X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku uda się, uda :) a może potem lekka pomoc lekarska , 2 cykle i już? :)

u mnie widzisz, wiek gra na korzysć... ale fakt endo, 3 letnich starań i wcześniejszych poronień, nie wróży nic optymistycznego

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    zFolwarku uda się, uda :) a może potem lekka pomoc lekarska , 2 cykle i już? :)

u mnie widzisz, wiek gra na korzysć... ale fakt endo, 3 letnich starań i wcześniejszych poronień, nie wróży nic optymistycznego

Nigdy nie wiesz. Teraz po porodzie maszyna ruszyla i moze pojsc Ci bardzo szybko i zgrabnie.

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • Magdziunia12 Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku uda się napewno... musi się udać. Ja na dziś miałam termin @ ale nie pojawiła się wciąż.... mimo wszystko nie czuje żebym była w ciąży. Pewnie jutro się pojawi.
    Zrobiłam sobie wieczór dobroci, maseczki, peeling, golenie, balsamy itd. Czuję się jak nowo narodzona i chwilę nie myślałam co dalej? Co dalej? Co dalej....?

f2w3rjjgaua4gbje.png

74di9vvjgrdnsmro.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziunia, testujesz rano? :D

zFolwarku, lekarz twierdzi tak samo, że powinno pójść szybko. dlatego próbujemy teraz

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png

Wysłany: 15 września 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka chyba jeszcze nie... boję się jednej kreski. Mdłości mam na samą myśl... Parę dni bolało mnie podbrzusze jak na okres i wogole źle się czułam ale dziś wszystko ok. Czuję się dobrze nic nie boli
    . Aż dziwnie jakos

f2w3rjjgaua4gbje.png

74di9vvjgrdnsmro.png
  • Malinka181216 Koleżanka

Wysłany: 15 września 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziunia miałam identycznie w tym cyklu wszystko objawy na @wzorowe wręcz. Przyszedł ten dzień i wszystko minęło faktycznie dziwnie się czułam a teraz ta blada kreska i @nadal brak

• Malinka181216 Koleżanka

Wysłany: 15 września 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i Tobie szczęście dopisało tym razem. trzyma kciuki.

• lilirose Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez tak dziwnie, brzuch ćmi i muli, a potem przestaje i jest ok. Bije się z myślami czy jutro testować (27 dc, cykle 28 - 29 d).

Dziewczyny, powiedzcie, czy Wy coś lykacie, jakieś witaminy?

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lykam kwas foliowy , magnez + B6 i kompleks witamin.

DZIEWCZYNY TRZYMAM KCIUKI ZA 2 TLUSTE KRECHY ! :D

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png

Wysłany: 16 września 2016, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie poczekam do hmmm poniedziałku?

f2w3rjjgaua4gbje.png

74di9vvjgrdnsmro.png

Wysłany: 16 września 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka udało się?

f2w3rjjgaua4gbje.png

74di9vvjgrdnsmro.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki! Ale trzymacie w niepewności :)

Co do łykania to łykam na przemian kwas foliowy i witaminy dla kobiet karmiących (to te same co dla pierwszego trym i one też maja kwas foliowy w składzie) Ale łykam witaminy bardziej ze względu na kp niż starania bo jak nie łykałam to od razu jakaś infekcja, dziwne plamy na skórze a tak jest ok. Przed pierwszą ciazą łykałam tylko kwas foliowy i tu zaznacze ze jest to bardzo ważne zeby zaczać juz w czasie starań bo jak dowiadujemy się juz o ciaży to tak na prawde juz jest za późno na kwas foliowy. Cewa nerwowa zamyka sie w pierwszych tygodniach ciazy i niedobór kwasu foliowego na tym etapie moze powodować niezamkniecie się jej co skutkuje przepukliną oponowo rdzeniową u dziecka i skazuje je na niepełnosprawność. Wiec drogie przyszłe mamy kwas foliowy w dłon i do buzi :)

Pianistka lubi tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jak dziewczyny? :D

ja biorę wit prenatalne, kwas foliowy, magnez i wit D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StyczniowaNadzieja wrote:
    Dziewczyny trzymam kciuki! Ale trzymacie w niepewności :)

Co do łykania to łykam na przemian kwas foliowy i witaminy dla kobiet karmiących (to te same co dla pierwszego trym i one też maja kwas foliowy w składzie) Ale łykam witaminy bardziej ze względu na kp niż starania bo jak nie łykałam to od razu jakaś infekcja, dziwne plamy na skórze a tak jest ok. Przed pierwszą ciazą łykałam tylko kwas foliowy i tu zaznacze ze jest to bardzo ważne zeby zaczać juz w czasie starań bo jak dowiadujemy się juz o ciaży to tak na prawde juz jest za późno na kwas foliowy. Cewa nerwowa zamyka sie w pierwszych tygodniach ciazy i niedobór kwasu foliowego na tym etapie moze powodować niezamkniecie się jej co skutkuje przepukliną oponowo rdzeniową u dziecka i skazuje je na niepełnosprawność. Wiec drogie przyszłe mamy kwas foliowy w dłon i do buzi :)

dobrze pisze, polać jej! picollo ;)

a wiesz, do tej pory myślałam, że chyba wszystkie kobiety są uświadomione, jak ważne jest przyjmowanie kwasu foliowego... aż tu pewna znajoma wyskoczyła do mnie z mordą dumna, że ona nic nie łykała i dzieci ma zdrowe... :o no to ok, ma szczęście... i więcej nie powinna ryzykować :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na studiach na zajeciach z ginekologi facet jasno powiedział ze kobieta przez cały czas swej potencjalnej płodnosci (nawet jak sie zabiezpiecza i nie stara o potomstwo) powinna suplementować kwas foliowy. Koszt jest niewielki a mozna w razie nieplanowanej ciazy uniknąć poważnych konsekwencji. I ja sie tego trzymam. Jedynie pierwsze 3 moesiace po porodzie nie brałam kwasu foliowego a tak to zabierzam brac aż do menopauzy.

I wierz mi ze jest mnóstwo osob które nie wiedzą jakie to ma znaczenie albo właśnie myślą ze wystarczy zacząć brać jak juz sie okarze ze jest sie w ciazy a niestety jest juz zapuźno. Jedna tabletką nie nadrobi sie też niedoborów trzeba minimum 3 miesiące suplementacji.

Ja jeszcze w tej fazie cyklu ze i coś % moge chlapnąć ;)

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • nitta32 Ekspertka

Wysłany: 16 września 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    U mnie tez tak dziwnie, brzuch ćmi i muli, a potem przestaje i jest ok. Bije się z myślami czy jutro testować (27 dc, cykle 28 - 29 d).

masz krotka faze lutelana? Czytałam ze Twoja owu byla 17-18 wiec lutealna ma okoo 11dni tak? Ja tez mam taka krotka i zastanawiam sie czy to nie jest niekorzystne dla zagniezdzebnia....

zem3x1hpkw9psn8g.png
    18cs
    r904m5w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć

ja łykam Ovarin- tam m.in. jest kwas foliowy, wit B, wit D , do tego magnez z B6

• lilirose Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lykam obowiazkowo kwas foliowy, Magne B6, witaminę D, jod i żelazo. No i na tarczycę Euthyrox.

Nitta, tak mi pokazuje program w komórce, wg statystyk śluzu (prowadzenia go od 2010 r.). A jak mierzyłam tempkę w pierwszej ciąży to pokazało mi, że owu byla 17 dc. To wychodziłoby, że dziś jest 10 dpo (jeśli też była 17). Jak na cykle 28 - 29 to krótka ta faza :(

Ne testowałam, bo mąż wyszedł do pracy a chciałam żeby był w domu jak będę testować.

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja łykam tylko kwas foliowy, a przy staraniach o córcie moja ginka mówiła żeby i mój mąż też łykał że też ma na niego jakiś tam wpływ, więc sobie łykaliśmy a teraz tylko ja

preg.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore witaminy prenatalne falvit, kwas foliowy, magnez, wit B6, witaminy na włosy MERZ, siemie lniane, kwas omega ale skończył mi się właśnie, a mąż łyka androvit plus :)

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ