X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) ja już po pobraniu, jutro odbiór wyników,ciekawe jakie wyjdą

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Aendzi Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, to ja chyba tutaj powinnam się dopisać :-) Z pierwszym dzieckiem udało się od razu, przy pierwszym cyklu. Teraz postanowiliśmy postarać się o drugiego bobasa, w zeszłym miesiącu się nie udało, co mnie bardzo zaskoczyło, no bo jak to?! Zaczęłam czytać i szukać i trafiłam tutaj, nawet nie wiedziałam że jest tyle różnych procesów zachodzących w naszych ciałach :-) Jestem dopiero po @, nie odpuszczamy i może tym razem się uda :-)

3i49tv73chf2jd1l.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Aendzi :-) powodzenia, oby szybciutko się udało :-)

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Aendzi Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Cześć Aendzi :-) powodzenia, oby szybciutko się udało :-)

Oj oby, oby bo do pracy muszę wrócić w połowie sierpnia i oddać małą do żłobka!

3i49tv73chf2jd1l.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka, czasem sie zdarza, ze organizm potrzebuje wsparcia - sa plamienia, problemy w ciazy, ale wtedy to albo do poronienia dojdzie, albo trzeba odstawić dziecko, zeby wspomagacze wlaczyc.
    Kazdy organizm inny i nie da sie okreslic jak bedzie.
    Ja stwierdzilam, ze karmie do samoodstawienia - nie wiem, jakbym zareagowala gdyby jakies plamienia byly, czy na szybko dziecko bym odstawiala, bo nie mialam takiej sytuacji. Szlam w zaparte, ze jak sie uda, to karmie cala ciaze, a nawet pozniej - ku niezadowoleniu lekarza :P

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Witam nowe dziewczyny :)

Aendzi musisz sie uzbroić w cierpliwość. Mi tez sie z 1 ciaza udalo odrazu a teraz tragedia.. Ale duzo czasu od porodu u Ciebie nie minelo wiec na pewno niedlugo zaskoczysz spokojnie ;)

Ja chyba mam efekt uboczny Pregnylu - senność ... Wczoraj poszłam spac po 20... U mnie dzis 3dpo ;)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon86 wrote:
    Truskaweczko a Ty obstawiasz inny termin owu niż masz na wykresie? bo jak według wykresu to dopiero 7 dpo to jeszcze nic nie wiadomo! :-)

Tak mi sie wydaje po tym że miałam sluz płodny i tk owu miałam przeważnie ok 15dc a teraz to sama nie wiem jesli faktynie była w 17dc to nic nie wyjdzie bo nie było wtedy <3 także czekam na @

Wredotka niby tak ale ja juz sie nastawiłam na @ w przyszłym cylku bedziemy sie bardziej starać :)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jakos specjalnie starac sie nie bedziemy. Nie wyszło w tym cyklu, za chwile połowa następnego... Miesiąc za miesiącem ucieka...

Oby lipiec był łaskawy dla nas wszystkich :)

jagodowa91 lubi tę wiadomość

😇😁😇😇😁
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka jakie badania robilas ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;) temp rosnie oby tak dalej:) Chcialabym juz urlop a tu jeszcze 5 tyg... psychicznie mnie juz meczy praca do tego upaly pp 35 stopni ehhhh....

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • endzi84 Koleżanka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie staraczki jesten na forum od niedawna i uważnie was podczutuje! Od listopada 2014 bezskutecznie staramy sie z mężem o drugą dzidzie i jak dotąd bez powodzenenia! Z naszym pierwszym synkiem nie bylo problemu zaszlismy w pierwszym cyklu po odstawieniu antykoncepcji nie liczac nawet ze moze sie nam udac :) Niestety z drugim juz tak łatwo nie jest! A co najgorsze rzaden lekarz do ktorych chodzilam (a bylo ich juz 3 i to o dobrych opiniach u nas w miescie)nie jest w stanie powiedziec co moze byc przyczyna..moje wyniki wszystkie sa ok, hsg robiona w zeszlym roku w maju..jajowody drozne, u meza tez niby wszystko ok przy drugim badaniu nasienia wyszla tylko nieprawidlowa lepkosc nie wiem czy to moze byc przyczyna juz nawet podczutujac was napajałam go mucosolvanem bo wyczytalam ze rozrzedza nasienie jednak nic nie pomoglo. DZis robilam test liczac ze tym razem sie uda bo w tym cyklu oprocz clo i duphostanu bralam tez estrofen i mialam wielka nadzieje ze sie uda a tu kolejna porazka z ktora radze sobie coraz gorzej! Przepraszam ze sie tak rozpisalam pewnie nikomu sie nie bedzie chcialo tego czytac ale musialam sie komus wygadac bo tu wokół mnie nie mam niestey z kim :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 12:51

Existenz lubi tę wiadomość

388e479a6e8311182fb09fd3e524f8ea.png
    zem3x1hpqwdneb5j.png
    33 cs
  • jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek polubiłam za łaskę w lipcu ;) ja urlop zaczynam 8 lipca :D jedziemy z córa nad polskie morze ..

Zgredek 12 lubi tę wiadomość

'Porażki to szczeble sukcesu'
    Zosieńka 05.10.2010 <3 moje Szczęście!
    Aniołki <3 [*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    endzi84 witaj :) miałaś kiedyś stymulowana owulacje ? Dlugo sie juz staracie i żadne lekarz tego Ci nie zaproponował ? Ja po 1,5roku poszłam do specjalisty od nieplodnosci i odrazu zaczął mnie stymulować. U mnie i u męża tez wszystko jest ok a ciąży nie ma...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybacz nie doczytałam ze jestes na Clo.. Dlugo juz jesteś nim stymulowana ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele, robiłam tsh, ft3 i ft4. Jutro wyniki mają być, muszę jechać osobiście odebrać.

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • endzi84 Koleżanka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zeszlym roku bylam 4 cykle na clo w tym roku jest to moj 3 cykl! Pecherzyki rosna ładnie i pękaja wszystko wyglada u mnie ok, endo mialam zawsze w granicam 8 mm w tym cyklu po estrofenie uroslo bardziej ale nie spytalam ginka ile teraz dokladnie mialo ale na monitorze ewidentnie bylo widac ze jest grubsze niz zawsze! Do tego pekly dwa pecherzyki i liczylam ze juz teraz sie uda ale niestety jak zwykle test negatywny :/

zem3x1hpqwdneb5j.png
    33 cs
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    endzi84 ja jestem 1 cykl stymulowana Letrozolem i dostałam Pregnyl. Mam nadzieje na ten cykl... Nie wiem juz sama gdzie leży u mnie problem bo wszystko jest dobrze martwię sie,ze w glowie. Choc nie mam juz takiego ciśnienia jak kiedys.. Daje sobie jeszcze 2 cykle na Aromku

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • endzi84 Koleżanka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez juz sobie mysle ze moze za bardzo chce probowalam nawet odpuscic ale i tak ciagle w glowie to siedzi :( juz prawie 3 lata sie staramy i nic z tego, niby powinnam juz odpuscic a jednak nie umiem! :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 13:26

zem3x1hpqwdneb5j.png
    33 cs
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia wrote:
    Jak jest @, to nadzieja jest, ze i owulacja wystapi. A kp wspomoze w utrzymaniu ciazy, niz bedzie w niej przeszkadzac. Ja do tego tak podchodzilam i dwa razy sie udalo :D powodzenia zycze :)

Famtastycznie! :) nie chciałam z powodu starań odstawiać młodego :) dziękuję, może i nam się uda w takim razie :)
    adelcia wrote:
    Witaj,
    ja osobiście nie zdecydowałabym się na ciąże kp. Podobno po ciąży organizm regeneruje się rok,a po samym zakończeniu karmienia pół roku. Ja po pół roku karmienia byłam tak wyczerpana,że przez 2 miesiące byłam ciągle chora (i to była jeszcze zima). Dopiero jak skończyłam karmić,to po 2 tygodniach witamin, wit D doszłam do jako takiego stanu. Nie wiem,czy to nie za duże obciążenie dla organizmu,jeszcze po poprzedniej ciaży nie doszedł do siebie. Ale to Twoja decyzja,życze powodzenia:) osobiście sama się strasznie męczyłam karmiąc i odetchnęłam z ulgą gdy córka skńczyła pół roku i mogłam ją odstawić

ja szczerze mówiąc nie odczuwam jako tako zmęczenia... bardzo cieszy mnie taka bliskość z dzieckiem, czasem mam dość, ale czuję się wciąż na siłach, włosy po ciąży już mi odrosły ;) staram się też dbać o dietę- chociaż bez nabiału- dziecko jest alergikiem, ale nadrabiam jak potrafię...

Myślę, że odstęp tych ok dwóch lat od cc byłby w porządku, zwłaszcza, że chciałabym, jeśli uda się zajść w ciąże- rodzić tym razem naturalnie.
    Póki co testy mówią, że nic z tego, ale jeszcze do terminu @ mam chwilę, więc może cos się wydarzy :)

majamia lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    endzi 3 lata to sporo czasu... Moze trzeba jeszcze jakies badania porobic? Ja miałam narazie badane hormony, rezerwę jajnikowa i wrogi sluz. Mąż ma wyniki bardzo dobre. Albo moze trzeba zmienić Clo na cos innego ? Czasem to pomaga

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
‹‹ 340 341 342 343 344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ