Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny...mam takie pytanie... raczej do tych które doświadczyły poronienia. Chce sobie zrobić pamiątkową bransoletkę ale nie wiem jaką datę wpisać ku pamięci mojego aniołka czy datę nieszczęsnego zabiegu czy planowany termin porodu..
-
Wredotka wrote:Kciuki za Was dziewczyny :* Myślę, że i tak podświadomie myśli się o ciąży, nawet jeśli stara się cieszyć seksem.
Dzięki za gratulacje, jutro idę na betę i progesteron.
Agulineczka - odstawiłaś inofem jak zaszłaś? Bo chyba bez sensu dalej go pić?
Tak Wredotka odstawilam inofem, wiesiolka i ziolka. Przeszlam na.femibion natal 1. Lepiej łykac metylowana forme folianow.Wredotka lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Beta z dzisiaj (17 dpo) - 725. Mam nadzieję, że będzie ładnie przyrastać
Natomiast progesteron mam nie za wysoki - 14,50 przy normie 11-47, ale konsultowałam z ginką i powiedziała, że ok. Teraz żałuję, że w ogóle go badałam
Dziewczyny, która teraz testuje? Zazieleniamy czerwiecWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 23:45
chabasse, Ellka, majamia lubią tę wiadomość
-
Hej,
ja powoli przygotowuje się do urlopu, za tydzień jedziemy. Koło sob/niedz powinnam miec owulację. Od środy zacznę robić testy owu. Jestem dziwnie spokojna, może dlatego że to moje drugie dziecko ,mam się czym zająć na codzień. Piję codziennie sumiennie ziółka i wierzę że pomogą ( gdzieś przeczytałam,ze powinno się je pić z wiarą). Mam dobre przeczucia co do tego miesiąca. Gdyby jednak sie nie udało to września,to ide do mojego lekarza (bardzo przystojny, czarujący i superspecjalista swoją drogą). Gdzieś czytałam,że po cc moga byc prolemy z zajściem w ciążę,bo robią się zrosty. Miała tak któraś z Was? U mnie taki dziwny czas. Koniec macierzyńskiego, chciałabym zostać z malchem w domu jeszcze trochę ale powiedziałam,że wracam. Opiekunkę mam zaklepaną, ale gdybym zaszła w ciążę to chyba bym wolała ze tego wszystkiego zrezygnować,byle zostać w domu z maluchami. Nigdy nie sądziłam,że tak mi się zmieni podejście, że dziecko zmieni tak wszystko.
Owocnych starań,my ćwiczymy przed weekendem
-
Marietta wrote:Dzieńdobry! Jestem mamą ponad rocznego chłopaka, staramy się o drugie dziecko, ale wciąż "dokarmiam" dziecko piersią- czy któraś z mam jest w podobnej sytuacji? Czy warto sprawdzić prolaktynę, jeśli wykres wyznacza owulację?
pozdrawiamMarietta lubi tę wiadomość
syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
simon86 wrote:Termin @ mam na 28.06, więc jak wytrzymam to dopiero zatestuję ale wcześniej chyba nie ma co bo ja po Pregnylu w tym cyklu, a on daje wynik fałszywie pozytywny!
-
Hej
Truskaweczja poki nie na @ jest nadzieje U mnie dzis piekny skok juz nie moge sie doczekac przyszlego piatku i testu
Mam takie pytanie po jakim czasie staran robilyscie badania? Bo tak mysle ze jak nie uda mi sie zajsc do urlopu w Polace pojde prywatnie posprawdzac wszystko tylko ja zielona bo nigdy zadnych badan nie robilam....Truskaweczka250 lubi tę wiadomość
-
majamia wrote:Organizmsam zdecyduje, czy da zajsc w ciaze przy kp nie ma co sprawdzac, bo nawet jak bedzie cos nie tak, to przy kp nic z tym sie nie zrobi. Lekarz kaze albo odstawic, albo zdac sie na nature.
Dziękuję zastanawia mnie zwyczajnie sens starań przy przykładowo wysokiej prolaktynie Ale w takim razie karmię dalej swoim trybem, a co ma być to będzie -
Truskaweczko a Ty obstawiasz inny termin owu niż masz na wykresie? bo jak według wykresu to dopiero 7 dpo to jeszcze nic nie wiadomo!
Witaj Marietta, nasza Majamia jest przykładem że można zajść w ciążę mimo kpMarietta, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość
-
Truskaweczka - póki nie ma miesiączki jest nadzieja Ja w tym cyklu miałam delikatnie podbarwiony śluz i byłam na 100% pewna, że @ przyjdzie, przepłakałam pół czwartku. A tu niespodzianka.
Jangwa - zapomniałam Ci odpisać. Ja bym dała datę zabiegu.Truskaweczka250 lubi tę wiadomość
-
Marietta wrote:Dziękuję zastanawia mnie zwyczajnie sens starań przy przykładowo wysokiej prolaktynie Ale w takim razie karmię dalej swoim trybem, a co ma być to będziesyn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
Marietta wrote:Dzieńdobry! Jestem mamą ponad rocznego chłopaka, staramy się o drugie dziecko, ale wciąż "dokarmiam" dziecko piersią- czy któraś z mam jest w podobnej sytuacji? Czy warto sprawdzić prolaktynę, jeśli wykres wyznacza owulację?
pozdrawiam
ja osobiście nie zdecydowałabym się na ciąże kp. Podobno po ciąży organizm regeneruje się rok,a po samym zakończeniu karmienia pół roku. Ja po pół roku karmienia byłam tak wyczerpana,że przez 2 miesiące byłam ciągle chora (i to była jeszcze zima). Dopiero jak skończyłam karmić,to po 2 tygodniach witamin, wit D doszłam do jako takiego stanu. Nie wiem,czy to nie za duże obciążenie dla organizmu,jeszcze po poprzedniej ciaży nie doszedł do siebie. Ale to Twoja decyzja,życze powodzenia:) osobiście sama się strasznie męczyłam karmiąc i odetchnęłam z ulgą gdy córka skńczyła pół roku i mogłam ją odstawić -
Adelcia - ale jesli organizm nie da rady, to nie dojdzie do zaplodnienia.
Nasze organizmy sa tak skonstruowane, ze karmienie piersia i ciaza moga wspolisniec ze soba. Ale tak jak piszesz - organizm roznie reaguje na karmienie. Jak czlowiek ma sily i checi na karmienie i na kolejne dziecko, a organizm nie widzi przeciwskazan (a wie, ze musi dac rade wyzywic przynajmniej trzy organizmy), to dojdzie do owulacji i zaplodnienia. W innych wypadkach albo @ nie ma, albo bezowulacyjne cykle, albo jak kula w plot i tak tez moze byc kilka miesiecy po odstawieniu, jesli organizm potrzebuje czasu.syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
U mnie tak było - odstawiłam we wrześniu, dopiero teraz się udało. Ale ja nie dostałam @ podczas kp.
Ja się tylko nad jednym zastanawiam - ok, organizm jest na tyle silny, żeby zajść w ciążę podczas kp. Ale czy na pewno jest na tyle silny, żeby ją utrzymać?