X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother, az przykro sie czyta ze tak wiele zlego Cie dotyka. Co za sprawiedliwosc na tym swiecie ! Tyle czekalas na to dziecko, tyle wyrzeczen i zamiast los sie odwdzieczyc za to co przeszlas to jeszcze teraz po porodzie Cie same dolegliwosci dotykaja 😞. Mysle ze pogadaj z polozna, one sie na tym znaja na bank, mysle ze cos podpowie, pomoze. Nie przejmuj sie, my tu takie tematy poruszamy ze juz nic nie jest tabu.

U nas ida powoli te zapowiedziane upaly, czuje to po sobie bo juz mi sie glowa odzywa 🤦‍♀️ Corka ma kryzys, nie chce jej sie do przedszkola chodzic. Woli szalec na podworku ale juz nie dlugo i wakacje. Przedszkole czynne ale malo dzieci ma chodzic i grupy mieszaja wiec darujemy sobie bo ona jest dziecko wysoko wrazliwe i przezywa takie rzeczy mocno.
    Dodatkowo cos mi od wczoraj brzydko kaszle. Taki mokry kaszel ma, pierwszy raz taki slysze u niej. Nie wiem czy to alergiczne czy gdzies sie zalatwila ? Troche katar miala to moze jej zeszlo nizej. Oby bez lekarza sie dalo obejsc bo mam dosc naszej sluzby zdrowia 🤦‍♀️

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2021, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszczak dobrze ze poszlas prywatnie. Ja tez teraz chodzilam prywatnie.

Mother straszne jest to co piszesz, nie opis tylko przypadłość. Mam nadzieje że idzie z tym cos zrobic, jest jakaś plastyka narzadow rodnych. Bo to że masz juz wszystkie dzieci w domu nie oznacza ze musisz zyc w celibacie.

A wogole to wczoraj Ola mi tak padła (co prawda dopiero o 22) że w koncu obcielam jej paznokcie u nog, zwykle to byly 2 ciapnieca i dziecko sie krecilo i nie dawalo. I ja taka szczesliwa bylam ze w koncu mi sie udalo to zrobic za jednym zamachem 😂.

Wiecie co, zła jestem. Jutro klasa Zuzi ma wycieczke, Zuzia nie chce jechac i nie jedzie. A co na to jej wychowawczyni- ze wycieczka jest obowiazkowa, ze juz wszystko oplacone i tak czy siak mam pokryc koszty a za to ze nie jedzie ma przyjsc do szkoly do klasy 1 bo bedzie miala obecnosc nieusprawiedliwiona. W podobnej sytuacji jest jeszcze 1 dziewczynka. Zuzia mowi ze jutro nie idzie do szkoly, tamta dziewczynka placze bo bedzie sama a przyjsc musi bo grozi jej powtarzanie klasy. Dzisiaj rozmawialismy z pania, uwazamy ze jest zła i po zlosci do tych dziewczynek.

• Soprecious Znajoma

Wysłany: 15 czerwca 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Jestem tu drugi raz. Sześć lat temu Ovu i Belly towarzyszyły mi przez cały okres ciąży. Dziś jestem na etapie "wydaje mi się". Nie koniecznie się staramy, ale gdyby bylo to by się nic nie stało. W związku z dużym prawdopodobieństwem, że owulacja była, to w tym dniu stosowaliśmy stosunek przerywany. Jest szansa, że preejakulat narozrabiał. Teraz pytanie techniczne. Moje cykle są mw 28-29 dni. Według kalendarzyka owulacja była 5 albo 6 czerwca. Jest kilka dni po owulacji zaczely się duże bóle podbrzusza. Dzis jest 10 dzień po i ból się utrzymuje. Przez ostatnie dni nie byk jakiś zauważalny, ale dzisiaj daje popalić. Pytanie, czy to może byc zagnieżdżenie, czy bóle na @,która teoretycznie ma się pojawić za 5 dni. Test negatywny, ale to chyba za wcześnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2021, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soprecious szkoda czasu na gdybanie. Powtorz test lub zrob bete w dniu spodziewanej @.

Z wycieczki klasowej zrobila sie g... burza. Moja Zuzia nigdy sie nie skarzy ale podobno dzisiaj w szkole bylo bardzo niemilo, pani czepiala sie mojej Zuzi i tamtej dziewczynki, podobno nawet krzyczala. Ja rozumiem że ktos ma gorszy dzien ale to nie powód do takiego zachowania bo dziecko nie chce jechac na wycieczke. Nawet i ja z tamta mamą uslyszalysmy że źle robimy pozwalając dzieciom decydowac czy jadą czy nie. Jak zaczelam z Zuzia temat wycieczki jak jadła obiad to tak mi sie rozryczala ze myslalam ze zwroci ten obiad. Do całego zamieszania wtracila sie tesciowa oczywiscie z zarzutami do mnie bo nie powiedzielismy jej że Zuzia nie chce jechac na wycieczke, ze ja powinnam tez jechac albo ze ona pojedzie. No mowie wam jeden wielki kocioł. I powiedzcie mi z czego tu robic afere?
    Mysza napisalas że twoja corka bardzo wrazliwa. Czy moja 9-latka juz w tym wieku nie moze byc wrazliwa, nie ma prawa bac sie gdzies jechac bez rodzicow, nie ma prawa decydowac o wycieczce? Ona zawsze taka byla ze jedzie tam gdzie zna miejsce, inaczej sie nie rusza, zawsze wszystko przezywa, boi sie. To tak trudno zrozumiec?
    😢😢😢😢

• Wiera Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Zdrówka dla wszystkich chorujących, nie dajcie się i walczcie dzielnie 😘

Mother tak mi przykro, że doszła kolejna dolegliwość, one spadają na Ciebie jak jakieś koszmarne domino 🥺 Oby sytuacja okazała się lepsza, niż się spodziewasz 😘 Położna na pewno się zna, w końcu opieka po porodzie to też jej fach. Przynajmniej tak mi się wydaje ;) Oby to już była ostatnia taka sprawa i teraz było tylko lepiej!

Nusia kciuki za wyniki, oby hsg się odbyło bez przeszkód! Miałam w zeszłym roku, klasyczne z RTG, szybkie, właściwie bezbolesne i nawet żaden ibum nie był potrzebny później, ze dwa dni delikatnego krwawienia i już zapomniałam że miałam zabieg:)

Mój posiew wyszedł dobrze, gin wziął ode mnie telefon i powiedział że będzie działał w tej sprawie, ale ze wstępnie przewiduje wrzesień, bo urlopy i te sprawy. Trochę się zdziwiłam, bo za dwa czy trzy miesiące ten posiew może być nieaktualny 🤔 No ale muszę mu zaufać, bo jakie mam inne wyjście :)

Miałam intensywny weekend, mój syn skończył siedem lat, a w niedzielę była imprezka dla rodziny i kolegów ulubionych z przedszkola. Pochwalę się moim torcikiem, mojemu miłośnikowi pociągów się bardzo podobał a to najważniejsze 🤗
    IMG-20210613-002041.jpg

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera super tort 😁 napracowałas się 💪

U nas po antybiotyku poprawa. W końcu synek dziś nie goraczkowal. Jeny ile to czasu trwało .. 😪 wracamy niedługo do normalnosci 👍

mother myślę,że położna powinna coś kumać w tym temacie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2021, 22:30

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother a ja tez mam taka kule i nawet byłam u fizjo urologicznego to wszystko ok tam na dole. Nawet nie drazyłam tematu co to jest właściwie🤔
    A położna powinna wiedzieć cos w tym temacie. A jak inne dolegliwości?

Ja sie dalej męczę chrypa, katar, kaszel.

Wiera kurde to sens teraz było to robić 🤔
    Chyba, ze cie gdzies wciśnie.
    A tort no rewelacja! Sto lat dla synka❤

Ja planuje 26.05 roczek Szymka.
    Ten tydzien opiekuje sie moja mama nim. Wiecie, ze wcale nie chce z nia być. Tylko sie pojawie to tak płacze. Jest mega ciężko.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2021, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele dobrze że dzis lepiej. Tylko szkoda dziecka ze tyle sie meczyl.

Wiera nspatrzec sie nie moge na ten tort. Te tez robilas z masy czy to zabawki? Cudowny 😍. Zamawiam na sierpien z biedronka i czarnym kotem 😁.
    Tez uwazam ze bez sensu teraz ten posiem. Tyle ze wiesz ze pozbylas sie dziadostwa.

Ja dzis mialam rwac truskawki. Chyba beda gnily na polu. 5 zl za lubianke oferuja, 2 zl wezma ludzie od rwania 😭. W leb sobie strzelic. Z czego tu zyc?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2021, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera tort przepiękny. 🤩

Ja postanowiłam na cały lipiec pojechać do mamy. Żłobek będzie zamknięty, to chyba czegoś z młoda bym tyle czasu w bloku dostała. A tak przynajmniej na ogródku postawi się jej basen, namiot, i jakoś będzie spędzać te dni na świeżym powietrzu.
    Mam nadzieję że jak nas nie będzie to mój weźmie się trochę do roboty i zacznie remont u Natalki w pokoju.

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera, piekny torcik ☺️

Iza, tanie truskawki w tym roku. U nas sprzedaja po 5zl za kg. Nie wiem w takim razie ile dostaje "producent", smieszne ceny 🤦‍♀️

U mnie dzis corka w domu, kaszle okropnie, ma temperature. Dzis do lekarza juz sie nie dostane, tak wiec pytanie, co na taki mokry kaszel ? Jaki syrop ? Musze zaraz sie do apteki wybrac. Inhalacje pewno tez tu beda potrzebne.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2021, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na mokry podawalam flegamine w tabletkach bo moja starsza ale syrop tez jest.

U nas 5 zl lubianka 😭.

• Wiera Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza ja swojemu jeśli jest tylko kaszel mokry to podaje Mucosolvan/Flavamed, a jeśli ma do tego katar i zatkany nos to ACC.

Iza figurki pociągu gotowce z cukru :) i choineczki też. Resztę kleiłam z masy cukrowej ☺️

U nas truskawki po 8zl za kilo. A na krzaku już moje pierwsze dojrzewają od kilku dni 😃

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza u nas też się zaczelo od mokrego kaszlu, później katar i doszła gorączka po kilku dniach ...
    Na kaszel mokry tak jak Wiera napisała syrop wykrztuśny flegamina,mucosolvan czy ambrosol. Jeszcze inhalacje robiliśmy z nebu dose

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na wariata rwiemy truskawki i jade z mężem gdzies je sprzedac.
    A moja Zuzia poszla do szkoly, maja dzien sportu, jakies zawody, moglabym juz ją zabrac ale tak jej sie podoba ze nie chce isc do domu. Wczoraj ja az kipialam o tą wycieczke ale dzis w duszy mam to wszystko. Tylko jak ta pani nadal bedzie sie czepiac to nie wytrzymam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2021, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj kupowałam truskawki po 9zl.

Kurcze tak się zastanawiam. W niedzielę wzięłam ostatniego dupka. Narazie oprocz lekkich boli brzucha(chociaż nie wiem czy to wynik odstawienia czy po prostu rozciagania) nic się nie dzieje. Na wszelki wypadek w aplikacji zleciłam wystawienie recepty i zastanawiam się czy go wykupić i brać jeszcze po 1 tabletce czy jednak nie?

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny juz kupilam flegamine. Dostala dawke na dzis i starczy bo niby tylko do 16 podawac nie pozniej. Zobaczymy, mam nadzieje ze jej sie polepszy bo jutro w przedszkolu maja wystepy z okazji dnia mamy i taty po poludniu, tyle czasu cwiczyli i przykro jej bedzie jak nie pojdzie 😞

Tak slonce grzeje, goraco okropnie a tu sie okazuje ze to najchlodniejszy dzien na najblizszy tydzien, strach myslec co w weekend bedzie 😅🤣

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨

age.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera dobrze, że posiew wyszedł ok, ale faktycznie dziwne, że skoro dopiero laparo we wrześniu to wynik będzie się liczył. Ale powiem Wam, że podobnie miałam z HSG, od niektórych wiem, że chcieli posiew, a u mnie nie chcieli w szpitalu i nie robiłam ✌ dziwne nie? Wiera a tort piękny! Podziwiam za zdolności ☺ brawo!

Iza no nauczycielka na pewno nie powinna piętnować dzieci za to, że nie jadą na wycieczkę. Druga rzecz, że dziwne, że ktoś nie chce/nie może dziecka puścić, a ona fochy urządza i mówi, że to obowiązkowe. Rozumiem jeszcze jakby płatne nie było...

Adele dobrze, że antybiotyk podziałał i jest poprawa, na pewno teraz już będzie lepiej i całkiem wyzdrowieje mały chorowitek☺

aLunia kiedy ten rok zleciał? Toć to szok! ☺ i oczywiście robisz 26.06 a nie 26.05, chyba błąd Ci się wkradł 😜 wracaj szybko do zdrówka 😘 a co do tych moich spraw to ja póki co nie mam innych dolegliwości, może czasem czuję jakbym w środku jakiś tampon miała i by wychodził. A powiedz mi dużą masz tą gulaję? Bo ja tak wielkości śliwki węgierki lub większe. Mam wrażenie że to cała szyjka jakby zeszła w dół... I to widać szczególnie jak stoję wychodzi z wejścia do pochwy. Normalnie jak stoję w rozkroku i wezmę lusterko to to widać... Jak się podmywam to czuję jak wychodzi, a najgorzej pod koniec dnia...Już nie wiem nawet jak to opisać 😬 zasłania mi wejście całkiem.
    Ja przełożyłam położną i ma być w przyszły poniedziałek więc zobaczy co tam się dzieje...

Piszczak to korzystajcie z wolnego, my też na weekend wybywamy do rodziców, tak samo, gorąco ma być to mały polata w ogrodzie, basen się mu zrobi, zawsze to coś innego niż w bloku 😉 co do dupka to jak nie masz plamień i wszystko ok to może powoli pora odstawiać. Mi chyba tak pod koniec pierwszego trymestru odstawiała. A takie bóle to faktycznie od rozciągania mogą być i póki jest to do wytrzymania to jest to normalne myślę. Zawsze też możesz podratować się nospą czy magnezem.

Mysza zdrówka dla córki, oby to tylko coś chwilowego i żeby mogła iść na występy. Trzymam kciuki ✊
    Swoją drogą strasznie dużo nas choruje wszystkich i dorosłych i dzieci... A to czerwiec przecież. Ja wczoraj antybiotyk zaczęłam, ale póki co ucho dalej zatkane i chodzę głucha taka🥴
    Mysza noooo gorąco będzie i to fest! No, ale ja w sumie wolę te upały niż jak szarówka za oknem 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2021, 21:08

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2021, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po handlu. Opchnelismy pierwsze w tym roku truskawki 🙆‍♀️.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2021, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i u mnie sie mały rozchorował, smarki i kaszel... do przedszkola nie poszedł. Wczoraj miałam ten posiew i czekam na wyniki, jak beda ok 5lipca mam HSG. Pytalam gina o jakies badania hormonalne to powiedzial ze nie widzi powodow by je robic i czekamy na wyniki HSG...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny, co te dzieci tak choruja? Moja tesciowa twierdzi że Ola kaszle. Ja juz godzine z nia chodze i ani razu nie zakaslala.
    Ola wykonczy dziadkow 😂. We dwoje nie moga sobie dac z nia nie rady i jak tylko ja sie pojawię to znikają a ja nie mam nawet jak odpoczac.

‹‹ 2571 2572 2573 2574 2575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ