Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
jangwa_maua wrote:Cykle mam tak samo długie,ale zauważyłam wcześniejsze owulacje niż dotychczas. No zobaczymy jak teraz OF mi wyznazy i będę dalej obserwować
No to sporo musiała Ci się wydłużyć faza lutealna. Ile trwała średnio do tej pory, a teraz?Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Co do testów owulacyjnych, to od wczoraj pokazują piękny pozytyw, przez kilka dni wcześniej pokazywały prawie pozytyw.
W zeszłym cyklu też robiłam przed @ i pokazywało drugą kreskę, ale jednak bledszą od kontrolnej. Miałam też cykle gdzie przed terminem @ w ogóle nie było drugiej kreski na teście owu ( to tak dla zainteresowanych teorią, że ciążę mogą wcześniej wykryć testy owulacyjne - tu byłabym ostrożna, bo w zeszłym cyklu przez to trochę się napalilam, że jest druga kreska w miarę widoczna).Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Agulineczka, gratulacje :*
Dziewczyny, ile razy się przytulacie w ciągu miesiąca w czasie starań? Bo my jedynie 5-6 razy, w tym 2-3 razy w dni płodne Przez to, że narzeczony ma pracę na zmiany nocne, do tego czasami dopada nas zmęczenie po całym dniu + pierwsze dziecko. Przed pierwszą ciążą, jak nie mieliśmy dzieci, było więcej czasu i przytulaliśmy się po 20 razy w miesiącu, a i tak dopiero po 8 miesiącach takich intensywnych starań udało się zaciążyć.
-
Linka - oby :*
FreshMm - u nas różnie, ale często jest 5-6 razy, nie więcej, bo męża często nie ma. W miesiącu w którym zaciążyłam chyba tylko raz się kochaliśmy i się udało także nie ma reguły.
Jangwa - wg mnie suplementy nie mają aż takiego znaczenia, bardziej obstawiałabym karmienie i to, że po porodzie wszystko jeszcze wraca do normy. Ale na plus, że fl się wydłuża. Ja w tym cyklu zaczęłam łykać witaminę B6 w większych dawkach i teraz nie wiem czy faktycznie mi fl się wydłużyła czy owu miałam później. Złośliwy cyklFreshMm lubi tę wiadomość
-
Witamy nową staraczkę
FreshMm tak jak napisala Wredotka nie ma żadnej reguły, czasami wystarczy 1 raz. Wiadomo należy maksymalizować prawdopodobieństwo zajścia, ale też uważam, zresztą to nie tylko moje zdanie, że plemniki potrzebują też czasu na regenerację. Więc najlepiej ponoć co 2 dni w dni płodne.2-3 razy w dni płodne tez powinno wystarczyć, są przecież wykresy z 10 serduszkami pod rząd zakończone @ więc uważam, że nie ma reguły.FreshMm lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualny
-
FreshMm wrote:Udało się, dziś wieczorem test ciążowy pokazał 2 kreseczki pozdrawiam i ślę wiruski :*
Wow!!! GRATULACJE !!! super! Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!
Jak widac nie trzeba szalec z ilosciąSynek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚