X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ciekawa kiedy do mnie zawita @. Ale czuje,że się zbliża wielkimi krokami...

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciukajcie robię laparo we wtorek. Pani doktor wpadła w ogólny zachwyt nad moimi hormonami i pęcherzykiem który właśnie produkuje. Teraz tylko trzeba arbuziki ponakłuwać i może się w końcu ruszy

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pół roku diety jednak zrobiło różnicę haha

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Kat ;)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83 wrote:
    Dziewczyny kciukajcie robię laparo we wtorek. Pani doktor wpadła w ogólny zachwyt nad moimi hormonami i pęcherzykiem który właśnie produkuje. Teraz tylko trzeba arbuziki ponakłuwać i może się w końcu ruszy
    Powodzenia:)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • dysiak Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83 również trzymam kciuki :)

Dziś już trochę lepiej sie czuję. wczoraj moja znajoma urodziła 2 dziecko, w uwaga... 2h :) strasznie szybko jej poszło. Ja pierwsze urodziłam w 4 więc też narzekać nie mogę ale za.ro w strasznych bólach krzyżowych i z brzucha a ją tylko troche brzuch bolał, także pozazdrościć :)
    Ja czekam tylko aż mi się skończy @.

Kasia 1805 lubi tę wiadomość

• mamamarysi Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, spójrzcie na mój wykres. Widziałyście kiedyś taką masakrę? :-(

Marysia 21.12.2016

c2ce02cf6fc4973cee1f848956fdcf72.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aendzi - strasznie mi przykro :(
    Kingulla wrote:
    Hej :) też jestem już mamą buntowniczego 7-latka. Od zeszłego roku staramy się z mężem o drugie. Zajść w ciążę udało mi się w czerwcu 2016, niestety diagnoza - zaśniad całkowity, dzieciątko w ogóle się nie rozwinęło. Teraz minął rok od zabiegu, bhcg mam w normie, dostałam zielone światło na starania więc zaczynamy :) mam nadzieję, że szybko pójdzie :D

Jak już tu jestem to spytam, czy któraś z Was przyjmowała może Castagnus? Zastanawiam się, czy mogę zacząć przyjmować go w połowie cyklu czy trzeba od pierwszego dnia.

Witaj :)
    Teoretycznie możesz zacząć teraz ale raczej nie ma to większego sensu. Castagnus reguluje cykle, połowa cyklu to już czas na zapłodnienie, więc jako tako szans teraz nie zwiększysz. Najlepiej zacznij od początku cyklu, zwłaszcza że niepokalanek ma największe znaczenie w I fazie.
    Kat83 wrote:

Trzymam mocno kciuki!!! Daj znać po zabiegu :)
    mamamarysi wrote:
    Dziewczyny, spójrzcie na mój wykres. Widziałyście kiedyś taką masakrę? :-(

Różne termometry no i tak wyszło. Jak dobrze doczytałam - jesteś 7 mcy po porodzie, cykl ma prawo jeszcze się normować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 12:49

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, dzisiaj znowu test owy pozytywny. Wiecie co może oznaczać taki wysoki poziom LH przez tak długi czas? Któraś tak miała?

Marysia 21.12.2016

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamamarysi wrote:
    Ech, dzisiaj znowu test owy pozytywny. Wiecie co może oznaczać taki wysoki poziom LH przez tak długi czas? Któraś tak miała?
    Ja niestety nie pomogę bo testy robiłam tylko w 3cyklach w życiu I tylko jeden jedyny raz wyszedł mi idealnie pozytywny tylko przez 1dzień bo na drugi już bardzo jasny negatyw i właśnie w tym cyklu się udało :) Ale jak gdzieś czytałam wypowiedź jakiejś Pani doktor to ponoć to nawet dobrze, że lh utrzymuje się przez kilka dni na wysokim poziomie.

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83 wrote:

Trzymam kciuki!! A to w Pl bedziesz robila ? Oby to pomoglo i juz z górki :D

Ja czekam na dni plodne ale juz dzialamy :)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamamarysi wrote:

Ja mam wręcz przeciwnie - w zeszłym cyklu za pozytywny uznałam ten najciemniejszy, bo taki prawdziwie pozytywny nie był żaden. W tym dwa dni bladzioch a dziś już nawet cienia drugiej kreski nie ma, trzy razy robiłam bo myślałam, że może mocz za słaby
    (dużo piłam), dziś 12 dc, w zeszłym cyklu w 12dc właśnie prawie pozytywny był.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1805 wrote:
    Ja niestety nie pomogę bo testy robiłam tylko w 3cyklach w życiu I tylko jeden jedyny raz wyszedł mi idealnie pozytywny tylko przez 1dzień bo na drugi już bardzo jasny negatyw i właśnie w tym cyklu się udało :) Ale jak gdzieś czytałam wypowiedź jakiejś Pani doktor to ponoć to nawet dobrze, że lh utrzymuje się przez kilka dni na wysokim poziomie.

To może będą bliźniaki... Hehe...

Marysia 21.12.2016

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamamarysi wrote:
    To może będą bliźniaki... Hehe...
    Może być i tak :) Mialabys wtedy dwoje za jednym zamachem ;)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat powodzenia! W koncu sie doczekalas i moze cos ruszy. Trzymam kciuki!

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat powodzenia kochana!!

Adele tak, caly poprzedni cykl mialam uplawy i plamienia :/
    teraz konczy mi się @, w pt ide do gina.

• Tanda Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakieś cuda się u mnie zadziały w tym cyklu, wygląda na to że owu miała falstart a ja ją przegapiłam.

edit, ucięło mi posta.
    Brałam wiesiołek a śluzu płodnego nie miałam, wczoraj rano trochę wodnistego i czekam sobie spokojnie na owu i śluz rozciągliwy a tu dziś temp. w górę, śluz totalnie kremowy. Bez wiesiołka miałam lepszy śluz i zgrywał się z owu.
    Test owulacyjny 10 i 11 DC bladzioch, tak jak poprzednio. 12 DC spodziewałam się pozytywa a tu całkiem negatywny, bez cienia drugiej kreski, dziś to samo. A korciło mnie zrobić wcześniej test owu, ale rozsądek wygrał. Może gdybym zrobiła 8dc to byłby pozytyw i cykl nie poszedłby na straty. Piję w tym cyklu zioła o. Sroki - nie wiem czy nie namieszały zamiast pomóc, mam teraz wątpliwości...
    Mąż teraz na urlopie, wiązałam z tym cyklem nadzieję, bo oboje mieliśmy wypocząć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2017, 07:54

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda
    program ci jeszcze moze owu przestawic, jak wprowadzisz kolejne temperatury ;)

• Tanda Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    Tanda
    program ci jeszcze moze owu przestawic, jak wprowadzisz kolejne temperatury ;)

Tak, wiem. Ale temp. poszła sporo do góry a śluz i testy owu wskazują, że już była.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda wrote:
    Jakieś cuda się u mnie zadziały w tym cyklu, wygląda na to że owu miała falstart a ja ją przegapiłam.
    Brałam wiesiołek a śluzu płodnego nie miałam, wczoraj rano trochę wodnistego i czekam sobie spokojnie na owu i śluz rozciągliwy a tu dziś temp. w górę, śluz totalnie kremowy. Bez wiesiołka miałam lepszy śluz i zgrywał się z owu.
    Test owulacyjny 10 i 11 DC bladzioch, tak jak poprzednio. 12 DC spodziewałam się pozytywa a tu całkiem negatywny, bez cienia drugiej kreski, dziś to samo. A korciło mnie zrobić wcześniej test owu, ale rozsądek wygrał. Może gdybym zrobiła 8dc to byłby pozytyw i cykl nie poszedłby na straty. Piję w tym cyklu zioła o. Sroki - nie wiem czy nie namieszały zamiast pomóc, mam teraz wątpliwości...
    A może owu dopiero będzie, ja bym nie spisywala jeszcze tego cyklu na straty.

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
‹‹ 419 420 421 422 423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ