X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    endzi84 wrote:
    Ja jeszcze jeden cykl sobie daje, pojde juz ostani raz do gina na pecherzyk a pozniej odpuszczam z lekarzami, bo tylko kase trace a nic to niedaje :( jeszcze ten acard wyprobuje teraz i koncze z tymi staraniami bo ani to seks przyjemny bo tak w sumie na sile z mysla ze moze sie tym razem uda i tylko stresy ciagle z robieniem testow po odstawieniu dupka...:( Ale i tak wiem ze nigdy tak do konca nie odpuzcze bo to jednak siedzi gdzies gleboko w glowie i zawsze przy zblizajacej miesiaczce bede sie nakrecac...ehh my baby to chyba wszystkie tak mamy co nie? :(
    Ja na pewno bo zawsze gdzieś tam liczę dni ;)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • adelcia Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Simon gratulacje co do ciąży po cc ja byłam na wizycie 8mcy i lekarz powiedział,że blizna ok,możemy się starać o drugie. Zaszłam 11mcy po porodzie, jutro wizyta,zobaczymyy co powie.

deaf234bd59751a3e2ce46fafae8735a.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja_86 wrote:
    Witam wszystkie Panie ;) mogę dołączyć? przedstawie sie ma 30 lat i połroczna wyczekana upragniona coreczke :) przy pierwszej ciazy pod kontrola lekarza tabletki monitoring hsg udalo sie po 8 miesiącach. Za to cała ciąża przebiegła bez problemu. Kiedy zaczelyscie starania o drugie dziecko i czy udało się szybciej ? i jak to jest po cc trzeba czekać dłużej. Pozdrawiam ;)

My zaczęliśmy starania jak córka miała 9 mcy, ale ja rodziłam SN. Minął rok i jeszcze się nie udało, choć pierwsza ciąża była z pierwszego cyklu bez zabezpieczenia. Zaczynamy właśnie diagnostykę.
    Moja siostra miała dwie cesarki i po każdej lekarz kazał zgłosić się po roku na sprawdzenie blizny i wtedy oceniał czy może już się starać. Po pierwszej musiała czekać dłużej, ale u niej była inna sytuacja - pierwsze dziecko straciła w 25 tc i musiała mieć cesarkę na cito z powodu zakażenia, macica była mała i blizna przez to była dużo większa niż na rozciągniętej macicy. Po drugiej cesarce po roku od porodu pozwolił się starać.

Adele27 wrote:
    Hej Wam

Tanda prog ładny :) ale tsh trzeba skonsultować z lekarzem :/ brałaś kiedyś jakieś leki na tarczycę ?

Nigdy, tarczycę zawsze miałam zdrową. Zszokował mnie ten wzrost tsh, w sumie to badanie tak dla formalności zrobiłam, bo pomyślałam, że lekarz jak zobaczy ładny progesteron to wyśle mnie na tarczycowe badania :/ Liczyłam na wynik jak poprzednio - ok. 1,5.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 09:54

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    endzi każda z nas ma chociaż malutką nadzieje na to,że może akurat się uda ale to chyba dobrze. Mi jakoś lepiej bez obserwacji,mierzenia temp..głowa odpoczywa

Tanda nie martw się :* dostaniesz pewnie coś na obniżenie dobrze,że zrobiłaś to badanie i możesz już teraz iść z nim do lekarza więc zawsze to zaoszczędziłaś czasu

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam przyjść na wizytę po 3 cyklach z testami owu i wynikiem progesteronu, ale zadzwonię i zapytam czy z tym tsh jest sens dalej próbować i czy nie przyjść wcześniej.
    Poczytałam trochę i zastanawiam się, czy nie miałam przypadkiem ostatnio podostrego zapalenia tarczycy, podobno zdarza się po infekcjach wirusowych, najpierw jest nadczynność, potem przechodzi w niedoczynność i ustępuje. Miałam zimą ostrą wirusową infekcję gardła nadkażoną bakteryjnie, długo leczyłam, dwa antybiotyki dostałam. Pamiętam, że bolała mnie jakiś czas temu szyja po bokach, promieniowało to do uszu - myślałam, że jakieś zapalenie uszu mnie łapie ale przeszło. A czytam, że podostre zapalenie tarczycy ma podobne objawy. Oby to było to a nie jakieś rozwijające się hashimoto :(

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda a miałaś badana rezerwę jajnikowa ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelemasz rację teraz czekam do niedzieli na testowanie oby mi sie ukazały te 2 kreseczki :)

Ellka to fajnie oby ten mój wykres był tym szczęśliwym :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 13:20

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • magdis Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    <b>Adele<b> masz rację :) Teraz czekam do niedzieli na testowanie oby tylko pokazały sie 2 kreseczki :) <3

<b>Ellka<b> to fajnie oby ten mój wykres był tym szczęśliwym :)
    Truskaweczka, to testujemy razem :) ja też w niedzielę :) kciuki zaciśnięte :)

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie dziewczyny co niedawno wyczytałam? Odnośnie obserwacji owulacji. Żeby patrzeć na siuśki, im mają ciemniejszą barwę tym bliżej owu;p Ale ile w tym prawdy to nie wiem

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png

Wysłany: 19 lipca 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:

Również trzymam kciukasy:)Ja co prawda mam termin na 25, ale jedna apka mi wcześniej wyznaczyła owu i @ na tą sobotę wiec za testuje w niedzielę będzie ok ;)

25.png
    Mili <3
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie siknęłam na owutesta (nie wiem co mam dzisiaj z tym sikaniem:P )
    i jest bledzioszek, więc może owu powoli się zbliża. Dzisiaj wieczorem powtórka:)

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    A wiecie dziewczyny co niedawno wyczytałam? Odnośnie obserwacji owulacji. Żeby patrzeć na siuśki, im mają ciemniejszą barwę tym bliżej owu;p Ale ile w tym prawdy to nie wiem
    cos mi sie wydaje to malo prawdopodobne, w koncu jesli duzo pij3 sie wody to kolor tez sie zmienia.
    ja robiac owutest zaraz po @ tez mialam blada kreske i tak do.samej owu a byla 3 tyg pozniej. w tym cyklu za kilka dni zaczynam sprawdzanie testami bo cos mi sie wydaje ze cykl moze byc krótszy niz ostatnimi czasy.

• Ellka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniśka, bladą kreskę czyli negatyw;) a w czasie owu miałaś dwie tak samo ciemne?

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak negatyw, chodzi o to ze blada kreska nie musi oznaczac ze owu bedzie lada moment, innym dziewczynom jakies 2 tyg przed owu wychodzila tylko jedna kreska ale ja takiego czegos nie doswiadczylam i robilam testy codziennie czekajac az ta 2 sciemnieje i trwalo to 3 tyg. w dniu owu testowa byla ciemniejsza a dzien przed i dzien po obie byly tak samo ciemne.

• Ellka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okaże się jak to będzie u mnie:)

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png

Wysłany: 19 lipca 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak w niedzielę w nocy mnie jajnik bolał aż się z bólu obudziłam to w pon popołudniu zrobiłam test to był pozytywny ale nie były takie identyczne kreski ale ciemna była wiec to zależy od prod. testów :)

25.png
    Mili <3
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez testuje ale w poniedzialek ;-)

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:

Trzymam kciuki :*

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    Adele, a Ty miałaś kiedyś robione usg piersi? Ja chodzę co 8-10 m-cy bo mam bardzo dużo mniejszych i większych torbieli w piersiach i każą mi to kontrolować. I wyczytałam dzisiaj że właśnie m.in. te torbiele mogą być przyczyną takiego dokuczliwego bólu piersi w 2giej fazie cyklu. Normalnie chyba oszaleje, tak mnie bolą :/

Miałam jakos w tamtym roku usg i bylo ok. Nie wyczuwam żadnych guzków tylko na jednej piersi ost wyczulam ale się wchlonal sam

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Agulineczka, co tam u Ciebie? Ostatnio coś mało się odzywasz

Dzięki, że pytasz. Mało się odzywam, co parę dni wchodzę i sprawdzam czy są jakieś nowe dobre informacje.

U mnie póki co nic się nie dzieje. Starania zawieszone, czekam na wizytę u ginekologa, która mam 31 lipca i zobaczymy co tam się u mnie dzieje. Rozpoczęłam drugi cykl po poronieniu. Odczekać kazali 3 cykle także muszę się jeszcze uzbroić w cierpliwość. Wiem, że niektóre dziewczyny zaczynają wcześniej starania po zabiegu, ale ja mam jakieś obawy. Tzn, jestem gotowa psychicznie, ale boję się, że organizm nie doszedł jeszcze do siebie w 100% i gdyby znowu, nie daj Boże, powtórzyła się historia, to pewnie siebie bym tylko obwiniała. Zobaczymy czego się dowiem na wizycie, czy wszystko się wygoiło. Chciałabym usłyszeć, że 2 cykle wystarczą ;)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ