X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona32 wrote:
    Witajcie
    Jestem tydzień przed okresem. Dziś zrobiłam test wyszedł negatywnie. Wiem że to za wcześnie ale ciągnie mnie od 3 dni w dole brzucha i mam kłucie w jajnikach. czy to może świadczyć o ciąży?
    ja czułam niejednokrotnie także przed @, ale oczywście trzymam kciuki by u Ciebie to był dobry zwiastun, powodzenia ! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimono, tak, jutro idę prywatnie, ale nie wiem, czy jest sens mówić mu o moich podejrzeniach dco do PCOS, czy zgłosić się z tym do lekarza na NFZ. Idę się dziś zarejestrować prywatnie, zobaczymy kiedy dokładnie podadzą mi termin wizyty, powiem, że to pilne, może znajdą coś prędzej, niż za miesiąc :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i przed jutrzejszą wizytą u lekarza chyba lepiej się nie starać, hm? jak doradzacie? :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka
    zdecydowanie bardziej czuję pracę jajników, ale to chyba dobrze.
    kciuki za betę ;)

Gabriela jak bedziesz robić cytologię to lepiej nie, a jeśli nie, to co tam, sperma ludzka rzecz :P

GabrielaeSz lubi tę wiadomość

• ona32 Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam dodać jeszcze że od paru dni nie umie w nocy spać. Zanim zasnę to mija z półtorej godziny i ciągle się budzę

ona32
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita, hahahah, myślę, że cytologię zrobię, więc chyba muszę dziś odpuścić, ale owulki na wykresie nie widać, więc raczej świat się nie zawali :D

• LASKA Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze to vo teraz napisze moze spotkac sie z duza konttowersja. Bo fakt jest faktem ze tak jest. Ale ponieważ przyjelyscie mnie do forum i mowilyscie ze moge sie tu wygadac to zaryzykuje.
    Mam córeczkę i wiadomo ze bede skakac z radosci jak w ogole zajde w ciaze druga ale wylecialabym w powietrze gdyby to byl chlopczyk.
    Jasne ze wazne zeby bylo zdrowe i yo najwazniejsze i nie podlega dyskusji. I wiem tez ze temat dla niektórych ktorzy staraja sie po kilka lat moze byc przykry ze w ogole jakas Laska moze se kminic nad tym co zrobic zeby byl chlopczyk ale pytanie do Was -tych których ten post nie razi
    Czy jesli dzis test owulacyjny wyszedl mi pozytywny to lepiej wspolzyc dzis czy jutro na metode na chlopca ?

LASKA
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie ta "metoda " to i tak 50/50. Jak dziś albo jutro ma być owulka to wg tej teorii ja dziś bym celowała i jutro . Byłabym się,ze dziś bym przegapila owulke.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LASKA - myślę, że najleiej jest to zrobić możliwie jak najbliżej owulacji, choć ta metoda to jak napisała jangwa - 50 na 50 ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 13:09

• LASKA Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No najbliżej owu to znaczy dzien po najwyzszym stezeniu lh czy w dniu ? O to mi chodzi

LASKA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mówią, że od skoku LH owulacja zachodzi od 12 do 24h.

• JennyXS Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny:)

Ja ten cykl obserwuje i ovu dalej nie ma.
    Albo będzie późno albo wcale. W pierwszej miałam później niż była zaznaczona na wykresie.
    Co do płci to marzy mi się dziewczynka. Mam kilka koleżanek z dziewczynami i nie mogę się oprzeć tym rożowościom :) ale tak myślę że drugiego chciałabym chłopca:)

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wszystkim!!! u mnie bez zmian, czekam na @! trochę mnie ciągnie blizna po cc, ale nie wiem dlaczego, dziwne.... test już za 3 dni :-)

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LASKA wrote:
    No najbliżej owu to znaczy dzien po najwyzszym stezeniu lh czy w dniu ? O to mi chodzi

Zależy kiedy nastąpi owulacja, a tego nie wiesz. Najczęściej do owulacji dochodzi od 12-24h po piku LH.

Ja mam już chłopca. Celowo zajrzałam do udanego cyklu, bo wtedy też prowadziłam tu wykresy i u mnie wyglądało to tak :) :

<3 w 13,14 i 16 dc
    Test owu pozytywny w 14 dc
    owulacja wyznaczona na 16 dc (potwierdzona skokiem temp).

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • LASKA Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki. Bede próbowała. :)

LASKA
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki:

Progesteron 36,37 ng/ml
    Beta 11 dpo - 46
    Beta 14 dpo - 221 <3

Średni dwudniowy przyrost w normie :).

majamia, chabasse lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon powodzenia!

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm robiłaś badanie hcg?

Majamia jak się czujesz?

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • majamia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laska - u mnie proby zrobienia dziewuszki zawiodly. Mam nadzieje, ze teraz sie udalo. Powodzenia zycze :)

Agulineczka - piekny przyrost!
    A dziekuje, w miare dobrze sie czuje. Najgorszy byl dla mnie do tej pory czwartek. Nieprzerwalne mdlosci. Wymioty. Biegunka. Do tego Mlodszy ciagle podpiety do cyca i walczacy z goraczka. Srednio ogarnialam w tamten dzien i troche trwalo odbicie sie mojego organizmu po tym ciezkim dniu. Aktualnie ciężko mi sie spi. Chetnie zasypiam, ale 3w nocy pobudka i potrafie do 6 nie spac :/ a pozniej ledwo wyrabiam.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • LASKA Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majamia a jaka metode stosowalas ?

LASKA
‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ