Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
też jestem już mamą buntowniczego 7-latka. Od zeszłego roku staramy się z mężem o drugie. Zajść w ciążę udało mi się w czerwcu 2016, niestety diagnoza - zaśniad całkowity, dzieciątko w ogóle się nie rozwinęło. Teraz minął rok od zabiegu, bhcg mam w normie, dostałam zielone światło na starania więc zaczynamy
mam nadzieję, że szybko pójdzie
Jak już tu jestem to spytam, czy któraś z Was przyjmowała może Castagnus? Zastanawiam się, czy mogę zacząć przyjmować go w połowie cyklu czy trzeba od pierwszego dnia.2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2 😞
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
Zespół antyfosfolipidowy ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 7+1💔😞😇
28.04 ----> ❄ 3.2.2 (+ relanium, +neoparin) 7dpt - beta 0,4 😞 -
Aendzi przykro mi bardzo
życzę szybkiego powrotu do starań :*
Kingulla witajcastagnus niby bierze się od 1dc ale ja też zaczęłam brać kiedyś jakoś później w 5dc chyba ale nie wiem czy jak zaczniesz w połowie to coś zmieni
Witaj morowaa o 1 dziecko długo się starliście?
-
A ja się dowiedziałam,że moja kolejna przyjaciółka jest w ciąży... ehh bardzo się cieszę to ich 1 dziecko też się trochę starali. Ale ja już nie czuję zazdrości,złości w sumie.. nie wiem co czuję chyba po prostu zawód...
-
mamamarysi wrote:No właśnie, już mnie wkurzają te nieregularne cykle. Ale na razie nie chcę iść do gina, bo coś czuję, że po 7 miesiącach po porodzie to mnie wyśmieje i każe mi czekać cierpliwie. A to nie jest w mojej naturze...
Łeee po 7 miesiącach to może tak być -
Adele27 wrote:A ja się dowiedziałam,że moja kolejna przyjaciółka jest w ciąży... ehh bardzo się cieszę to ich 1 dziecko też się trochę starali. Ale ja już nie czuję zazdrości,złości w sumie.. nie wiem co czuję chyba po prostu zawód...
Jak ja się dowiedziałam. że moja dobra kumpela jest w ciąży i potem jeszcze kilka koleżanek, to tak się zmobilizowałam, że też zaszłam, a zaraz potem (ok. dwa tyg) zaszła też moja szwagierka, która z tej zazdrości też się na maxa zmobilizowałatakże czasami takie wiadomości okazują się być niezwykle mobilizujące...
-
Adele27 wrote:
Witaj morowaa o 1 dziecko długo się starliście?
Udało się za pierwszym podejściem, bez żadnych specjalnych przygotowań, bez obserwacji cykli itp. Dlatego też te 3 nieudane cykle są dość frustrujące
Aniołek
6/7tc 21.01.2019 [*]
[/url]
-
mamamarysi wrote:Jak ja się dowiedziałam. że moja dobra kumpela jest w ciąży i potem jeszcze kilka koleżanek, to tak się zmobilizowałam, że też zaszłam, a zaraz potem (ok. dwa tyg) zaszła też moja szwagierka, która z tej zazdrości też się na maxa zmobilizowała
także czasami takie wiadomości okazują się być niezwykle mobilizujące...
Ja sie juz mobilizuje 19 miesięcy i nic z tegoKat83 lubi tę wiadomość
-
morowa wrote:Udało się za pierwszym podejściem, bez żadnych specjalnych przygotowań, bez obserwacji cykli itp. Dlatego też te 3 nieudane cykle są dość frustrujące
To tak jak u mnie. 1 tez bez problemów -
U mnie synek też zaskoczył bez szczególnego planowania. Z tą drugą ciążą w sumie też nie staraliśmy się zbyt długo, jednak finał nie taki jakiego się spodziewaliśmy. Mimo, że lekarze mówią, że zaśniad to przypadek to mam wielkie obawy przed kolejną ciążą. Ale jak nie spróbuję to się nie dowiem.
Tak w ogóle to już 8 dzień @, w sumie wczoraj i dziś lekkie plamienie ale najdłuższe @ miałam 6 dniowe. Mam tylko nadzieję, że nie przypałętało się znów coś2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2 😞
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
Zespół antyfosfolipidowy ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 7+1💔😞😇
28.04 ----> ❄ 3.2.2 (+ relanium, +neoparin) 7dpt - beta 0,4 😞 -
Aendzi - przykro mi
W ogóle dopóki nie siedziałam na forum to nie byłam świadoma ile kobiet roni...pierwszą ciążę przechodziłam spokojnie, bo po prostu o tm nie wiedziałam, a teraz się stresuje. Ale dotrwalismy do 12 tc więc jak teraz na genetycznych będzie ok to już musi być dobrze.
Hej nowe dziewczyny, kciuki za Was! U nas dzieci w 1cs i 6 coś po odstawieniu kp.