Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Simon wydaje mi sie,ze bardzo odczuwam skutki Pregnylu... Owulacja byla mega bolesna po ok.38h od podania wydaje mi sie,ze pęcherzyk pekl bo dopiero przestalo bolec a bolalo z 8h.. Do tego odczuwam senność od paru dni i zgagę. Zakladam,ze to od Pregnylu. Ale ile dni on sie utrzymuje w organizmie ?? Znalazłam gdzies,ze do 10 dni.. Ja jestem 7 dni po podaniu i mam dosc tych objawów
zazdroszczę Ci,ze nic nie czujesz hehehe
-
Adele, oby były efekty po pregnylu

Mi udało się zapisać do endokrynologa na 7 lipca, tak to terminy dopiero na sierpień. Mam nadzieję, że dobierze mi odpowiednią dawkę i się unormuje, bo teraz z takim niskim wynikiem raczej nie nastawiam się na II. -
Eeee,to lipa. Nie mam możliwości mierzyć o stałej porze. Mierze jak córa wstanie, od 6.30 do 8.30 najcześciej. Ani jej nie przetrzymam dłuzej jak mi wczesniej wstanie, ani nie ustawie budzika,żeby jej nie obudzić. Zbieramy się przeniesc ją do pokoju drugiego,ale nie mamy bardzo czasu go ogarnac. No nic,sama będe patrzec. Zresztą i tak opieram sie na testach owu. Jutro powinien byc pozytywny. Pobolewa mnie troche lewy jajnik dzisiaj. Ale mnie czesto jajniki pobolewają.Ellka wrote:Adelcia, pełną niebieską kropką są zaznaczone temperatury mierzone o stałej godzinie, te of bierze pod uwagę przy obliczeniach. Temp mierzone w innych godzinach (puste kółka) są bodajże ignorowane
co do śluzu,to nie pamiętam jaki miałam na początku ciąży. Ale że jestem w ciąży, wiedziałam już tydzien po owulacji. Byłam na 100% pewna
-
Adelcia, takie mocne przeczucie miałaś?

Mi też zdarza się mierzyć niekoniecznie o tej samej godzinie, ale zaznaczam zawsze i tak o stałej. Najważniejsze rzeczy na wykresie i tak widać
Tylko trzeba ustawić jedną godzinę jako stałą i będą kropy pełne
-
Jangwa, a to nie był spadek na owu?
Ja się doczekałam, teraz czekam na wzrost a potem na @
-
Tydzień po owulacji zasłabłam, kręciło mi sie w głowie. Kolejne dwa dni nie miałam siły, szarpało mnie w pachwinach i byłam senna. Juz wtedy powiedziałam mężowi,że jestem w ciążyEllka wrote:Adelcia, takie mocne przeczucie miałaś?

Mi też zdarza się mierzyć niekoniecznie o tej samej godzinie, ale zaznaczam zawsze i tak o stałej. Najważniejsze rzeczy na wykresie i tak widać
Tylko trzeba ustawić jedną godzinę jako stałą i będą kropy pełne 
a jak wrócił z delegacji,stwierdził,że urosły mi piersi (były bolesne i spuchnięte). Potem miałam sen,że jestem w ciąży. Poszłam na drugi dzień na krew (10dpo) i miałam wynik 27
od razu wiedziałam też,że będzie dziewczynka
Ostatnie 3 cykle nie miałam żadnych przeczuć. Teraz mam,że w tym się uda. Oby się sprawdziło
-
Adelcia, to widzę że masz dobrą intuicję

Trzymam kciuki żeby teraz też nie zawiodła
-
Dzień dobry

Madzia, kciuki:)
madziallena lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, melduję się i ja. Czekam cierpliwie na owu. Najchętniej pojechałabym z małą na działkę ale nie mogę bo mąż będzie niedługo potrzebny
Ja w pierwszej ciąży też miałam przeczucie że się udało, w zeszłym cyklu czułam że się nie udało bo jakiś skąpy śluz miałam cały cykl, więc coś z tymi przeczuciami faktycznie jest. W tym cyklu liczę na to że się uda
-
Hey dziewczyny u mnie dzisiaj termin @ rano wstałam i zrobiłam test niestety negatywny...więc czekam na @ pobolewa mnie w macicy jak na @ i temp spada tylko dziwi mnie śluz biały i dosyć dużo go mam a zawsze przed @ była susza..
Miałyście tak ?? -
U mnie znowu spadek temp, a myślałam żę będzie owu i tempka skoczy, chyba jeszcze na owu muszę poczekać. Za to męża wzięłam w obroty;) i zobaczymy co dalej:)
-
Adele27 wrote:Truskaweczka skoro dzis masz dostać @ to Twoja faza lutealna trwa tylko 10 dni ?
Nie 12 dni trwa ale w tym mc cos z owu było nie tak bo po moich obserwacjach była 14/15dc a wykres pokazuje ze w innym dniu dlatego pokazuje ze 10 dni ale co mc mam cykle mam co 27/28 dni wiec dzisiaj jest 28dc. -
Moja faza lutealna trwała 10-11 dni i w ciążę zaszłam także jest to wystarczający czas jak widać

Truskaweczka - jak @ nie przyjdzie, to testuj za dwa dni. Ja w tej ciąży mam dużo białego śluzu.
madziallena - ja się doszukiwałam i co cykl miałam zgagę i mdłości, a ciąży nie było...dopiero jak objawy były typowo miesiączkowe to się okazało, że fasolka jest
Ale oby u Ciebie te objawy świadczyły o ciąży.
Mocne kciuki za Was dziewczyny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2017, 14:34
Marietta, Truskaweczka250, madziallena lubią tę wiadomość

-
Witam się ponownie
Dzisiaj 10dpo, beta 2,35- więc na dwoje babka wróżyła, ale objawy jak w pierwszej ciąży, więc mam nadzieję, że w poniedziałek się potwierdzi wzrostem 
Karmię synka dalej, skonsultuję to na najbliższej wizycie u gina.
Powodzenia życzę sobie w poniedziałek i Wam -szybkiego spełnienia marzeń o kolejnym bobasie!
U nas zaskoczyło w 4cyklu- rzutem na taśmę- za tydzień powrót do pracy