Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
agulineczka wrote:Styczniowa to dobrze, ze dajesz radę ja też prasowanie w pierwszej ciąży zostawiłam na później, ale trzeba się z tym liczyć, że z tygodnia na tydzień będzie co raz ciężej, więc warto zrobić to wcześniej na kiedy masz termin? ja coś czuję, że o ile się u mnie uda to będzie drugi chłopak
Termin niby na 13.06... strasznie czuję ten biegnący czas Co do przeczuć to też myślałam ze teraz będzie drugi chłopak tym bardziej ze z przytulaniem trafiliśmy w owulacje a tu jednak dziewczyna rośnie
Dzieki kobietki... z jednej strony juz nie mogę sie doczekac a z drugiej jest troche obaw, Szczepko fajnie reaguje na brzuszek, przytula sie, całuje, ostatnio nawet karmił parówkami ale jak to bedzie po porodzie to zobaczymy Napewno dam wam znaćWredotka lubi tę wiadomość
-
Hej witam się po weekendzie
Wredotka tulę :* zaraz będzie kolejna owu i kolejna szansa
FreshMh gratulację
U mnie dziś 16dc i co? Dupa...owu dalej nie było wrrrrr miałam nadzieję,że w sb lub nd będzie. A będzie albo dziś albo jutro więc mąż musi jeszcze dziś strzelić bo jutro go nie ma I znów moje myślenie żeby strzelić raz po dłuższej przerwie się nie udałoooo można sobie planować..
a jak u was kobity ? te co ze mna zaczynały cykl już po owu ?
Jangwa widziałam,że u Cebie jakoś wcześnie ale przerywaną więc może się jeszcze zmienić. Jak z partnerem w ogóle? był/będzie w dni płodne?
Luci co u Ciebie? pewnie miałaś owu w weekend
aaa i witam nowe staraczki,których nie przywitałam -
Styczniowa zazdroszczę brzuszka trzymaj się cieplutko :*
Tyle czasu obserwuję swój organizm więc powinnam już wiedzieć,że owu będzie później bo dopiero od wczoraj bolą jajniki meeeega... w nocy to tabletki brałam a cyce minimalnie po bokach. Ale jak śluz rozciągliwy mam od 7 dc to mnie dziwi,że tak długo czekam na owu... ale namotałam hehe -
Przerywana,bo wczoraj zaznaczylam śluz rozciagliwy. Tak to było normalnie. Ale obstawiam,że była tak szybko owu,bo dziwnie się czułam. Z narzeczonym hmm... ciężko określić. Staram się dużo rzeczy przemilczeć i nie kłócić. W piątek dopiero będzie więc po owu. Ale i tak jakoś tak oficjalnie się nie staram. Bardziej na zasadzie teraz "wpadki " by było. Już nie mam ciśnienia chociaż bardzo bym chciała mieć dwójkę.
-
ja też tak teraz mam...bardzo w głębi chcę ale bez ciśnienia już. Nie męczę męża codziennie, nie przeglądam już wykresów, nie szukam bzdur na necie więc mogę uznać,że wracam do "normalności"
-
nick nieaktualnyja przeglądam wykresy notorycznie i porównuję, czy to aby normalne, że np. w 7dc teperatura mi spada zamiast rosnąć, a teraz podczas wczorajszego badania szyjki macicy poczułam, że w miejscu, gdzie się rozwiera nie jest gładka a dookoła niej czuć jakby takie zgrubienia, jakieś wypustki, plus dodatkowo wycułam jakby "twardsze" miejsce przypominające kształtem główkę pinezki. Nie wiem, czy to wynik mojego poprzedniego porodu sn, czy coś złego się ze mną dzieje - na jutro jestem umówiona do ginekologa. Czy któraś z Was zaobserwowała może zmiany w tym miejscu po porodzie?
-
nick nieaktualnyhej, nowy tydzień pracy czas zaczać...
agulineczka gratulacje
Wredotka przytulam :*
Adele no u mnie chyba już po owu,
strasznie długo masz ten płodny śluz
Gabriela ja sie nie znam na szyjce, mam na niej nadżerkę i gin nie kazal mi tam grzebaćGabrielaeSz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLuccecita wrote:
Gabriela ja sie nie znam na szyjce, mam na niej nadżerkę i gin nie kazal mi tam grzebać
hahah, rozumiem, ja dowiem się jutro, ale ze mnie taka panikara jest straszna, że teraz na "tapecie" tylko to a w głowie mam najgorsze scenariusze ;/
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A co do długości dni płodnych to nie martwię się tym tylko jest to dla mnie męczące.. tyle czasu się ciągną i nigdy nie wiem czy akurat może w danym cyklu owu nie będzie szybciej dlatego mierzę temp dodatkowo no i po cyckach ost zaczęłam się upewniać,że zaczynają mnie boleć na kilka dni przed owu
-
nick nieaktualnyAdele - dziękuję, zdaje się, że udało mi się udostępnić.
Idę jutro prywatnie do gin. i mam tyle pytań do niego, że już teraz się boję, że mnie wyrzuci z tego gabinetu, albo będzie kazał dopłącić za wizytę ;-P
wiecie, czy prywatnie lekarz może zlecić badania na NFZ?
Zdaje się, że w momencie, kiedy ma podpisaną umowę, to tak. Bo Państwowo lekarz u mnie w bardzo odległym terminie niestety i zanim się dopcham to minie dużo czasu, a też niekoniecznie chciałabym splajtować na badaniach krwi (TSH itd itp), czy jednak warto zaczekać na Państwową wizytę, a jutro nie brać skierowania na żadne badania? -
Luci dziękuję za gratulacje. A Ty odczuwasz jakies zmiany po Aromku? Zauwazylas cos innego w cyklu?
Adele, a robisz testy owu? Przy tylu dniach płodnych na pewno warto.
Gabriela ja to w ogole nie badam szyjki takze tez sie nie wypowiem.
Dzisiaj czekam na wyniki drugiej bety i proga. Trzymajcie proszę kciuki...Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Adele ja właśnie też mam długie dni płodne i nigdy nie wiadomo czy to już
Gabriela może jeśli się martwisz to idź prywatnie. A potem najwyżej jeszcze raz państwowo i wtedy zrobisz badania? Wiem, że w ciąży czasem dziewczyny tak robią. Prywatnie bo jakoś tak lepiej jest ciąża prowadzona i na NFZ żeby właśnie badania że skierowania robić.
A szyjki te nie badam więc nie wiem
U mnie @ się kończy więc nowa nadziejaGabrielaeSz lubi tę wiadomość