X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2022, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, Iza ale Cię to choróbsko trzyma! Też dzisiaj dwa razy w nocy koszulkę przebierałam, pociłam się i marzłam równocześnie 🤷 trzymam kciuki żebyś do jutra wydobrzała ✊

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2022, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdrówka.

Ja dzisiaj małego posłałam do żłobka. Oczywiście teściowa mi płakała, żebym go w domu zostawiła. Ze tyle zachorowań jest. A ja już psychicznie nie wytrztmuje
    On przez te zęby jest taki marudny. A ona dodatkowo cały czas nosi go na rękach i nic do niej nie dociera.
    W przyszłym tygodniu znowu nie pójdzie, bo będę mu kropić te oczy do okulisty.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2022, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniazpolski wrote:
    Hej!
    22.12 Beta hcg 21
    Dzisiaj 27.12 Beta 87
    Ostatnia owulacja 9.12 miesiączka ostatni 23.11

Wizyta u gin dopiero 11.01

Czy ktoś z Was miał tak niski wynik i się udało ??
    Bardzo się martwię

Jeżeli będziesz powtarzać betę to warto też zbadać progesteron.
    Niestety z własnego doświadczenia wiem, że tak niska beta nie wróży nic dobrego. Ale trzymam kciuki

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2022, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiril wrote:
    Jejku, Iza ale Cię to choróbsko trzyma! Też dzisiaj dwa razy w nocy koszulkę przebierałam, pociłam się i marzłam równocześnie 🤷 trzymam kciuki żebyś do jutra wydobrzała ✊

Tiril nie jest tak źle. Chodzę, robię, nie mam gorączki ani uporczywego kaszlu tylko "wieczny" katar, od początku grudnia jest i już niby było ok a teraz znów się rozkręcił, jak mi się nazbiera to 1 chusteczka jest mało.
    U nas wizyta duszpasterską to dosłownie 5 min. Więcej czasu poświęcam na przygotowanie stołu i ogarnięcie zabawek niż jest ksiądz.

Postanowiłam że od dzisiaj wracamy do spacerów, ponad 1,5 tyg nie byliśmy przez to chorowanie i gorączkę. I wiecie że teściowa nie pozwalała nam wyjść? Bo dzieci kaszlą i im zaszkodzę. A ja krotko- nic im nie będzie, trzeba wychodzić rozsądnie i na początek po przerwie na krótko, poza tym jak będą mi kasłać do czerwca to mam przez najbliższe pół roku nie wychodzić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2022, 17:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2022, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym musiała trochę z małym zacząć wychodzić. Bo tylko do auta i z auta.
    U nas dzieci tak przez święta popadały, że w przedszkolu na dwie grupy jest ich tylko 8, a w żłobku na 115 dzieci 38.

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2022, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też już chce z moją gwiazdą wyjść na dwór, żeby nie zapomniała co to jest 🙈 ale do żłobka na razie przez styczeń nie pójdzie.
    We wtorek byliśmy na kontroli i uszy, pluca i oskrzela czyste (ci odpukać).

A u mnie była aferka w wigilię u teściów. Aż prawie płakałam.. już sił nie mam do tej kobiety.. dziś rano też mnie wkurzyła. Jak kiedyś oszaleję, to przez nią.
    Tiril to przechwaliłaś zdrowie swoje 😉 ciekawa jestem kiedy w końcu zaskoczy u nas 🙈

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2022, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka u mojej mamy po wigilii też byla afera, mój to chciał dzwonić po taksówkę i wracać do domu. Stanęło na tym, że więcej już tam nie pojedzie. Ale tak to jest jak piją alkohol, a nie umieją.
    Zapomniałam wziąć w zeszłym tygodniu jednej tabletki anty🤦‍♀️no i teraz będę żyła w strachu. A od tego momentu codziennie bolą mnie jajniki. Normalnie chyba bym się załamała gdyby się okazało, że coś z tego będzie. Wcześniej tyle starań, a tu przez taki błąd jakby pyknelo to masakra...

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2022, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszczak, o matko to był by traf 🙈 3 dzieci i to w takim małym odstępie czasu.. i z teściową na głowie..

U mnie w drugi dzień świąt przyszła @ w 25 dniu. Ale wiedziałam że tak będzie. Bo już czułam po objawach śluzu. I mam nadzieję, że to ostatni w tym roku okres i w nowym roku juz nie będzie, bo bedzie bobasek 🤣

Ah czyli u Wszystkich z nas wigilie z przygodami 🙈

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2022, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszczak oj by było. A robisz przerwę na krwawienie czy bierzesz ciągle?

U mnie Wigilia w miarę ok. Dość wcześnie się zaczęła ( ja nie miałam siły a teściowa ponaglała) i dość szybko się skończyła, i dobrze . Święta bez gości, codziennie gramy z Zuzia w nową grę, Ola się nudzi bo kiepskie klocki jej wybrałam.

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2022, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Iza jak tam odpieluchowywanie Oli?

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2022, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka6 wrote:
    A Iza jak tam odpieluchowywanie Oli?

🤦😭☹️ Za każdym razem jak kupuje pieluch to mnie aż skręca bo ceny ciągle w górę.
    Odsmoczkowanie- kolejna lipa, dziewczyna najchętniej cały dzień w zębach by go miała mimo że co chwila go ścinamy i jest coraz krótszy. Już było ładnie w nocy a teraz znów się budzi i woła smoczka.
    Jedzenie -kolejny problem. Anorektyczka rośnie a mi ręce opadają co szykować.
    Jedno na plus- daje spiąć włosy spinkami a jak ma dobry dzień to i gumeczka w kucyk złapie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2022, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robię przerwę na krwawienie.
    Mały dzisiaj nie poszedł do żłobka bo od 5 przez godzinę wymiotował. Teraz zjadł sucha bulke i narazie jest spokój. Kiedy to się skończy? Zawsze cos

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2022, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszczak wrote:
    Robię przerwę na krwawienie.
    Mały dzisiaj nie poszedł do żłobka bo od 5 przez godzinę wymiotował. Teraz zjadł sucha bulke i narazie jest spokój. Kiedy to się skończy? Zawsze cos

Tak chyba "zdrowiej" dla kobiety. A w którym dniu nie wzięłaś? Najgorzej chyba do 7 dnia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2022, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Został mi jeszcze tydzień brania, więc gdzies tak w połowie nie wzielam. 13 albo 14 dzień.

Temu mojemu znowu się ulało. A zjadł tylko banana. Już nie wiem co mam z nim robić. Od jutra znowu kropie mu oczy przed wizytą u okulisty, to będzie masakra jakaś. Chyba cały dzień będzie w łóżeczku, albo krzesełku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2022, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszczak wrote:
    Został mi jeszcze tydzień brania, więc gdzies tak w połowie nie wzielam. 13 albo 14 dzień.

Temu mojemu znowu się ulało. A zjadł tylko banana. Już nie wiem co mam z nim robić. Od jutra znowu kropie mu oczy przed wizytą u okulisty, to będzie masakra jakaś. Chyba cały dzień będzie w łóżeczku, albo krzesełku.

A czytałaś co piszą internety?

Masz się z tymi wymiotami.
    Ja już na uszach staje żeby Ola cokolwiek więcej zjadła, już waga jej spadła, niewiele je a ciągle jest w ruchu, rozpiera ją energia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2022, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i kolejna 18tka pyknela. 😉

Dziewczyny szampanskiej zabawy i wszystkiego co Najlepsze w nadchodzącym Nowym Roku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2022, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszczak wrote:
    No i kolejna 18tka pyknela. 😉

Dziewczyny szampanskiej zabawy i wszystkiego co Najlepsze w nadchodzącym Nowym Roku.

Piszczak masz dziś urodziny?

Ja również życzę szczęśliwego Nowego Roku.

Mnie dziś nerwy biorą bo teściowa zamówiła torta a ją zadowolić jeśli chodzi o torta to impossible, nie raz swoje 3 gr chciała dorzucić jak robiłam. Jak taka mądra to czemu sama nie stanęła i nie zrobiła?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2022, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam. Zrobiłam sobie wczoraj takiego malutkiego torta. Nikt do nas nie Przyjeżdża. Sami siedzimy. Ale muszę kawałeczek zostawić, bo brat powiedział, że wpadnie w poniedziałek 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2022, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszczak wrote:
    Mam. Zrobiłam sobie wczoraj takiego malutkiego torta. Nikt do nas nie Przyjeżdża. Sami siedzimy. Ale muszę kawałeczek zostawić, bo brat powiedział, że wpadnie w poniedziałek 😉

Sto lat!!! 🎉🎂💐🥂

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2022, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też siedzimy sami. Zuzia idzie do babci na tańce a Ola pewnie padnie.

‹‹ 2755 2756 2757 2758 2759 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ