Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Piszczak wrote:Iza nasza pediatra antybiotyk daje już z konieczności. Ostatnio i Natalce i młodemu przepisuje na katar krople protargolowe i naprawdę działają. Może tego spróbuj.
Nasza niestety lubuje sie w antybiotykach 😦. Dla niej gorszym zlem są inhalacje sterydowe niż antybiotyk.
Poczytam o tych kroplach bo pierwsze slysze. Dzieki. -
Ja nie mam żadnego 🙈no to już wiem dlaczego tylko jedno dziecko 🤣
Tak starsze pokolenia to 'oj tacy ładni i młodzi, i jak to nie mogą..? ' jakby ta 'piękność' coś dawała..
Gusia, u mnie chyba owu się zaczyna, bo coś śluz zaczął sie pojawiać. Ale nie jestem do końca pewna..
Olga, nadal i w mlodych pokoleniach pokutuje takie przekonanie.. -
Kropka6 wrote:Ja nie mam żadnego 🙈no to już wiem dlaczego tylko jedno dziecko 🤣
Tak starsze pokolenia to 'oj tacy ładni i młodzi, i jak to nie mogą..? ' jakby ta 'piękność' coś dawała..
Gusia, u mnie chyba owu się zaczyna, bo coś śluz zaczął sie pojawiać. Ale nie jestem do końca pewna..
Olga, nadal i w mlodych pokoleniach pokutuje takie przekonanie..
Ja zauważyłam ze ludzie dziela się na dwie grupy, na tych co nigdy nie czytali nic na temat poczęcia wiedza tylko ze trzeba uprawiać seks i dla nich to jest proste cyk i jest a jak nie ma to „trzeba się wyluzować”
I na druga grupę która przeczytała wszystko zna swoje ciało wie kiedy mogło dojść do poczęcia i nie wygłasza pustych wywodów na temat tego ze ktoś nie może zajść w ciąże bo wie jak bardzo skomplikowany jest to proces.
Mój syn od ponad tygodnia ma gluta i gorączkę po 40 stopni. Byłam u trzech lekarzy każdy powiedział to samo, wirus. Sprawdzali krew robili wymaz zadna infekcja się nie wykluwa. U nas na szczęście nie dają antybiotyków bez sprawdzenia. Pamietam jak byłam mała to co chwile antybiotyk brałam a to nie pomagało i było coraz gorzej. Nigdy nie zrozumiem takiego bezpodstawnego podawania antybiotyku, bo wiem po swoim przykładzie ze to bardzo złe wpływa na organizm.
Dużo zdrówka dla maluchów i dla Was 😊
Imbirowa lubi tę wiadomość
-
mamaleonka wrote:Ja zauważyłam ze ludzie dziela się na dwie grupy, na tych co nigdy nie czytali nic na temat poczęcia wiedza tylko ze trzeba uprawiać seks i dla nich to jest proste cyk i jest a jak nie ma to „trzeba się wyluzować”
I na druga grupę która przeczytała wszystko zna swoje ciało wie kiedy mogło dojść do poczęcia i nie wygłasza pustych wywodów na temat tego ze ktoś nie może zajść w ciąże bo wie jak bardzo skomplikowany jest to proces.
Mój syn od ponad tygodnia ma gluta i gorączkę po 40 stopni. Byłam u trzech lekarzy każdy powiedział to samo, wirus. Sprawdzali krew robili wymaz zadna infekcja się nie wykluwa. U nas na szczęście nie dają antybiotyków bez sprawdzenia. Pamietam jak byłam mała to co chwile antybiotyk brałam a to nie pomagało i było coraz gorzej. Nigdy nie zrozumiem takiego bezpodstawnego podawania antybiotyku, bo wiem po swoim przykładzie ze to bardzo złe wpływa na organizm.
Dużo zdrówka dla maluchów i dla Was 😊
Większość kobiet nawet nie zna swojego cyklu miesięcznego. Nie wie kiedy zaczyna się ich cykl, ile trwa a jak są w ciąży to mówią, ze to 2 tydzień myśląc, ze liczy się od zapłodnienia 🙈 wierzą, ze karmiąc nie zajdą bo nie ma miesiączki 🙈 No i wiele takich można by wymienić.
U Nas na szczęście choroby przechodzi synek łatwo, często coś łapie bo ma 4 kuzynów za płotem i wymieniają się regularnie wirusami. Ale odpukać na spokojnie.2017.05 - rozpoczęcie starań
2019.05 - HSG ✅
2019.06 - 👼🏻
2019.10 - IUI ✅
2020.06 - 👶🏼
2021.11 - 2022.01 - 3 IUI ❌
2022.04 - HSG ✅
2022.05 - 4 IUI ❌
2022.06 - ❓
👩🏻
📍 PCOS - brak owulacji, AMH 6 - Aromek + Menopur + Eutrig/Gonapeptyl daily 💉💊
📍 Hashimoto, niedoczynność - Letrox 125 💊
📍 PAI- 1 homo - Acard 150 💊 Heparyna ⏸💉
📍 Anemia
👨🏼
📍 Hormony ✅
📍 Morfologia 2-3% , leukocytospermia, złe upłynnienie - Clo 💊 TenFertilOn 💊 -
nick nieaktualnyA propo wiary i kościoła : Ostatnio dwie moje znajome z pracy do mnie : a chodzisz do kościoła ? Modlisz się ? Jak nie to powinnas - laski w przedziale 35-45 lat..nie chce urazić nikogo, ale co do tego wszystkiego ma wiara?! Skoro lekarze nie wiedzą jak pomoc .... Tylko co chwilę nowe badania bo a może to a może tamto :p
Szereg badań za mną i mężem , jedna córka i stała się o tak po prostu ,ale drugie już nie chce z nami być :p
A tym podziałem ludzi na dwie grupy zgadzam się całkowicie .
Czasem sobie myślę , że po prostu wyczerpałam limit szczescia , stąd mam żyć jak jest :p -
No moj mąż jest aktywny bardzo jeśli chodzi o wiarę. Uczęszcza, modli się. No jakoś to nie pomogło ani wtedy ani teraz. 🤷🏻♀️ Jedynie daje mu to jakieś ukojenie na pewno. Ale dziecka na nikogo to nie sprowadzi, nie naprawi magicznie mojego ciała ani męża. Tylko medycyna jest Nam sprzymierzeńcem. A ze wszystko jest bardzo drogie, a odpowiedzi nikt Nam nie da czemu udało się wtedy dwa razy a teraz w ogóle to każdy powie, ze się nie modlisz 😂2017.05 - rozpoczęcie starań
2019.05 - HSG ✅
2019.06 - 👼🏻
2019.10 - IUI ✅
2020.06 - 👶🏼
2022.04 - HSG ✅
2022.05 - 4 IUI ❌
2022.06 - ❓
👩🏻
📍 Anemia
👨🏼
📍 Hormony ✅
Ja wierze w Boga nie wierze w kościół, ale wiem ze on nie ma z tym nic wspólnego czy będziemy w ciąży czy nie. Tu jednak cała robotę odwalają lekarze. I to im powinno się dziękować. Zawsze mnie irytuje ze jak cos się uda to ludzie mówią „ dzięki Bogu” a jak cos się nie uda to wtedy wina lekarza.. 🤯
-
Ja zawsze na takie teksty odpowiadam módl się jakby wszystko zależało od Boga i działaj jak u wszystko zależało od Ciebie. Głupie jest dla mnie myślenie żeby się nie leczyć gdy jest się chorym i zdać na Boży los. Ale tez rozumiem potrzebę modlitwy u ludzi i nie neguje. To często pozwala się chocby uspokoić, poukładać myśli. No ale takiej naiwności ludowej to nie rozumiem, jestem raczej team medycyna niż ziółka i jakieś takie gadanie choć czasem pokrzywe wypije czy inne rumianki, ale bardziej jako dodatek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2022, 11:56
mamaleonka, Imbirowa lubią tę wiadomość
-
Imbirowa wrote:No moj mąż jest aktywny bardzo jeśli chodzi o wiarę. Uczęszcza, modli się. No jakoś to nie pomogło ani wtedy ani teraz. 🤷🏻♀️ Jedynie daje mu to jakieś ukojenie na pewno. Ale dziecka na nikogo to nie sprowadzi, nie naprawi magicznie mojego ciała ani męża. Tylko medycyna jest Nam sprzymierzeńcem. A ze wszystko jest bardzo drogie, a odpowiedzi nikt Nam nie da czemu udało się wtedy dwa razy a teraz w ogóle to każdy powie, ze się nie modlisz 😂
Starania o synka
Start 2016
07.2021 - 👶🏻
Starania o drugie dziecko
Start 06.2022 -
No ludzie nie kumają czegoś takiego , ze te wszystkie leki pozostawiają jakieś echo w Naszym organizmie. Przy pcos tylko ciagla stymulacja daje najlepsze efekty bo wiadomo, ze pęcherzyków jest masa i ciężko trafić na ten jakościowo dobry. Podobnie przy niskim AMH. Nie wiadomo kiedy tak zwane golden egg zostanie wypuszczone i uda się zajść w ciąże. I jak zajdziesz naturalnie po ivf to powiedzą, ze odpuściłaś i się udało 😂🙈2017.05 - rozpoczęcie starań
2019.05 - HSG ✅
2019.06 - 👼🏻
2019.10 - IUI ✅
2020.06 - 👶🏼
2022.04 - HSG ✅
2022.05 - 4 IUI ❌
2022.06 - ❓
👩🏻
📍 Anemia
👨🏼
📍 Hormony ✅
Imbirowa wrote:No ludzie nie kumają czegoś takiego , ze te wszystkie leki pozostawiają jakieś echo w Naszym organizmie. Przy pcos tylko ciagla stymulacja daje najlepsze efekty bo wiadomo, ze pęcherzyków jest masa i ciężko trafić na ten jakościowo dobry. Podobnie przy niskim AMH. Nie wiadomo kiedy tak zwane golden egg zostanie wypuszczone i uda się zajść w ciąże. I jak zajdziesz naturalnie po ivf to powiedzą, ze odpuściłaś i się udało 😂🙈
Starania o synka
Start 2016
07.2021 - 👶🏻
Start 06.2022 -
Ile naklikałyście 🙈
Tak z tym że to dar Boga, albo kara, to dla mnie trochę nie do pomyślenia, bo dlaczego niby małe dzieci chorują,.. ? Za co niby ta kara boska u nich.. 🤷♀️
Osobiscie znam kobiety w moim przedziale wiekowym, które zawsze są zaskoczone jak dostają miesiączkę. Ale że jak to? To dziś i tak co miesiąc. Zero kontroli. Bo one nie wiedzą jak to wyliczyć. Czy mają jakies objawy przepowiadające. I nie chodzi że mają nieregularne. Tylko po prostu nie potrafią wyliczyć. Bo czy to sie od pierwszego czy ostatniego dnia liczy..Imbirowa, mamaleonka lubią tę wiadomość
-
W ogóle ja jestem dziwnym typem człowieka. Bo jestem realistką, która wierzy w medycynę, fizjologię. Ale za razem czasem jestem taka a może jakoś to będzie, szczęście dopisze (nie wiem niby skąd) i ogólnie tak optymistycznie podchodzę do wielu spraw. I dzięki temu pozwala mi to nie zwariować we wszystkim.
-
No niestety edukacja na pewne tematy jest w naszym kraju zerowa. Nie wiem czemu na biologii albo na wdż sie nie uczy o rzeczach waznych. Ale wszystkie dobrze wiemy, ze to temat rzeka. I potem mamy takie społeczenstwo, ze połowa kobiet nie wie, kiedy dostanie okres albo, jak to było w moich rodzinnych stronach, że szesnastolatka w ciazy powie, ze sie tylko bawiła z chłopakiem i nie wie skąd ma dziecko. To jest przykre
-
Kropka6 wrote:W ogóle ja jestem dziwnym typem człowieka. Bo jestem realistką, która wierzy w medycynę, fizjologię. Ale za razem czasem jestem taka a może jakoś to będzie, szczęście dopisze (nie wiem niby skąd) i ogólnie tak optymistycznie podchodzę do wielu spraw. I dzięki temu pozwala mi to nie zwariować we wszystkim.Starania o synka
Start 2016
07.2021 - 👶🏻
Start 06.2022 -
Cześć dziewczyny.
Mam pytanie odnośnie starania się o drugiego malucha.
Od 19 dc biorę duphaston 10 mg 1x1 teoretycznie przez 10 dni - do 13.06. Przewidywana misiaczka na 17.06.
Zastanawiam się czy odstawić duphadton i poczekać na ewentualny brak okresu i zrobić betę czy tego 13.06 już wykonać badania z krwi ?
Lekarz niestety jest na urlopie a nie pamiętam co powiedział. Pomóżcie -
Aaaag wrote:Cześć dziewczyny.
Mam pytanie odnośnie starania się o drugiego malucha.
Od 19 dc biorę duphaston 10 mg 1x1 teoretycznie przez 10 dni - do 13.06. Przewidywana misiaczka na 17.06.
Zastanawiam się czy odstawić duphadton i poczekać na ewentualny brak okresu i zrobić betę czy tego 13.06 już wykonać badania z krwi ?
Lekarz niestety jest na urlopie a nie pamiętam co powiedział. PomóżcieStarania o synka
Start 2016
07.2021 - 👶🏻
Start 06.2022