X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech nie pada bo my musimy drzewka wykopac, od poniedzialku mąż sie z tym zmaga, ja mu troche pomagam, jest mega ciezko bo mokro, juz 2 razy sie przebieralam bo nie mam sily i bardzo sie poce. A pogoda rzeczywiscie gorsza niz wczoraj, taki chłodny wiatr a jsk jestem spocona to jest mi wrecz zimno. Jutro ma byc maks.8 st. Cos ta pogoda nie potrafi sie określić. U nas swiat nie bedzie, nikt nie przyjezdza i my tez siedzimy w domu. My w polu to nawet nie ma kiedy czego przyszykowac.Tylko tesciowa piekli sie o ciasta i co bedzie sie szykowac. Wrecz wszystkich wku...., nawet mąż przyszedl wsciekly bo juz go zdazyla zdenerwowac.

Mysza mam nadzieje ze to nic powaznego, ze to ze zdrowiem to bzdety ktore rozgonisz 2 tabletkami. Ale dobrze ze chcesz wiedzieć co ci jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2021, 14:38

• Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takze ten, robiłam test przed chwila pink i blado ..nawet nie ma co się cienia doszukiwać bo go nie ma..poczekam jeszcze tydz na okres i jak nie przyjdzie ide do lekarza. Rozczarowana jestem,bo już drugi tydzień idzie jak się spoznia @.
    U mnie w pracy 4osoby maja corone, mieli nakazane w pracy wskazać tylko 2 osoby do sanepidu profilaktycznie....A cala reszta niby nie miala z nimi kontaktu. Teraz się boję isc na obiad świąteczny do rodziców czy teściowej.
    Glowa mnie boli i czuje jakbym była rozpalona,gardło lekko drapie. Ciekawe czy to przesilenie czy covid oby minęło i się dalej nie rozwinęło.

• Wiera Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga u mnie koleżanka z pracy dziś pojechała na test i jak wyjdzie jej pozytywny no to też nie jedziemy na święta...

Więc z 8 pracownikow zostały 2 sztuki... Innym dziewczynom poprzedłużano kwarantanny, więc w przyszłym tygodniu nie wezmę opieki, bo nie ma jak 😔 Już dzwoniłam do pani dyrektor z przedszkola i mówiłam, ale mówiła, że ma być kilkoro dzieci więcej, więc w razie co się pocieszam że aż tak źle mu nie będzie 😔

Do tego covid wykończył dziś mojego brata stryjecznego, a jego rodzice, brat mojego ojca z żoną też już w szpitalu leżą więc nie wiem jak z nimi będzie, bo już po 70-tce ludzie..

Smutno mi dziś strasznie 😔

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Wiera ale się u Ciebie porobiło... Ściskam Cię mocno!

Pysia przykro mi bardzo 🤗 ja następnym razem brałbym dupka jeśli masz w domu (2x1), nie zaszkodzi a może pomóc. A to był naturalny cykl?

Ja też byłam się dziś przetestować. Od weekendu męczy mnie straszny kaszel a mam jechać do mamy na święta więc wolę mieć czystą sytuację. Moje dziewczyny też znowu chore🙁 Hania dziś miała 38 więc jak się nie poprawi to jutro jeszcze będę atakować lekarza...

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • Magda93 Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jestem mama 3 letniego Mieszka.
    Staramy sie o rodzeństwo dla niego od początku roku.
    https://zapodaj.net/e4dec3e3e0182.jpg.html
    Co mowicie na ten test? Robiony 3 dni przed okresem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda cos tam jest. Powtórz za 2 dni.

Wiera bardzo mi przykro. Naprawde smutne. P*** wirusisko.

A ja chyba odchoruje tą robote w polu. Tak mnie boli w klatce piersiowej. I teraz pytanie czy przez to ze mnie przewialo czy od wysilku.

• Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda witam...tez mam dylemat co miesiąc praktycznie z testami . Ale na twoim zauważam tylko ze juz sobie poleżał długo, takze niewazny i zrob jutro drugi i na świeżo zdjęcie.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 03:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera bardzo mi przykro... Ten covid to straszne cholerstwo...
    Miskowa to kciuki za negatywny wynik i oby dzieciom szybko przeszło.
    Iza może od wysiłku co? Mam nadzieję, że dziś już sytuacja będzie lepsza.
    Ja też trochę wczoraj za dużo porobiłam i tak mnie krzyż bolał na koniec, że szok. A teraz spać nie mogę, bo raz gorąco, raz zimno, raz siku, raz pić i tak w kółko 🙃

Iza34 lubi tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother narazie kaszle jak dziki kot. I nic mi sie nie chce a musze jechac na zakupy. No i dzis siedzimy z Ola w domu, chyba ze ktos zrobi koło od wózka bo znow zlapalam kapcia.

Brrrrr....ale zimno. Gdzie ta pogoda z przed 2 dni? U was tez taka zmiana?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2021, 08:58

• mother84 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Iza, u nas też zimno. Już wiosennej kurtki dziś nie ubierzemy tylko z powrotem zimową 😩

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/14ff5ee62d40f.jpg.html

Chyba znowu powtórka z zeszłego miesiąca😔
    31 dc. Może zdążę dzisiaj jeszcze pojechać na betę, ale coś zaczyna mnie pobolewać brzuch jak na @

Przez to, że zamknęli żłobki chodziłam cały tydzień do pracy na noc, żeby nie iść na opiekę, a w dzień z dzieckiem.
    Noalnie jestem tak wykończona, że masakra

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj tez spac nie moglam. Polozylam sie po 2 i sie zaraz potem corka obudzila. Caly wieczor zle sie czulam, ciagle cos, a to zawroty glowy, a to cisnienie niskie, za chwile duzo wyzsze, serce mi szalalo jak glupie 🤣🙈.
    Wyniki takie podstawowe porobilam i wszedzie cos, albo za niskie albo za wysokie, po swietach pojde do lekarza to sie dowiem co dalej. Najpierw musze siebie naprawic bo zdrowie mi szwankuje.

U nas blekitne niebo, slonce ale czy cieplo czy zimno to nie wiem bo jeszcze w domu siedzimy. Pozniej musze jechac na cmentarz ogarnac, kupic jakies kwiaty, po poludniu wziac sie za sprzatnie a jutro przygotowac cos dobrego do jedzenia 😃

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszczak badz dobrej mysli i jak mozesz zrob test.

Wiera bardzo mi przykro smutne to wszystko.

A wiecie mam moja cos gorzej sie czuje 😒 miala szczeienie ale na objawy po za dlugo to trwa. Dzis lekarz zleci wykonac wymaz ze moze szczepienie i covid w podobnym czasie bylo 😱 naprawde jest slaba i w ogole wszystkiego sie mi odechcialo.

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • pysia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa wrote:

Pysia przykro mi bardzo 🤗 ja następnym razem brałbym dupka jeśli masz w domu (2x1), nie zaszkodzi a może pomóc. A to był naturalny cykl?
    .

Tak naturalny. W sumie niespodzianka. O pierwsza ciaze bardzo dlugo sie staralam. 3 procedura invitro dopiero sie udala.
    Teraz udalo mi sie tak szybko dostac do lekarza od pozytywnej bety ale lekarz odrazu mowil ze beta dosc niska i moze dlatego nie dal tego progesteronu. No szkoda. Mimo ze nie planowalam to jakos mi przykro. Wczoraj juz dostalam okres.

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera i jak sytuacja?

Piszczak jeju podziwiam, jak ty dajesz rade.
    Mam nadzieje, ze tym razem bedzie dobrze.

Mysza zdrowka, juz tak duzo przeszłaś.

Nadzieja oby nie covid😬

Ja dzisiaj bylam na zakupach stanelam za kobieta w takim odstepie jak ona stala za facetem przed nia. I tak na mnie wyskoczyła, ze mam sie odsunac jakbym jej centralnie za plecami stała. Kurde serio odstęp był spory, tak mi dzisiaj dzien rozwaliła. No niby nic ale mi w głowie siedzą takie sytuacje😶🙄
    Tak mi sie nic nie chce robić. Najchętniej bym przespała caly dzień i napiła sie wina🤣

Milego dnia dziewczyny, niech dla kazdej wyjdzie słońce ❤

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszczak ale ta druga kreska juz taka konkretna, tak jak Nadzieja pisze bądź dobrej mysli. A dla otuchy powiem ci tyle ze ja mialam takue bole brzucha przed @ która nie przyszła że mnie do łóżka skladalo, z bolu nie moglam funkcjonowac. Glowa do gory, nie zakładaj najgorszego.

Ja tez bylam na zakupach. U nas nikt mie patrzy tylko jeden na drugim. Ceny poszly ostro w gore ze szok.

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera, no słabo to wyglada - coś się wyjaśniło ?
    Piszczak, zawsze warto walczyć .
    Nadzieja, bądź dobrej myśli🤗
    A ja dziś wzięłam wolne, za chwilę jadę z Młodym do optyka wybrać nowe okulary.
    A jutro wieczorem mój T. zawiezie nas do mojej Mamy na święta, w niedzielę pojedziemy do jego rodziny, w poniedziałek on przyjedzie do mnie i w końcu pozna mojego brata z rodziną. Potem wszyscy razem wrócimy do domu ( mojego ).
    Mąż zdecydował, że nie bierze Syna na przysługujący mu zg z postanowieniem Sądu Wielkanocny poniedziałek. Niby dlatego, że nie chce go od babci zabierać ( musiałby po niego przyjechać 60 km, a to oznacza abstynencję...).
    To przykre jest, ale cóż życie pisze różne scenariusze🤷‍♀️
    ALunia, u mnie już słońce 😍

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się myśleć pozytywnie, ty bardziej, że pomimo tych nocek ten tydzień był nawet "szczęśliwy". 2 razy wygrałam w zdrapkach 50zl wydajac tylko 20.
    Zrobiłam betę i progesteron. Poza razu zaczęłam brać dupka na wszelki wypadek. Dzisiaj ostatnia nocka, a po świętach urlop.
    Na śniadanie wielkanocne jedziemy do mamy. Niestety nie będzie mojego rodzeństwa. Siostra ze szwagrem zamknięci w domu przez covid, a brat w tym roku jedzie do teściów.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj też byliśmy na zakupach i powiem Wam, że w tym sklepie limitu klientów nie było widać, oprócz informacji przy każdym wejściu.
    U mnie(bo pracuje w handlu) jest ograniczona ilość wózków zakupowych i każdy kto wchodzi ma mieć wózek, żeby mieć nad tym jakąś kontrolę. A i tak się trafił jakiś wrażliwiec, bo w niektórych alejkach ludzie wchodza sobie na plecy, i nie wytlumaczysz, że kontrolowama jest liczba osób na hali.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszczak no ta druga kreska to taki konkret już. Ogromnie trzymam kciuki za prezent od zajączka 😊✊ czekamy na wieści jak wyniki.

Nadzieja oby u mamy to nie był covid. Czasem niestety tak się składa, że łapie się wirusa w tym samym czasie co szczepienie.

aLunia olać ludzi w sklepie, czasem zachowują się jak bydło...

Hekate fajnie, że rodzinka pozna Twojego partnera 😊 to na pewno miły czas dla Was. A jak mąż nie chce syna na Święta to już jego sprawa...nie zmusisz go, jedyne co to szkoda dziecka.

U nas trochę słońce wyszło, chłopacy poszli na spacer, mąż niestety całe święta pracuje, ale zawiezie mnie i synka do moich rodziców jutro wieczorem, ma być moja siostra z mężem i córką, więc tak w skromnym gronie spędzimy ten czas 😊

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
‹‹ 2511 2512 2513 2514 2515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ