Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiera to fajnie kolejny krok do przodu👏 z pewnoscia cos wniesie i rozwiej watpliwosci.
Wiera lubi tę wiadomość
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny, mam nadzieję że coś wniesie to badanie i nie dam się pokroić na darmo 🙈 Może potem spróbujemy znowu IUI, jakby się okazało że wszystko dobrze.. Muszę uprzedzić w pracy, że w maju może mnie nie być, bo przy hsg mi wyskoczył lekarz że za trzy dni mam być w szpitalu, to wolę tego numeru nie powtarzać 🙈
Iza mnie też wczoraj opryszczka wyszła, bardzo dziwne, bo poza dniami przez @ rzadko mi wyskakuje. W robocie też mnóstwo osób chciało coś na opryszczkę, chyba ta pogoda właśnie daje nam w kość.
Mother oj tak odpoczywaj póki można 😂 Mnie wczoraj zmogło też i padłam z dzieckiem, a potem przeniosłam się do sypialni;) Przespałam dziś koło 9-10h i wcale nie czuje się wyspana 😬
-
Wiera ja w sumie też mimo, że długo spałam to jakaś rozklapciała jestem.
Właśnie ogarnęłam chatę, mąż teraz jedzie na odkurzaczu, po obiedzie ma zajrzeć teściowa i babcia, w sumie fajnie, bo przez pandemię nie widziałyśmy się chyba od stycznia 😉
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Wiera dobry lekarz, widać mu zależy. Najważniejsze, ze jest plan✊
Mother ok tak odpoczywaj poki mozesz😅 fajnie, ze wpadną ☺
Moje dzieci oprócz małego u dziadków a ja sie uczę.
Mielibyśmy dzisiaj wesele troche mi żal, jedyna szansa na rozrywke. Szkoda, ze nie przełożyli bo ślub sie odbywa, tylko bez wesela.Wiera lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiera zazdroszcze tego spania. Ja ten tydzien mialam ciezki, malo spania, czasami tylko 4-5 godz. ale jakoś dalam rade. A od 3 nocy nie daje Oli mleka (a ja i tak sie o godzinie karmienia budze ☹) i mam nadzieje ze juz tak zostanie.
Wiera bierz coś na tą opryszczke bo z ta franca nie biora na żadne zabiegi i operacje.
Ja kombinuje co po poludniu z Zuzia zrobic, zostawic całkowicie samej w domu nie moge, zabrac- z tym kaszlem 🤔, ludzie z ukosa patrza jak kaszle (wiadomo, boja sie), do mojej mamy z tym kaszlem tez nie zawioze.
Wracam od fizjo. Wg.niej z chodzeniem jest wszystko ok szczegolnie na czas ile chodzi, wogole jest bardzo zwinna i stabilnie chodzi (dzis w domu chyba testowala swoj blednik bo robila kilka obrotow i w długą i tylko lekko sie chwiala jak pijany 🤣). Jedynie co to ma lekki przykurcz z prawej strony szyi, czy przy bioderku tez to nie wiemy bo Ola nie chciala sie polozyc. To moze byc wynikiem pelzania na jedna strone. Dostalam cwiczenia i mam dac czas dziecku.
Do jutra jest promocja w ccc -30% (jutro niedziela handlowa). Jakby ktos chcial cos taniej. Ja kupilam Oli butki ale tak na wariata bo nie chciala przymierzyc, najwyzej oddam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2021, 18:45
-
Iza to dobre wieści od fizjo 😉 na pewno wszystko będzie dobrze, a ćwiczenia też nie zaszkodzą.
Od nas wyszły właśnie babki, posprzątaliśmy po kolacji i zaległam na wyrku 😜 mąż niedługo idzie do pracy to ja chyba pójdę znowu spać po 21 😏
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyMother tez bym chciala tak isc spac. A tu Ola troszke przespala sie w samochodzie to szybko spac nie pojdzie, Zuzie trzeba przypilnowac z inhalacjami (a swoja droga one dzialaja), w piecu musze napalic itp.itd. Jutro niedziela a moj znów bedzie pracowac wiec znow zero oddechu. I chyba w tym roku nie bede miala truskawek- robal mi je zrzera, wszedzie piekne zieloniutkie a moje brazowe przykurcze ☹.
Moi rodzice dzis sie zaszczepili ☺. A tesciowie uparci i nie chca. -
Iza może teście wychodza z założenia, że złego licho nie bierze 🤣😝 Na opryszczkę już wzięłam wczoraj - dwie tabletki hascoviru i dziś już niemal nie ma śladu 🙃
Dobrze, że u fizjo dobre wieści, jak niewielkie odchylenia to ćwiczenia dadzą radę. Ze spaniem jest dobrze, jak dziecko już odrosniete i też lubi pospać po tygodniu w przedszkolu 😎
Mother fajne takie rodzinne dni. Mój syn przez te ciągłe kwarantanny i ogólne ograniczenia towarzyskie to ze swoimi braćmi ciotecznymi się nie widział już ponad pół roku 🤦🏼♀️
aLunia u nas w rodzinie też miało być wesele w tym roku, u jednego z synów tego kuzyna co zmarł...🙄 Termin wyznaczony przed covidem jeszcze ale pewnie nie będzie, chyba że w podziemiu, o ile w takich okolicznościach w ogóle będą myśleć o imprezach;)
We mnie na nowo jakaś nadzieja wstąpiła, ciekawa jestem tej laparo, choć trochę się cykam 😅 Będzie ją robił najprawdopodobniej gin co robił mi IUI, bo mój laparo z tego co mówił nie wykonuje. A dziś moje dziecko przy okazji sceny porodu w tv przypomniało sobie, że chce braciszka i pytał czy jeszcze kiedyś będę rodzić jak ta pani 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2021, 21:28
-
Wiera to super ten Twoj gin
życzę żeby po laparo szybko zaskoczyło. U mnie się udało i z tego co kojarzę Kasi chyba też
ja się czułam dobrze i jeszcze tego samego dnia wieczorem wyszłam do domu.
Iza dobre wieści od fizjo. Będzie dobrze
Alunia Ty chyba ze stali jesteś! Normalnie nie mogę wyjść z podziwu
Mother odpoczywaj i kuruj siępogoda jest masakryczna tej wiosny...
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
nick nieaktualny
-
Iza ja już winko obalam więc zapraszam do towarzystwa4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;
20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
nick nieaktualny
-
Iza to mogłaś golnąć winko i brać w obroty napalonego męża 😁
Wiera dobrze, że dostałaś znowu powera do działania 😉 ja mam ogromną nadzieję, że laparo pomoże, coś wniesie, że naprawdę wkrótce będziesz brzuchatka 🤗
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
Iza34 wrote:Taaa, zrobil mi drinka i juz bylo po mnie 😂.
Wczoraj rozpoczęłam kolejny cykl🙂
Zaraz idę na rower🚴🏼♀️
Miłego dzionka 😘
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Hekate to powodzenia w nowym cyklu ✊✊😊
My dziś tylko delikatny spacer, a potem robiliśmy pracę na konkurs do przedszkola, jeszcze nie skończyliśmy, bo sił zabrakło 😂 jutro ciąg dalszy 🙊
Ogólnie to zimno dziś.
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyMoj duzy dziec wstal lewa noga i juz wszystkim sie udzielilo 😤
Ale zaliczylam wtope. Zapomnialam o imieninach męża 🤦♀️. Tak sie mijamy,zadnego posilku razem, nawet razem spać sie nie kladziemy, tak dzien za dniem i zapomnialam. Zdenerwowalam sie na siebie. I co tu zrobic po fakcie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2021, 08:23