X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilą zdałam sobie sprawę, że ekstra zamawiałam ten drogi żel ułatwiający zapłodnienie a nawet w tym cyklu nie zdążyliśmy go użyć haha

Ja do gina chodzę na nfz, ale dojeżdżam 25km.
    U nas w mieście do żadnego nie mam zaufania, większość ma raczej średnie opinie.
    Mój przyjmuje prywatnie bez zapisów wg. kolejności przybycia, bo nie ma położnej w gabinecie i nie ma mu tego kto ogarniać. Na nfz zaś na zapisy, tam są dwie przemiłe położne :)
    Przyjmuje raz w tygodniu po południu, 2x w tygodniu na 8:00 i 2x od 11:00, więc mam do wyboru wachlarz godzin od 8:00 do 19:00.
    W tamtych okolicach jest kilku bardzo dobrych ginów, mniejsze miasto i są mniejsze kolejki niż u nas do tych średnich.
    Wolę dojechać te 25 km niż iść tu u nas prywatnie, bo lekarz dobry, zaangażowany i w ogóle nie czuje się tego, że na kasę chorych.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Kingulla Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam plamienia 1-2 dni przed @, ale progesteron mam w normie, jedynie prolaktyna trochę podwyższona. Poza tym, mam te plamienia odkąd pamiętam a synka już mam, więc jak widać w niczym nie przeszkodziły :)

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    08.2016 - zaśniad całkowity
    05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
    03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
    22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
    ❄ 3.1.1 😇
    ❄3.2.2 😞
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    Cross match 29,8 %❌
    NK 14% ❌
    ANA3- 1:100
    KIR AA
    Kariotyp ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
    28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 7+1💔😞😇
    28.04 ----> ❄ 3.2.2 (+ relanium, +neoparin) 7dpt - beta 0,4 😞
    04.08 --->❄️ 4.2.2 (6doba) luteina,besins,prolutex,estrofem,encorton,hydroxychloroquine,intralipid,accofil,🍀
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    od dłuższego czasu czytam ovifriend i postanowiłam dziś się z Wami przywitać :)
    Mam 30 lat, 3,5 letnią córkę, którą udało nam się spłodzić ;) za drugim razem. W kolejną ciąże zaszłam w październiku 2016 (po 4 cyklach) i już dziś miałabym maluszka, ale niestety 22.12.2016r miałam zabieg łyżeczkowania w 11 tygodniu, gdyż okazało się, że przestało bić dziecku serduszko. Teraz staramy się już 6 cykl i niestety bezowocnie. Jestem pod opieką endokrynologa gdyż tsh miałam powyżej 3 i przyjmuje leki. Pozostałe hormony, wyniki mam w porządku. Jutro wybieram się do ginekologa, mam 14 dzień cyklu i chciałabym sprawdzić czy z owulacją wszystko dobrze.
    Ja również od zabiegu mam dwa dni przed miesiączką plamienia. Wcześniej nigdy tak nie miałam.
    Miło mi będzie jeśli będę mogła dołączyć do Waszego grona :)

Pozdrawiam serdecznie

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy aLunia :)

Kingulla
    ja i proga i prolaktyne mam w normie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2017, 14:31

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Mam pytanie do Was, czy którakolwiek z Was miała kiedyś plamienia przed @? Dla mnie to nowość. Zawsze przychodziła @ i już od razu krwawienie. A teraz (jestem 11 dpo) i w poprzednim cyklu po poronieniu również mam plamienia. Okres powinnam dostać za mniej więcej 3 dni. Tak się zastanawiam co to może oznaczać. Czy organizm jeszcze się jakoś "regeneruje" po zabiegu i czy gdyby udało mi się zajść w ciążę to czy takie plamienia nie będą stanowiły przeszkody w zagnieżdzeniu/utrzymaniu się zarodka?

Zapomniałam zapytać swojej ginekolog o to, tym bardziej, że myślałam, ze w tym cyklu plamień już nie będzie
    Ja to w tym cyklu jak wejdziesz na mój wykres zobaczysz miałam normalnie okers 5 dni a drugie 5 plamiłam czyli do 10dc pierwszy raz tak miałam i nie biorę żadnych leków Gin mówił żeby sie nie przejmować i ustało ale ja sądzę ze przez ten mój słaby progesteron zarodek sie nie zagnieździł a endo było grube i stąd to plamienie bo sie nie utrzymała ciąża, a skąd takie moje zdanie bo przeczesałam cały net i doszłam to takiego wniosku, dlatego teraz dostałam dupka :).

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj aLunia ;)

25.png
    Mili <3
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Witam,
    od dłuższego czasu czytam ovifriend i postanowiłam dziś się z Wami przywitać :)
    Mam 30 lat, 3,5 letnią córkę, którą udało nam się spłodzić ;) za drugim razem. W kolejną ciąże zaszłam w październiku 2016 (po 4 cyklach) i już dziś miałabym maluszka, ale niestety 22.12.2016r miałam zabieg łyżeczkowania w 11 tygodniu, gdyż okazało się, że przestało bić dziecku serduszko. Teraz staramy się już 6 cykl i niestety bezowocnie. Jestem pod opieką endokrynologa gdyż tsh miałam powyżej 3 i przyjmuje leki. Pozostałe hormony, wyniki mam w porządku. Jutro wybieram się do ginekologa, mam 14 dzień cyklu i chciałabym sprawdzić czy z owulacją wszystko dobrze.
    Ja również od zabiegu mam dwa dni przed miesiączką plamienia. Wcześniej nigdy tak nie miałam.
    Miło mi będzie jeśli będę mogła dołączyć do Waszego grona :)

Witaj i trzymam kciuki za wizyte :) narazie bez żadnych wspomagaczy sie staracie ? :)

Pozdrawiam serdecznie

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa wcielam sie w Twój post :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda
    no i super, ze masz taką możliwośc, po co płacić skoro jestes zadowolona...25 km to nie tak dużo. ja codziennie do pracy 30 km w jedną stronę dojeżdzam.

moj gin tez przyjmuje na NFZ i ma super nowy gabinet- polozne, USG w srodku, przebieralnia, kabina z bidetem/prysznicem. ale co z tego, jak tylko przyjmuje w jakichś smiesznych godzinach 7-10. a ja pracuję 7-15 w dodatku w innym miescie :/ jak byłam u niego na NFZ na badania to urlop musiałam brac.

wiec chodze popoludniami prywatnie, a najsmieszniejsze jest to, ze ten prywatny gabinet ma dużo gorsze warunki niz na NFZ. nie ma mozliwosci umycia sie- jest tylko ubikacja na korytarzu, w srodku nie ma przebieralni ani parawanu, ciuchy zostawiasz na krzesle :P i na fotel, a potem jeszcze z gołym tyłkiem na kozetkę do USG :D no masakra. ale gin jest super i nie zmienie go.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 08:13

• mamamarysi Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie doczekam chyba owulacji... a wy jak tam?

Marysia 21.12.2016

c2ce02cf6fc4973cee1f848956fdcf72.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nawet nie wiem czy się mogę starać... w pt mam wizytę, a na długi weekend - w płodne- wyjeżdżam z córą do siostry (bez męża). ale olewam to wszystko już, bedzie co ma być.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat kciuki za laparo!

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczynki, wczoraj miałam monitoring i musiałam ochłonąć trochę bo jestem rozbita tym wszystkim, i tym że się dowiedziałam ze nadal owulacji nie było, pęcherzyk już bardo duży 23mm z wzgórkiem jajnośnym i nadal nic, nadal mam czekać do piątku ale w piątek już może być za późno jeśli nie pęknie :( także nic z teg nie wyjdzie mam doła i wgl czuje sie taka zdezorientowana co sie dzieje co mc i nic może to właśnie wina tych pęcherzyków że nie pękają i się wchłaniają.
    Od dzisiaj miałam brać dupka ale i tem spadła wiec nie będę już wgl go brać bo po co :( od jutra chyba znikam nie widzę sensu w tym że jeżdżę i sie tym interesuje a na moje pytanie do gina czy w piątek nie będzie za późno jeśli nie pęknie? to On: "co ma być to i tak będzie" :( po tych słowach zrobiło mi sie smutno żę pewnie nic nie wyjdzie.

25.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka gin powinien ci wczoraj dać zastrzyk na pekniecie, 23 mm to juz duzy pecherzyk, jak nie peknie sam to przerosnie i dupa z tego wyjdzie :/

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka dokładni tak jak napisała Luci... powinnaś dostać zastrzyk :/ większość lekarzy niestety nie przejmuję się tym co myślimy...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przywitalam @. I zobaczę jak się to wszystko potoczy w tym cyklu.

No niestety lekarze są czasem bardzo nietaktowni. Ech.. A może jednak sam pęknie pecherzyk. Może jednak nie wszystko stracone. Trzymam kciuki <3

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka moze pomysl nad zmianą gina?

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Hey dziewczynki, wczoraj miałam monitoring i musiałam ochłonąć trochę bo jestem rozbita tym wszystkim, i tym że się dowiedziałam ze nadal owulacji nie było, pęcherzyk już bardo duży 23mm z wzgórkiem jajnośnym i nadal nic, nadal mam czekać do piątku ale w piątek już może być za późno jeśli nie pęknie :( także nic z teg nie wyjdzie mam doła i wgl czuje sie taka zdezorientowana co sie dzieje co mc i nic może to właśnie wina tych pęcherzyków że nie pękają i się wchłaniają.
    Od dzisiaj miałam brać dupka ale i tem spadła wiec nie będę już wgl go brać bo po co :( od jutra chyba znikam nie widzę sensu w tym że jeżdżę i sie tym interesuje a na moje pytanie do gina czy w piątek nie będzie za późno jeśli nie pęknie? to On: "co ma być to i tak będzie" :( po tych słowach zrobiło mi sie smutno żę pewnie nic nie wyjdzie.
    Jejku, a ja Ci tak kibicuję. Może jeszcze pęknie.
    U mnie też niestety pęcherzyki nie pekaly i przez to robiły się torbiele, ale z drugiej strony to dzięki temu że musiałam je usunąć to się udało :) Ale wierzę, że u Ciebie nie będzie to konieczne, trzymam mocno kciuki :-)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki!!!! strasznie się za Wami stęskniłam :-) ale wróciłam po urlopie wypoczęta i opalona :-) dzisiaj wizyta o 14.30 więc trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok!!!
    Truskawko ja dostałam Pregnyl na pęknięcie jak pęcherzyk miał 21mm, Tobie chyba też powinien dać....

• mamamarysi Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was jest z Poznania lub okolic?

Marysia 21.12.2016

c2ce02cf6fc4973cee1f848956fdcf72.png
‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ