Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewi mamy to samo z inhalacja. Pierwsze 2 min jakos siedzi daje mu koszyczek z tymi solami do zabawy śpiewam mu, cały czas coś podkładam nawet ostatnio peppe puscilam w telefonie ale to tylko 2 min a potem na sile ..
-
Ewi ja bajke zawsze puszczam.
Adele no kurde naprawde ciężko mieć dzieci i pracować. Mam nadzieję, ze syn będzie ci mało chorował ✊✊✊ albo wcale najlepiej...
Gdzies czytałam, ze te zdalne nauki beda jeszcze 2-3 lata no tragedia. -
nick nieaktualny
-
Adele wszystkiego najlepszego dla Ignasia 😘🎂
Mother czy po operacji żylaków długo twoj maz dochodzil do siebie ? Robil ja prywatnie czy na nfz?Moj sie boi ze coś mu uszkodzą i juz nie stanie . Lekarz mu powiedzial ze z tymi zylakami może być tak ze czym będzie starszy będzie miał problem ze wzwodem , pytał o problemy z oddawaniem moczu, ale nie ma problemów. Mówił lekarzowi ze czytal ze zylaki mogą mieć wpływ na płodność,a staramy się o dziecko. Lekarz mówi że możliwe ale nie ma potwierdzonych teorii i ciężko to udowodnić. A co do czytania ,to go skarcił i powiedział żeby jego słuchał bo to on zdobył tytuł doktora hab a nie pani aptekarka czy ktoś w necie. Podal mu adres kliniki ,ma powtórzyć badania nasienia ,brać leki co mu przepisal .i jak wyniki wyjdą tak jak poprzednio to operacja .
Wkoncu wiem jaka jest przyczyna niepowodzen, ale jak czytam o tym ,to już czarne myśli ze juz nigdy nie zostane znowu mama. Musimy zrobić posiew nasienia... czy nie ma barkerii bo w sumie nie powiedział od czego to zapalenie prostaty -
nick nieaktualnyMoja Ola uwielbia "pompowac" baloniki czy gwizdac na gwizdku wiec ten ustnik tak traktuje 😂.
Nie wiem jak sie dzis nazywam. Zuzia w domu to Ola nie chce isc spac, do tego obiady (dla kazdego coś innego), ogarnąć dzieci i chate. I jeszcze teściowie mnie wku... bo zadne na 7 min.nie chcialo pobyc z Olą.
Jestem wykonczona karmieniem Oli. Pol godziny latania za dzieckiem i zjadla 15 lyzeczek. Z jednej strony dobrze ze chociaz tyle sie udalo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2021, 12:57
-
nick nieaktualnyKinga i macie przyczyne kiepskiej morgologii. Stan zapalny i duze zylaki to podwyzszona temperatura jader a to pewna śmierć dla plemnikow. I jak to są duze zylaki to ja bym nie zastanawiala się nad operacją. Poza tym sa inne metody na zylaki niz operacja tradycyjna czy lapsroskopowa.
-
nick nieaktualny
-
Iza34 wrote:Niedziela pobudka 4.45 😤, nie ma mowy zeby uspic dziecia, nic nie dziala. Glowa mnie boli i brzuch. Mialam nadzieje ze chociaz dzisiaj pośpię do 6.
Dzieci nie wiedzą, że w niedzielę mają spać dłużej 😉🤗Iza34 lubi tę wiadomość
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
nick nieaktualny
-
Kinga sorki, że dopiero odpisuję. Mój miał na nfz, ale w bardzo dobrym szpitalu (jeden z lepszych jeśli chodzi o operacje urologiczne itp.) gdzie pracował jego androlog właśnie, więc miał jakieś tam zaufanie. Po operacji miał chyba 3 tyg L4. Jemu akurat ta operacja pomogła, jak tyle razy robił nasienie i parametry mu się wcale nie poprawiały przez ten długi czas, tak po operacji jak robił badania po pół roku to wyniki miał lepsze, na pewno z 1-2% plemników o prawidłowej budowie wzrosło mu na 6%, co ilościowo w całym ejakulacie dało bardzo dobry wynik.
Nie wiem czy Twój mąż robił też inne badania? Np. prolaktyna, testosteron, TSH, LH,Fish, estradiol itp? Mój miał zlecone przez androloga, wyszła trochę podwyższona prolaktyna i brał pół tabletki na tydzień dostinexu.
Iza współczuję tak szybkiej pobudki, może uda Ci się w dzień trochę zdrzemnąć, chociaż wiem jak to jest za dnia, więc pewnie może być ciężko. Rób mocną kawę 😉
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyMother nie ma opcji na spanie w dzien. Mąż teraz spi bo po poludniu idzie do roboty. A my (ja i Ola) opedzlowalysmy sniadanie, dolozylysmy szarlotka, popilysmy herbatka i sie nudzimy. Dziecko jak ma chec to zje, jak nie to nie ma bata nie zmusze. Szukam tanich butów na podworko dla Zuzi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2021, 08:56
-
Iza34 wrote:Hekate a jak tam u ciebie? We wtorek na badania i wizyta?
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Wyobrazcie sobie ze u mnie dzis 42 dc i okresu nadal nie ma. Wydaje mi sie ze caly ten stres to spowodowal, za duzo na mnie spada i organizm sie buntuje. Mam tyle paskudnych objawow ze to jest glowa mala, chyba tylko mnie wizyty u lekarzy beda czekac 😞
Jutro mam gina, wyczekanego od miesiecy ale nawet nie wiem czy dam rade jechac, bo samopoczucie mam tak fatalne ze ciagle tylko w ostatnich dniach na kanapie czas spedzam. Nie wiem czy to po tym wirusie mnie tak trzyma czy cos innego (bo tez mam niestety podejrzenia)
Iza, moja corka do dzis wstaje ok 7, bez wzgledu na dzien tygodnia. Malutka byla to nigdy nie spala dluzej niz do 5. Strasznie mnie to meczylo, tym bardziej ze nie miala juz drzemek w ciagu dnia. Do dzis tak slabo spi. 🤷♀️
-
Emrica no jest druga blada kreska! Myśle ze po cichu można się cieszyć tylko tylko troszkę słabo ze ten covid gdzieś obok ale być może przejdziesz go łagodnie i nic nie będzie. Ja przeszłam dość łagodnie. Jak zwykle przeziebienie
Jejku byłoby cudownie, trzymam kciuki❤️
Mysza a u Ciebie nie ma nic na rzeczy? 🙂 -
Emrica 😍 najpiekniejszy widok 3 mam mocno zacusniet kciuki teraz tylko niech zdrowko dopisuje. A to na naturalnym cyklu takie cuda 😍Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”