Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Laska, obaj synowie zrobieni na dwa, trzy dni przed owulacja. Wiec powinni byc dziewczynkami. A teraz hmm... co dwa dni serducha były. Licze na szczescie i dziewuszkesyn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
nick nieaktualny
-
simon tule mocno :*
agulineczka super beta
U mnie się wszystko ciągnie jak flaki z olejem... Dzis tez nie ma skoku tempki a juz 17dc mam nadzieje,ze dzis w końcu owu bedzie. Wczoraj bylo ❤ -
nick nieaktualnysimon przytulam :*
Adele tylko wykres jakis dziwny mam, zawsze taki równy był, a teraz jakieś schody heh
wczoraj miałam podgląd, owu była 14/15 dc, od wczoraj biorę duphaston.
tylko zapomniałam zapytać kiedy proga zbadać, bo 7-8 dpo wypada mi w długi weekend i nie bede miała mozliwości, chyba w piatek 6 dpo zrobię...
no to trzymam kciuki, niech ta Twoja owulacja w końcu przyjdzie -
nick nieaktualnySimon działa działa, zdecydowanie bardziej czułam prace jajników, zwłaszcza prawego, z którego była owulka. poza tym miałam monitoring, pęcherzyk ładnie rósł i sam pękł, wiec obyło się bez zastrzyku.
teraz jeszcze proga mam zbadać
a Ty bedziesz mieć monitoring? od 3 dc masz brać ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 08:15
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymonitoring owulacji można zrobić u "zwykłego" ginekologa?
Ja mam do swojego milion pytań:
1) o te zmiany na szyjce
2) o moje podejrzenie dotyczące PCOS
3) jeszcze chciałamzapytać o ten monitoring, czy ewentualnie byłby skłonny zrobić bądż polecić kogoś, kto robi
Z drugiej strony - za wizytę płacę niemało, to niech poodpowiada na pytania, a co!
Dziś czuję, jak mnie kłuje prawy jajnik, wczoraj czułam lewy... ale poza lekkim skokiem temperatury to nic się znaczącego nie dzieje. -
nick nieaktualnysimon no oby...
mówił, ze 4-7 dni od ostatniej, ale to zależy od organizmu, u mnie była 6 dni po ostatniej tabletce.
mówił też, ze lepiej mieć owulkę później niż za wcześnie, bo jak za szybko rosną pecherzyki i owulka jest np. 10-11dc, to są zwykle niedojrzałe do końca i komórki jajowe są wtedy niewartościowe
no i przy stymulacji prog na 2 faze- zeby wchłoneły sie ewentualne torbiele/przerosniete dodatkowe pecherzyki
Gabriela
monitoring to zwykłe USG dopochwowe,każdy gin ci zrobi
nazywa sie to monitoringiem, bo sie monitoruje owulacje- czyli podgląda jak rosną pecherzyki, czy pękają itp.
ja miałam w 10 dc i 16 dcWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 09:13
GabrielaeSz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLuccecita, no po, ale to sama przyjemność, więc czemu nie !
O, ja mam 9 dc więc zapytam, może akurat zrobi, bo ja rzeczywiście niby cykle mam regulanie 28dni +/- 1 dzień, natomiast mam kilka ciemniejszych włosków na klatce piersiowej, wyrywam je sobie pęsetą i śladu po nich nie ma, ale mimo tego się pojawiają, a to zdecydowanie nie jest normalnym zjawiskiemu u kobiet. W pierwszą ciążę zaszłam wcześnie, bo miałam 21 lat, z narzeczonym przestaliśmy się zabezbieczać z myślą "co ma być to będzie", ale serduszkowaliśmy raczej często i przez 7 miesięcy nie było efektu, boję się, że teraz zajmie to tyle samo bądź więcej czasu, dlatego chcę posprawdzać poziom hormonów, zrobić monitoring i sprawdzić, czy wszystko ze mną w porządku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 09:29