X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilą zdałam sobie sprawę, że ekstra zamawiałam ten drogi żel ułatwiający zapłodnienie a nawet w tym cyklu nie zdążyliśmy go użyć haha

Ja do gina chodzę na nfz, ale dojeżdżam 25km.
    U nas w mieście do żadnego nie mam zaufania, większość ma raczej średnie opinie.
    Mój przyjmuje prywatnie bez zapisów wg. kolejności przybycia, bo nie ma położnej w gabinecie i nie ma mu tego kto ogarniać. Na nfz zaś na zapisy, tam są dwie przemiłe położne :)
    Przyjmuje raz w tygodniu po południu, 2x w tygodniu na 8:00 i 2x od 11:00, więc mam do wyboru wachlarz godzin od 8:00 do 19:00.
    W tamtych okolicach jest kilku bardzo dobrych ginów, mniejsze miasto i są mniejsze kolejki niż u nas do tych średnich.
    Wolę dojechać te 25 km niż iść tu u nas prywatnie, bo lekarz dobry, zaangażowany i w ogóle nie czuje się tego, że na kasę chorych.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Kingulla Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam plamienia 1-2 dni przed @, ale progesteron mam w normie, jedynie prolaktyna trochę podwyższona. Poza tym, mam te plamienia odkąd pamiętam a synka już mam, więc jak widać w niczym nie przeszkodziły :)

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    08.2016 - zaśniad całkowity
    05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
    03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
    07.2024 Invicta Wrocław
    22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
    ❄ 3.1.1 😇
    ❄3.2.2 😞
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    TSH- 1,4
    Kariotyp ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
    28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 7+1💔😞😇
    28.04 ----> ❄ 3.2.2 (+ relanium, +neoparin) 7dpt - beta 0,4 😞
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    od dłuższego czasu czytam ovifriend i postanowiłam dziś się z Wami przywitać :)
    Mam 30 lat, 3,5 letnią córkę, którą udało nam się spłodzić ;) za drugim razem. W kolejną ciąże zaszłam w październiku 2016 (po 4 cyklach) i już dziś miałabym maluszka, ale niestety 22.12.2016r miałam zabieg łyżeczkowania w 11 tygodniu, gdyż okazało się, że przestało bić dziecku serduszko. Teraz staramy się już 6 cykl i niestety bezowocnie. Jestem pod opieką endokrynologa gdyż tsh miałam powyżej 3 i przyjmuje leki. Pozostałe hormony, wyniki mam w porządku. Jutro wybieram się do ginekologa, mam 14 dzień cyklu i chciałabym sprawdzić czy z owulacją wszystko dobrze.
    Ja również od zabiegu mam dwa dni przed miesiączką plamienia. Wcześniej nigdy tak nie miałam.
    Miło mi będzie jeśli będę mogła dołączyć do Waszego grona :)

Pozdrawiam serdecznie

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy aLunia :)

Kingulla
    ja i proga i prolaktyne mam w normie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2017, 14:31

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Mam pytanie do Was, czy którakolwiek z Was miała kiedyś plamienia przed @? Dla mnie to nowość. Zawsze przychodziła @ i już od razu krwawienie. A teraz (jestem 11 dpo) i w poprzednim cyklu po poronieniu również mam plamienia. Okres powinnam dostać za mniej więcej 3 dni. Tak się zastanawiam co to może oznaczać. Czy organizm jeszcze się jakoś "regeneruje" po zabiegu i czy gdyby udało mi się zajść w ciążę to czy takie plamienia nie będą stanowiły przeszkody w zagnieżdzeniu/utrzymaniu się zarodka?

Zapomniałam zapytać swojej ginekolog o to, tym bardziej, że myślałam, ze w tym cyklu plamień już nie będzie
    Ja to w tym cyklu jak wejdziesz na mój wykres zobaczysz miałam normalnie okers 5 dni a drugie 5 plamiłam czyli do 10dc pierwszy raz tak miałam i nie biorę żadnych leków Gin mówił żeby sie nie przejmować i ustało ale ja sądzę ze przez ten mój słaby progesteron zarodek sie nie zagnieździł a endo było grube i stąd to plamienie bo sie nie utrzymała ciąża, a skąd takie moje zdanie bo przeczesałam cały net i doszłam to takiego wniosku, dlatego teraz dostałam dupka :).

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj aLunia ;)

25.png
    Mili <3
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Witam,
    od dłuższego czasu czytam ovifriend i postanowiłam dziś się z Wami przywitać :)
    Mam 30 lat, 3,5 letnią córkę, którą udało nam się spłodzić ;) za drugim razem. W kolejną ciąże zaszłam w październiku 2016 (po 4 cyklach) i już dziś miałabym maluszka, ale niestety 22.12.2016r miałam zabieg łyżeczkowania w 11 tygodniu, gdyż okazało się, że przestało bić dziecku serduszko. Teraz staramy się już 6 cykl i niestety bezowocnie. Jestem pod opieką endokrynologa gdyż tsh miałam powyżej 3 i przyjmuje leki. Pozostałe hormony, wyniki mam w porządku. Jutro wybieram się do ginekologa, mam 14 dzień cyklu i chciałabym sprawdzić czy z owulacją wszystko dobrze.
    Ja również od zabiegu mam dwa dni przed miesiączką plamienia. Wcześniej nigdy tak nie miałam.
    Miło mi będzie jeśli będę mogła dołączyć do Waszego grona :)

Witaj i trzymam kciuki za wizyte :) narazie bez żadnych wspomagaczy sie staracie ? :)

Pozdrawiam serdecznie

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa wcielam sie w Twój post :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda
    no i super, ze masz taką możliwośc, po co płacić skoro jestes zadowolona...25 km to nie tak dużo. ja codziennie do pracy 30 km w jedną stronę dojeżdzam.

moj gin tez przyjmuje na NFZ i ma super nowy gabinet- polozne, USG w srodku, przebieralnia, kabina z bidetem/prysznicem. ale co z tego, jak tylko przyjmuje w jakichś smiesznych godzinach 7-10. a ja pracuję 7-15 w dodatku w innym miescie :/ jak byłam u niego na NFZ na badania to urlop musiałam brac.

wiec chodze popoludniami prywatnie, a najsmieszniejsze jest to, ze ten prywatny gabinet ma dużo gorsze warunki niz na NFZ. nie ma mozliwosci umycia sie- jest tylko ubikacja na korytarzu, w srodku nie ma przebieralni ani parawanu, ciuchy zostawiasz na krzesle :P i na fotel, a potem jeszcze z gołym tyłkiem na kozetkę do USG :D no masakra. ale gin jest super i nie zmienie go.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 08:13

• mamamarysi Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie doczekam chyba owulacji... a wy jak tam?

Marysia 21.12.2016

c2ce02cf6fc4973cee1f848956fdcf72.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nawet nie wiem czy się mogę starać... w pt mam wizytę, a na długi weekend - w płodne- wyjeżdżam z córą do siostry (bez męża). ale olewam to wszystko już, bedzie co ma być.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat kciuki za laparo!

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczynki, wczoraj miałam monitoring i musiałam ochłonąć trochę bo jestem rozbita tym wszystkim, i tym że się dowiedziałam ze nadal owulacji nie było, pęcherzyk już bardo duży 23mm z wzgórkiem jajnośnym i nadal nic, nadal mam czekać do piątku ale w piątek już może być za późno jeśli nie pęknie :( także nic z teg nie wyjdzie mam doła i wgl czuje sie taka zdezorientowana co sie dzieje co mc i nic może to właśnie wina tych pęcherzyków że nie pękają i się wchłaniają.
    Od dzisiaj miałam brać dupka ale i tem spadła wiec nie będę już wgl go brać bo po co :( od jutra chyba znikam nie widzę sensu w tym że jeżdżę i sie tym interesuje a na moje pytanie do gina czy w piątek nie będzie za późno jeśli nie pęknie? to On: "co ma być to i tak będzie" :( po tych słowach zrobiło mi sie smutno żę pewnie nic nie wyjdzie.

25.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka gin powinien ci wczoraj dać zastrzyk na pekniecie, 23 mm to juz duzy pecherzyk, jak nie peknie sam to przerosnie i dupa z tego wyjdzie :/

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka dokładni tak jak napisała Luci... powinnaś dostać zastrzyk :/ większość lekarzy niestety nie przejmuję się tym co myślimy...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przywitalam @. I zobaczę jak się to wszystko potoczy w tym cyklu.

No niestety lekarze są czasem bardzo nietaktowni. Ech.. A może jednak sam pęknie pecherzyk. Może jednak nie wszystko stracone. Trzymam kciuki <3

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka moze pomysl nad zmianą gina?

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Hey dziewczynki, wczoraj miałam monitoring i musiałam ochłonąć trochę bo jestem rozbita tym wszystkim, i tym że się dowiedziałam ze nadal owulacji nie było, pęcherzyk już bardo duży 23mm z wzgórkiem jajnośnym i nadal nic, nadal mam czekać do piątku ale w piątek już może być za późno jeśli nie pęknie :( także nic z teg nie wyjdzie mam doła i wgl czuje sie taka zdezorientowana co sie dzieje co mc i nic może to właśnie wina tych pęcherzyków że nie pękają i się wchłaniają.
    Od dzisiaj miałam brać dupka ale i tem spadła wiec nie będę już wgl go brać bo po co :( od jutra chyba znikam nie widzę sensu w tym że jeżdżę i sie tym interesuje a na moje pytanie do gina czy w piątek nie będzie za późno jeśli nie pęknie? to On: "co ma być to i tak będzie" :( po tych słowach zrobiło mi sie smutno żę pewnie nic nie wyjdzie.
    Jejku, a ja Ci tak kibicuję. Może jeszcze pęknie.
    U mnie też niestety pęcherzyki nie pekaly i przez to robiły się torbiele, ale z drugiej strony to dzięki temu że musiałam je usunąć to się udało :) Ale wierzę, że u Ciebie nie będzie to konieczne, trzymam mocno kciuki :-)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki!!!! strasznie się za Wami stęskniłam :-) ale wróciłam po urlopie wypoczęta i opalona :-) dzisiaj wizyta o 14.30 więc trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok!!!
    Truskawko ja dostałam Pregnyl na pęknięcie jak pęcherzyk miał 21mm, Tobie chyba też powinien dać....

• mamamarysi Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was jest z Poznania lub okolic?

Marysia 21.12.2016

c2ce02cf6fc4973cee1f848956fdcf72.png
‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ