WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Tez czasami sobie wmawiam ze nie potrzebuje pomocy ale jak juz mąż mnie nie rozumie to z kim mam gadac? On ostatnio opie... matke, rowno sie z nia sklocil i przeszedl do porzadku dziennego. Ja tak nie potrafie tylko tak dusze to wszystko w sobie.

Wzielam sie za ogródek. Najchetniej wykopalabym to co wartosciowe i spryskala reszte randapem od chwastów, jeden gaj po pas 😲, tak mi zaroslo przez truskawki bo tuz przed bylo opielone. Wrocilam tak mokra od potu ze włosy wyciskalam bo kapalo. I zrobilam moze polowe 🤔 Ale cebulkami zonkili i narcyzow to chyba bede handlowac 😂.

Zuzia cos niedomaga. Nie ma biegunki a czesto chodzi do wc i ma stan podgoraczkowy, źle sie czuje. Nie wiem co jej jest. Ale moja tesciowa twierdzi ze to przez to że ja sie zaszczepilam i ode mnie covida złapała 🤦‍♀️.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2021, 16:20

• MagdaN Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2021, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję z całego serca ❤zdrówka życzę

p19uxzkrqdmj5jif.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2021, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga i jak beta?

• Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2021, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0,2

• nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga No co jest tak mi przykro 🤗. Jeden z testów co pokazywałeś to nawet nawet taki był to o co tu chodzi. Niemożliwe żeby była ciąża i znów taka beta.

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, przykro 😞ale sobie okropnie ta ciaze wmowilas. Nawet objawami... A te testy ? Ja bym leciala do lekarza bo faktycznie na nich bylo cos widac i ja bym sie dobrze przebadala bo pozytywne testy bez ciazy czasami zle wroza ...
    ale w koncu sie uda 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2021, 20:27

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate gratuluje bety!!!

Kinga no co Ty.. nie wierze😢

Ja odliczam dni do urlopu już wymiękam w pracy ale chociaż premie solidna dostanę, jakiej od wielu lat nie dostałam będzie nożna wydać na wakacje😁 my jedziemy do Ustronia Morskiego z siostra i dzieciakami na początku sierpnia

Hekate42 lubi tę wiadomość

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga przykro mi ... Ale coś chyba jest nie tak skoro ciągle wychodzą ci te testy ...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, koniecznie skonsultuj z ginekologiem!!!
    To do ch*** niepodobne😡

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2021, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga przykro mi 😦

• MagdaN Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2021, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga 😭

p19uxzkrqdmj5jif.png
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis do pracy przyniosłam ekskres z kapsułkami koleżance bo chciała ale ucieszona i super. Nawet przyniosła mi pół kg kawy w ziarenkach bo stwierdziła że głupio jej tak będzie a na kapsułki też się wykosztowałam. 😁 Także cieszę się że komuś przyda się.

A dziś o mało nie zaspałam do pracy ehhh tak przemęczona jestem ostatnio. Sezon zbiorów trwa u mnie na ogródku trochę owoców też i teraz to wszystko ogarnij. Zaprawiam to co lubimy. Ale po pracy jakiś obiad coś ogarnij do ogródka później to obrabiam że ostatnie 2 tyg. Godz. 22 ja jeszcze z robotą ale mam nadzieję że niedługo. Ale lubię jak spiżarnia się zapełnia a jak otworzą słoiczek i pochwała ze dobre. I musze córce poświęcic czas też. No taki sezon teraz.

Wiera już niebawem zabieg jak się czujesz?

Adelax pozazdrościć premii fajnie jest być docenionym.

Alunia u was tez jest system motywacji premia ze jest wyścig szurow i taka uprzejmość.

Kinga a ty jak się masz fizycznie i psychicznie? Twoje chęci bycia w ciąży po porażce musi być trudna. Ja ogolnie odpuściłam wszystko zajmuje się wszystkim tylko nie myśleniem o niej co ma być to będzie. Teraz dużo pracy mam a później urlop planuję na sierpień. Także nie wiem kiedy wakacje miną.

A jak u was dzionek...? Miłego życzę ☺️

Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    ASA, APA, AOA ujemne
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

n59yt5od1y3qj53b.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś 16dc musiałam policzyć specjalnie 😅 i patrzę rano w WC a tam ze śluzem jakieś nitki krwi 🤷 nie wiem o co kaman nigdy tak nie miałam ale tak myślę teraz może to po owulacji 🤷

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga przykro mi, to takie przykre i trudne :( mam nadzieję że wyjaśni się skąd te testy, bo coś czuję że jak to się dowiesz to może być przełom w staraniach.

Hekate gratuluję ❤️ niech wszystko się pięknie rozwija dalej :)

Adelax gratulacje premii, dobrze, że tyle pracy i wysiłku nie poszło na marne 💪

Adele mnie raz czy dwa się tak zdarzyło w okolicach owulacji, śluz z nitkami krwi, po ❤️ ;)

Nadzieja laparo jutro, właśnie siedzę na izbie przyjęć i czekam i czekam i czekam 🤪 Stracha mam, od weekendu już nie mogę zasnąć, śpię po 5-6h i niby mi się wydaje że się nie denerwuje a jednak stresik jest jak to będzie, co to wyjdzie. ;)
    U mnie też teraz akcja przetwory i ogródek, w niedzielę wieczorem (w dzień byliśmy na urodzinach u koleżanki synka z przedszkola) obrywałam ogórki i kisiłam bo przecież szkoda tak zostawić 🙃 A wczoraj od rana sprawy jeszcze miałam inne do załatwienia a potem do pracy. Po pracy wieczorem się pakowałam do szpitala, wzięłam większą torbę niż w zeszłym roku i ledwo się zmieściłam. 😆
    Super że ekspres się spisuje, oj będzie mi się teraz marzyć na szpitalnym wikcie taka kawka 😁 a i że są normalne osoby co doceniają gest, a nie tylko głupio komentują.

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiara to długo będziesz w szpitalu ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera, trzymam kciuki ✊✊✊za udane laparo.
    Ja ostatni na IP spędziłam ponad 4h🙄

Wiera lubi tę wiadomość

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj Wiera to też intensywnie tak bardzo bym chciała żeby U ciebie po laparo był przełom. Dobrze że się teraz zdecydowałaś j będziesz po!

A dziewczyny a jakie są wskazania do laparo ja miałam rok temu HSG i ok ale po laparo się same dobre rzeczy czyta to musie lekarz dać skierowanie?

Wiera lubi tę wiadomość

Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Acard
    ASA, APA, AOA ujemne
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

n59yt5od1y3qj53b.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele do czwartku, dziś przyjęcie i badania, jutro laparo a w czwartek do domu. 😊

Hekate dziś na IP poszło ekspresowo, tylko godzinka z małym hakiem. 😆 Teraz czekam już po przebieralni, pod gabinetem na obklejenie opaską i dalsze instrukcje, z tłumem kobit w tym samym celu 😏

Nadzieja też miałam hsg w zeszłym roku, potem kilka stymulacji i jedno IUI. Nie wiem czy są jakieś konkretne wytyczne, pewnie też zależy od lekarza, niektórzy odradzają z tego co tu czytałam na forum. Ech będzie co ma być 🤷🏼‍♀️

Dziękuję dziewczyny za wsparcie 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2021, 09:32

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj pojechaliśmy na działkę do znajomych , maz pomagał koledze kopać w ziemi wielki dół na basen. Rozglądali się za jakims stelażowym a jakiś dziadek dal ogłoszenie ze odda za darmo taki 6×4 basen zbrojony i całoroczny. Wypożyczyli ciężarówkę i ledwo się zmiescil. Do tego obuduja na około taras,ale będzie super. Dzieci bawiły się razem,
    a ja pomagałam koleżance pielić w ogrodku ,trochę to odwróciło mojej uwagi Od oczekiwania na wynik. Potem kawka i zalogowałam się zeby zobaczyć wynik, w gardle stanęła mi gula rozczarowania i o mało nie wybuchnęłam płaczem, ale się ogarnęłam zeby nie robić histerii przy wszystkich. Mialam się uchlac przy ognisku , ale oczywiście musialam samochodem wracać . W sumie tak jak wcześniej mowilam spodziewałam się takiego wyniku ,objawy po duphastonie się zgadzały, a dzien wcześniej wszystko minęło. Może też się trochę nakrecilam po tych testach.
    Jak to pisze leca mi zly..jestem na urlopie...w głowie juz byl plan nie wrócić do pracy po wolnym .
    Dzis mial być okres , po tym dupku teraz będę miała opóźniony lekko chyba . Może miało tak być, może ktoś tam na górze uznał ze jeszcze nie zasługuje na bycie mama? Czuje się taka nijaka,do d...y

• MagdaN Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2021, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia nie możesz tak myśleć, wszystko co źle przeminie i w końcu pojawi się słońce! Trzeba w to wierzyć, ja wierzę... Myślami jestem z Tobą

p19uxzkrqdmj5jif.png
‹‹ 2595 2596 2597 2598 2599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ