X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dzisiaj taka zmeczona, jeszcze po wczorajszym wieczorze 🙄😏 milo bylo, troche sie usmialysmy z towarzystwa ze szwagierka ale to tam mniejsza wiekszosc, chociaz wesolo. Mialysmy o czym potem rozmawiac 🤣 ale to wszystko i tak nic w porownaniu jaki kawalerski faceci mieli ... tam to dopiero przezycia "staremu-mlodemu" zgotowali, dobrze ze chlop na serce nie padl 🤣😎

Teraz tez bylismy w gosciach, dopiero do domu wrocilismy i cos czuje ze jutro ze mnie powietrze zejdzie, tez mamy plany na caly dzien, ale potrzeba mi juz wieczor na spokojnie spedzic bo czuje sie przebodzcowana 😅🤪

Hekate, piekny przyrost, teraz tylko wdech wydech, byle do wizyty i mozecie w koncu odetnac i poczuc ta pelnie szczescia ze sie udalo i jestem pewna ze bedzie wszystko dobrze 🥰

Kinga, za Ciebie tez trzymam caly czas kciuki, mysle ze beta to tylko formalnosc i po tak dlugim czasie walki w koncu bedzie happy end i dla Was 🥰

aLunia, ja zawsze uwazalam ze prace tworza glownie ludzie. Chocby nie wiem jak dobra placa byla ale zespol beznadziejny to czlowiek sie w pracy meczy.

Ja rezygnuje z biznesu, wlasnie przez falszywych ludzi ktorzy mi narobili problemow, klopotow i zmartwien, ktore beda sie za mna ciagnely jeszcze mase czasu. Przez ludzi, ich pazernosc i radosc z tego ze mi sie dzieje nieszczescie ja upadlam na zdrowiu psychicznym i cos czuje ze dlugo z tego nie wyjde. Ale tak to jest jak sie jest takim mieczakiem i ufnym jak ja. Czasu nie cofne, ale zaluje wielu rzeczy.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza to widzę naprawdę intensywnie spędzone dni 😁 ale takie coś się bardzo przydaje, więc grunt, że było miło ☺

Iza córka będzie miała duuuużo szczęścia 😁

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2021, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem bardzo zmeczona po tych truskawkach, pokurac sobie nie mogę, źle spie, moj dom wogole przez ten czas niesprzatany to istne pobojowisko a do tego zyczliwosc innych. Powiedzcie sami jak to jest. Jak ja chodze na pole to tesciowie obydwoje maja czas zeby za Ola chodzic, jak ja sie pojawiam, ba, jak zostaje z dziecmi w domu to nikogo nie ma bo wielce zapracowani a ja nie raz nie mam jak zjesc (Ola cos placzliwa sie zrobila), obiadu zrobic, nie mowiac o jakimkolwiek sprzataniu. I moja frustracja rośnie az wczoraj sie wyladowalam na mężu 😳.

• Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2021, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisisj tez powtarzałam, innej firmy z rossmana ..delikatniej wyszlo ale widać.
    A krew zrobie w poniedziałek. Narazie odpuszczam i czekam do dnia @ bo się wykoncze psychicznie gdybaniem
    https://naforum.zapodaj.net/c7ede8e8781b.jpg.html
    Dzisiaj odnotowuje lekki bol migdałków i metaliczny posmak w ustach .
    Dziekuje ze mnie pozytywnie wspieracie. Zwariowała bym sama z tym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2021, 09:55

• Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza to na szczęście ta ptasie kupa...na mnie tez kiedyś narobił, caly tlum dzieciaków idzie ze szkoły a tylko mi na głowę narobił.
    Jestes sfrustrowana bo poprostu brakuje Ci czasu dla samej siebie.. ciepła kawa w samotności,bez pospiechu i krzyków wokół smakuje lepiej.
    A dzieciaków na weekendowe wakacje do twojej mamy nie możesz zawieść?

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga a kiedy masz termin @ ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2021, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga wlasnie brakuje mi tej chwili w ciszy i samotnosci i zebym nic nie musiala. Ola beze mnie ani rusz, Zuzia jezdzi od czasu do czasu na 1 dzien ale jej zachowanie po powrocie jest okropne i uznalismy ze troche posiedzi w domu. Ja ciągle mysle czy zrobic z dziecmi 3-4 dniowy wypad gdzies na wakacje czy odpuscic pakowanie i w kilka miejsc pojechać tak ze 2-3 razy, z centrum to jest gdzie. Bo tak szczeze mimo ze mamy mini vana to wozek zajmuje kupe miejsca i problem z reszta rzeczy (nie chce zmieniac wozka, wydaje mi sie to bez sensu).

• Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele we wtorek .
    Iza ja tez narzekam na brak czasu... ale dobrze ze mam męża siostrę i bratowa ,które mają dziewczynki w tym samym wieku co moja. I zmieniamy się opieka i nocowaniem . Chodza razem w wakacje na kursy rysunku ,na półkolonie na konie. Zawozi się je na 8 i są do 16,wiec kazda może isc spokojnie do pracy .w czwartek bratowa zabrała je do Mandorii kolo Łodzi, ja zabieram je w następnym tyg do Suntago . Dzieci w domu sie nudza ,ważne są też wspomnienia.
    Mi zawsze brakowało tego zeby maz powiedzial pakuj się jedziemy przed siebie..taka męska stanowcza decyzja.. jak za czasow małoletnich. I przypomniałam mu o tym ze zjadla nas rutyna. A teraz marze choc o 1 weekendzie w domu i żebyśmy nigdzie nie jechali ani nikt do nas nie przyjeżdżał.
    Wykorzystaliście juz ten bon turystyczny?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wiem czy jak jestesmy w krusie to ten bon jest 🤔. Warto jechac do tej Mandorii? Bo cena biletu duza. Można gdzieś taniej.

• Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2021, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci poniżej 85 cm wchodzą gratis. Bratowa mowila ze pomimo ceny biletu to warto... ale ...dodatkowo placi sie np 5zl od osoby za sterowaniem statkiem,15zl za łowienie rybek itp. Obiad zjadly tez tam na miejscu ale przyzwoite ceny jedzenia. Jak na 5 godz zabawy tam 2 dorosłe i 3dzieci wydały 1300zl ,jestem w szoku. Oczywiście sklep z pamiątkami ,papuga mala maskotka mało urodziwa 60zl.
    Ja osobiście bym za ta cene gdzieś indziej pojechala ,ale męża siostra stawiała to co mi tam

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2021, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga2020 wrote:
    Dzieci poniżej 85 cm wchodzą gratis. Bratowa mowila ze pomimo ceny biletu to warto... ale ...dodatkowo placi sie np 5zl od osoby za sterowaniem statkiem,15zl za łowienie rybek itp. Obiad zjadly tez tam na miejscu ale przyzwoite ceny jedzenia. Jak na 5 godz zabawy tam 2 dorosłe i 3dzieci wydały 1300zl ,jestem w szoku. Oczywiście sklep z pamiątkami ,papuga mala maskotka mało urodziwa 60zl.
    Ja osobiście bym za ta cene gdzieś indziej pojechala ,ale męża siostra stawiała to co mi tam

😲😲😲 placisz stowe za wejscie i jeszcze dodatkowo za atrakcje? To juz lepiej Magiczne Ogrody, Farma iluzji, Bałtów, pod Zyrardowem park wodny pod dachem albo termy Mszczonow. W przyszlym tyg.jedziemy do Sadow Klemensa i alpaki wyprowadzac na spacer. Mnostwo tego jest.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na Pomorzu nie ma wiele takich parków rozrywki.. a te co są już zwiedziliśmy. My mamy gdzieś jechać w połowie sierpnia ale gdzie to ciągle nie wiem 🙈 myślimy o Wrocławiu choc nie wiem jak by wyglądała droga z małym 5h.. 😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2021, 21:25

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wyruszamy nad morze za 1.5 tyg. Zawsze obieraliśmy kierunek pomorskie, tym razem ruszamy w zachodniopomorskie. Czeka nas właśnie jakieś 5 h drogi ☺ Adele nie bój się, ogarniecie temat. Nasz jak miał 10 miesięcy to już miał za sobą takie dłuższe podróże autem na lotnisko, samolotem itp😉 ja to chyba bardziej boję się o starszego jak da radę, bo będzie jęczał kiedy dojedziemy i kiedy dojedziemy 🤣

Kinga na tym teście to ja nie widzę, albo tak bardzo słabo. Trzymam kciuki żeby wszystko było ok ✊

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2021, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother bo rozebrałam test i wyjelam szybke bo mi przeszkadzała,lekko pasek przesunęłam i jest bliżej kranca okienka. Coś tam jest.ale czułości 25 nie wyszedl.. Ale spanikowałam bo wszystkie ciążowe objawy mi minęły,cycki wogole nie bola, tylko lekko brzuch cmi i glowa ciągle. Do tego stopnia ze z termometrem chodze i nawet badałam szyjke. Niewiem jak powinna wyglądać.czy powinna być wydłużona twarda? Bo moja raczej jest krótka i rozpulchniona jak usta.
    Boje się porażki 😪

• mother84 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2021, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga jutro beta i wszystko będzie jasne. Ewentualnie test, jak nie wyjdzie to poczekać, jak wyjdzie to poszłabym na betę 😉

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2021, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedziemy do Chorwacji🙈 też sie boje tej podróży...
    Ale przynajmniej gwarantowaną mamy pogodę, bo z naszą trójka w deszczu to bym jobla dostała 😅

Miskowa i jak test robiłaś?

Ech z ta praca, sa osoby które sa spoko ale narazie z nimi mało co współpracuje. Bo uczę sie naraziee łatwych rzeczy i uczy nas chlopak, ktory pracuje tylko 2 miesiące dłużej, on tez jest charakterystyczny. Zobaczymy jak to bedzie dalej.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2021, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia ahhh Chorwacja 😍😍mam wspaniałe wspomnienia haha tam akurat zaszłam w ciążę 🙈😁 samochodem jedziecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2021, 10:38

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pojechalismy juz w czerwcu do Zakopanego..20km zrobiliśmy jednego dnia dolina koscieliska skręcając po różnych szlakach , a w drodze powrotnej modliłam się zeby złapać bryczke z końmi bo juz tak mnie nogi bolaly i nie chcialy same isc. Na szczęście nie doczekaliśmy się bo juz bylo późno i konie miały fajrant, jestem dumna z corki ze dala rade. Jestem ogółem z tych leżących na plaży, ale coraz bardziej podobają mi się góry, tylko z dzieckiem nie zazna się prawdziwych górskich wspinaczek.
    Nad morze standardowo jak co roku mieliśmy jechać ale przekładamy na wrzesień. Może wtedy ten bon wykorzystamy. A w łódzkim mamy sporo atrakcji dla dzieci , wiec bedzie w czym wybierać. Mąż coś mi właśnie mówił ze się umawial z bratem ze pojedziemy do Kazimierza Dolnego na weekend, a ja o niczym nie wiem.
    Mother tak zrobie jak mówisz..

• Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chorwacja tez mi się marzy 😛
    Może kiedyś to marzenie sie spelni , inaczej ...może kiedyś spelnie to swoje marzenie.
    Bardzo dużo mam znajomych którzy właśnie tam jada ,sąsiedzi którzy byli anty zagranica we wtorek tam jada. Ja w tym roku zaliczyłam przypadkowo inny kraj jak wracaliśmy z Zakopanego , GPS zaprowadził nas do Słowacji, najkrotsza drogę wybrał do Rybnika do mojego chrzestnego przez ten kraj.Fajnie było bo góry słowackie tez zaliczyliśmy.A co roku do Wiednia do mojej siostry jezdzilismy ale przez covid nie dało rady.
    Udanych wakacji dziewczynki wam życzę 😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga to jak Kazimierz to i Magiczne ogrody dla corki.

Nspiszcie cos wiecej o tym bonie turystycznym. Czy musze go wykorzystac w całości w jednym miejscu czy tsk po trochu np.dzis jakis bilet wstepu, za 2 tyg.znow troche czy jak to jest. Bo i mi sie nalezy.

‹‹ 2593 2594 2595 2596 2597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ