Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
w ogóle jestem zaskoczona jeszcze paroma sprawami po dzisiejszej wizycie:
1. grubość endometrium. Zawsze w okolicach owu mówiono mi że moje endo ma 5-6 mm grubości, a dziś dopiero 10 dc i rzekomo 7-8mm... o_O To by było dobre, ale już sama nie wiem co sądzić o tych pomiarach
2. Stwierdził że tyłozgięcie macicy tez może mi utrudniać poczęcie, chociaż chyba wszyscy lekarze z którymi miałam styczność twierdzili że nie ma to wpływu
3. Kazał mi unosić miednicę po, gdzie niby rzekomo jest to mit i zabobon...
4. Stwierdził że absolutnie nie mam PCOS (poprzedni lekarz powiedział że mam i jest to nawet zapisane w mojej karcie)
Dziewczyny, powiedzcie mi czy tylko ja mam takie szczęście do lekarzy że każdy mi mówi zupełnie coś innego czy wy też tak macie? u mnie się to tyczy wszystkiego: ginekologa, okulisty, dentysty...
-
Z tymi nadżerkami to każdy lekarz inaczej
Moja też kazała nie ruszać, ale śluz miałam raczej normalny. I nadżerkę taką minimalną. Magdis, ja bym zrobiła badania i jak wszystko wyjdzie ok, to wtedy coś z nią zrobić. Za to teraz w ciąży mam dziwny śluz, robiłam wymazy i wszystko ok więc podejrzewam, że z nadżerki. Taki żółty, czasem nawet zielonkawy.
agulineczka - super wieści, mocno trzymam kciuki
Która teraz testuje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 15:15
-
No można zwariować z tymi lekarzami. Jeden mówi tak drugi tak. I bądź tu mądry człowieku. No ja na razie porządku chyba robić mi będę. Zobaczę jak pójdzie następny cykl. Nie wiem. Może pójdę na żywioł i co będzie to będzie,mój będzie bliżej owu to może coś wyjdzie z tego. Z drugiej strony nie wiem sama. Mam ogromną potrzebę drugiego dziecka,ale rozsądnie myśląc nie powinnam teraz jak nie wiem co dalej z moim.
-
Truskaweczka250 wrote:Czytałam właśnie że jednak on nie blokuje owu tylko luteina
A duphaston nie działa tak samo jak luteina? To też progesteron, tylko syntetyczny a luteina naturalny.
Truskaweczka250 wrote:
Owulacja może nastąpić do 48h od pozytywnego testu. A jak długie masz cykle?
magdis wrote:Dziewczyny, powiedzcie mi czy tylko ja mam takie szczęście do lekarzy że każdy mi mówi zupełnie coś innego czy wy też tak macie? u mnie się to tyczy wszystkiego: ginekologa, okulisty, dentysty...
Też tak macie... NiestetyDlatego czasem samemu trzeba być lekarzem.
Wredotka wrote:Jak tak czytam magdis co piszesz, to nie wiem czy bym ufała takiemu lekarzowi...Pierwszy raz słyszę, żeby tyłozgięcie utrudniało poczęcie - ja mam i obie ciążę raczej szybko (1 cs, 6 cs).
Ja zaś wiele razy takie coś czytałam/słyszałam, z różnych źródeł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 19:18
Matylda
-
Dziewczyny proszę o podpowiedź i radę
Muszę napisać wniosek u urlop wychowawczy i nie wiem na ile. Bo max jest 2 lata ? Chcemy zacząć starania a nie wiemy ile nam to zajmie. W razie czego chyba można zrezygnować wcześniej ? Jakby się udało to wróciłabym do pracy i po chwili na L4. Czy np na pół roku i ewentualnie można przedłużyć ? Orientuje się któraś ? -
Jenny ja jestem póki co na wychowawczym od polowy maja do konca wrzesnia. Na 100% bede przedłużać, wiec na pewno mozna. Max jest 3 lata, przy czym calego wymiaru nie moze dostac tylko 1 rodzic, ale przykladowo 35 m-cy mama i miesiac tata dziecka. Tez bym chciała zajsc w druga ciążę i zrezygnowac z wychowawczego, by pojsc na l4. Ja myslalam, ze do pazdziernika uda mi sie zajsc w ciaze, no i tak by było, ale niestety...Takze przedluzam wychowawczy, bo nie wyobrazam sobie teraz powrotu do pracy, w ktorej mialo mnie nie byc, bo gdyby sie inaczej potoczylo bylabym teraz prawie w 20tyg...
Kasia 1805, JennyXS lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
A zrezygnowac zawsze mozesz wczesniej, tylko wniosek musisz zlozyc min 30dni przed planowanym powrotem do pracy. Ja na razie pisalabym chyba na pół roku na Twoim miejscu, najwyzej przedluzysz.
Kasia 1805, JennyXS lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Agulinaczka napisała dokładnie tak jak to tłumaczyła Pani prawnik, ja obecnie będę właśnie przerywać wychowawczy, ale dopiero 10.08 idę do gina żeby wszystko potwierdził, a ja chcę wrócić niby od 01.09 więc mam nadzieję, że w pracy nie będą przestrzegać dokładnie tych 30 dni bo zwolnienie też zamierzam dostarczyć do pracy 01.09
JennyXS lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny, wczoraj (ew. dziś) według kalendarza powinnam mieć okres ale wczorajszy nie przyszedł, podbrzusze nadal boli ale wieczorami zazwyczaj, jak i dół pleców, czasem też jajnik zakłuje. Dziś będę testować.
Jedyne co to temp mi spadła. Miałam ciągle 37 a dziś spadła 36,8 ale ponoć z tą temp to nie zawsze reguła. -
Dzięki dziewczyny za pomoc
Chyba właśnie wezmę na pół roku to będzie do lutego. Bardzo bym chciała żeby się udało do tego czasu. Ewentualnie będę przedłużać. W poniedziałek jadę złożyć. Już mówiłam w pracy ze biorę i 2 tygodnie wcześniej mam złożyć wniosek ale pojadę w poniedziałek