X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2021, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia ja bym wziela na własną rękę. Dupek ciazy nie zaszkodzi, jak sie okaze ze jest to np. Ciaza biochemiczna to odstawisz i tyle. A jesli to ciaza prawidlowa to niski progesteron dobrze nie wróży.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga nie walczymy o źle wykonana operację tylko o brak leczenia męża po operacji. Gdyby dalej tak go leczyli jak leczyli czyli nic by nie zrobili to z czasem doszło bo do sepsy bądź amputacji ręki. Więc to zupełnie co innego. Wiemy jakie mamy mieć papiery. Mamy bardzo dobrego prawnika. Sprawa właściwie jest wygrana tylko spor będzie o kwotę

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • pysia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Pysia ja bym wziela na własną rękę. Dupek ciazy nie zaszkodzi, jak sie okaze ze jest to np. Ciaza biochemiczna to odstawisz i tyle. A jesli to ciaza prawidlowa to niski progesteron dobrze nie wróży.
    A ile wziasc tego duphastonu ?

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! 😉

Pysia a wczesniej bralas dawkowalas duphaston to jak?

Dziewczyny pisalam do was wczesniej o tych boles iach brzucha teraz pije. Mala kawe w filizance nie lacze z mlekiem i jakos fumkcjonuje nic nie boli.
    A dzis znow pieknie chyba na rowery pojdziemy po pracy az zal z pogody nie skorzystac.

Hekate, Mother dobre wiadomosci z wizyt 🤗

Mother wspolczuje bolu glowy ale dobrze ze juz lepiej.

Kinga dobre to bylo ze zmiana czasu.

A ja znow zapomnialm o testach owu robic a juz mi zbraklo wiec zamowilam ale opakowanie sie ich zmienilo. Owu wypadnie cos okolice swiat wiec fajnie bo zawsze to inna atmosfera mila.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2021, 11:44

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia ja też bym wzięła, chociaż raz dziennie na początek. Na pewno nie zaszkodzi. Powtórz proga i zobaczysz co będzie.

Nadzieja noooo to będziesz miała upojne nocki w Święta 😁😁😁 a pogoda piękna, to prawda, synek biega na placu, a ja robię sobie pranie za praniem, bo ładnie schnie 😊

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    A ile wziasc tego duphastonu ?

Piszczak odezwij sie. Pomoz kolezance, ty ostatnio brałaś. Ja nie wiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zla jestem, Ola sie drze, spiaca a spac nie chce, wyszlabym z nia na spacer ale Zuzia ma zdalne i wez ją zostaw samą. Moze nie powinnam sie denerwowac na dziecko ale już sily do niej nie mam, rece i plecy bola od noszenia, jesc tez nie chce i zrobic nic nie mozna. Chyba beda święta w brudzie i o pustej lodowce.

Pamietacie jak pisalam wam o tej anulowanej paczce z ali? Kurczaki, ona byla juz w Polsce, juz poczta ja miala i zwrocili. Gosciu ją dostal spowrotem i mi dzis drugi raz wyslal. A ja jutro mialam wnosic o spor 😋.

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, ja jakis rok temu zaczelam uzywac tylko mleka bez laktozy i zycie inne. Tak to wiecznie bole brzucha, przelewanie, mdlosci i nawet bywaly biegunki. Teraz jak do czegos dodam smietany, czy to do zupy czy do deseru to czuje roznice. Zaraz mnie kreci 🤪. Jogurty, sery, serki moge jesc i nic sie nie dzieje. No chyba ze takie pitne jogurty typu muller milch, ktore uwielbiam to zraz mnie meczy ale tam chyba to jest wlasnie na mleku, bez tych kultur bakterii 🤷‍♀️ Nie wiem nie znam sie, tak tylko z wlasnych doswiadczen mowie.

U nas piekna pogoda. Wlasnie wrocilysmy ze spaceru
    Jest mega cieplo, ubralysmy sie z mala w jak najciensze kurtki ale i tak sie zgrzalysmy. Zaraz mi sie przypomnialo jak to fajnie bylo siedziec na macierzynskim/ wychowawczym 🤣. Czas to powtorzyc 🤣🤣🤣

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2021, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zapisalam sie do neurologa. Szukałam po świecie a pod nosem przeciez przyjmuje fajna babeczka. A wyszlo przez przypadek jak zadzwonilam o recepte dla męża.

A my wreszcie wypelzlysmy z domu, bez kurtek. Jest cieplo ale wiaterek chlodny, Ola padla po paru minutach i teraz przydalaby sie dla mnie laweczka (a nie ma) bo nie nam ochoty wracac pod dom. Potrzebuje troche ciszy, odpoczynku i nic nierobienia bo czuje sie jak robot wielozadaniowy bez mozliwosci podladowania. Wiem ze narzekam ale kazdy ma swoja wytrzymalosc.

Mother, Nadzieja ja tez mam zamiar poszalec z mezem w święta 😋. Tylko u nas bez staranek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2021, 14:13

• aLunia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza u nas tez taka mamoza ostatnio. Jak z nim usiądę to sie bawi sle wstane tylko wc to placz, zaraz za mna i mama mama.

Pysia ja bym dwa wzięła. Jak cos innego jedt nie tak to nie utrzyma ciazy, ale jesli prog to pomoże. Trzymam kciuki l.

Mother mmmm❤ proszę jakas fotke synusia.
    Hekate a kiedy masz isc do onkologa?

Wiera no te okna to jest przesada.

Cos miskowej mialam napisac i zapomniałam

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2021, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia mowisz mamoza? To by sie zgadzalo. Nawet jak cichaczem znikne to wie gdzie moge byc, stanie pod drzwiami i placze. A wczoraj jedna przez druga- mama i mama. Ale milo popatrzec np.jak razem siedza i z jednej miseczli jedzą platki albo razem się bawia, taki miod za te gorsze chwile.

• nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziewczyny od malego corka to tatoza i tak do tej pory mama jest to ok jak jej nie ma tez dobrze.

Mother ja tez lubie takie dni dzis po pracy tez od razu podworko zaliczylismy i rower.

A wiecie dzis przyszly testy owu byl zestaw 30 owu i 5 ciazowych a w przesylce byly jeszcze dwa dodatkowe plytkowe az sprwdzalam na aukcji czy byly w komplecie i nie na paragonie tez nie ma wiec to gratis ale sie ucieszylam moze to taki znak ze bedzie co testowac 🤗 milo sie mi zrobilo.

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis zaliczyliśmy 3 godzinny spacer a jeszcze rano dzieciaki były bo Tymusia wzięła opiekunka a Jasia mojego siostra pozniej. Także dzień wykorzystany w całości 🙂 a mały mnie zadziwił bo dzis bez żadnej drzemki z wyśmienitym humorem, chyba za dużo się dzieje 😜
    Pysia tez bym wzięła duphaston, nie zaszkodzi
    Nadzieja oby to wlasnie był znak, trzymam kciuki😃

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • pysia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Ale beta dzis 15. Czyli spadla i progesteron juz 0.7. Takze nic z tego :(

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja to oby te dodatkowe testy były szczęśliwe 😁✊✊

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, święta to dobry czas na starania 🙂
    Może zając Wam coś pomoże 😉✊🤗
    Pysia, no to słabo 🤗
    ALunia - 9 kwietnia
    Adelax - zazdroszczę spaceru😍.
    Ja na zdalnym, to tylko do ogródka na kawę wyszłam 🤫. Gdyby nie to, że jutro ma padać, to bym już meble ogrodowe wystawiła i się tam z lapkiem przeniosła. A może tak zrobię 🤔

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2021, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez cale popoludnie na dworze, Ola troche spala, pozniej grzecznie siedziala w wózku to ja zasuwalam w polu, nie mam wyjscia, musze jakoś pomoc. No i oczywiscie nie mialam kiedy zjesc, kolacja o 21 i takie mnie bolesci brzucha dopadly ze chodzic nie moglam. Wzielam nospe i troche przeszlo.

Nadzieja aby te wszystkie testy nie byly potrzebne 😊. Zeby bylo jak z moimi tamponami- obkupilam sie w te duze paczki przed ciaza to 1 dopiera teraz wykonczylam a tych mniej chlonnych jeszcze mam duzo. No wiec zeby tych testow zostalo ci na po ciąży.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mialam sen. Snilo mi sie ze bylam w ciąży, bylam juz w szpitalu i przygotowywali mnie do cc a ja tak bardzo sie balam i tak bardzo nie chcialam tego dziecka, a wogole nie wiedzialam nic, czy zdrowe, jak ułożone, jaka plec, nie robiłam zadnych bada przez cala ciaze, dla dziecka nie mialam nic ani do szpitala ani w domu, Ola miala 2 latka i nawet drugiego lozeczka dla bobo nie bylo.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza to Ty uważaj podczas świątecznego bzykanka 😜😂

Co u Was? Ja właśnie skończyłam prasować, chłopacy poszli na dwór, ja zaraz zabieram się za robienie obiadu. Póki co u nas nie pada, ale dziś już chłodniej i pochmurno. Miłego dzionka

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie wrocilam do domu bo bylam na badaniach krwi, mialam zlecone przez lekarza, dodatkowo bylam u laryngologa bo mi cos zdrowie szwankuje i szukam powodu, czemu, jak i co sie dzieje 🤷‍♀️🤨

U nas dzis ladnie, ale nie tak cieplo jak wczoraj. Zapowiadali deszcz caly dzien ale poki co jest ok, zobaczymy pozniej.
    Swiat nie czujemy, wczoraj bylismy na zakupach ale duzo w tym roku kupilismy gotowcow bo ja nie mam ani sily ani checi stac przy garach. Wielkanoc to takie srednie swieta dla mnie, moja mama bardzo lubila i zawsze szykowala super swieta. Ja nie mam tego zapalu co ona. W dodatku takie czasy ze ani swieconki ani nic 🤷‍♀️

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
‹‹ 2510 2511 2512 2513 2514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ