X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin @ mam na 28.06, więc jak wytrzymam to dopiero zatestuję :-) ale wcześniej chyba nie ma co bo ja po Pregnylu w tym cyklu, a on daje wynik fałszywie pozytywny!

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny...mam takie pytanie... raczej do tych które doświadczyły poronienia. Chce sobie zrobić pamiątkową bransoletkę ale nie wiem jaką datę wpisać ku pamięci mojego aniołka czy datę nieszczęsnego zabiegu czy planowany termin porodu..

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka wrote:
    Kciuki za Was dziewczyny :* Myślę, że i tak podświadomie myśli się o ciąży, nawet jeśli stara się cieszyć seksem.

Dzięki za gratulacje, jutro idę na betę i progesteron.

Agulineczka - odstawiłaś inofem jak zaszłaś? Bo chyba bez sensu dalej go pić?

Tak Wredotka odstawilam inofem, wiesiolka i ziolka. Przeszlam na.femibion natal 1. Lepiej łykac metylowana forme folianow.

Wredotka lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa ja bym dała date zabiegu. Data porodu i tak pewnie bylaby rozna od tej wyznaczonej.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na urlopie, synek spi, maz skoczyl po winko, pogoda rewelacyjna. Musze odpocząć od ostatnich wydarzen i naładować akumulatory na przyszłe starania.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak myślę,ze data zabiegu. Chociaż wczoraj był przewidywany termin i jakoś myśl w głowie jest... już aniołek kończył by 2 lata..

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta z dzisiaj (17 dpo) - 725. Mam nadzieję, że będzie ładnie przyrastać :)

Natomiast progesteron mam nie za wysoki - 14,50 przy normie 11-47, ale konsultowałam z ginką i powiedziała, że ok. Teraz żałuję, że w ogóle go badałam :P

Dziewczyny, która teraz testuje? Zazieleniamy czerwiec :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 23:45

chabasse, Ellka, majamia lubią tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • adelcia Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    ja powoli przygotowuje się do urlopu, za tydzień jedziemy. Koło sob/niedz powinnam miec owulację. Od środy zacznę robić testy owu. Jestem dziwnie spokojna, może dlatego że to moje drugie dziecko ,mam się czym zająć na codzień. Piję codziennie sumiennie ziółka i wierzę że pomogą ( gdzieś przeczytałam,ze powinno się je pić z wiarą). Mam dobre przeczucia co do tego miesiąca. Gdyby jednak sie nie udało to września,to ide do mojego lekarza (bardzo przystojny, czarujący i superspecjalista swoją drogą). Gdzieś czytałam,że po cc moga byc prolemy z zajściem w ciążę,bo robią się zrosty. Miała tak któraś z Was? U mnie taki dziwny czas. Koniec macierzyńskiego, chciałabym zostać z malchem w domu jeszcze trochę ale powiedziałam,że wracam. Opiekunkę mam zaklepaną, ale gdybym zaszła w ciążę to chyba bym wolała ze tego wszystkiego zrezygnować,byle zostać w domu z maluchami. Nigdy nie sądziłam,że tak mi się zmieni podejście, że dziecko zmieni tak wszystko.

Owocnych starań,my ćwiczymy przed weekendem :)

deaf234bd59751a3e2ce46fafae8735a.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna beta :)

Wredotka lubi tę wiadomość

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdobry! Jestem mamą ponad rocznego chłopaka, staramy się o drugie dziecko, ale wciąż "dokarmiam" dziecko piersią- czy któraś z mam jest w podobnej sytuacji? Czy warto sprawdzić prolaktynę, jeśli wykres wyznacza owulację?
    pozdrawiam :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Dzieńdobry! Jestem mamą ponad rocznego chłopaka, staramy się o drugie dziecko, ale wciąż "dokarmiam" dziecko piersią- czy któraś z mam jest w podobnej sytuacji? Czy warto sprawdzić prolaktynę, jeśli wykres wyznacza owulację?
    Organizmsam zdecyduje, czy da zajsc w ciaze :) przy kp nie ma co sprawdzac, bo nawet jak bedzie cos nie tak, to przy kp nic z tym sie nie zrobi. Lekarz kaze albo odstawic, albo zdac sie na nature.

Marietta lubi tę wiadomość

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon86 wrote:
    Termin @ mam na 28.06, więc jak wytrzymam to dopiero zatestuję :-) ale wcześniej chyba nie ma co bo ja po Pregnylu w tym cyklu, a on daje wynik fałszywie pozytywny!
    Ja dzisiaj nie wytrzymałam i zrobiłam 12dpo w pierwszej ciąży juz miałam słabą a dzisiaj negatyw :/ także wiem na czym stoję...w sobotę @ wiec czekam na nią..

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    Truskaweczja poki nie na @ jest nadzieje ;) U mnie dzis piekny skok juz nie moge sie doczekac przyszlego piatku i testu ;)

Mam takie pytanie po jakim czasie staran robilyscie badania? Bo tak mysle ze jak nie uda mi sie zajsc do urlopu w Polace pojde prywatnie posprawdzac wszystko tylko ja zielona bo nigdy zadnych badan nie robilam....

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia wrote:
    Organizmsam zdecyduje, czy da zajsc w ciaze :) przy kp nie ma co sprawdzac, bo nawet jak bedzie cos nie tak, to przy kp nic z tym sie nie zrobi. Lekarz kaze albo odstawic, albo zdac sie na nature.

Dziękuję :) zastanawia mnie zwyczajnie sens starań przy przykładowo wysokiej prolaktynie ;) Ale w takim razie karmię dalej swoim trybem, a co ma być to będzie :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko a Ty obstawiasz inny termin owu niż masz na wykresie? bo jak według wykresu to dopiero 7 dpo to jeszcze nic nie wiadomo! :-)
    Witaj Marietta, nasza Majamia jest przykładem że można zajść w ciążę mimo kp :-)

Marietta, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

• Wredotka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka - póki nie ma miesiączki jest nadzieja ;) Ja w tym cyklu miałam delikatnie podbarwiony śluz i byłam na 100% pewna, że @ przyjdzie, przepłakałam pół czwartku. A tu niespodzianka.

Jangwa - zapomniałam Ci odpisać. Ja bym dała datę zabiegu.

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Dziękuję :) zastanawia mnie zwyczajnie sens starań przy przykładowo wysokiej prolaktynie ;) Ale w takim razie karmię dalej swoim trybem, a co ma być to będzie :)
    Jak jest @, to nadzieja jest, ze i owulacja wystapi. A kp wspomoze w utrzymaniu ciazy, niz bedzie w niej przeszkadzac. Ja do tego tak podchodzilam i dwa razy sie udalo :D powodzenia zycze :)

syn 03-2014 <3
  • adelcia Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Witaj,
    ja osobiście nie zdecydowałabym się na ciąże kp. Podobno po ciąży organizm regeneruje się rok,a po samym zakończeniu karmienia pół roku. Ja po pół roku karmienia byłam tak wyczerpana,że przez 2 miesiące byłam ciągle chora (i to była jeszcze zima). Dopiero jak skończyłam karmić,to po 2 tygodniach witamin, wit D doszłam do jako takiego stanu. Nie wiem,czy to nie za duże obciążenie dla organizmu,jeszcze po poprzedniej ciaży nie doszedł do siebie. Ale to Twoja decyzja,życze powodzenia:) osobiście sama się strasznie męczyłam karmiąc i odetchnęłam z ulgą gdy córka skńczyła pół roku i mogłam ją odstawić

deaf234bd59751a3e2ce46fafae8735a.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelcia - ale jesli organizm nie da rady, to nie dojdzie do zaplodnienia.
    Nasze organizmy sa tak skonstruowane, ze karmienie piersia i ciaza moga wspolisniec ze soba. Ale tak jak piszesz - organizm roznie reaguje na karmienie. Jak czlowiek ma sily i checi na karmienie i na kolejne dziecko, a organizm nie widzi przeciwskazan (a wie, ze musi dac rade wyzywic przynajmniej trzy organizmy), to dojdzie do owulacji i zaplodnienia. W innych wypadkach albo @ nie ma, albo bezowulacyjne cykle, albo jak kula w plot :P i tak tez moze byc kilka miesiecy po odstawieniu, jesli organizm potrzebuje czasu.

syn 03-2014 <3
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak było - odstawiłam we wrześniu, dopiero teraz się udało. Ale ja nie dostałam @ podczas kp.
    Ja się tylko nad jednym zastanawiam - ok, organizm jest na tyle silny, żeby zajść w ciążę podczas kp. Ale czy na pewno jest na tyle silny, żeby ją utrzymać?

lprkg7rfsh1vaeeq.png
‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ