Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Taaa albo te od ludzi z 3-4 dzieci, ze oni to nam moga powiedziec, jak to sie robi Luce, strzelaj w dziob i zwal na hormony haha
Gabriela czesc i powodzenia Ja tez mam Mikolaja, nawet nie pamietam, skad nam sie wzielo to imie, bo u nas nietypowe. Jak dotad nie spotkalam innego Miska, a moj ma juz prawie 14 latGabrielaeSz lubi tę wiadomość
60 cs......
PCO
7 cykli z Clo
hsg 05.16 jajowody drozne
laparo 08.17 tuning -
Agulineczka jak fajnie Gratulacje
Oj wiecie mi strasznie ciężko było jak się starałam o pierwszego malucha. Było mi smutno jak stąd do Meksyku...zwłaszcza, że dosyć młodo wyszłam za mąż i większość znajomych osób myślała, że dziecko w drodze dlatego ślub. Kiedy tylko przyjeżdżałam w rodzinne strony to miałam wrażenie, że wszyscy mi się gapią na brzuch. Aż strach było zjeść fasolę żeby nie było, że od razu brzuszek ciążowy i kiedy rodzę Teraz rzadko jeżdżę do domu więc kwestia tłumaczeń pozostaje rodzinie. No, ciężkie to.
Ja się zastanawiam czy mi pęcherzyk pęka...doradzicie coś? Na monitoringu miałam, że owulacja ma być planowo 18 dc tymczasem aż do 22 dc miałam śluz płodny, a dopiero 23 dc był skok. To znaczy, że pęcherzyk rósł, rósł i dupa? zestarzał się w sensie? Wiem, wiem, że powinnam pytać lekarza ale umówiłyśmy się z moją gin, że wrócę dopiero za pół roku i tak sobie dumam nad tym poprzednim cyklem.
Kat jeśli chodzi o cukier to ja na razie szukam tych zdrowszych zamienników. W ogóle ostatnio mam wrażenie, że wszystko robię na bananach -
Aaaa no i cześć Gabriela Też bardzo chciałam Mikołaja Ja teraz wyjeżdżam na majówkę z myślą, że chcąc nie chcąc marnuje cykl...więc ufam, że męczy Cię duch proroczy i u mnie (i u Adele) będzie szczęśliwie jednak mimo wszystko U nas wszystkich niech będzie dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 19:15
GabrielaeSz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKat83 wrote:
Gabriela czesc i powodzenia Ja tez mam Mikolaja, nawet nie pamietam, skad nam sie wzielo to imie, bo u nas nietypowe. Jak dotad nie spotkalam innego Miska, a moj ma juz prawie 14 lat
U nas Mikołaj był "wersją roboczą" i mieliśmy usiąść i wybrać jakieś inne, ale tak zaczęliśmy do brzuszka mówić "Miki, Miki" i już pozostał. Jak go urodziłam i na niego popatrzyłam to mi Mikołaj pasował
-
nick nieaktualnyKimono wrote:Aaaa no i cześć Gabriela Też bardzo chciałam Mikołaja Ja teraz wyjeżdżam na majówkę z myślą, że chcąc nie chcąc marnuje cykl...więc ufam, że męczy Cię duch proroczy i u mnie (i u Adele) będzie szczęśliwie jednak mimo wszystko U nas wszystkich niech będzie dobrze
hahah, to w dniu w wyjazdu z samego rana musicie zadziałać - my tak zrobiliśmy i był złoty strzał -
Hej nowe dziewczyny, ale fajnie że grono się powiększa Mam nadzieję, że szybko przejdziecie na fioletową stronę!
Linka - a to kapa, miejmy nadzieję, że infekcje się skończą
agulineczka - pięknie, niech ładnie przyrasta
U mnie też ciągłe pytania czy "już" jestem w ciąży, bo i siostra mojego męża i żona jego brata w ciąży więc tylko ja zostałam...odpowiadam, że my robimy co możemy, reszta w rękach tego na górze
Imię Mikołaj zawsze mi się podobało, ale męża nie mogłam przekonać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 20:59
-
Miałam termin @ wczoraj Testowałam dzisiaj (test z Allegro)i biel, ale okresu dalej nie ma. Możliwe, że owu miałam pózniej więc czekam do poniedziałku z następnym testem.
Na kiedy bedziesz mieć termin porodu? Końcówka grudnia czy już styczeń?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 22:19
-
Wg belly 01.01.2018, a wg innej stronki 04.01.2018; przy pierwszej ciąży też mi belly wyliczył trochę wcześniej niż lekarz.
Swoją drogą ten test z allegro ( ja mam taki z niebieską końcówką) wyszedł mi najbladziej, praktycznie kreska niewidoczna. Duzo lepiej ten kasetkowy też z allegro no i apteczny vitam + pink 10Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Czyli raczej styczniowe będzie, to chyba lepiej! Ale fajnie
Też robiłam z niebieską końcówką. Owulacyjne są beznadziejne, ciążowy pierwszy raz robiłam. Zobaczymy. Jak do poniedziałku @ nie przyjdzie to kupię jakiś lepszy. Mam tylko nadzieję, że to nie jakieś zaburzenie cyklu ;/