X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Antonina33 Koleżanka

Wysłany: 21 grudnia 2024, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza37 wrote:
    No to nic, trzeba czekać do poniedziałku.
    Twoja teściowa pewnie jest w takim stanie że ani w domu nic nie zrobi ani dziecka ci nie przypilnuje? Też ciężka sprawa bo jak to mówią - kolejne dziecko na głowie. Teść jak alkoholik to też przy nim roboty.

Mnie dziś ból równo zajeżdża, teraz kombo- brzuch i głowa ale powoli sprzątam. Tylko teściowa gotuje flaki a mi aż niedobrze od tego zapachu 🤢

No niestety

Ból głowy u mnie od 2 tygodni jakoś co wieczór
    Dziś zobaczyłam że na bieliźnie mam taki śluz suchy chyba nie potrsfie tego wyjaśnić i badań szyjkę zamknięta twarda chyba bo nie potrafię rozróżnić tego

• Iza37 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2024, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ffajnalaura wrote:
    Dziewczyny pomóżcie , moje cykle wypadają gdzieś tak 31-34 . Ostatni okres 17 listopada powinnam mieć go gdzieś 18-19 grudnia dziś mamy 21 , test zrobiony wczoraj negatywny robiony koło 17 nawet po , mam ból prawego jajnika , i często oddaję mocz . Jak myślicie co mam zrobić . Zrobić badania z krwi w poniedziałek czy odpuścić .

Zaznaczam że nigdy w ciąży nie byłam i nie wiem co mam w takim przypadku zrobić

Zrób test rano, z porannego moczu. Zobaczymy co wyjdzie.

• Iza37 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2024, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ffajnalaura, Antonina jak tam u was? Ja trzymam kciuki za 2 kreseczki u każdej.

• Antonina33 Koleżanka

Wysłany: 22 grudnia 2024, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza37 wrote:
    Ffajnalaura, Antonina jak tam u was? Ja trzymam kciuki za 2 kreseczki u każdej.
    Właśnie wracam z rosmana z testami zobaczymy jutro rano
    Mam nadzieję że będą 2 kreseczki

• Antonina33 Koleżanka

Wysłany: 22 grudnia 2024, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś sensu robić już nie ma raczej

• Iza37 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2024, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina33 wrote:
    Dziś sensu robić już nie ma raczej

Też bym zrobiła jutro. Kciuki 🤞

• Iza37 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2024, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś piekę ciasta (spody) i mam czarne myśli. I zastanawiam się czy nie zrobić tego badania teraz prywatnie, drogie- 1,2 tys. zł. Bo na NFZ dopiero 28 stycznia. I tak się bije z myślami. Lekarz nie powiedział co to może być, jedynie żeby zrobić jak najszybciej, nie czekać nawet do lutego.

• Antonina33 Koleżanka

Wysłany: 22 grudnia 2024, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza37 wrote:
    Też bym zrobiła jutro. Kciuki 🤞
    Dziś się coś dziwnego zadziało albo no moje schizy już pociągnelo mnie dziś w pachwinach i jak mój kot nie lubi siedzieć długo u mnie to wgl bo to domowy a dziki kot tonlezal ninja brzuchu z godzinę dopóki nie poszłam się myć

Albo wariuje albo mi się udało i jutro będzie 8 dzień jak spóźnia się okres

• Iza37 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2024, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina33 wrote:
    Dziś się coś dziwnego zadziało albo no moje schizy już pociągnelo mnie dziś w pachwinach i jak mój kot nie lubi siedzieć długo u mnie to wgl bo to domowy a dziki kot tonlezal ninja brzuchu z godzinę dopóki nie poszłam się myć

Albo wariuje albo mi się udało i jutro będzie 8 dzień jak spóźnia się okres

A wiesz że koty wyczuwają ciepło? Po owulacji temperatura jest większa i spada jakieś 3 dni przed okresem. Może spodobała mu się twoja ciepłota?

• Iza37 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2024, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobotę ide na rezonans, prywatnie. Mąż mi kazał się zapisać. Ja jestem jednym wielkim kłębkiem nerwów, spać już nie mogę a w dzień mnie nosi z tych nerwów.

• Iza37 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2024, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wesołych Świat Bożego Narodzenia 🌲🎅🎁

Tirill lubi tę wiadomość

• Tirill Znajoma

Wysłany: 30 grudnia 2024, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza i jak tam? Robiłaś te badania?

• Iza37 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2024, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tirill a jak u was zdrówko?

• Iza37 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2024, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tirill wrote:
    Iza i jak tam? Robiłaś te badania?

Zrobiłam. Miałam szczęście bo od razu dostałam opis (standardowo czeka się na opis do 5 tyg), mam wskazanie do biopsji i dalej birads 4 (aż tyle zrozumiałam z tego opisu), dziś zapisałam się do onkologa do Instytutu Onkologii w Warszawie, wizyta już w przyszłym tygodniu. Trochę poczytałam, trochę na forum podpowiedzieli i to jest najkrótsza droga w razie gdyby było potrzebne leczenie, prawdopodobnie założą mi niebieska kartę DiLO, będę już ich pacjentka i będą kierować co dalej zależnie od wyników. Dowiedziałam się też że birads 4 to nie zawsze nowotwór. Ja po 2 tyg. od USG już troche ochłonęłam.
    Trochę przyziemne ale mam nadzieję że wyrobie się z biopsja żeby zdążyć pojechać z dziećmi na ferie, one takie napalone na ten wyjazd ze szkoda by było odwoływać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2024, 16:40

• Iza37 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2024, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina, Ffajnalaura a co u was?

• Tirill Znajoma

Wysłany: 30 grudnia 2024, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza super, że tak sprawnie idzie z tymi badaniami. I że wizyta tak szybko. No trzymam kciuki żeby wszystko Ci wyszło ok. Oby to nie był żaden nowotwór ✊✊

Iza37 lubi tę wiadomość

• Iza37 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2024, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tirill bo w tym przypadku o to chodzi żeby szybko zdiagnozować. Nie mam wpływu na wyniki, nie mam wpływu na terminy jakie oferują ale zawsze można podzwonic, poszukać, a nóż widelec coś się znajdzie wcześniej, jak dzisiaj, w innym szpitalu też dobrym w onkologii zaproponowali wizytę na koniec stycznia więc zapisałam się tam gdzie wcześniej. Trzeba chcieć. I trzeba pytać co i gdzie, bo prawdopodobnie mając USG z 4 moglam od razu zapisać się do onkologa, tylko tego nie wiedziałam, tak samo ludzie nie wiedzą że mogą zapisać się do poradni bez skierowania, pytają tylko w rejestracji jaki ma się problem i jakie badania były już zrobione.

• KarolinaK Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2024, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Dziewczyny,
    Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku 🙂 my wyszliśmy ze szpitala, ale powiem szczerze, że dopiero teraz zeszła ze mnie adrenalina i stres.

Iza, kochana, trzymam mocno za Ciebie kciuki. Dokładnie jest jak piszesz, wiem po historii, mojej mamy, że kluczowy jest czas. Jak się nie da drzwiami, to oknami. Ufam że będzie dobrze ale sprawę trzeba wyjaśnić. Na pocieszenie powiem że patrz...rok temu u mojej mamy zdiagnozowano najbardziej agresywny nowotwór, a teraz będzie już szczęśliwie kończyć leczenie. Pisz nam na bieżąco co i jak.

08.2021 - synek 💙
    06.2024 - synek 💙
  • Iza37 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2024, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku 🎆🍾🥂🎇

Tirill, Karolina dziękuję za słowa wsparcia. Ja też trochę ochłonęłam po pierwszym badaniu. Kurcze, mam kochanego męża, dzieci, nie dam się francy.

• Tirill Znajoma

Wysłany: 1 stycznia, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza brawo za pozytywne nastawienie!

Karolina i jak tam Stefanek? I jak tam Twoja mama?

Dziewczyny wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! Spełnienia marzeń. I zdrowia, zdrowia, zdrowia!

Iza37 lubi tę wiadomość

‹‹ 2931 2932 2933 2934 2935 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ