? 😊
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
No ja sie chciałam przebranżowić i zrobiłam studia podyplomowe z testera oprogramowania w ciąży z Szymkiem, ale to wszystko stanęło w miejscu. Jeszcze za angielski musiałabym sie zabrać, bo w żadnej pracy nie używałam, wiec wiele zapomniałam.
Mysza jak super, przygarnij mnie😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2021, 16:02
-
nick nieaktualny
-
Cześć Kochane🤗
Mother, ta pogoda niestety nie daje nadziei na dobre samopoczucie, ja tez wciąż zasmarkana chodzę 😖
Iza, spróbuj Dip Rilif żel działa przeciwzapalnie i przeciwbólowo.
Mysza, każdy impregnat do obuwia w taka pogodę zabezpieczy, nie musi być jakiś wypasiony.
Jutro zaczynam 11tc, ależ to zleciało 😂
Męczą mnie wzdęcia i zaparcia, do tego po 8 h pracy, dojazdach i ogarnięciu domu jestem padnięta.
Jestem tez na finiszu załatwiania kredytu, obecnie moja mecenas przygotowuje porozumienie w kwestii spłaty roszczeń jeszcze męża i mam nadzieję, że dotrzyma słowa i po spłacie się wyniesie. Oby się udało ✊ w tej chwili on jest w domu tylko męczącym lokatorem i nie robi w nim kompetnie nic..„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Iza dzięki, widzę, że to jest impregnat, ja mam z Rossmana, to też daje radę 😉
aLunia podziwiam Cię, że masz chęci, ale i siły na kursy 👏👏👏 bardzo dobrze ☺️
Mysza ooooo, a jak tak opisywałaś cały czas jaki śnieg macie to wyobrażałam sobie, że w górach mieszkasz 😁
Hekate czyli wszystko jest u Ciebie na dobrej drodze, oby udało się to pozałatwiać i niech spada dziad jeden 😉 kiedy masz kolejną wizytę? Proszę suwaczek ustawić 😜
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Mother, wizyty 08.02, prenatalne 15.02
Suwaczek wstawię po prenatalnych...mother84 lubi tę wiadomość
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
Mazury sa stosunkowo zimnym terenem, latem tez mamy zawsze ciut chlodniej niz reszta Polski. Moze dlatego tez tak nas tu snieg zasypuje (pierwszy raz od lat) bo wszedzie jak patrze sa temperatury na plusie teraz a u nas mroz ☺️
Dobrze, moze komarow tyle nie bedzie 🤣 -
Sprawdzanie glukometrem jest jak dla mnie wqrwiajace😖
Kłułam się przy IO, teraz pewnie niedługo tez mnie to czeka🙄„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
Emrica to super, że po torbieli nie ma śladu. Fajnie też, że masz jakiś plan działania na ten najbliższy czas. Co do leków to ja się nie znam, a glukozę to sobie najwyżej sprawdź za jakiś czas. Jeśli chodzi o glukometr to tutaj nie wiem, ale są tak rozbieżne wyniki jeśli chodzi o glukometr a badanie krwi, że ciężko temu czasem ufać. Trzymam kciuki ✊ a planujecie w najbliższym czasie podejść znowu do iui?
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️