X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Tez czasami sobie wmawiam ze nie potrzebuje pomocy ale jak juz mąż mnie nie rozumie to z kim mam gadac? On ostatnio opie... matke, rowno sie z nia sklocil i przeszedl do porzadku dziennego. Ja tak nie potrafie tylko tak dusze to wszystko w sobie.

Wzielam sie za ogródek. Najchetniej wykopalabym to co wartosciowe i spryskala reszte randapem od chwastów, jeden gaj po pas 😲, tak mi zaroslo przez truskawki bo tuz przed bylo opielone. Wrocilam tak mokra od potu ze włosy wyciskalam bo kapalo. I zrobilam moze polowe 🤔 Ale cebulkami zonkili i narcyzow to chyba bede handlowac 😂.

Zuzia cos niedomaga. Nie ma biegunki a czesto chodzi do wc i ma stan podgoraczkowy, źle sie czuje. Nie wiem co jej jest. Ale moja tesciowa twierdzi ze to przez to że ja sie zaszczepilam i ode mnie covida złapała 🤦‍♀️.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2021, 16:20

• MagdaN Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2021, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję z całego serca ❤zdrówka życzę

p19uxzkrqdmj5jif.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2021, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga i jak beta?

• Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2021, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0,2

• nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga No co jest tak mi przykro 🤗. Jeden z testów co pokazywałeś to nawet nawet taki był to o co tu chodzi. Niemożliwe żeby była ciąża i znów taka beta.

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, przykro 😞ale sobie okropnie ta ciaze wmowilas. Nawet objawami... A te testy ? Ja bym leciala do lekarza bo faktycznie na nich bylo cos widac i ja bym sie dobrze przebadala bo pozytywne testy bez ciazy czasami zle wroza ...
    ale w koncu sie uda 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2021, 20:27

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate gratuluje bety!!!

Kinga no co Ty.. nie wierze😢

Ja odliczam dni do urlopu już wymiękam w pracy ale chociaż premie solidna dostanę, jakiej od wielu lat nie dostałam będzie nożna wydać na wakacje😁 my jedziemy do Ustronia Morskiego z siostra i dzieciakami na początku sierpnia

Hekate42 lubi tę wiadomość

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga przykro mi ... Ale coś chyba jest nie tak skoro ciągle wychodzą ci te testy ...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, koniecznie skonsultuj z ginekologiem!!!
    To do ch*** niepodobne😡

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2021, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga przykro mi 😦

• MagdaN Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2021, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga 😭

p19uxzkrqdmj5jif.png
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis do pracy przyniosłam ekskres z kapsułkami koleżance bo chciała ale ucieszona i super. Nawet przyniosła mi pół kg kawy w ziarenkach bo stwierdziła że głupio jej tak będzie a na kapsułki też się wykosztowałam. 😁 Także cieszę się że komuś przyda się.

A dziś o mało nie zaspałam do pracy ehhh tak przemęczona jestem ostatnio. Sezon zbiorów trwa u mnie na ogródku trochę owoców też i teraz to wszystko ogarnij. Zaprawiam to co lubimy. Ale po pracy jakiś obiad coś ogarnij do ogródka później to obrabiam że ostatnie 2 tyg. Godz. 22 ja jeszcze z robotą ale mam nadzieję że niedługo. Ale lubię jak spiżarnia się zapełnia a jak otworzą słoiczek i pochwała ze dobre. I musze córce poświęcic czas też. No taki sezon teraz.

Wiera już niebawem zabieg jak się czujesz?

Adelax pozazdrościć premii fajnie jest być docenionym.

Alunia u was tez jest system motywacji premia ze jest wyścig szurow i taka uprzejmość.

Kinga a ty jak się masz fizycznie i psychicznie? Twoje chęci bycia w ciąży po porażce musi być trudna. Ja ogolnie odpuściłam wszystko zajmuje się wszystkim tylko nie myśleniem o niej co ma być to będzie. Teraz dużo pracy mam a później urlop planuję na sierpień. Także nie wiem kiedy wakacje miną.

A jak u was dzionek...? Miłego życzę ☺️

Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    ASA, APA, AOA ujemne
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

n59yt5od1y3qj53b.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś 16dc musiałam policzyć specjalnie 😅 i patrzę rano w WC a tam ze śluzem jakieś nitki krwi 🤷 nie wiem o co kaman nigdy tak nie miałam ale tak myślę teraz może to po owulacji 🤷

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga przykro mi, to takie przykre i trudne :( mam nadzieję że wyjaśni się skąd te testy, bo coś czuję że jak to się dowiesz to może być przełom w staraniach.

Hekate gratuluję ❤️ niech wszystko się pięknie rozwija dalej :)

Adelax gratulacje premii, dobrze, że tyle pracy i wysiłku nie poszło na marne 💪

Adele mnie raz czy dwa się tak zdarzyło w okolicach owulacji, śluz z nitkami krwi, po ❤️ ;)

Nadzieja laparo jutro, właśnie siedzę na izbie przyjęć i czekam i czekam i czekam 🤪 Stracha mam, od weekendu już nie mogę zasnąć, śpię po 5-6h i niby mi się wydaje że się nie denerwuje a jednak stresik jest jak to będzie, co to wyjdzie. ;)
    U mnie też teraz akcja przetwory i ogródek, w niedzielę wieczorem (w dzień byliśmy na urodzinach u koleżanki synka z przedszkola) obrywałam ogórki i kisiłam bo przecież szkoda tak zostawić 🙃 A wczoraj od rana sprawy jeszcze miałam inne do załatwienia a potem do pracy. Po pracy wieczorem się pakowałam do szpitala, wzięłam większą torbę niż w zeszłym roku i ledwo się zmieściłam. 😆
    Super że ekspres się spisuje, oj będzie mi się teraz marzyć na szpitalnym wikcie taka kawka 😁 a i że są normalne osoby co doceniają gest, a nie tylko głupio komentują.

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiara to długo będziesz w szpitalu ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera, trzymam kciuki ✊✊✊za udane laparo.
    Ja ostatni na IP spędziłam ponad 4h🙄

Wiera lubi tę wiadomość

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj Wiera to też intensywnie tak bardzo bym chciała żeby U ciebie po laparo był przełom. Dobrze że się teraz zdecydowałaś j będziesz po!

A dziewczyny a jakie są wskazania do laparo ja miałam rok temu HSG i ok ale po laparo się same dobre rzeczy czyta to musie lekarz dać skierowanie?

Wiera lubi tę wiadomość

Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Acard
    ASA, APA, AOA ujemne
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

n59yt5od1y3qj53b.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele do czwartku, dziś przyjęcie i badania, jutro laparo a w czwartek do domu. 😊

Hekate dziś na IP poszło ekspresowo, tylko godzinka z małym hakiem. 😆 Teraz czekam już po przebieralni, pod gabinetem na obklejenie opaską i dalsze instrukcje, z tłumem kobit w tym samym celu 😏

Nadzieja też miałam hsg w zeszłym roku, potem kilka stymulacji i jedno IUI. Nie wiem czy są jakieś konkretne wytyczne, pewnie też zależy od lekarza, niektórzy odradzają z tego co tu czytałam na forum. Ech będzie co ma być 🤷🏼‍♀️

Dziękuję dziewczyny za wsparcie 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2021, 09:32

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj pojechaliśmy na działkę do znajomych , maz pomagał koledze kopać w ziemi wielki dół na basen. Rozglądali się za jakims stelażowym a jakiś dziadek dal ogłoszenie ze odda za darmo taki 6×4 basen zbrojony i całoroczny. Wypożyczyli ciężarówkę i ledwo się zmiescil. Do tego obuduja na około taras,ale będzie super. Dzieci bawiły się razem,
    a ja pomagałam koleżance pielić w ogrodku ,trochę to odwróciło mojej uwagi Od oczekiwania na wynik. Potem kawka i zalogowałam się zeby zobaczyć wynik, w gardle stanęła mi gula rozczarowania i o mało nie wybuchnęłam płaczem, ale się ogarnęłam zeby nie robić histerii przy wszystkich. Mialam się uchlac przy ognisku , ale oczywiście musialam samochodem wracać . W sumie tak jak wcześniej mowilam spodziewałam się takiego wyniku ,objawy po duphastonie się zgadzały, a dzien wcześniej wszystko minęło. Może też się trochę nakrecilam po tych testach.
    Jak to pisze leca mi zly..jestem na urlopie...w głowie juz byl plan nie wrócić do pracy po wolnym .
    Dzis mial być okres , po tym dupku teraz będę miała opóźniony lekko chyba . Może miało tak być, może ktoś tam na górze uznał ze jeszcze nie zasługuje na bycie mama? Czuje się taka nijaka,do d...y

• MagdaN Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2021, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia nie możesz tak myśleć, wszystko co źle przeminie i w końcu pojawi się słońce! Trzeba w to wierzyć, ja wierzę... Myślami jestem z Tobą

p19uxzkrqdmj5jif.png
‹‹ 2595 2596 2597 2598 2599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ