Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry 😊
Ja tak samo dziewczyny, muszę mieć ogarnięte, bo inaczej się skupić na niczym nie mogę 🙊😂 odkąd jest dziecko i tak już trochę na luz wrzuciłam, ale ja muszę mieć porządek, zrobiony obiad itp.
Wiera o której dzisiaj idziecie do doktorka? Trzymamy kciuki ✊✊
Piszczak tak jeszcze sobie o Tobie myślałam rano, wiesz lekarzem nie jestem, ale tą dawkę dupka bym zwiększyła do trzech dziennie. Progesteron jest niski bardzo, a i plamienia to może powodować i inne rzeczy... W pn masz lekarza tak? To wtedy on zdecyduje jak dalej dawkować. Myślę, że to nie zaszkodzi, a pomóc może pomoże 😊
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
Już po
Byliśmy na 9, doktor się trochę spóźnił, już mąż się cieszył, że go ominie ta przyjemność :p Sam lekarz bardzo sympatyczny, wszystko tłumaczył, opowiadał, stwierdzil, że warunki są bardzo dobre, endometrium ładne grube, śluz przyzwoity, pęcherzyków kilka, jeden już pęknięty był i drugi taki do pęknięcia koło 19mm. Nasienie też ok było, nawet dał nam popatrzeć przez mikroskop jak się ruszają chłopaki 😁 A teraz mam zalecenia nie przeziębić się, nie denerwować i oglądać dużo komedii 😂 No i Duphaston od 19dc.
Jedyne co to boli mnie brzuch po tym wszystkim, jak na okres. Ale pewnie niedługo przestanie
Teraz trzeba czekaćwieczorem może coś podziałamy, ale nie wiem czy mąż nie padnie, bo dziś w nocy mało co spał, chyba się stresował biedny. Zresztą się nie dziwię, dla niego to było trudniejsze 😅
Piszczak, Hekate niech poniedziałek przyniesie pomyślne wieści 🤗Adele27 lubi tę wiadomość
-
A mnie martwi pewna rzecz, dwa dni temu mialam plamienie brazowe, delikatne, wczoraj po poludniu juz bardziej krew no i dzis tez. Delikatnie pobolewa mnie dol brzucha. Nie wiem co to za cuda mi organizm robi ale do @ mam jeszcze 1,5 tygodnia... Myslalam juz ze moze owulacyjne ale testy mi pozytywne wychodzily w tamten weekend 🤷♀️
No nic oby, to nie zwiastowalo niczego niedobrego. Bede u lekarza to powiem o tym, chyba ze sie cos pogorszy to bede musiala isc do innego, tu u mnie w miescie 😏
Tak poza tym to piekna pogoda dzis, ja zaraz sie biore za sprzatanie, po poludniu zakupy i tak standardowo w sobote czas zleci. 🙂
Wiera, doczytalam teraz, pozostaje nam trzymac kciuki zeby sie udalo skoro tak dobrze wszystko wyglada ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2021, 10:59
-
Wiera takze duzo komesii czyta sie to obiecujaco 😁
Mysza a kieyd masz wizyte?Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Mysza kurcze nie wiem skąd takie krwawienie, może infekcja, jakieś podrażnienie? Oby się uspokoiło.
No właśnie wszystko wygląda super, lekarz się zdziwił, że tyle czasu już się staramy i nicPytał jakie badania robilismy.. Oczywiście mówił, że "na głowę i jej wyłączenie ciężko coś poradzić a to równie ważne". Tiaaaa
-
Lekarza mam dopiero 22 marca.
Na implantacje to za gruby temat 🤣. Odczucia mam raczej takie jak podczas bardzo delikatnego okresu 🤷♀️ No nic, pewno caly stres mi wychodzi... -
Wiera, trzymam kciuki✊✊✊
Mysza, życzę, żeby było tak, jak pisze Adelax 🤗
Piszczak - cały czas trzymam za Ciebie✊
Jestem padnięta, od 9 sprzątałam i to tak solidnie- wzięło mnie przy ładnej pogodzie na pranie narzut, posłań dla psów i kotów... a najpierw trzepanie...
Oczywiście gotowanie etc..
Uff- muszę odpocząć - wieczorem mam randkę z moim ukochanym😍
Miłego popołudnia i wieczoru Dziewczynki 😘„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Wiera super ze wszystko tak sie pieknie potoczyło, trzymam kciuki 😘
Opowiedz jak to wygląda, maz oddal nasienie ,odwirowali i wybrali te najlepsze żołnierzyki? I ty tylko polozylas sie na fotelu i ci je podali? Czułaś cos? Czy daja jakies znieczulenie? Czy obejdzie się bez?
Wiecie co ,kupilam rok temu tel,ostatnio upadł mi na płytki i poszla szybka,tel dziala ale na samym środku pajęczyna. Bylam dzis w sklepie i zeby mi zdjeli ta ochronna szybke ,bo myslalam ze ona popekala. Daje facetowi tel, a on mi mowi ze żadnej ochronnej szybki nie mam .a ja mówię jak to nie jak mi ja tu zakladaliscie,pokazalam fakturę 120zl za szybkę+wykupiona gwarancję na 2 lata. A on do mnie ze pewnie sama ja sobie zdjęłam A teraz barana chce z niego zrobic. Az mi łzy pociekly, bo ja zadnej szybki nie zdejmowalam bo bala bym sie nawet grzebać i uświadomiłam sobie ze rok temu zapłaciłam za cos czego wogole nie miałam. I facet mi nie pomógł, mowil ze jedynie moge dzwonic na infolinię o wymianę tel na nowy ,albo naprawia. I że teraz nie udowodnią nic bo maja monitoring z miesiaca ,a kupilam rok temu. -
nick nieaktualny
-
Kinga co za ludzie w tym sklepie 🙄 A przy Tobie zakładali rok temu?
Ogólnie to tak, najpierw chwilą rozmowy, potem mąż do pokoiku i potem jak nasienie się wirowało (ok.20min) poszliśmy w tym czasie na spacer i do Żabki na kawę 😁 Potem wróciliśmy, gin zrobił mi USG, żeby obejrzeć jak sytuacja wygląda i potem zaaplikował co trzeba. Trochę mnie bolało w trakcie, miałam uczucie jakby cała rękę tam wkładał, ale do zniesienia. No i później jak wracaliśmy to czułam ból brzucha, przez cały dzień trochę ćmiło, ale teraz już wieczorem w sumie przeszło.
Hekate udanej randki 😁 -
Wiera noooo takie warunki piękne to niech się ładnie tam zagnieżdża 😁✊✊ ogromnie trzymam kciuki. Doładujcie jeszcze wieczorem może, a co?! 😜 Chyba, że mąż już sił nie ma. W sumie nie ma co się mu dziwić, stresował się biedak czy podoła itp.
Mysza hm...nie mam pojęcia co to może być. Oby nic poważnego i tylko jednorazowo.
Hekate udanej randeczki ❤️
Kinga co za dziady widzisz...człowiek kasę wydaje i potem takie kwiatki wychodzą...
My też dziś padnięci, narobiliśmy się, bo przenosiliśmy część rzeczy z szafy z sypialni do przedpokoju, żeby zrobić miejsce dla małego. Mąż jeszcze część szafek składał, tak, żeby nie zostawiać wszystkiego na po remoncie, jeszcze dwie szafki stare udało mi się dziś sprzedać 😜😁 no i padam na ryjek. Ale kochane, dziś o północy koniec kwarantanny 😁😉 jutro spacer, choćbym nie miała sił to wyjdę. Tylko ciągle mnie gardło boli🤦😤
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
W media ekspert go bralam. Przy mnie wycieral ściereczka z kurzu ,a potem go gdzies zabral i mowil ze musi cos dociac dopasowac i dal mi gotowy i wlozyl do pudełeczka. Nawet przypomniałam mezowi , pamiętasz jak sie ciebie pytalam zebys mi pokazał to szkło czy cus tam bo ja sie dopatrzeć nie mogłam,to powiedziałeś że moze teraz takie cienkie robia. A oni mi wogole tego nie założyli A zapłaciłam i fakturę mam. Ale jaja..
Piszczak 12 lutego minal równy rok.
Wiera ciesze sie twoim szczęściem 🤗🥰 teraz trzeba być dobrej myśli i wszystko sie ułoży 🤗
Z tego co piszesz to sprawnie i sympatycznie poszlo 😃 wiec nie mam co sie obawiać ,moze i ja spróbuje, juz odkladam sobie $.
Oj takiej podlej @ dawno nie miałam, mało leci A ból jakbym co najmniej rodzila.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2021, 23:04
-
nick nieaktualny
-
Piszczak jak sytuacja u Ciebie?
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Wiera, mam nadzieję, że się pięknie wszystko uda✊🤗
Kinga, nieciekawa sytuacja.
Mysza, no nie pomogę - nie mam pojęcia co to 🙄
Mąż zaczyna pakowanie, we wtorek ma się wymeldować i oddać mi wieczorem klucze i piloty.
Także za kilka dni piję proseco🍾
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Hekate wypiję z Tobą soczek 😁 super, że udało Ci się to wszystko pozałatwiać. Partner będzie się wprowadzał? ☺️
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️