X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziallena moze sie jeszcze przesunie... Choc z pomiarów tak by wychodzilo ... Moze plemniory przetrwają ;)

madziallena lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znacie może kogoś kto sobie robił laserową korekcje wzroku?

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam dziewczynki?

My z Mezem mamy glupawke :) Wkrecaja nam sie parodie pisoenek m.in letni chamski podryw ;) Czy tylko my sie zachowujemy jak 16 latki czasem ?? :P

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • adelcia Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2017, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aendzi wrote:
    Oj oby, oby bo do pracy muszę wrócić w połowie sierpnia i oddać małą do żłobka!
    Hej,
    jestem w podobnej sytuacji.Od marca staramy się o drugie dziecko, teraz będzie to już 4 cykl. Miałam nadzieję zajść w ciaże,nie udało się. Wracam do pracy od początku sierpnia. Też miałam oddać małą do żlobka,ale boję się chorób i wyszło na opiekunkę. Niestety,duzo kostuje,ale w żłobku napewno mała będzie chorować, trzeba będzie brac wolne albo opiekunke i na jedno wyjdzie. Liczę,że może w tym cyklu się uda. Tylko powiedziałam,że wrócę do pracy, opiekunka zaklepana. Ale jak będzie bobo,to jakoś resztę załatwię. Życze powodzenia :)

Co do @ po ciąży. Dostałam 3miesiące po cc, mimo że karmiłam córkę (raz tylko dostawała butlę,na noc). Może dostałam tak wcześnie,bo w wieku 3mcy córka zaczęła przesypiać 6-8godz w nocy? Ale jak widać, @ nie równa się ciąża.

deaf234bd59751a3e2ce46fafae8735a.png
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowa91 wrote:
    Zgredek polubiłam za łaskę w lipcu ;) ja urlop zaczynam 8 lipca :D jedziemy z córa nad polskie morze ..

Gdzie jedziecie? My też 8 lipca nad morze :)

Zgredek 12 lubi tę wiadomość

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry ;) Czy ktoras z Was w pierwszej ciazy po zajsciu miala biaky sluz ale tak duzo i tak gesty jak krem? Dzis taki mialam rano poerwszy raz sie z taki spotkalam ovu zmienilo wykres i jest pieknie ovulka zaznaczona:) jeszczs tydzien czekania do testu....

Milego dnia :*

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam w drugiej mega dużo śluzu aż mnie zalwalo. I potem dwie piękne kreski. Był też bialawy.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mam nadzieję, że zobacze u was wszystkich dwie kreseczki :)

Ja jakos podupadłam... Chciałabym, ale boje sie kolejnego rozczarowania... ech. jakie to wszystko dziwne.

😇😁😇😇😁
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgedek nie boj sie. Nie myśl tak bo mozesz się zablokować... Podświadomy strach moze powodować,ze nie bedzie dochodzilo do ciąży. Nie bylam w Twojej sytuacji ale wyobrażam sobie,ze bylo Ci bardzo ciężko. Spróbuj oddzielic to co się wydarzylo gruba kreska i zacząć na nowo. Nie poddawaj sie :*

U mnie 5dpo i ciagle myśli udalo sie czy sie nie udalo.. Ehhhh ;)

madziallena ja w ciąży nie kojarzę jaki miałam sluz. Często po owu mam taki bialy. Dzis tez w sumie. Ale trzymam za Ciebie kciuki ! :)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Monia26 Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam duzo kremowego sluzu . Do @ 6 dni. Test mam zamiar robic we wtorek, ale nie nastawiam sie ze sie udalo... na luzie juz do tego podchodze nawet piwa sie napilam wczoraj. W tamtym cyklu wszystkie objawy i nic...mdlosci sennosc itp

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia piwo to ja pare razy w tyg pije hehe :P ja mam 1 cykl stymulowany i jestem ciekawa.. A objawy mam w tym miesiącu wyjątkowo pewnie dlatego,ze jestem po Pregnylu

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Monia26 Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki. Ja bym sie chciala w tym cyklu pozytywnie zaskoczyc ze sie udalo niz sie nakrecic ze pewnie sie udalo a pozniej @ i rozczarowanie

• majamia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za Was kciuki mocno trzymam ♡

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adel, planuję odpocząc psychicznie w weekend i od poniedziałku (10dc) ruszyc z mierzeniem tempki. Jakoś mi to bardzo siedzi z tyłu głowy i póki co nie umiem jescze tak po prostu sie odciąć... ale bardzoo bym tego chciała. Nigdy w zyciu nie pomyslałabym, że doświadcze takich rzeczy :(

Ech. Jakos damy rade co ? :) Wam tez sie uda! Może juz niedługo w takim składzie będziemy podbijać wątek na fioletowej stronie :) :P

😇😁😇😇😁
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja normalnie tez mam bialy sluz po ovu ale ten jest inny nie leci caly czas tylko rano wylecioalo taka wieksza ilosc jakbyscie paste do zebow wycisly z tubki no nic czekamy do nast weekendu i testujemy a jesli sie tym razem nie uda to nast dajemu luz przed urlopem by poszalec na urlopie nad morzem najem sie ryb wedzonych tak by mi starczylo na cala ciaze hihi

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • adelcia Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    dziewczyny u mnie dziś słaba druga kreska na teście owulacyjnym,także jutro będą dwie mocne, czyli w niedzielę owulacja. Zawsze tak mam,że cały cykl jedna kreska, potem dzień druga słaba i dwie mocne. W ciągu całego cyklu nie zdarzyło mi się,by była blada kreska w innym okresie niż przed owulacją. Także jutro i w niedzielę trzeba się poprzytulac. Jestem ciekawa, czy będzie duży skok temp(pierwszy raz w życiu mierzę).

My w poniedziałek jedziemy na Mazury, pierwsze wakacje z dzieckiem (ostatnie na porodówce he he). Nie chce mi się pakowac, tyle tego trzeba zabrać. I tak odkąd jest dziecko nasze rzeczy ograniczam do minimum :) Ja przed zaczęciem starań o 2 bobo opróżniłam barek z ulubionych likierów, żeby mnie nie kusiły :)

U mnie dziś lało, przepogodziło się idę zrobić zakupy przed wyjazdem,muszę przewietrzyć moje dziecko (obecnie siedzi i je biszkopta z podłogi). Jakby mi się drugie takie grzeczne trafiło to może bym i o trzecim myślała. Póki co,trzeba popracować nad drugim.

Owocnych starań :)

edit. pytanko do starających się bardziej obeznanych. Czemu temperatury z 3 ostanich dni zaznaczyło mi pełną niebieską kropka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 12:06

deaf234bd59751a3e2ce46fafae8735a.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelcia, pełną niebieską kropką są zaznaczone temperatury mierzone o stałej godzinie, te of bierze pod uwagę przy obliczeniach. Temp mierzone w innych godzinach (puste kółka) są bodajże ignorowane

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello po kilku miesiącach. Przyznam się ze nawet nie podczytywalam. Zmiana pracy, facet więcej za granicą jak w domu . Teraz liczę ze się udało no bo przecież odpuscilam jak lekarz kazał ;) pozdrawiam testujace mój okres ma nie przyjść za tydzień ;)

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Adele kiedy testujesz? jak się czujesz po Pregnylu? ja oczywiście bez zmian - żadnych objawów.... Madziellena ja pamiętam, że miałam w pierwszej ciąży taki śluz jak opisujesz :-)

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey :)
    Ja dzisiaj miałam testować ale po tamtym negatywnym juz nie robię nastawiłam się na brak ciąży i dzisiaj miałam takie uczucie że juz @ nadeszła bo wilgotno sie zrobiło i takie pobolewanie ale mam biały śluz chodź jutro termin @ i dzisiaj lekko temp spadła i czekam na jutrzejszy dzień.

Jeśli chodzi o śluz w ciąży to miałam biały ale tak normalnie na początku było więcej później normalnie.

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ