Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie zrobiłam testu bo mąż nie zdążył kupić (za późno wyjechał na zakupy a że moja mama mieszka w małej pipidowie to wszystkie apteki w sobotę szybko zamykają). Dziś znowu plamienie... Mam nadzieję że tym razem się już coś rozkreci...
Mi też się marzy morze ale z dwójką nie ruszę w podróż przez całą Polskę więc poluje na góry tylko że jak znajdę jakiś fajny nocleg to oczywiście już zajęte na sierpieńmacie coś sprawdzonego na południu co możecie polecić?
Iza wydaje mi się że ten bon można spokojnie "dzielić", trzeba by na stronie rzadu czy zusu poczytać...4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
My mielismy jechac do Wloch ale z racji tego ze nie jestesmy zaszczepieni to dodatkowo dochodzily koszty testow, balismy sie ewentualnej kwarantanny, plus daleko bo my bardziej mieszkamy u gory Polski. Corka ma chorobe lokomocyjna wiec jak na pierwszy raz podroz 1400 km to by bylo za duzo. Pojedziemy za rok bo ta wyprawe mam w glowie od dawna i marza mi sie konkretne miejsca wiec za rok koniecznie 😁. Teraz w sierpniu jedziemy do Zakopanego . Bylam w roznych gorach ale nigdy w naszych polskich Wzielismy sobie dobry hotel, polecany, ze spa itp wiec mysle ze bedzie fajnie. Oby tylko nic nam planow nie pokrzyzowalo. Cenowo praktycznie to samo co Wlochy, okropnie drogo jest w Polsce jezeli faktycznie chce sie spedzic wakacje na troche wyzszym poziomie. Za granica zdecydowanie ceny na plus wypadaja, pogoda, jedzenie, atrakcje. Nie do porownania wrecz. No ale i swoj kraj trzeba obskoczyc i zobaczyc to co najpiekniejsze ☺️
Bon tez dopiero teraz bedziemy realizowac, caly na raz bo nie wiem czy potem znowu nie pozamykaja, szkoda zeby przepadl 😏 -
Iza bon możesz dzielić.
My mamy problem z bonem na małego, bo aktywować go możemy dopiero jak przyznają nam 500+ dla niego, a jeszcze tego nie zrobili mimo, że wniosek złożony był na samym początku czerwca... Teraz nie wiem czy dostaniemy te 500 zł. Na starszego mamy aktywowany, ale zawsze byłoby drugie 500 zł... Coś czuję, że nie zdążą nam tego zrobić do wyjazdu mimo, że pisaliśmy pismo z prośbą o wcześniejsze rozpatrzenie.
Oooo Chorwacja też nam się marzy, szczególnie mojemu mężowi, który lubi autem jeździć. Ja to chyba zrobiłam się za bardzo wygodnicka bo najchętniej to takie dystanse to samolotem i druga rzecz, jak mamy all in 😁 ale może kiedyś się wybierzemy, bo właśnie dużo ludzi jeździ i poleca ☺
Nasze polskie morze też kocham, ale żeby ta pogoda była pewna... A tak zawsze coś bierzemy z basenem czy małpim gajem, żeby w razie co było co robićWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2021, 12:57
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Miskowa ,my mieliśmy kwatere w willi Dziubek ,ul Ubocz . Pokoj z aneksem kuchennym ,sypialnie i łazienkę.. dla naszej trójki wystarczające. Wszystko ladne i zadbane ,babka bardzo sympatyczna. Niedaleko Krupówki, kąpielisko geotermalne na szymoszkowej,i na szlaki dosc blisko i Gubalówke. Z balkonu widok na Giewont. Zależy tez kto czego szuka. Bo my nie jeździmy na wakacje , zeby siedzieć w pokoju albo na basenie i pić drinki.. raczej cale dnie nas nie ma i zwiedzamy.
-
Tak autem jedziemy, samolotem byśmy sie nie zabrali z tymi tobołami😂
A mi az wstyd pisac nigdy w Zakopanem nie byłam i bardzo bym chciała pojechać w koncu, ale ciągle słyszę o korkach. No i dzieci musza podrosnac.
Mysza taak drogo w Polsce. My na początku rozgladalismy sie tylko w pl ale jak porównałam ceny to stwierdziłam, ze nie ma sensu. Szczególnie, ze młody lubi wode, jezdzimy nad jezioro to sie potrafi zabawić, a jemu to sie rzadko zdaża.
A wcześniej tylko do Włoch jeździliśmy w okolice Wenecji, także Mysza motywuje i polecam mega campingi. Popatrz sobie na Euro camp czy Vacansolei. Wspaniałe miejsce dla dzieci, duzo rozrywek i naprawdę można mega okazje wypatrzyc. Kiedyś byliśmy we wrzesniu za 1500zl na dwa tyg🤣 w takich domkach holenderskich. -
nick nieaktualnyNiedziela a ja "bylam" w banku, zalozylam profil zaufany, zlozylam wniosek o 300+, odwiedzilam ZUS i aktywowalam bon turystyczny 🙆♀️. Takie cos to ja lubie. Tylko teraz mysle jak wykorzystac ten bon.
A realnie bylam w kościele i u tej dziewczyny zdjac hybryde. -
O tak... Mi się marzy objazdowa wycieczka kulinarna po Włoszech tak żeby odwiedzić każdy region i pokosztowac specjałów. Ale to może za kilka lat 😁
Kinga my też nigdy nie siedzieliśmy w miejscu więc wystarczało spanie i żeby się wykąpać. Mając dwójkę malutkich dzieci muszę szukać czegoś innego. Priorytetem jest wyżywienie i plac zabaw, basen i wszelka woda mile widziane😁
Mother u mnie z Hanią były problemy bo zakład pracy "zapomniał" zgłosić Hanie do ubezpieczenia i przez to facet nie mógł rozpatrzyć mi wniosku. Mam nadzieję że jednak Wam się uda z tym bonem😊
Alunia podziwiam Was za tą chorwacje☺️ za się boję z moją dwójką nad nasze morze ruszyć 🤣 ale to po części też dlatego że całą trasę musiałby zrobić mąż. A gdzie jezdzicie nad jezioro?4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Kinga robiłaś test? Jak sytuacja?
Miśkowa a jak u Ciebie, rozkreciło się coś?
Hekate jak się czujesz?
Ja Wam powiem, że nam zapowiadają teraz tak beznadziejną pogodę na wyjazd, że ja mam nadzieję, że to jeszcze się zmieni. Ja nie muszę mieć słońca non stop, ale jak widzę codziennie opady deszczu przez tydzień to jestem przerażona, bo to nawet spacerować nie można. No zobaczymy, to jeszcze 1.5 tyg więc może się mylą 😬Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2021, 06:51
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyMother ja tez mam nadzieje ze bedziesz miec ladna pogode.
My to chyba nigdzie nie pojedziemy. Nie wiem co sie dzieje ale nie da sie ostatnio z mężem rozmawiac i chyba podejrzewam u siebie mega pms i stad ta sytuacja bo ciągle sie go czepiam a jeszcze wyjscia z domu, rozmowa z dziewczynami w podobnym wieku mnie dobijaja bo uświadamiają w jakim g... siedze. Wogole czuje sie upodlona przez tesciowa, normalnie taka sytuacja jak byla wczoraj to by mnie nie ruszyła ale wczoraj, no zeby byc takim bezczelnym. Dzis to bym najchetniej z lozka nie wstawala, nic mi sie nie chce. -
Kurde Mother dobra pogoda to podstawa z dziećmi... Oby była taka jaką sobie wymarzyliscie.
Iza mi to wygląda u Ciebie na epizod depresji 🤔 "czepianie" się też może z tego wynikać (wiem z doświadczenia). W moim odczuciu (czytając też Twoje wpisy od dłuższego czasu) powinnaś poszukać dla siebie pomocy - dobry terapeuta może dużo pomóc.
Mnie zalalo rano. Wszystko boli. Także raczej moje pco wróciło ✌️lekarka miała rację żeby po pierwszym od razu starać się o drugie.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Miskowa a mam pytanie jak to jest z tym programowaniem moja kawa to później jest w tej innej zakładce moja kawa. A z poziomu programu kawy można dalej robić jaka się chce. To zapisuję się w mojej kawie?
Bo jak z poziomu wybieram kawkę później jest czy zapisać parametry.
Miskowa współczuję zołzy.
Dziewczyny fajne wakacje planujecie my w sierpniu ruszamy 🌞
Kinga jak tam?Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
nick nieaktualnyMiskowa a gdzie takiego szukac, gdzie pytac, kogo pytac? Bo ja poprostu sie wstydze że potrzebuje pomocy. I tu tez jest kolejny problem- zostane wysmiana że z kims obcym rozmawiam o swoich problemach. I tego tez sie boje. Moje otoczenie jest bezlitosne 😢😢😢.
-
Nadzieja z tego co pamiętam to u nas pod przyciskiem cappuccino jest chyba programowana a na pozostalych ustawienia fabryczne ale musisz spojrzeć do instrukcji bo to mąż ustawial i nie pamiętam dokładnie (po przeprowadzce zresetowaly nam się ustawienia i już tego nie zrobiliśmy). Jak chcesz to podpytam wieczorem męża ☺️ a co do @ to cieszę się że w końcu przyszła... Przetrwam pierwsze kilka dni i będzie ok - przynajmniej ciśnienie ze mnie zejdzie 😁
Iza po pierwsze nie ma się czego wstydzić a po drugie nie musisz nic nikomu mówić. Ja kiedyś wspomniałam mamie to mnie wysmiala więc o drugiej nic nie wiedziała tylko mąż. Musisz poszukać poradni (zależy czy chcesz na nfz czy prywatnie) i się zgłosić. Serio nie musisz nikomu nic mówić. Mi terapia bardzo pomogła, potem jeszcze leki i stanelam na nogi. Czasem siedzi się w takim dole że ciężko z niego samemu wyjść. Mój mąż nawet raz był ze mną (terapeutka o to poprosiła) i sam był zaskoczony że takie spotkania są fajne i wiele potrafią zdziałać - przy pomocy babki wyjasnilismy sobie na luzie wiele rzeczy. Szukaj pomocy za nim będzie za późno. Nir wiem jak dziewczyny ale ja w Twoich wpisach od dawna widzę wołanie o pomoc.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Cześć Dziewczynki!
Pozdrowienia ze słonecznej Gdyni 😘
Jest dobrze, poza zmęczeniem nie mam właściwie żadnych objawów i zastanawiam się, czy to dobrze🤔, no może poza burza hormonów, denerwuję się z byle gówna🙄
Wakacje to fajna sprawa🙂
Staram się odpoczywać, czego i Wam życzę 🤗Miśkowa, Adele27, mother84 lubią tę wiadomość
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Dzięki Miskowa jak możesz to zapytaj zaczerpnę instrukcji też ale nie chem namieszać a pierwsze wrażenia super.
A wiecie co mnie spotkało na weekend... przyszła znajoma i pierwsze co o kupiłaś nowe... I zrobiłam jej kawkę ok ale jej komentarze że ludzie tak lekko pieniądze wydają i w ogóle głupoty ja z mężem pracujemy jak przedszkole zamknięte to też kombinuje co z mala nie jest łatwo to gdzieś urlop itd. Nie wyobrażam soebie siedzieć w domu bez grosza. A sam siedzi w domu gdzie mogłaby oddać dziecko do przedszkola ale jakie ono małe itd.
Miałam wcześniej takie ekspres na na kapsułki dolcegusto i jeszcze mam 3 kartoniki kapsułek nie napoczętych to chciałam jej dać ale ze ona nie chce używanego tego ekspresu...Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Iza nie masz czego się wstydzić. U mnie dwie babki z pracy chodzą, jedna mowi otwarcie ze bardzo jej to pomaga i dostaje leki na wyciszenie . Bylo tak xe siedzimy śmiejemy się a ona nagle glowa w dół i w placz .krępujące byly takie sytuacje bo myślałyśmy ze ktoras z nas coś źle powiedziala albo zrobila. Poszła do psychologa i całkowicie inna babka.Mowila ze tez sie wstydziła,ale jak zobaczyla w poczekalni młodych i starszych to uświadomiła sobie jak duzo osob ma problem.. Druga ma to samo , przez problemy w domu ...tylko wyładowuje emocje na nas,robi się purpurowa i sie trzesie a potem przeprasza. Tamta dala jej namiary na psychologa ale leków nie bierze bo uwaza ze nic jej nie jest , a dowiedziałyśmy xe ze kilka lat temu byla w zakładzie psychiatrycznym,po wyjściu przerwała leczenie i teraz ma nawrot,jak jej mówimy zeby kontynuowała leczenie to ona robi się purpura i ze uważamy ja za wariatkę, płacze i ze jest do niczego itp. Ciężko jest .
Bylam na becie ,zapomnialam ze jest do 9 pobranie, ale pojechałam w inne miejsce w ostatniej chwili. Zawsze płaciłam 35 zl za bhcg , a teraz 24zl beta total?to to samo?
Testow nie powtarzałam, brzuch mnie boli okresowo caly czas. A przeczytałam ze te wszystkie objawy mogłam mieć od duphastonu .
No nic najwyżej bedzie kolejne rozczarowanie. Nie nastawiam się pozytywnie -
Kinga2020 wrote:Hekate udanego odpoczynku 😘 Zazdraszczam 🙂
Ewi28 lubi tę wiadomość
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️