Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Emi na moim opakowaniu (tabsy) jest napisane 2000mg, 4 tabletki dziennie - 2 rano i 2 wieczorem, ale to chyba w sumie dawka. Na opakowaniu bedzie napisane na pewno. Dla mnie piguly sa latwiejsze w obsludze, choc wielkie i trudno lyknac
Adele no taak, juz z tydzien po owu, ale wcale nie bylo, wiec pfff
Moj ostatni dzien w pracy w srode za tydzien, we czwartek wybijam z synem na miesiac do Polski ^^ Aaaaaaa nie moge sie doczekac ^^60 cs......
PCO
7 cykli z Clo
hsg 05.16 jajowody drozne
laparo 08.17 tuning -
Adele27 wrote:Tanda proga najlepiej badać 7dpo a Ty ile dzis masz ?
Wg. moich obserwacji i objawów 7/8 dpo a wg. OF 6.
adelcia wrote:Czesć dziewczyny,
ja czekam z niecierpliwością na wizytę w czwartek. MAm stresa i jakies dziwne przeczucia. Tyle że w miarę dobrze się czuję. Słyszę jak przez ścianę mąż usypia córkę-krew mnie zalewa. Po minucie znów daje jej zabawki,bo "nie jest jeszcze śpiąca". Nie rozumie,że musi się przespać bo do 21 nie da nam zyć. W ogóle,jakoś mnie ostatnio strasznie denerwuje.
To pewnie hormony Mnie na początku ciąży wszystko irytowało! Czasem sama siebie miałam dosyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 18:48
Matylda
-
Adele27 wrote:Tanda a wyniki kiedy bedziesz miała ?
Kat ale jak to tak w ogóle zero ???
Już mam
Chyba nie jest źle, 18,17 ng/ml przy normie dla II fazy 3,34-25,56. Coś mi się kojarzy, że wynik powyżej 15 świadczy o przebytej owulacji.
Jednak co innego mnie bardzo zmartwiło... tak z głupoty dorzuciłam TSH, bo wymieniają je jako jedno z pierwszych badań przy niepłodności i nie wyszło za fajne - 3,084
Co najlepsze -jakieś 2-3 lata przed pierwszą ciążą miałam 2,4, potem w ciąży miałam fajny wynik, ok. 1,5 i w zeszłym roku powtarzałam przed samymi staraniami - też miałam coś ok. 1,5, ale nie potrafię teraz tego wyniku znaleźć... Boję, się że to początek problemów z tarczycąMatylda
-
Witam wszystkie Panie mogę dołączyć? przedstawie sie ma 30 lat i połroczna wyczekana upragniona coreczke przy pierwszej ciazy pod kontrola lekarza tabletki monitoring hsg udalo sie po 8 miesiącach. Za to cała ciąża przebiegła bez problemu. Kiedy zaczelyscie starania o drugie dziecko i czy udało się szybciej ? i jak to jest po cc trzeba czekać dłużej. PozdrawiamJuz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Witam. mam już 3 letniego synka, więc najwyższa pora na jakieś rodzeństwo teraz będzie 4 cykl starań, a pierwszy z ovu i mierzeniem temp, więc liczę na to że będzie większa szansa na powodzenie. z synem udało się za pierwszym razem, więc dla mnie nowością są starania przez kilka cykli. brała może któraś z was oeparol femina na zwiększenie ilości śluzu? u mnie na początku starań marnie z tym było, więc od 2 cykli łykam ale nie widzę jakieść większej ilości, ale przynajmniej trochę się pojawiło
-
nadzieja_86 wrote:Witam wszystkie Panie mogę dołączyć? przedstawie sie ma 30 lat i połroczna wyczekana upragniona coreczke przy pierwszej ciazy pod kontrola lekarza tabletki monitoring hsg udalo sie po 8 miesiącach. Za to cała ciąża przebiegła bez problemu. Kiedy zaczelyscie starania o drugie dziecko i czy udało się szybciej ? i jak to jest po cc trzeba czekać dłużej. Pozdrawiam
ja też jestem po cesarce, mi lekarz powiedział że organizm całkowicie regeneruje się ok roku, no i jak zechcesz się starać to warto sprawdzić na usg jak się cięcie pozrastało -
Nadzieja, nam ginka pozwoliła działać po 12 miesiącach, ale mówiła że są tacy lekarze co każą czekać 14.
-
nadzieja_86 wrote:Witam wszystkie Panie mogę dołączyć? przedstawie sie ma 30 lat i połroczna wyczekana upragniona coreczke przy pierwszej ciazy pod kontrola lekarza tabletki monitoring hsg udalo sie po 8 miesiącach. Za to cała ciąża przebiegła bez problemu. Kiedy zaczelyscie starania o drugie dziecko i czy udało się szybciej ? i jak to jest po cc trzeba czekać dłużej. Pozdrawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 08:08
-
endzi84 wrote:u mnie juz nic nie bedzie jutro mialam testowac ale chyba to sensu nie ma...tempka nisko, piersi przestaja bolec wiec zapewne @ sie zbliza ehh kolejny cyk stracony...nie mam juz sil
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 08:18
-
Hej Wam
Tanda prog ładny ale tsh trzeba skonsultować z lekarzem brałaś kiedyś jakieś leki na tarczycę ?
nadzieja witaj jakie brałaś tabl w staraniach o 1 ciążę? coś na stymulację ?
moniśka cześć u mnie z 1 dzieckiem też za 1 razem się udało ja nie pomogę w sprawie śluzu bo nie mam z nim problemu ale dziewczyny pisały np.o siemieniu lnianym no i Oeparol któraś też brała
endzi który to cs ? temp jeszcze nie jest aż tak nisko -
A u mnie wykres jak na owu, dziwne. Jutro wizyta u gina, może wreszcie doczekam się tego nieszczęsnego usg. Będę przynajmniej wiedziała jak tam pęcherzyki itd. Proszę trzymać kciuki:)
Adele, za 1razem? Szczęściara;)
My staraliśmy się rok. Mam nadzieję żę teraz szybciej się uda...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 08:18
-
Tak na stymulacja clo i później przez miesiąc duphastan i w ogole duzo witamin teraz muszę umówić się na wizytę to mam nadzieję ze będzie ok. Chciałabym się umówić w drugiej połowie cyklu żeby zobaczyć od razu jak jajniki i pracują . Właśnie tego boję się najbardziej ze zajmą staraniaduzo czasu.Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Adele27 wrote:Kasia a u Ciebie jak ? już po owu czy przed ?
-
Hej!!! wczoraj wieczorem siknęłam sobie jeszcze raz i też wyszła II kreseczka, nawet mocniejsza niż ta rano poczekam teraz do piątku jak był termin @ i zrobię test znowu jak wszystko będzie dobrze to termin będzie na 01.04.2018
Ellka, nadzieja_86, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość
-
Ellka wrote:A u mnie wykres jak na owu, dziwne. Jutro wizyta u gina, może wreszcie doczekam się tego nieszczęsnego usg. Będę przynajmniej wiedziała jak tam pęcherzyki itd. Proszę trzymać kciuki:)
Adele, za 1razem? Szczęściara;)
My staraliśmy się rok. Mam nadzieję żę teraz szybciej się uda...
-
simon86 wrote:Hej!!! wczoraj wieczorem siknęłam sobie jeszcze raz i też wyszła II kreseczka, nawet mocniejsza niż ta rano poczekam teraz do piątku jak był termin @ i zrobię test znowu jak wszystko będzie dobrze to termin będzie na 01.04.2018