X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelacia wiadomo przed wizyta jest stres ale trzeba byc dobrej myśli i nie dopuszczać żadnych zlych ;) hormony buzuja hehe

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi na moim opakowaniu (tabsy) jest napisane 2000mg, 4 tabletki dziennie - 2 rano i 2 wieczorem, ale to chyba w sumie dawka. Na opakowaniu bedzie napisane na pewno. Dla mnie piguly sa latwiejsze w obsludze, choc wielkie i trudno lyknac ;)

Adele no taak, juz z tydzien po owu, ale <3 wcale nie bylo, wiec pfff :)
    Moj ostatni dzien w pracy w srode za tydzien, we czwartek wybijam z synem na miesiac do Polski ^^ Aaaaaaa nie moge sie doczekac ^^

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Tanda proga najlepiej badać 7dpo a Ty ile dzis masz ?

Wg. moich obserwacji i objawów 7/8 dpo a wg. OF 6.

adelcia wrote:
    Czesć dziewczyny,
    ja czekam z niecierpliwością na wizytę w czwartek. MAm stresa i jakies dziwne przeczucia. Tyle że w miarę dobrze się czuję. Słyszę jak przez ścianę mąż usypia córkę-krew mnie zalewa. Po minucie znów daje jej zabawki,bo "nie jest jeszcze śpiąca". Nie rozumie,że musi się przespać bo do 21 nie da nam zyć. W ogóle,jakoś mnie ostatnio strasznie denerwuje.

To pewnie hormony :) Mnie na początku ciąży wszystko irytowało! Czasem sama siebie miałam dosyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 18:48

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda a wyniki kiedy bedziesz miała ?

Kat ale jak to tak w ogóle zero <3 ??? :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Tanda a wyniki kiedy bedziesz miała ?

Kat ale jak to tak w ogóle zero <3 ??? :P

Już mam :)
    Chyba nie jest źle, 18,17 ng/ml przy normie dla II fazy 3,34-25,56. Coś mi się kojarzy, że wynik powyżej 15 świadczy o przebytej owulacji.

Jednak co innego mnie bardzo zmartwiło... tak z głupoty dorzuciłam TSH, bo wymieniają je jako jedno z pierwszych badań przy niepłodności i nie wyszło za fajne - 3,084 :/
    Co najlepsze -jakieś 2-3 lata przed pierwszą ciążą miałam 2,4, potem w ciąży miałam fajny wynik, ok. 1,5 i w zeszłym roku powtarzałam przed samymi staraniami - też miałam coś ok. 1,5, ale nie potrafię teraz tego wyniku znaleźć... Boję, się że to początek problemów z tarczycą :(

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Panie ;) mogę dołączyć? przedstawie sie ma 30 lat i połroczna wyczekana upragniona coreczke :) przy pierwszej ciazy pod kontrola lekarza tabletki monitoring hsg udalo sie po 8 miesiącach. Za to cała ciąża przebiegła bez problemu. Kiedy zaczelyscie starania o drugie dziecko i czy udało się szybciej ? i jak to jest po cc trzeba czekać dłużej. Pozdrawiam ;)

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. mam już 3 letniego synka, więc najwyższa pora na jakieś rodzeństwo :) teraz będzie 4 cykl starań, a pierwszy z ovu i mierzeniem temp, więc liczę na to że będzie większa szansa na powodzenie. z synem udało się za pierwszym razem, więc dla mnie nowością są starania przez kilka cykli. brała może któraś z was oeparol femina na zwiększenie ilości śluzu? u mnie na początku starań marnie z tym było, więc od 2 cykli łykam ale nie widzę jakieść większej ilości, ale przynajmniej trochę się pojawiło

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja_86 wrote:
    Witam wszystkie Panie ;) mogę dołączyć? przedstawie sie ma 30 lat i połroczna wyczekana upragniona coreczke :) przy pierwszej ciazy pod kontrola lekarza tabletki monitoring hsg udalo sie po 8 miesiącach. Za to cała ciąża przebiegła bez problemu. Kiedy zaczelyscie starania o drugie dziecko i czy udało się szybciej ? i jak to jest po cc trzeba czekać dłużej. Pozdrawiam ;)

ja też jestem po cesarce, mi lekarz powiedział że organizm całkowicie regeneruje się ok roku, no i jak zechcesz się starać to warto sprawdzić na usg jak się cięcie pozrastało

• endzi84 Koleżanka

Wysłany: 19 lipca 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie juz nic nie bedzie :( jutro mialam testowac ale chyba to sensu nie ma...tempka nisko, piersi przestaja bolec wiec zapewne @ sie zbliza ehh kolejny cyk stracony...nie mam juz sil :(

388e479a6e8311182fb09fd3e524f8ea.png
    zem3x1hpqwdneb5j.png
    33 cs
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, nam ginka pozwoliła działać po 12 miesiącach, ale mówiła że są tacy lekarze co każą czekać 14.

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja_86 wrote:
    Witaj też całkiem niedawno tu dolaczylam. O drugie dziecko zaczęliśmy się starać jak synek skończył ok. rok i 4mc i tak do dnia dzisiejszego,czyli 11mc bo synek ma już 2lata i 3mc. Też miałam cc i raczej nie słyszałam, że trzeba czekać dłużej niż po normalnym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 08:08

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    endzi84 wrote:
    u mnie juz nic nie bedzie :( jutro mialam testowac ale chyba to sensu nie ma...tempka nisko, piersi przestaja bolec wiec zapewne @ sie zbliza ehh kolejny cyk stracony...nie mam juz sil :(
    Endzi nie łam się, ja tak mam co miesiąc i też powtarzam że już nie mam sił.Ale trwa to ok.1dzień, a potem na nowo wyciągam na wierzch swoje pokłady nadzieji i energii i myślę już tylko o nowym cyklu. Ps. Ja testuję dopiero za jakiś tydzień więc teraz muszę czekać i czekać i czekać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 08:18

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam

Tanda prog ładny :) ale tsh trzeba skonsultować z lekarzem :/ brałaś kiedyś jakieś leki na tarczycę ?

nadzieja witaj :) jakie brałaś tabl w staraniach o 1 ciążę? coś na stymulację ?

moniśka cześć :) u mnie z 1 dzieckiem też za 1 razem się udało :P ja nie pomogę w sprawie śluzu bo nie mam z nim problemu ale dziewczyny pisały np.o siemieniu lnianym no i Oeparol któraś też brała

endzi który to cs ? temp jeszcze nie jest aż tak nisko

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a u Ciebie jak ? już po owu czy przed ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie wykres jak na owu, dziwne. Jutro wizyta u gina, może wreszcie doczekam się tego nieszczęsnego usg. Będę przynajmniej wiedziała jak tam pęcherzyki itd. Proszę trzymać kciuki:)

Adele, za 1razem? Szczęściara;)
    My staraliśmy się rok. Mam nadzieję żę teraz szybciej się uda...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 08:18

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na stymulacja clo i później przez miesiąc duphastan i w ogole duzo witamin teraz muszę umówić się na wizytę to mam nadzieję ze będzie ok. Chciałabym się umówić w drugiej połowie cyklu żeby zobaczyć od razu jak jajniki i pracują . Właśnie tego boję się najbardziej ze zajmą staraniaduzo czasu.

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Kasia a u Ciebie jak ? już po owu czy przed ?
    Już po, owulacji była raczej w sobotę/niedzielę więc testować będę dopiero za jakiś tydzień, dobija to czekanie. A najgorsze jest to że codziennie czuję coś nowego, a to rwa kulszowa, a to jajniki bolą, a to znowu cycki, a przecież wiem że co miesiąc czuję prawie to samo i potem okazuje się że nic z tego, no ale nic trzeba czekać i wierzyć .

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!! wczoraj wieczorem siknęłam sobie jeszcze raz i też wyszła II kreseczka, nawet mocniejsza niż ta rano :-) poczekam teraz do piątku jak był termin @ i zrobię test znowu :-) jak wszystko będzie dobrze to termin będzie na 01.04.2018 :-)

Ellka, nadzieja_86, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    A u mnie wykres jak na owu, dziwne. Jutro wizyta u gina, może wreszcie doczekam się tego nieszczęsnego usg. Będę przynajmniej wiedziała jak tam pęcherzyki itd. Proszę trzymać kciuki:)

Adele, za 1razem? Szczęściara;)
    My staraliśmy się rok. Mam nadzieję żę teraz szybciej się uda...
    To i tak mialyscie więcej szczęścia niż my. Bo u nas to były bardzo ciężkie 2lata i nawet nie wiedziałam czy jestem w stanie w ogóle zajść, bo w tym samym czasie przynajmniej 2koleżanki miały poronienia czyli one mogły zajść, a ja nic. No ale i nam się udało. Więc jednak ja też mogę.

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon86 wrote:
    Hej!!! wczoraj wieczorem siknęłam sobie jeszcze raz i też wyszła II kreseczka, nawet mocniejsza niż ta rano :-) poczekam teraz do piątku jak był termin @ i zrobię test znowu :-) jak wszystko będzie dobrze to termin będzie na 01.04.2018 :-)
    Gratuluję i normalnie napisalabym ze zazdro, ale może akurat i u mnie coś kielkuje. Test dopiero za jakiś tydzień. A jak liczyłam na kalkulatorach to termin wychodzi mi na 04.04.2018 :)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ