X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • mamamarysi Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morowa wrote:
    A czy Wy biorąc kwas foliowy też miałyście mdłości? Czytałam ze to może być skutek uboczny. Chyba odstawie bo mnie to w paranoje wpędza.

Ja sobie tego nie uświadamiałam, ale chyba coś w tym jest, bo miałam przerwę kilkudniową w zażywaniu i wczoraj znowu wzięłam i mnie mdli...

A co do obrazka, to musisz wygenerować kod w okienku udostępniania i wkleić do w całości razem z "[url...itd.] :-)

Marysia 21.12.2016

c2ce02cf6fc4973cee1f848956fdcf72.png

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1805 wrote:
    U nas starania o pierwsze zajęły 2 lata, o drugie 11m-cy :)

Ja bym chyba oszalała i nic by z tego nie było. Mam paskudny charakter i nie lubię czekać.

Marysia 21.12.2016

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamamarysi wrote:
    Ja bym chyba oszalała i nic by z tego nie było. Mam paskudny charakter i nie lubię czekać.
    :) nie mieliśmy wyjścia :)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamamarysi wrote:

Hehe czas uczy pokory i cierpliwości :)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Hehe czas uczy pokory i cierpliwości :)

Możliwe, ale pewnie prędzej mój mąż by się ze mną rozwiódł :-D

Marysia 21.12.2016

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aendzi wrote:
    Hej dziewczyny, mnie się nie udało. Ciąża obumarła w 6 tc. Lekarze twierdzą że pewnie zaraziłam się od córki jak byłam z nią w szpitalu, bo się tak strasznie rozchorowałam że nadal biorę antybiotyk. Chciałam Was zapytać, po jakim czasie od abrazji czyli tego czyszczenia starałyście się znowu o malucha?

Wpółczuję :(.. Ale głowa do góry jeszcze zobaczysz będzie dobrze.

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • dysiak Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dupa, nie jestem w ciąży...i jeszcze dostałam okres... ale jestem zła. Nastawilam się, że może jednak, i brzuch bolał itd a tu nic. No zła jestem jak nie wiem... co prawda to dopiero 1 raz ale kurczę nastawiłam się, że będzie kwiecień.

Ach, szkoda gadać :(

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miałam pisać jak sytuacja u Ciebie. Szkoda ... Ja też czekam na @.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dysiak wrote:
    I dupa, nie jestem w ciąży...i jeszcze dostałam okres... ale jestem zła. Nastawilam się, że może jednak, i brzuch bolał itd a tu nic. No zła jestem jak nie wiem... co prawda to dopiero 1 raz ale kurczę nastawiłam się, że będzie kwiecień.

Ach, szkoda gadać :(
    Ajc... szkoda, ale jak napisałaś to dopiero 1 proba, następnym razem się uda.

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • dysiak Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boję się, że z moim nastawieniem, że chcę nic nie wyjdzie. A przestawic się na myślenie będzie to będzie nie umiem :/

• Bibiś Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę o pomoc a mianowice staramy sie z mezem o drugie dziecko w tym miesiacy bylam pewna ze sie nie udalo poniewaz doatalam normalny okres i tak jak zwykle.bolal mnie brzuch ale dwa dni przed nim zrobilam test i wyszedl niby negatywny ale pod slonce widzialm tak jakby druga kreske ale byla taka jakby koloru szarego? Dlatego bylam pewna ze mi sie zdawalo i do tego dostalam jeszcze okres dlatego bylam pewna ze na 100% nie jestem w ciazy ale od paru dni ciagle zle sie czuje jest mi nie dobrze kreci sie w glowie pobolewa podbrzusze i mam wrazenie jakby piersi staly sie pelniejsze. Na pewno nie wkrecam sobie nic poniewaz to dopiero byl pierwszy miesiac staran dlatego nie mamy jakiegos cisnienia ze sie nie udalo...ale martwi mnie co sie teraz ze mna dzieje, nie wiem co robic, powtorzyc test?

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dysiak wrote:
    Boję się, że z moim nastawieniem, że chcę nic nie wyjdzie. A przestawic się na myślenie będzie to będzie nie umiem :/
    Ja też tak miałam, cały czas, każdego dnia od kiedy zaczęliśmy się starać o drugie dziecko i pomimo rad koleżanek żeby trochę sobie odpuścić ja po prostu nie potrafiłam :) nawet pomimo tego że staraliśmy się już dość długo to co miesiąc począwszy od pierwszego dnia @ rozpoczynalam kolejne liczenie i wydaje mi się z każdym cyklem myślałam o tym jeszcze więcej i bardziej :)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibiś wrote:
    Dziewczyny proszę o pomoc a mianowice staramy sie z mezem o drugie dziecko w tym miesiacy bylam pewna ze sie nie udalo poniewaz doatalam normalny okres i tak jak zwykle.bolal mnie brzuch ale dwa dni przed nim zrobilam test i wyszedl niby negatywny ale pod slonce widzialm tak jakby druga kreske ale byla taka jakby koloru szarego? Dlatego bylam pewna ze mi sie zdawalo i do tego dostalam jeszcze okres dlatego bylam pewna ze na 100% nie jestem w ciazy ale od paru dni ciagle zle sie czuje jest mi nie dobrze kreci sie w glowie pobolewa podbrzusze i mam wrazenie jakby piersi staly sie pelniejsze. Na pewno nie wkrecam sobie nic poniewaz to dopiero byl pierwszy miesiac staran dlatego nie mamy jakiegos cisnienia ze sie nie udalo...ale martwi mnie co sie teraz ze mna dzieje, nie wiem co robic, powtorzyc test?
    Oczywiście, powtórz test. Chociaż powiem Ci że ja kilka razy też widziałam taką kreskę i pomimo okresu też miałam kilka objawów, ale niestety to nigdy nie była ciąża. Ale niczego nie można wykluczyć więc biegnij po test :)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aendzi bardzo mi przykro :( ja też przezywalam niedawno stratę, więc wiem jak to boli... :( Po zabiegu łyzeczkowania lekarz kazal sie wstrzymac ze współzyciem do pierwszej @. Ja ją dostałam równe 6 tyg po zabiegu (zazwyczaj @ przychodzi od 4 do 6 tyg po zabiegu), wiec długo musialam czekac (po zabiegu mialam 2 tyg plamienia). Jesli chodzi o starania, to ilu lekarzy tyle opinii. Najczesciej spotkałam sie z odczekaniem 3 cykli - tak tez poinformowali mnie w szpitalu. Na wizycie kontrolnej po pierwszej @ moja ginekolog mowila poczatkowo nawet o 6 m-cach ( tyle zazwyczaj dawnej kazali odczekac - 3 cykle dla zdrowia fiz i 3 dla psychiki). No ale na usg wyszło u mnie wszystko w porzadku, nawet ponoć piękną owulację miałam w drugim cyklu, wiec zapytalam raz jeszcze czy naprawde trezba tyle czekac, to uslyszalam, ze mozemy korzystac z najblizszego urlopu ;) na watku o poronieniach i ponownych staraniach sa dziewczyny ktore zaszly juz w pierwszym cyklu w szczesliwa ciaze. Takze wszystko zalezy od organizmu. Na pewno poczekalabym na pierwsza @ i wizyte kontrolna z usg. A pozniej zobaczysz. My zaczynamy starania pod sam koniec sierpnia (beda moje dni plodne). Mina wtedy 3 m-ce od zabiegu. Nikt niestety nie da nam gwarancji, ze historia sie nie powtorzy, ale trzeba byc dobrej myslic i wierzyc, ze sie uda zajsc w zdrową ciążę.
    Trzymaj sie Kochana!

Wredotka lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka ja tak samo kiedyś nie wiedzialam, ze poronienia to takie czeste zjawisko. W pierwszej ciazy bylam duzo spokojniesza, bo tyle nie czytalam na ten temat. Jesli uda nam sie znowu zajsc w ciążę to pewnie dopoki nie skoncze I trym będę sie bardzo stresować...

A kiedy masz genetyczne? Trzymam kciuki, bedzie dobrze :* potem bedziesz mogła trochę odetchnąć z ulgą.

Wredotka lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genetyczne mam w środę, potem zaczynam już 13 tydzień. Dzięki, musi być dobrze :*
    Mocno trzymam kciuki za Wasze starania, widziałam często że po poronieniu szybko udaje się zajść więc wierzę, ze i u Was tak będzie.

Bibiś - ja bym się nie łudziła, ale test możesz zrobić.

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem czy to którąś pocieszy, ale ja w pierwszą ciążę zaszłam w pierwszym cyklu po ciąży biochemicznej :-)

Marysia 21.12.2016

• dysiak Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, nie mam dziś humoru :/ tak sobie robiłam nadzieje, tak mnie brzuch bolał jak nigdy, temp też ok i h..j wszystko strzelił.
    Niech tylko skończy się @ i zabieram się do roboty. Mam nadzieję, że ten miesiąc będzie szczęśliwy. Chociaż chyba jednak nie ma co sie nastawiac. Nie wiek czy mierzyć temp itd bo boje się, że wpade,
    potem w paranoję. I tak źle i tak nie dobrze.

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dysiak wrote:
    Eh, nie mam dziś humoru :/ tak sobie robiłam nadzieje, tak mnie brzuch bolał jak nigdy, temp też ok i h..j wszystko strzelił.
    Niech tylko skończy się @ i zabieram się do roboty. Mam nadzieję, że ten miesiąc będzie szczęśliwy. Chociaż chyba jednak nie ma co sie nastawiac. Nie wiek czy mierzyć temp itd bo boje się, że wpade,
    potem w paranoję. I tak źle i tak nie dobrze.
    Ja nie mierzylam bo zawsze zapominalam :) zobaczysz z dnia na dzień humor będzie się poprawiał, trzymam kciuki.

dysiak lubi tę wiadomość

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dysiak ja wiem, że teraz nic nie jest w stanie Cię pocieszyć, przynajmniej teraz, i że sobie myślisz że łatwo mi pisać bo mi się udało, ale większość z nas tutaj przechodzilo przez to samo tylko dużo więcej razy, dlatego jak tylko @ się skończy znowu będziesz się uśmiechać, liczyć dni i wsluchiwac się w sygnały ciała ;)

dysiak lubi tę wiadomość

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
‹‹ 418 419 420 421 422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ