X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • endzi84 Koleżanka

Wysłany: 19 lipca 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie juz 33 cykl :( i tym razem chyba za bardzo sie nakrecilam ze juz teraz musi sie udac... no i tak po wykresie i po swoich odczuciach wiem ze znow sie nie udalo!

388e479a6e8311182fb09fd3e524f8ea.png
    zem3x1hpqwdneb5j.png
    33 cs
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka no 1 ciąża była coś w stylu a spróbujemy i bach wyszło heh.. ale byłam wtedy młoda luz bluz i w ogóle.. :P Twój wykres faktycznie trochę dziwny. Albo skoczy do góry niedługo albo jeszcze zejdzie w dól na dniach na owu. Będę trzymać kciuki :)

nadzieja a czemu brałaś dupka? pytam bo ja mam plamienia przed @ i myśle czy też nie powinnam coś brać ale na ost wizycie u gin zapomniałam o tym wspomnieć wrrr też jestem teraz na stymulacji. Do gina najlepiej tak jak piszesz ok owulki iść. Nie myśl negatywnie jesteś już doświadczona i wiesz ile starania mogą potrwać ale wybierasz się do gina wiesz co posprawdzać więc będzie dobrze ;)

Kasia aaa to owu miałaś tak jak ja :) u mnie w tym miesiącu może coś tam boli ale w ogóle nie zwracam na to uwagi odpoczywam od tego :P i tak jak zawsze mój wykres był pełen objawów w II fazie tak teraz pusto tam :P tylko cyce bolą ale to jak zawsze...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon piękna data! hehe ale u Ciebie szybko te testy wychodzą skoro termin @ dopiero w pt :P i to z wieczornego sikańca dooobrze :D

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    endzi który już cykl jesteś na Clo ? próbowałaś czegoś innego ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele, dzięki:) obym jutro się dowiedziała co i jak

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dupka brałem bo miałam niski progesteron ale po miesiącu się unormowal ladnie rósł i odstawiłam bylo bez plamien zalecenie gin żeby dmuchać m dzidzie ;) a to widzę że pojawiają się dwie kreseczki to motywuje po cichu gratuluje!! Poza tym przy pierwszej ciazybtez założyłem tu kalendarzyk mieszkam temp i przy drugi cyklu OF się udało i jeszcze wyjazd z mężem pełen luz i spotkań teraz chyba też tak trzej tylko jak moerzyctemp. Jak się wstaje w nocy? Sen jest zaklocony wtedy? Chciałbym wcześniej już mierzyć żeby wiedzieć kiedynowi dokładnie.

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • endzi84 Koleżanka

Wysłany: 19 lipca 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    endzi który już cykl jesteś na Clo ? próbowałaś czegoś innego ?
    na clo juz kilka cykli mialam nie powiem ci dokldnie bo sama nie pamietam bralam go z przerwami. Do tej pory bralam tylko clo, duphaston pregnyl (tylko w tym cyklu ze wzgledu na ilosc pecherzykow) i estrofem...u mnie owulacja jest w kazym cyklu, pecheryki pekaja...endo w granicach 8 mm i nie wiadomo co jest problemem, u meza wyniki robione dwukrotnie iwychodza prawidlowe....do tego zbadalam sobie szyjke i ewidentnie jest otwarta wchodzi caly opuszek palca :( Nie wiem juz co robic...3 lekarzy nie dalo rady nic zaradzic i znalezc przyczyny :(

zem3x1hpqwdneb5j.png
    33 cs
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon gratuluje 2 kreseczek, ja poki co czekam na owulacje, a ze ostatnio cykle mi powariowaly to zobaczymy kiedy bedzie. w styczniu tabletki anty odstawilam i od kwietnia cykle coraz dluzsze

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    endzi a może trzeba spróbować stymulacji czymś innym ? a endometrium masz dobrej grubości? niby clo je upośledza ale pewnie to wszystko wiesz..

nadzieja spróbuj mierzyć nawet jak wstajesz w nocy dziewczyny tak robiły i wykres też wychodził, ustawiasz sobie godzinę domyślną a mierzone o innej godzinie będą zaznaczane jako puste kółeczko

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • endzi84 Koleżanka

Wysłany: 19 lipca 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    endzi a może trzeba spróbować stymulacji czymś innym ? a endometrium masz dobrej grubości? niby clo je upośledza ale pewnie to wszystko wiesz..
    Endo 8mm moze za malo nie wiem..O stymulacji czyms innym nie myslalam bo w sumie clo na mnie dobrze dziala pecherzyki rosna.. w tym cyklu bylo ich az 6 z czego 4 dominujace wiec to nie z pecherzykami jest problem..mysle ze najpredzej z zadniezdzeniem..postanowilam ze w nastepnym cyklu sprobuje na wlasna reke brac acard przez kilka dni moze on cos pomoze.

zem3x1hpqwdneb5j.png
    33 cs
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey au mnie temp zaczęła rosnąć wiec chyba jest ok:) jeśli chodzi o testowanie to OF pokazuje dzisiaj 8dpo a w Ovuwiev ze 11 dpo także poczekam z pierwszym testem do niedzieli 23 bo trmin @ mam na 25..oby nie przyszła :)

Witam kolejne staraczki :)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    endzi84 wrote:
    Endo 8mm moze za malo nie wiem..O stymulacji czyms innym nie myslalam bo w sumie clo na mnie dobrze dziala pecherzyki rosna.. w tym cyklu bylo ich az 6 z czego 4 dominujace wiec to nie z pecherzykami jest problem..mysle ze najpredzej z zadniezdzeniem..postanowilam ze w nastepnym cyklu sprobuje na wlasna reke brac acard przez kilka dni moze on cos pomoze.

endo wg dobre. Czasem organizm dobrze reaguję na zmianę bo na clo ile najdłużej można być ? ja mam stymulacje letrozolem tylko na 3 miechy

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka i po co były te zmartwienia? :P wykres bardzo ładny ;)

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • endzi84 Koleżanka

Wysłany: 19 lipca 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    endo wg dobre. Czasem organizm dobrze reaguję na zmianę bo na clo ile najdłużej można być ? ja mam stymulacje letrozolem tylko na 3 miechy
    chyba 6 miesiecy mozna brac clo ja mialam teraz dwa cykle z clo wczesniej 2 cykle przerwy chyba ogolnie w tym roku to moj 4 lub 5 cykl z clo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 09:20

zem3x1hpqwdneb5j.png
    33 cs
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Truskaweczka i po co były te zmartwienia? :P wykres bardzo ładny ;)

Bo mnie przestraszyła jedna dziewczyna że mam problemy z tym progesteronem :(
    I na szczęście na razie jest ok :)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    endzi wiem co czujesz, u mnie to samo. Gdzies juz wczesniej pisalysmy chyba, ze sie staramy podobnie. Tez juz mam dosyc powoli. Moja znajoma ostatnio dramatyzowala, bo sie stara JUZ 3 miesiace i nic. Gryzlam sie w jezyk strasznie :P

Adele nooo coz. Ganiam chlopa juz trzeci rok do lozka na zawolanie, bo to dzisiaj! i teraz dupa z tego wychodzi. Zrazil sie chlopak ;) No i nie bylo <3 Z tego co czytalam, to jest czesty problem par, ktore sie dlugo staraja, niestety.

nadzieja, moniska witamy :)Powodzenia!

Ellka kciuki za wizyte :)

Kasia tak, poronienie jest straszne, ale przynajmniej jest szansa, ze kolejne sie utrzyma zdrowo. A tu sie czlowiek produkuje latami i zupelnie nic sie nie dzieje. Choc wiesz, mam w grupie na fejsbuku dziewczyne, ktora ma cudem dwojke dzieci, ale stracila wlasnie 9 ciaze... Wiec nie zazdroszcze.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Bo mnie przestraszyła jedna dziewczyna że mam problemy z tym progesteronem :(
    I na szczęście na razie jest ok :)

Nie wiem po czym ona to stwierdziła bo wykres jest normalny :) widocznie trzeba do niektórych wypowiedzi podchodzić z dystansem ;)

endzi wiem,że nie staram się tak długo jak Ty ale te 18 miesięcy też dały mi w kość. W tym cyklu odpuściłam obserwacje, muszę odpocząć bo bardzo przeżywałam kolejne porażki. Ja nie miałam jeszcze hsg może tu jest przyczyna bo jak nie to też już nie mam pomysłów...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat, dzięki:) Dam znać pewnie jutro wieczorem jak będę po. :)

Truskaweczka, mnie się Twój wykres baardzo podoba :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 09:37

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83 wrote:
    endzi wiem co czujesz, u mnie to samo. Gdzies juz wczesniej pisalysmy chyba, ze sie staramy podobnie. Tez juz mam dosyc powoli. Moja znajoma ostatnio dramatyzowala, bo sie stara JUZ 3 miesiace i nic. Gryzlam sie w jezyk strasznie :P

Adele nooo coz. Ganiam chlopa juz trzeci rok do lozka na zawolanie, bo to dzisiaj! i teraz dupa z tego wychodzi. Zrazil sie chlopak ;) No i nie bylo <3 Z tego co czytalam, to jest czesty problem par, ktore sie dlugo staraja, niestety.

nadzieja, moniska witamy :)Powodzenia!

Ellka kciuki za wizyte :)

Kasia tak, poronienie jest straszne, ale przynajmniej jest szansa, ze kolejne sie utrzyma zdrowo. A tu sie czlowiek produkuje latami i zupelnie nic sie nie dzieje. Choc wiesz, mam w grupie na fejsbuku dziewczyne, ktora ma cudem dwojke dzieci, ale stracila wlasnie 9 ciaze... Wiec nie zazdroszcze.
    Nom faktycznie, tylko współczuć
    ... Wiesz ja nadzieję na to że w ogóle kiedykolwiek zajde straciłam po tym jak po półtorej roku lekarz powiedział, że trzeba chyba robić inseminacje bo nici z tego, ale wtedy pojawiła się torbiel, później laparo i cud. Teraz jak staramy się o drugie to wiedziałam że mogę, ale doszłam do wniosku, że chyba nie mam po prostu owulacji bo testy owu zawsze negatywne i od początku dostałam clo, ale po kolejnej laparo wiedziałam już 2kreski, choć nigdy identyczne tylko prawie , więc nadzieja znowu wróciła bo jednak owu też mam :)

magada lubi tę wiadomość

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • endzi84 Koleżanka

Wysłany: 19 lipca 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Nie wiem po czym ona to stwierdziła bo wykres jest normalny :) widocznie trzeba do niektórych wypowiedzi podchodzić z dystansem ;)

endzi wiem,że nie staram się tak długo jak Ty ale te 18 miesięcy też dały mi w kość. W tym cyklu odpuściłam obserwacje, muszę odpocząć bo bardzo przeżywałam kolejne porażki. Ja nie miałam jeszcze hsg może tu jest przyczyna bo jak nie to też już nie mam pomysłów...
    Ja jeszcze jeden cykl sobie daje, pojde juz ostani raz do gina na pecherzyk a pozniej odpuszczam z lekarzami, bo tylko kase trace a nic to niedaje :( jeszcze ten acard wyprobuje teraz i koncze z tymi staraniami bo ani to seks przyjemny bo tak w sumie na sile z mysla ze moze sie tym razem uda i tylko stresy ciagle z robieniem testow po odstawieniu dupka...:( Ale i tak wiem ze nigdy tak do konca nie odpuzcze bo to jednak siedzi gdzies gleboko w glowie i zawsze przy zblizajacej miesiaczce bede sie nakrecac...ehh my baby to chyba wszystkie tak mamy co nie? :(

zem3x1hpqwdneb5j.png
    33 cs
‹‹ 381 382 383 384 385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ